Gość: StanisławMackowiak IP: *.icpnet.pl 28.01.05, 21:24 A pozwolenie na budowę? takim drobiazgiem ojciec O. łba sobie nigdy nie zawraca! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pan.nikt Stasiu, oj Stasiu 29.01.05, 00:24 1. Czytaj: "Ojciec Jan nie posiadał się wczoraj z radości. - Natychmiast wystąpię o pozwolenie na budowę, by dom jak najszybciej stanął na naszych lednickich polach - mówił. - Tak się cieszę, bo ten dom jest naprawdę bardzo piękny." To jest cytat z artykułu 2. A Tobie, jeszcze nie znudziło się, ujadać na Kościół?? Nudny jesteś z tą ANTYRELIGIJNOŚCIĄ. Jestes zwykłym fundamentalistą i fanatykiem ANTYKATOLICYZMU. To tak samo groźne, jak każdy inny fundamentalizm 3. A LEPIEJ ZAMIAST PISAC BZDURY, SKOCZ NA "DUPY". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StanisławMackowiak Re: Stasiu, oj Stasiu IP: *.icpnet.pl 29.01.05, 21:57 To tern ochronny Lednickiego parku Krajobrazowego, to po pierwsze utrudnienie przy zezwoleniu na budowe a myslałem o kompleksie i rybie budowanej na hura, bez pozwoleń po drugie - jestem wrogiem czczenia papieskich butów, gadaniu w kosciele o polityce i tej pseudo-chrześcijańskiej gadaninie funkcjonariuszy rzymsko- katolickich Sam Pan wie, jak wierzyć naprawdę, Panie Nikt, Panie Ktoś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panie Stasiu Re: Stasiu, oj Stasiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 22:11 > Sam Pan wie, jak wierzyć naprawdę, Panie Nikt, Panie Ktoś bo kamień, gdyby mógł to by Go ścigał swoją miłością Genowefa Wieczorek Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Stasiu, oj Stasiu 30.01.05, 00:05 1. Ryba i cały kompleks stanowi raczej ozdobę LPK. np krzysztofpawlak.webpark.pl/ www.powiat-gniezno.pl/index.php?p_portal_pokaz=strony&p_strony_id=28 i wiele innych 2. Wieś Imiołki na terenie której leży Ośrodek Duszpasterski nalezy do Powiatu Gniezno i to tam załatwiane sa pozwolenia na budowę. Oczywiście podobnie jak Ty nie znam stanu prawnego zbudowanych obiektów, ale pamiętam jak w PTV pokazywali scenkę, w której O Jan składał wniosek o pozwolenie na budowę RYBY. Dlatego sądzę, że to pozwolenie uzyskał. 3. Nikt, nie każe Ci czcić papieskich butów, ba nie musisz nawet czcić Boga. To Twoja wolna wola. Ale opluwanie Boga, albo czyjejś wiary w Niego, to zwykłe (???? tak myślę co wpisać, żeby nie być chamem, ale żeby zabrzmiało ostro) DRAŃSTWO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan-i -czyk Re: Stasiu, oj Stasiu IP: *.icpnet.pl 30.01.05, 14:54 Ma rację, lepiej czcić buty papieskie jak to robi Ojciec Góra niż mieć Boga w sercu i dokumentować to swoim postępowaniem? Panie NIKT nie widzę tu opluwania Boga ale szyderstwo Mackowiaka z czczenia butów (to miało miejsce) a Pan też nieźle sobie poczyna Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Stasiu, oj Stasiu 31.01.05, 00:48 Panie NIKT nie widzę tu opluwania > Boga Pan-i-czyku. Trza znac, kto zacz. Oj znamy Pana Stasia i jego inne wypowiedzi. A co do butów?? Ja ich nie czczę i nic mi do nich. I jakoś nie jarzę, cytatu z Jana Góry o tych butach. Może wyjaśnisz o co z rzeczonymi butami idzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Prezent dla Janki Gory : zabili chorego palestyncz IP: *.sympatico.ca 29.01.05, 19:17 Na pewno ojciec Gora sie ucieszy , jego rodacy buduja Wielki Izrael , zwykle przed pacyfikacja palestynskich wiosek mlodzi zydzi z izraelskiego wojska ogladaja filmy zwiazane z holocaustem , takie np. jak "Lista Schindlera " , w ktorym mowiacego na ekranie czysto po polsku oficera SS z obozu koncentracyjnego dla zydow gral wielki przyjaciel ojca Gory , niejaki pan Wieslaw Komasa , wiec mlodzi zydzi jak sie naogladaja Listy Shindlera , wsiadaja do czolgow i jada zabijac dzieci , starcow i niedoleznych z palestynskich wiosek . Tak zrobili wczoraj ,przedwczoraj i prawie codziennie : tu jest link do relacji z takiej akcji (wczorajszej ) kiedy zolnierze izraelscy zastrzelili 36 letniego umyslowo uposledzonego (taki miejscowy glupi Kaziu ,ktorego wszyscy znali ), kiedy wracal do domu w swojej wiosce : english.aljazeera.net/NR/exeres/DB4D719B-BE0D-44C7-B6FC-6643C9C2EC13.htm Israelis kill handicapped Palestinian Saturday 29 January 2005, 13:47 Makka Time, 10:47 GMT Israeli occupation forces kill a handicapped Palestinian man Related: Hamas wins Gaza elections Israeli troops kill Palestinian girl Tools: Email Article Print Article Send Your Feedback A mentally handicapped Palestinian man has died after being shot by Israeli soldiers in the southern Gaza Strip, hospital sources said. Ibrahim al-Shawas, 36, died on Saturday after being shot in the head near Khan Yunus on Friday, they said. Witnesses said he was approaching a border fence near the town when a shot rang out from the Israeli side. Aljazeera reported that al-Shawas was on his way to his farm when he was shot and killed. His death brings the number of people killed since the start of the Palestinian intifada or uprising in September 2000 to 4721, including 3666 Palestinians and 981 Israelis. Al-Shawas' death comes as Palestinian security forces widened their control in the Gaza Strip on Friday under orders from President Mahmud Abbas to prevent attacks on Israelis in another important move towards reviving peace talks. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mih Re: Prezent dla Janki Gory : zabili chorego pales IP: *.238.99.162.adsl.inetia.pl 29.01.05, 20:15 Krzys: rozpocznij chlopie jakas terapie, gdyz twoj stan caly czas sie pogarsza. twoje posty ograniczaja sie glownie do palestynczykow i o. gory. zastanow sie PO CO To PISZESZ. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re: Prezent dla Janki Gory : zabili chorego pales IP: *.sympatico.ca 30.01.05, 02:42 Te posty , to moja terapia . Dzien bez takiego postu , to dzien stracony . W stanie wojennym mowilismy w wiezieniu ,ze dzien bez listu , to dzien stracony . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re: Prezent dla Janki Gory : zabili chorego pales IP: *.sympatico.ca 30.01.05, 03:00 mih napisal : "Krzys: rozpocznij chlopie jakas terapie, gdyz twoj stan caly czas sie pogarsza. twoje posty ograniczaja sie glownie do palestynczykow i o. gory. zastanow sie PO CO To PISZESZ. pozdrowienia". To nie jest prawda , nawet na tej stronie jest moj dzisiejszy post w watku o polu golfowym . Dzieki takim ludziom jak Gora i Komasa na wlasnej skorze doswiadczam namacalnych konsekwencji rozplenienia sie klamstw w rodzaju "polskich obozow koncentracyjnych ". Zupelnie niedawno mlody zyd kilkakrotnie probowal mnie zabic w bialy dzien (chcial mnie przejechac swoja mala ciezarowka ), kiedy pracowalem zreszta w mundurze kanadyjskiej panstwowej instytucji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m-nocny Re: Prezent dla Janki Gory : zabili chorego pales IP: *.icpnet.pl 30.01.05, 03:18 Tam na obczyźnie tym biednym wygnańcom często rozum odbiera z tęsknoty za krajem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Lista Wildsteina : 240 tysiecy , w tym duchowni IP: *.qc.sympatico.ca 30.01.05, 23:01 Krazy juz po kraju ta lista , mam nadzieje Macku ,ze Twoich danych tam nie bedzie , ale co do Janki , nie bylbym taki pewien . Janke zatrzymali bodajze 14 grudnia 1981 roku, wrocil jednak do klasztoru po 24 godzinach i tlumaczyl wszystkim dookola ,ze SB sie pomylila , bo mieli internowac inngo zakonnika . Nic nie sugeruje , przypomne tylko ,ze tak samo byla z Niezabitowska .Zostala zatrzymana przez SB w pierwszym dniu stanu wojenngo , byla wytypowana do wspolpracy . W razie nieudanego werbunku miala zostac internowana . Podpisala jednak wspolprace i zostala zwolniona do domu . Na listach tajnych wspolpracownikow SB znajduje sie ponad tysiac nazwisk osob duchownych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Zastrzelili w poniedzialek 10 letnia dziewczynke IP: *.qc.sympatico.ca 01.02.05, 01:17 10-letnia Palestynka zginęła w Strefie Gazy 2005.01.31, godz. 12:23 10-letnia Palestynka zginęła, gdy izraelski czołg ostrzelał onz-owską szkołę w obozie dla uchodźców w strefie Gazy - podała agencja AP powołując się na źródła palestyńskie. Palestyńczycy poinformowali, że dziewczynka została trafiona w głowę, druga dziewczynka została ranna. Armia izraelska oświadczyła, że bada ten incydent. Powyzsza informacje podaje za Rzeczpospolita (internet). Natomiast ponizej podaje link do artykulu ze zdjeciem z Al-Jazziry . Pisza tam , ze zydzi zamordowali w ciagu ostatniego tygodnia kilkoro palestynskich dzieci : english.aljazeera.net/NR/exeres/EA062195-0322-4E1C-9E6D-F07EFFD19206.htm A na koniec przypomnialo mi sie o Ojcu Janie Gora i jego zachowaniu sie na pocztku stanu wojennego w 1981 roku (wrocil z SB po okolo 24 godzinach i rozpowiadal ,ze SB tak dlugo , go przesluchiwala , bo go pomylili z innym zakonnikiem ) . Dzisiaj wiemy na podstawie losow wielu innych osob ,ze w trakcie tego przesluchania mogl zostac zwerbowany do wspolpracy . Niestety lista Wildsteina nie zawiera informacji o zwerbowanych duchownych polskiego KK , poinformowaly o tym media w niedziele wieczorem , min. telewizja (byly jakies porozumienia wysokiego szczebla , na podstawie ktorych ksieza i osoby zakonne na razie teczki maja zalakowane ) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Zastrzelili w poniedzialek 10 letnia dziewczy IP: *.prenet.pl 02.02.05, 01:01 Teczki księży nie zostały, jak piszesz, zalakowane, ale zniszczone w początkach lat dziewięćdziesiątych. Powiedział o tym wyraźnie prof. Friszke podczas wywiadu, jaki z nim przeprowadziła Teresa Torańska. Użył określenia: "w gigantycznej liczbie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re: Zastrzelili w poniedzialek 10 letnia dziewczy IP: *.sympatico.ca 02.02.05, 01:30 Zostaly na pewno zmikrofilmowane . Mikrofilmy na pewno istnieja , innego wyjscia nie ma . Odpowiedz Link Zgłoś
meredith Re: Prezent dla o. Jana Góry 02.02.05, 10:15 Ciekawe, czy Ojciec Góra zadba również o odpowiednią kanalizację dla swojej Lednickiej posiadłości, bo zanim zaczął tam organizować swoje zloty i inne imprezy, jezioro lednickie było jednym z najczystszych w Wielekopolsce , a w zeszłym roku kąpieliska zostały zamknięte przez sanepid. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Prezent dla o. Jana Góry 02.02.05, 13:23 Oczywiście, że powinien zadbać o kanalizację i zapewne to zrobi. Ale litosci. Nie mów mi, ze dwa, czy trzy dni w roku (zloty pod Rybą), może tak zanieczyścić jezioro. W bajki wierzysz, czy tylko innym do wierzenia podajesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meredith Re: Prezent dla o. Jana Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 13:57 No przez 3 dni to może i nie, chociaż na pewno tłumy ludzi załatwiających się gdzie popadnie miały swój wpływ... Ale przecież w tym jego centrum, zbudowanym nad samym brzegiem jeziora, na okrągło są "goście".. A w planie zapewne ma ojciec Góra ma zapewne więcej imprez, zaczęło się od młodzieży, potem emeryci itp. itd. A strefa ciszy to chyba nie jest odpowiednie miejsce dla imprez masowych? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Prezent dla o. Jana Góry 02.02.05, 23:50 1. Napisałeś, że jezioro już straciło czystość, teraz piszesz, że jednak nie od tego. Czyli co robisz? Szukasz dziury w całym. Nawiasem mówiąc jestem przekonany, że przy ośrodku jest jakieś szambo, albo co bardziej prawdopodobne przydomowa oczyszczalnia ścieków. 2. Teraz wymyśliłaś strefę ciszy. Imprezy są tam dwa razy w roku. Cóż to za wielki hałas?? Przecież to nie woodstock. Kilku pielgrzymów w reszcie roku, nie robi tam rykowiska i mniej hałasu niż ciagniki orające pola. A w ogóle, jaka tam jest strefa ciszy??? Odpowiedz Link Zgłoś
meredith Re: Prezent dla o. Jana Góry 03.02.05, 08:31 Napisałam, że może nie tylko od tego, ale na pewno masowa impreza miała na to swój wpływ Nie je wymysliłam strefę ciszy, jest tam od ładnych kilkunastu lat a może i dłużej. A hałas ją zakłóca niezależnie od ideologii śpiewów. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Prezent dla o. Jana Góry 03.02.05, 11:12 1.Pisząc o Woodstock, nie miałem na myśli idologii spiewu, ale poziom hałasu, zyli rodzaj muzyki.(technicznie, nie ideologicznie). 2. Nic nie wiem o strefie ciszy. Ale czy tzw strefa ciszy, to akurat to, co najwazniesze?? Odpowiedz Link Zgłoś
meredith Re: Prezent dla o. Jana Góry 03.02.05, 12:09 Poziom hałasu jest porównywalny, bo najwyraźniej o. Górę stać na dobre nagłośnienie (technicznie);-) Jeżeli uznamy, że nic o czym nie wiesz nie istnieje, to rzeczywiście strefa ciszy nie istnieje..;-)) Jak i pewnie kilka innych rzeczy/osób/miejsc;-)) A czy tzw. imprezy o. Góry to akurat to,co najważniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Prezent dla o. Jana Góry 04.02.05, 00:01 1.Napisałem, że nie wiem, czy istnieje tam strefa ciszy, z nie że nie istnieje. No dobra, ale ja lubię się uczyć. Gdzie znajdę informację o tej strefie?? 2. Nie mówiłem o jakości nagłosnienia, ale o ilosci wydalanych z tego nagłosnienia decybeli. 3. Widze, że stosujesz metodę kija. "jak chcesz psa uderzyć, to kij zawsze znajdziesz". A ty wyraźnie chcesz walnąć w Górę. Szukaz zaczepek, nie mając konkretnych argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to dobrze Re: dobrze ze młodzi gromadzą się i płodzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 10:27 po każdym zlocie pojawia się około 200 ciąż z czego połowa donoszonych i nawet fajnie bywa bo czasami są nawet śluby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Zmarl od ran 16 letni palestynczyk IP: *.sympatico.ca 19.02.05, 23:04 Zmarl dzisiaj rano palestynski chlopiec , ktorego zolnierze izraelscy postrzelili 10 listopada ubieglego roku w Nablusie , Strefa Gazy . Dzisiaj rowniez aresztowano pieciu zydow z nielegalnej kolonii w Hebronie . Hebron jest duzym miastem palestynskim , 120 tysiecy mieszkancow , w srodku ktorgo zydzi zbudowali nielegalna kolonie z 600 zydow , ktorych 24 godziny na dobe pilnuje 1200 izraelskich zolnierzy uzbrojonych min. w czolgi . Za Kataolicka Agencja Informacyjna (Wloska ) : www.kataweb.it/news/detail.jsp?idCategory=2224&item=5 Gerusalemme, 19 feb 2005 - 22:10 M.O.: HEBRON, ARRESTATI 5 COLONI EBREI PER AGGRESSIONE Cinque coloni ebrei residenti a Hebron, in Cisgiordania, sono finiti oggi in manette per avere attaccato militari israeliani che avevano loro impedito di imboccare una strada cittadina in una zona a rischio di scontri con i palestinesi. I coloni, che hanno aggredito i militari e fracassato la loro jeep, compariranno domani davanti a un giudice, ha precisato una fonte della polizia. A Hebron, che conta una popolazione di 120.000 palestinesi, vive una comunita' israeliana di 600 coloni difesa da 1.200 soldati. E' morto oggi un sedicenne palestinse rimasto ferito in scontri con soldati israeliani il 10 novembre scorso a Nablus, in Cisgiordania. Il presidente palestinese, Abu Mazen, e' contrario all'uso della forza per disarmare i gruppi radicali. "Non cerchiamo lo scontro con le organizzazioni armate, ma un accordo", ha detto. (AGI) Odpowiedz Link Zgłoś
doomsday Palestynka urodzila na zydowskiej blokadzie 20.02.05, 23:01 Jak musza rodzic palestynskie kobiety , dowie3sz sie o tym pod tym aresem : english.aljazeera.net/NR/exeres/09F27EB4-D818-449F-BFDD-3C637014A826.htm Odpowiedz Link Zgłoś