tomashec 17.01.05, 06:54 czy wreszcie zaczną jeździć autostradą? Cyz nie można ich do tego zmusic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guerra Re: się pytam: kiedy tiry przestaną jeździć Lechi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 08:33 jak się Ministerstwo Infrastruktury wreszcie zacznie rozliczać z AW i TIRy nie będą bezpośrednio opłacać za przejazd autostradą A2. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: się pytam: kiedy tiry przestaną jeździć Lechi 17.01.05, 10:45 Albo, jak prześwietlą interesy Kulczyka z politykami z pierwszych stron gazet. Zarówno z lewa, jak i z prawa. Wtedy może się okazać, że AW jest państwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Comendante do pana.nikt IP: 62.233.186.* 17.01.05, 10:53 pan.nikt to kolejny tzw Keyboard Warrior - plecie żeby pleść - na pytania o ruch na Lechickiej wyjeżdza z Kulczykiem. Odpowiadam:ruch na Lechickiej ustanie, gdy tylko GDKiA i Ministerstwo Infrastruktury ustalą z AW SA zasady rozliczeń wzajemnych. Tiry na autostradzie to nie kwestia "czy" ale "kiedy" - UE zabrania powbierania podwójnych opłat (tiry płacą za winiety) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: do pana.nikt 17.01.05, 11:17 To Tobie brak logiki. Moja jest w porządku. Bo: 1.Ruch na Lehickiej wynika, z faktu omijania przez TIR-y AW 2.Koncesja na AW, to układ cwany Kulczyk i nieudolni, albo skorumpowani urzednicy (najwuyzszych szczebli) 3. Majątek zdobyty w drodze przestepstwa, powinien zostać odebrany. Aha Jakie winiety płacą TIR-y?? Gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER rozliczenia za drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 11:29 A czy nie mogłoby być tak że zakup paliwa byłby opodatkowany podatkiem ekologicznym i remontowym? Wówczas istniałyby konkretne środki celowe na budowę i remonty dróg w obszarach gdzie ten podatek pobrano. Finansowano by z tego drogi i tylko drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: rozliczenia za drogi 17.01.05, 12:19 Podatek "drogowy" od kilku lat jest w paliwie. Niestety mimo iz duży rozmył się strasznie i diabli wiedzą, w jakiej "czarnej dziurze" gina te pieniądze. Nasz budżet, to jedna wielka "czarna dziura", a wkoło niego "czarne dziurki" (bardzo pojemne) w kieszeniach urzędniczych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Re: rozliczenia za drogi IP: *.icpnet.pl 17.01.05, 13:36 Podatków w paliwie mamy już ze cztery. Ciężarowi opłacają jeszcze winiety. Należy raczej spytać, co komuchy robią z tą kasą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: rozliczenia za drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 15:45 to bardzo dobre pytanie... tak jak mówiłem, podatki z paliwa muszą iść na drogi i działania ekologiczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rojek Bezplatna autostrada IP: 142.94.86.* 17.01.05, 21:28 Na pytanie kiedy tiry przestaną jeździć Lechicką? odpowiedz jest bardzo prosta: WTEDY PRZESTANA KIEDY AUTOSTRADA BEDZIE BEZPLATNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Bezplatna autostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:37 Gość portalu: Rojek napisał(a): > Na pytanie kiedy tiry przestaną jeździć Lechicką? > odpowiedz jest bardzo prosta: > WTEDY PRZESTANA > KIEDY AUTOSTRADA BEDZIE BEZPLATNA. A dla TIRow bezplatna prawdopodobnie bedzie juz w pierwszym kwartale tego roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: rozliczenia za drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:36 Wywoz smieci z palacu Kwacha - 800 tys rocznie. Utrzymanie jego "dodatkowych" palacow - Jurata, Wisla, Ciechocinek - tez kosztuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: rozliczenia za drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:35 Oj, Rauber... Przeciez za komuszych rzadow niewazne w jakiej formie pieniadze sa pobierane - i tak trafiaja w to samo miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: rozliczenia za drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:01 echhh mam dość idę z psem na spacer na Tanschtelle po Lecha Mocnego, posiedzę sobie spokojnie w fotelu, zapalę fajkę i posłucham muzyki... mam dość tego popieprzonego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: rozliczenia za drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 03:27 Gość portalu: RAUBER napisał(a): > fotelu, zapalę fajkę i posłucham muzyki... Fajke palisz?? A jaki tyton?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: rozliczenia za drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 12:05 Alsbo Black, czasem Alsbo Silver a fajka to falcon ale palę tylko w domu dlatego też wściekam się w pubach na papierochy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: rozliczenia za drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 12:07 Mnie papierosy nie przeszkadzaja - niektore nawet lubie. Ale oczywiscie fajka stoi DUZO wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: rozliczenia za drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 12:15 to prawda, do tego za często się jej nie pali i pomaga ćwiczyć cierpliwość :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: do pana.nikt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:34 pan.nikt napisał: > > Aha Jakie winiety płacą TIR-y?? Gdzie? Nie wiem komu, jak i gdzie - ale wiem ze placa. Za to, ze moga w ogole po drogach publicznych jezdzic. No i wbrew prawu UE jest, ze mimo iz maja winiety to musza placic za przejazd kulczykstrada. Politycy SLD - ktorzy niestety jeszcze maja w tej sprawie najwiecej do gadania - twierdza ze w pierwszym kwartale sie sprawa rozwiaze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: się pytam: kiedy tiry przestaną jeździć Lechi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:39 Pierwszy kwartal. Ale powstaje pytanie - co dalej? W koncu jakby nie patrzec, od TIRow juz od maja nie powinno sie sciagac pieniedzy za autostrade. Skoro sciagano, to znaczy ze nielegalnie. A ze pieniadze sa spore, to nalezy sie maly remoncik - np przejazdow kolejowych, DK nr 2 itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myto Re: się pytam: kiedy tiry przestaną jeździć Lechi IP: 142.94.86.* 17.01.05, 23:15 Tiry przestaną jeździć Lechicką z chwila gdy przestana pobierac oplaty (myto) za przejazy autostradami w okolicach Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
tomashec Re: się pytam: kiedy tiry przestaną jeździć Lechi 18.01.05, 06:49 Widze, ze nie zrozumieliście do końca mego pytania. Ja wiem, ze przestaną jeżdzić, jeśli AW przestanie pobierać dodatkową opłatę za przejazd. Musi się wtedy dogadać jescze z (tego dobrze nie wiem) GDKiA lub ministerstwem. Ale kiedy, kurczaki pieczone, się to stanie? Czy są już jakieś plany co do tych rozmów? Może Redakcja coś wie, lub coś wykmini? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: się pytam: kiedy tiry przestaną jeździć Lechi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 12:06 No tak jak pisalem. Przed swietami w TV jacyc debile z komuszego SLD i SdPl obiecywali, ze to jest pilna sprawa, nie mozna zwlekac bo unia itd i ze w pierwszym kwartale sie powinno wyjasnic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczen Kiedy tiry przestaną jeździć Lechicka IP: 142.94.86.* 18.01.05, 18:43 Slowo "wykmini"? Co to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś