mika_forum 10.12.04, 12:46 Generalnie smacznie i tanio. Bez wyrazu, bo to fast food, ale podobnie dobrego sosu bolonskiego nigdzie nie jadlam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ala Re: Piccolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 22:34 Ja bardzo lubię ten bar, głównie ze względu na niskie ceny i w miarę dobre jedzenie. Uwielbiam robiony tam sos boloński , który jest chyba najlepszy z sosów jakie jadłam w innych restauracjach i sałatkę z ananasami, kukurydzą, rodzynkami i tuńczykiem. Ale zazwyczaj kupuję na wynos. Głównym powodem jest małe pomieszczenie i straszna ciasnota, gdzie prawie jeden drugiemu siedzi na plecach i zagląda do przysłowiowego,, talerza". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Piccolo IP: *.bbtec.net 21.01.05, 11:59 A ja tam pracowalam, zeby zarobic na studia. Atmosfera w pracy byla wspaniala, a jedzenie takze najlepsze. Naprawde milo sie tam pracowalo. Teraz tesknie za salatkami i sosem bolonskim. Pozdrawiam wlascicieli i zaloge z Ratajczaka. Monia Odpowiedz Link Zgłoś
dora23 Re: Piccolo 08.02.05, 06:16 Ale wam zazdroszcze gdyz pamietam ten smak tylko ze wspomnien,wtedy czesto stolowalam sie z moim synkiem na Dabrowskiego.Ale pycha.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mola Re: Piccolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 09:13 Mieszkam na ul. Wilczak, nowe osiedle cała masa młodych ludzi, szkoda, że Piccolo nie ma swojego baru w pobliżu, byłabym chyba codziennym gościem , uwielbiam ten sos boloński!!!! No i ceny, naprawdę warto!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Piccolo IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 14:59 Czesc MONIA, czy mozna sie z Toba skontaktowac meilowo?? please potrzebuje pomocy. bardzo pilna sprawa. odezwiesz sie do mnie na meila adiuse@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
drunner Re: Piccolo 20.03.05, 15:16 > Uwielbiam robiony tam sos boloński , który jest chyba najlepszy z > sosów jakie jadłam w innych restauracjach Nie masz przypadkiem na myśli fast foodów? Bo spaghetti a la bolognese w Estelli czy Cantineccie czy nawet Donatello na Grunwaldzkiej jest jednak o wiele smaczniejszy. Co nie zmienia faktu, ze kiedy trzeba zacisnac pasa albo pilnie i szybko zjesc cos innego niz McZestaw Piccolo jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja84 Re: Piccolo IP: *.comarch.com 12.05.14, 12:47 no cóż też tam jadałem i to dość często... niestety ostatnio zatrułem się tak, że wylądowałem w szpitalu na kilka dni... teraz omijam szerokim łukiem... chyba więcej jest takich osób bo lokale piccolo świecą pustkami... swoją drogą na studiach z tego co pamiętam też się tam zatrułem lekko. ostatnim razem jednak to była masakra... nie życzę nikomu przeżyć tego co ja miałem.... Odpowiedz Link Zgłoś
krelke Re: Piccolo 20.03.05, 14:42 a wiele lepszy sos noz w avanti .... po prostu dla mnie BOMBA :) 1,5 porci BOLONSKIEGO :))) i lassagna za 7 zl :))) polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sek Re: Piccolo IP: *.icpnet.pl 19.12.05, 08:07 Spożywanie posiłków ma być przyjemnością, ma sprawiać radość... Dlatego osobiście odrzucam sposób klasyfikowania lokali serwujących jadło ze względu na "prawdziwość" potrawy, jej "autentyczność"... Najważniejszy jest smak oferowanych potraw a także atmosfera panująca w lokalu... Spaghetterie Piccolo oferują przepyszne spaghetti po bolońsku a także nie mniej smaczne sałatki. Wystrój lokali jest przyjazny - dominuje ciemne derewno - drewniane krzesła, stoły, blaty... Szkoda tylko ze tak mało miejsca - w letnim sezonie trudno przysiąść... Polecam Piccolo wszytkim którzy cenią poprostu dobry smak, może nie najbardziej wyszukany, nie najbardziej autentyczny, ale niezwykle uzależniajacy : ), szybko podany, w przystępnej cenie i miłej atmosferze : ) Odpowiedz Link Zgłoś
ami66 Polecam 09.01.06, 14:39 Polecam, szczególnie to przy ulicy Wrocłwskiej za pięknie panie "podające". "forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32879&w=34633383" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Polecam IP: *.echostar.pl 09.01.06, 20:30 ja za to uwielbiam właśnie spagetti funghi miooooooodzio :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Piccolo IP: *.icpnet.pl 13.07.06, 12:07 Gdybyś widziała jak oni to gotują na jakim tłuszcz i z czego a na dodatek czuła jak to śmierdzi i ile jaj w tym laduje omijałabyś ten bar szerokim łukiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poinformowany Re: Piccolo IP: *.icpnet.pl 09.10.07, 15:45 Potwierdzam Zapraszam na Jaworową o godzinie 6:15, w całej okolicy bloku tak śmierdzi że się można zrzygać (za przeproszeniem ale tylko to słowo pasuje aby oddać "klimat") Mięso wożą zwykłymi busami bez chłodni, latem zapewne w połowie zielone Kuchnia ma 2x2m szczury z piwnic wyłażą, kanaliza się zatyka od tego delikatnego sosiku, a "delikatna nutka bazylii" odbija się do godziny 11 smrodem po całej okolicy. Kuchnia jest tak przesiąknięta tym odorem że nawet w nocy jak jest zamknięte czuć ten smród w pobliżu. Do tego kucharze wyskakujący co 30min na faję Smacznego Zresztą co może być w środku jeśli to kosztuje 3,50? Ale co tam młode studenckie żołądki strawią wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brewery Re: Piccolo IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 10.10.07, 01:02 hahahahaha , ja tam wole avanti, sos z picolo smakuje jak woda z kranu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sproket Re: Piccolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 14:07 Krytykujesz małą tanią gastronomię a byłeś kiedyś na zapleczu dużej renomowanej restauracji?!?!?? Ja byłam-MASAKRA!!!! NIE OCENIEJ RESTAURACJI WG. CEN W MENU!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Piccolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 02:02 Zawsze uwilbiałam Piccolo, ale chyba troszkę się popsuło. Jest troszeczkę gorszy smak i mniej przyciągający aromat. Szkoda!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Piccolo IP: *.icpnet.pl 09.03.07, 08:01 Bardzo często swgo czasu smakowałam spagetii na dąbrowskiego czy ratajczaka... teraz głównie ze względu na zmianę zamieszkania kupuję na przybysza (eskUlap) i musze przyznać, że jestem rozczarowana :(( BArdzo często jest tam sos o wiele gorszym smaku niż w innych punktach.. moje ulubione jajeczko z pietruchą systematycznie dużo za dużo przesolone... ech.. albo kiepskiego kucharza mają, albo schodzą na psy ! pozdr. Monia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiula Piccolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 09:57 Na Piątkowskiej fatalnie.Obsługa jest odrażająca przetłuszczone włosy i zęby które dawno nie widziały dentysty aż sie odechciewa jeść.Skąd biorą te laski z demobilu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Piccolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:49 Ludzie czy ktoś mi powie co się wyprawia w tych barach. Słyszałem od kumpla że jedną przenieśli na inny bar bo miała romans z kucharzem.Czy ktoś wie coś na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Piccolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 01:52 Kto z kim romansuje to jego sprawa. Ja osobiście również bardzo lubię te bary. W stosunku do jakości i tak można stwierdzić, że są tanie, uwielbiam tamtejszy sos boloński. Nie wiem jak tam jest w okolicach 6.00 rano, ale po południu ogólnie można było wyczuć aromat przypraw, który często przyciągał. Jedno co mogę stwierdzić, kupują rzeczy świeże, nigdy przecenione, wiem to, gdyż często zaopatrują się w hurtowni w której pracuję. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Piccolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 15:03 Poszukuje osoby która tam pracuje albo pracowała. Mam tam podjac prace i chciałabym się dowiedziec jak jest. prosze o odpowiedz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: Piccolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 23:52 oj, to widac niewiele dobrych sosow jadlas w zyciu:) Odpowiedz Link Zgłoś
arteventy Re: Piccolo 21.08.13, 21:30 A gdzie jest to Piccolo? Chętnie bym się tam wybrał w wolnej chwili bo lubię dobrze zjeść :) Odpowiedz Link Zgłoś
karaksul Re: Piccolo 30.08.13, 13:24 A mnie już trochę się tam przejadło, mam wrażenie, że jakość coraz gorsza (z perpektywy kilku lat). Choć czasem trudno o równie szybką i tanią alternatywę na mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLIJĘT Ratajczaka się zepsuło IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.14, 13:02 Jadłem wczoraj na RATAJCZAKA nie polecam , sos boloński jak woda w smaku taki sobie i pełno klusek od mąki . A jestem stałym klientem PICCOLI i stale jadłem na Ratajczaka nie było wcześniej problemów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Sos a'la Piccolo IP: *.icpnet.pl 24.04.15, 10:36 Sos a'la Piccolo Składniki: olej 3 duże cebule 0,5 kg mięsa mielonego woda 1 puszka pomidorów krojonych 3 łyżki maggi 4 łyżeczki cukru 1 łyżka czubata oregano 1 łyżka czubata bazyli sól, pieprz mąka do zagęszczenia Odpowiedz Link Zgłoś
occip1962 Re: Sos a'la Piccolo 08.11.17, 11:45 mogę odstąpić /sprzedać oryginalną recepturę wraz z pokazem wykonania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacck75 Re: Sos a'la Piccolo IP: *.centertel.pl 07.12.17, 01:12 Jestem zainteresowany jacck33@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacck75 Re: Sos a'la Piccolo IP: *.centertel.pl 19.12.17, 16:01 czekam i czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dragon88 Re: Sos a'la Piccolo IP: 82.160.149.* 05.01.21, 16:29 Ja tez poproszę dragon88@strona.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lesz-52 Re: Sos a'la Piccolo 12.05.19, 12:08 proszę o kontakt jestem mocno zainteresowany mail: lesz-52@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś