Dodaj do ulubionych

CZY POZNAŃ WOGÓLE LEŻY NAD WARTĄ ? ? ?

29.01.05, 12:11
jestem ciekawy kiedy wreszcie zacznie się coś dziać nad rzeką nad która leży
poznań. bo narazie nic sie nie dzieje.miasto tylko dyskutuje i na tym sie
kończy. jak narazie buduje się tylko śmieszne osiedle na przeciwko katedry
które chyba nie będzie miało bulwarów przy porcie z kafejkami, pubami itp.
(fanie by było latem siedziec przy stoliku przy samej rzece, pić piwko i
podziwiać katedre i rzeke... hmm chyba to sie nigdy nie spełni:( . fajnie by
bylo też idąć w strone katedry ze starego rynku pzechodzić przez rzekę tak
jak to kidys bylo, no a teraz mozna tylko podziwiać w tym miejscu samochody
i zaniedbane trawniki na któych beigaja pupile poznaniaków i .....Jestem
ciekawy kiedy coś sie zacznie dziac w tym miejscu i kiedy wreszcie nie
bedziemy sie bali zblizac do rzeki która powinna być jedną z głównych
atrakcji miasta, nad która powinno sie spacerować , odpoczywać spotykać jak
to jest w paryżu ,londynie, pradze, wilnie, gdańsku,wrocławiu,
berlinie,biblao,barcelonie, nie wspominając wenecji;)CZY NIE MOŻĘ BYĆ CHOCIAŻ
TAK JAK JEST NAD MALTĄ ? ? ?!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: adam Re: CZY POZNAŃ WOGÓLE LEŻY NAD WARTĄ ? ? ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 16:28
      fajnie ze ktos poruszyl ten temat.ja pochodze z bydgoszczy i tam rzeka tzn
      kanał jest sensownie zagospodarowany w centrum. a jesli chodzi o poznań to
      lepiej nie bede komentowac bo kazdy widzi i wie jak to wyglada czyli nie
      wygląda ;)miasto powinno zabrać sie za ten teren bo jest on strategiczny dla
      poznania i uatrakcyjnil by to miasto.
    • emilchna Re: CZY POZNAŃ WOGÓLE LEŻY NAD WARTĄ ? ? ? 31.01.05, 12:11
      Spacer, biesiada, odpoczynek na Osiedlu "Nad Wartą", z tego co wiem, będzie
      niemożliwe dla osoby spoza osiedla (wyłącznie dla mieszkańców). Osiedle będzie
      osiedlem zamkniętym. W takim wypadku umiejscowienie pub-u w tym miejscu niczego
      by nie zmieniło.
      Fakt, że deptak wzdłuż rzeki bardzo dobrze wpłynąłby na wizerunek
      miasta.Popieram :)
      • Gość: arh Re: CZY POZNAŃ WOGÓLE LEŻY NAD WARTĄ ? ? ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:09
        nie wiem dalczego miasto wogole pozwolilo na to ze osiedle ma byc zamkniete, w
        tak waznym i strategicznym miejscu dla poznania. szkoda wielka szkoda
    • Gość: marcinek arh Re: CZY POZNAŃ WOGÓLE LEŻY NAD WARTĄ ? ? ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 15:16
      chronic roślinność, ale krzaki nad wartą wyciąć.Wobrażam sobie tam pieknealeje,
      przyciętą trawę.miejsce na piknik z wchodzącą często tkanka miejską.
    • Gość: mich Re: CZY POZNAŃ WOGÓLE LEŻY NAD WARTĄ ? ? ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 17:26
      czasami sie wlasnie zastanawiam czy tak jest. osobiscie nad warte nie chodze bo
      nie ma po co- niestety.fajnie by bylo kiedys pospacerowac bulwarami. ciekawe
      czy sie tego doczekamy???;(
    • sonam5 Re: CZY POZNAŃ WOGÓLE LEŻY NAD WARTĄ ? ? ? 08.02.05, 09:25
      lezy takze nad "bogdanka" to sciek z jeziorka z parku solackiego ,nawet z
      rusalki,brr jaka woda!ekolodzy do dziela!moze znajdzie sie sponsor ,gdy miasto
      biedme(jak slysze "malta"to mnie "strzyka",ulubiony obiekt rady miasta,}NIE
      JEST JEDYNYM MIEJSCEM REKREACJI W POZNANIU!
    • sonam5 Re: CZY POZNAŃ WOGÓLE LEŻY NAD WARTĄ ? ? ? 08.02.05, 09:56
      warta jeszcze jakos wyglada, tak jak faworyzowana matla ,byl pan nad rusalka
      jeziorkiem w parku solackim lub bogdanka?co pan mysli o ruchu samochodowym i
      bezpiecznych ulicach dla pieszych<pomojajac decybele, wibracje ,spaliny i inne
      akcje!
      • Gość: arh_piotr Re: CZY POZNAŃ WOGÓLE LEŻY NAD WARTĄ ? ? ? IP: *.cust.tele2.fr 09.02.05, 19:09
        a nie sadzisz ze warta jest roche wazniejsz niz rusalka itp; to wlasnie nad nia
        zostalo uokowane miasto i nad warte powinno teraz wrocic po latach oderwania
        • Gość: paulos Re: CZY POZNAŃ WOGÓLE LEŻY NAD WARTĄ ? ? ? IP: *.fastres.net 10.02.05, 17:20
          popieram wszystke inicjatywy, ktore przywroca Warte miastu lub miasto Warcie,
          swoja droga wielka szkoda, ze to osiedle bedzie zamkniete
          • Gość: arh_piotr Re: CZY POZNAŃ WOGÓLE LEŻY NAD WARTĄ ? ? ? IP: *.cust.tele2.fr 10.02.05, 23:10
            nie wie, dlaczego wladz wogole pozwolily na to zeby tworzyc zamkniete enklawy w
            tak atrakcyjnym miejscu; nie mowiac juz o ochydnej formie!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka