Dodaj do ulubionych

Kino Apollo znowu otwarte

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 22:26
Kino Apollo było moim ulubionym kinem.Zawsze jakoś udawało się kupić bilety
na dobre miejsca,czego niestety nie mogłem powiedzieć o Bałtyku.Tam zawsze
okazywało się,że zostały jakieś zrzyny albo sprzedawali po 2 bilety na
osobę.Tylko koniki przed kinem sprzedając odrywali je z kilkumetrowych
pasków...(to były lata 70-80).Dobrze się stało,że ktoś zadbał o to kino, a
nie zamienił budynku na kolejne biuro lub sklep. Z przyjemnością pójdę
zobaczyć jak tam teraz wygląda, bo ostatnim filmem,który tam oglądałem był
Tytus Andronikus.Dobrze,że siedziałem w ostatnim rzędzie, bo inaczej nie
byłoby się o co oprzeć.Takie było wszystko zniszczone,że bujało jak na
statku :-))
Obserwuj wątek
    • Gość: RAUBER Re: Kino Apollo znowu otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 22:52
      Jeśli będę tam mógł siedzieć wygodnie i znajdę miejsce na nogi (co dotychczas
      było niemożliwe), to chętnie będę tam chodził. Nie przepadam za nowoczesnością i
      klimat Apollo może mi odpowiadać.
      • Gość: s.lipo Re: Kino Apollo znowu otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 23:28
        Nareszcie !!! Zanim pojawiły się multiplexy z podwyższonym standardem w naszym
        mieście było tylko jedno naprawdę wspaniałe kino. APOLLO to historia miejsca,
        atmosfera i jeden z największych ekranów kinowych w Poznaniu (nie licząc
        muliplexów). BRAWO !!!
    • Gość: Marek Re: Kino Apollo znowu otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 00:10
      Pani Stanisława załuguje na tytuł zasłużonego dla kultury Miasta Poznania :-))
      Kto za?
      • Gość: RAUBER Re: Kino Apollo znowu otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 00:11
        ja
    • pan.nikt Pamiętam to Trio 30.12.04, 00:40
      Pamiętam to Trio
      APOLLO, WILDA I BAŁTYK (w Zamkowym były straszne krzeszła).
      A najśmieszniej wspominam kino Malta, gdzieś na pięterku koło Rynku Śródeckiego.
      Tam, to była tzw rodzinna atmosferka.
      • Gość: Alchemik Re: Pamiętam to Trio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:03
        Ja bym dodał jeszcze przynajmniej Rialto i Muzę.
        • pan.nikt Re: Pamiętam to Trio 30.12.04, 15:11
          > Ja bym dodał jeszcze przynajmniej Rialto i Muzę.

RAIALTO NAPEWNO,
          MUZĘ lubiłem tak sobie, ale kultowa była.
    • Gość: inny Nie wszystko jest na sprzedaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 11:22
      WOW! Filmy nie komercyjne!!! Zaj...sta sprawa już dawno brakowalo takiego
      miejsca np. jak kino MALTA na srodce. Kto kiedykolwiek tam byl ten wie o jakim
      mówie klimacie.Pozdro.
      • Gość: piotr ernst Re: Nie wszystko jest na sprzedaż IP: *.gorzow.mm.pl 30.12.04, 18:02
        To wspaniala wiadomość! A czy pamiętacie kina: Miniaturka, Tęcza, Scala,
        Grunwald, Warta, Pancerniak? Miały one swoj urok. Mieszkalem w dzielnicy
        Grunwald i pamietam wyprawy do Tych kin! Pozdrawiam wszystkich kinomanow!
        Piszcie do mnie o swych przezyciach w poznanskich starych kinach e-mail
        grzybek28@op.pl
        • Gość: piotr ernst Re: Nie wszystko jest na sprzedaż IP: *.gorzow.mm.pl 30.12.04, 18:32
          kto chce podyskutowac o starych kinach? niech pisze wlasciwy adres
          grzybek29@op.pl! Sczęsliwego Nowego Roku!
      • Gość: gniewkosynrybaka NIEkomercja IP: *.rmy.emory.edu 30.12.04, 18:07
        Jeszcze jest Amarant na Slowackiego w Domu Tramwajarza, niezly repertuar i
        swojsko bardzo. A kto pamieta kina Slonce, i Gong?
        Miniaturka byla niezla, dluga kiszka z 3 lub 4 rzedami siedzen...prawdziwa
        miniatura kina.
        • Gość: Świetne Kina!!! Re: NIEkomercja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 18:12
          Tak, Tak macie racje. Ja też lubię te kina. Moje ulubione to Malta, Rialto,
          Apollo no i ewentualnie Wilda. Nie cierpię natomiast Gwiazdy. Co za wstrętne
          kino. Pamiętacie je?? Jak dobrze, że już go nie ma. Ale się ciesze tym Apollo.
          • Gość: e Re: NIEkomercja IP: *.telia.com 31.12.04, 13:14
            co ty mowisz Gwiazda byla swietna!!!! to bylo moje kino "domowe" ale oczywiscie
            gdzie mu bylo do Apollo. pamietam ze byly tam szatnie i mozna bylo napic sie
            herbaty. w latach powojennych sprzedawano rowniez programy filmowe,
            odpowiedniki programow teatralnych. moze jeszcze sa wsrod comikujacych
            poznaniakow i warto byloby je udostepnic szerszej publicznosci. moim zdaniem
            potrzebna jest odtrutka na kina typu Multikino. i jeszcze jedo: zabronic
            jedzenia i picia w czasie seansu, ew. dopuscic cukierki bez papierkow.
            trzymajcie sie wszyscy fani-kinomani
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka