Dodaj do ulubionych

się pytam: kiedy tiry przestaną jeździć Lechicką?

17.01.05, 06:54
czy wreszcie zaczną jeździć autostradą? Cyz nie można ich do tego zmusic?
Obserwuj wątek
    • Gość: guerra Re: się pytam: kiedy tiry przestaną jeździć Lechi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 08:33
      jak się Ministerstwo Infrastruktury wreszcie zacznie rozliczać z AW i TIRy nie
      będą bezpośrednio opłacać za przejazd autostradą A2.
      • pan.nikt Re: się pytam: kiedy tiry przestaną jeździć Lechi 17.01.05, 10:45
        Albo, jak prześwietlą interesy Kulczyka z politykami z pierwszych stron gazet.
        Zarówno z lewa, jak i z prawa.

Wtedy może się okazać, że AW jest państwowe.
        • Gość: El Comendante do pana.nikt IP: 62.233.186.* 17.01.05, 10:53
          pan.nikt to kolejny tzw Keyboard Warrior - plecie żeby pleść - na pytania o
          ruch na Lechickiej wyjeżdza z Kulczykiem.

Odpowiadam:ruch na Lechickiej ustanie, gdy tylko GDKiA i Ministerstwo
          Infrastruktury ustalą z AW SA zasady rozliczeń wzajemnych. Tiry na autostradzie
          to nie kwestia "czy" ale "kiedy" - UE zabrania powbierania podwójnych opłat
          (tiry płacą za winiety)
          • pan.nikt Re: do pana.nikt 17.01.05, 11:17
            To Tobie brak logiki.
            Moja jest w porządku.
            Bo:
            1.Ruch na Lehickiej wynika, z faktu omijania przez TIR-y AW
            2.Koncesja na AW, to układ cwany Kulczyk i nieudolni, albo skorumpowani
            urzednicy (najwuyzszych szczebli)
            3. Majątek zdobyty w drodze przestepstwa, powinien zostać odebrany.

Aha Jakie winiety płacą TIR-y?? Gdzie?
            • Gość: RAUBER rozliczenia za drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 11:29
              A czy nie mogłoby być tak że zakup paliwa byłby opodatkowany podatkiem
              ekologicznym i remontowym? Wówczas istniałyby konkretne środki celowe na budowę
              i remonty dróg w obszarach gdzie ten podatek pobrano. Finansowano by z tego
              drogi i tylko drogi.
              • pan.nikt Re: rozliczenia za drogi 17.01.05, 12:19
                Podatek "drogowy" od kilku lat jest w paliwie.
                Niestety mimo iz duży rozmył się strasznie i diabli wiedzą, w jakiej "czarnej
                dziurze" gina te pieniądze.

Nasz budżet, to jedna wielka "czarna dziura", a wkoło niego "czarne dziurki"
                (bardzo pojemne) w kieszeniach urzędniczych
              • Gość: george Re: rozliczenia za drogi IP: *.icpnet.pl 17.01.05, 13:36
                Podatków w paliwie mamy już ze cztery. Ciężarowi opłacają jeszcze winiety.
                Należy raczej spytać, co komuchy robią z tą kasą.
                • Gość: RAUBER Re: rozliczenia za drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 15:45
                  to bardzo dobre pytanie...

tak jak mówiłem, podatki z paliwa muszą iść na drogi i działania ekologiczne
                  • Gość: Rojek Bezplatna autostrada IP: 142.94.86.* 17.01.05, 21:28
                    Na pytanie kiedy tiry przestaną jeździć Lechicką?
                    odpowiedz jest bardzo prosta:
                    WTEDY PRZESTANA
                    KIEDY AUTOSTRADA BEDZIE BEZPLATNA.
                    • Gość: dr huckenbush Re: Bezplatna autostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:37
                      Gość portalu: Rojek napisał(a):

> Na pytanie kiedy tiry przestaną jeździć Lechicką?
                      > odpowiedz jest bardzo prosta:
                      > WTEDY PRZESTANA
                      > KIEDY AUTOSTRADA BEDZIE BEZPLATNA.

A dla TIRow bezplatna prawdopodobnie bedzie juz w pierwszym kwartale tego roku...
                • Gość: dr huckenbush Re: rozliczenia za drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:36
                  Wywoz smieci z palacu Kwacha - 800 tys rocznie. Utrzymanie jego "dodatkowych"
                  palacow - Jurata, Wisla, Ciechocinek - tez kosztuje...
              • Gość: dr huckenbush Re: rozliczenia za drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:35
                Oj, Rauber... Przeciez za komuszych rzadow niewazne w jakiej formie pieniadze sa
                pobierane - i tak trafiaja w to samo miejsce...
                • Gość: RAUBER Re: rozliczenia za drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:01
                  echhh mam dość
                  idę z psem na spacer na Tanschtelle po Lecha Mocnego, posiedzę sobie spokojnie w
                  fotelu, zapalę fajkę i posłucham muzyki...
                  mam dość tego popieprzonego kraju
                  • Gość: dr huckenbush Re: rozliczenia za drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 03:27
                    Gość portalu: RAUBER napisał(a):
                    > fotelu, zapalę fajkę i posłucham muzyki...

Fajke palisz?? A jaki tyton??
                    • Gość: RAUBER Re: rozliczenia za drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 12:05
                      Alsbo Black, czasem Alsbo Silver
                      a fajka to falcon

ale palę tylko w domu dlatego też wściekam się w pubach na papierochy ;)
                      • Gość: dr huckenbush Re: rozliczenia za drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 12:07
                        Mnie papierosy nie przeszkadzaja - niektore nawet lubie. Ale oczywiscie fajka
                        stoi DUZO wyzej.
                        • Gość: RAUBER Re: rozliczenia za drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 12:15
                          to prawda, do tego za często się jej nie pali i pomaga ćwiczyć cierpliwość :)
            • Gość: dr huckenbush Re: do pana.nikt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:34
              pan.nikt napisał:
              >
              > Aha Jakie winiety płacą TIR-y?? Gdzie?

Nie wiem komu, jak i gdzie - ale wiem ze placa. Za to, ze moga w ogole po
              drogach publicznych jezdzic. No i wbrew prawu UE jest, ze mimo iz maja winiety
              to musza placic za przejazd kulczykstrada.
              Politycy SLD - ktorzy niestety jeszcze maja w tej sprawie najwiecej do gadania -
              twierdza ze w pierwszym kwartale sie sprawa rozwiaze.
    • Gość: dr huckenbush Re: się pytam: kiedy tiry przestaną jeździć Lechi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:39
      Pierwszy kwartal. Ale powstaje pytanie - co dalej? W koncu jakby nie patrzec, od
      TIRow juz od maja nie powinno sie sciagac pieniedzy za autostrade. Skoro
      sciagano, to znaczy ze nielegalnie. A ze pieniadze sa spore, to nalezy sie maly
      remoncik - np przejazdow kolejowych, DK nr 2 itd...
      • Gość: Myto Re: się pytam: kiedy tiry przestaną jeździć Lechi IP: 142.94.86.* 17.01.05, 23:15
        Tiry przestaną jeździć Lechicką
        z chwila gdy przestana pobierac oplaty (myto)
        za przejazy autostradami w okolicach Poznania.
    • tomashec Re: się pytam: kiedy tiry przestaną jeździć Lechi 18.01.05, 06:49
      Widze, ze nie zrozumieliście do końca mego pytania. Ja wiem, ze przestaną jeżdzić, jeśli AW przestanie pobierać dodatkową opłatę za przejazd. Musi się wtedy dogadać jescze z (tego dobrze nie wiem) GDKiA lub ministerstwem. Ale kiedy, kurczaki pieczone, się to stanie? Czy są już jakieś plany co do tych rozmów? Może Redakcja coś wie, lub coś wykmini?
      • Gość: dr huckenbush Re: się pytam: kiedy tiry przestaną jeździć Lechi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 12:06
        No tak jak pisalem. Przed swietami w TV jacyc debile z komuszego SLD i SdPl
        obiecywali, ze to jest pilna sprawa, nie mozna zwlekac bo unia itd i ze w
        pierwszym kwartale sie powinno wyjasnic.
      • Gość: Uczen Kiedy tiry przestaną jeździć Lechicka IP: 142.94.86.* 18.01.05, 18:43
        Slowo "wykmini"?
        Co to znaczy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka