Dodaj do ulubionych

Uczniowie II LO w Poznaniu szukają pieniędzy na...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 20:55
Zaamiast jechać do Tunezji by sypnął pieniązkami dla uczni a przy tym sobie
jaka markę by wyrobił a tak pobył se w Tunezji i tylko wspomnieneia mu
pozostaną a tak szczycił by sie że szkole pomógł
Obserwuj wątek
    • Gość: TP Re: Uczniowie II LO w Poznaniu szukają pieniędzy IP: 150.254.12.* 14.02.05, 09:17
      Nie ma pieniędzy. Edukacja jest w Polsce (NAszym kraju) chora.
      Dzieci powinny same szkołę sprzątać bo wtedy nauczyłyby się porządku i szacunku
      do pracy fizycznej oraz pilnowały by porządku a pieniądze przznaczonoby np na
      takie wycieczki.
      Ale to u nas jest nie możliwe (w Japonii to normalka) gdzież tam rodzice
      podniesliby bunt. Tylko ciekaw jestem jacy to są rodzice, nowobogackie barany
      w którch żyłach nie popłynie krew inteligentnego człowieka. Tak to już jest.
      I nie większośc ma rację bo jak w Polsce jest np 10% ludzi wykształconych
      to reszta co. Statystyki się nam poprawią bo dzisiaj więcej młodzieży
      studiuje.HIHIHI ale po skończeniu tych uczelni, których poziom jest żenujacy
      i tak myc będą gary.
    • Gość: Despi Re: Uczniowie II LO w Poznaniu szukają pieniędzy IP: *.man.poznan.pl 14.02.05, 10:35
      A po co ma sobie wyrabiać markę? Będziesz pamiętać, że ten Pan dał pieniądze na
      wycieczkę dla licealistów? :)
    • Gość: doguss To zwykla KPINA ! IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.05, 13:50
      Nie moge uwierzyc w to co przeczytalem...uwazam, ze jest to zwykla kpina zeby
      uczniowie domagali sie pieniedzy na wlasne rozrywki ! Szkoly zbieraja pieniadze
      na cele charytatywne, organizuja akcje, koncerty i kiermasze...robia to dla
      innych, nie dla siebie. To co dzieje sie w II LO jest zwyklym
      nieporozumieniem...niestety smutne jest tez to, ze GW to popiera ! Ja razem ze
      swoimi znajomymi z samorzadu naszej szkoly przeprowadzilismy akcje na rzecz domu
      dziecka, schroniska dla zwierzat, koni wywozonych na rzez, a takze hospicjum -
      jestesmy zwyczajnie zgorszeni, innego slowa uzyc nie mozna ! zebrac na wlasna
      wycieczke... gratulujemy szkole takich uczniow, proponujemy zwrocic sie o pomoc
      do emerytow bez srodkow do zycia, bez pieniedzy na niezbedne leki... Trzeba bylo
      pracowac w wakacje, tak zebrac pieniadze ! a GW zyczymy wiecej wyobrazni...
    • Gość: Owies Re: Uczniowie II LO w Poznaniu szukają pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 00:35
      Niech się zwrócą do Jurka Owsiaka. Ten, choć prymitywny to jednak ...potrafi
      pieniądze robić. Może da w łapy /albo po łapach/.
    • Gość: Uczen Re: Uczniowie II LO w Poznaniu szukają pieniędzy IP: *.p-s-inter.net 15.02.05, 11:53
      Powiem tyle... Po co organizować wymianę jak ludzie nie mają na nią pieniedzy
      tych 300zł żeby przyjąć gosci?? Byłem w zeszlym roku na wymianie we Francji
      koszt przyjęcia ok. 300-400zł +wyżywienie i wstępy na imprezy muzea itp. Wyjazd
      około 800zł +ubezpieczenie i kieszonkowe(minimum 40euro)... Jak chce się jechać
      trzeba mieć to na względzie!!! Pojechał kolega którego rodzice sa bezrobotni
      ale tylko dlatego że pracował całe lato żeby pojechać, by mieć za
      co... .Szukanie teraz sponsorów na wymianę jest średnio sprawiedliwe wobec tych
      którzy takiej pomocy dostać nie mogli... Nie ma sprawiedliwości na świecie,
      wiem , ale lepiej wspomuc takiego kolegę który nie ma na bilet do szkoły niż
      dawać na wycieczkę krajoznawczą i imprezy(tak wygladaja wymiany) ...
    • rzezaczka1 Re: Uczniowie II LO w Poznaniu szukają pieniędzy 15.02.05, 23:16
      Konsul Ziolkowski by wam pomogl gdybyscie jechali do ... Izraela budowac mur
      palestynskiego getta i przypatrywac sie jak mlodzi zydzi strzelaja do
      palestynskidcfh dzieci .
    • Gość: Frania Re: Uczniowie II LO w Poznaniu szukają pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 12:16
      czytając te komentarze robi mi sie niedobrze!!! Uczniowie II LO też organizują
      akcje charytatywne(np. koncert charytatywny itp.) Tym razem oni proszą o pomoc
      i czy to tak trudno zrozumieć???
      Ja popierami ch akcje!!!!
    • Gość: cameron buhahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 23:56
      w mojej szkole byla sytacja gdy nie wszystkich bylo stac na wycieczke. kazdy z
      klasy doplacil po kilkanascie zlotych i wszyscy mogli jechac. poza tym do II
      LO chodzi sporo osob z dzianymi starymi - wlasciciele firm itd - moze ich
      poprosza o sponsoring. tak na marginesie to zeby jechac na wymiane do Anglii
      pracowalem w wakacje po 12h dziennie. no ale coz...
    • kuszacy_witas Re: Uczniowie II LO w Poznaniu szukają pieniędzy 27.04.05, 00:37
      Uczni? Najpierw naucz sie poprawnie mowic po polsku, a potem ewentualnie udzielaj rad ludziom jak maja wydawac zarobione przez siebie pieniadze.
    • vipunia Konkretne źródła! 27.04.05, 01:51
      Program Młodzież: www.youth.org.pl
      YOUTH BANK - kilka warsztatów z zakresu opracowywania projektów było już
      organizowanych dla młodzieży, kontakt: Fundacja Rozwoju Demokracji Lokalnej:
      tel. 8553307, e-mail: yb@frdl-poznan.org.pl
      WWW: www.frdl-poznan.org.pl/
      Polecam stronę Polskiej Fundacji Dzieci i Młodzieży: www.pcyf.org.pl
      a przede wszystkim:
      www.ngo.pl

Z pozdrowieniami,
      Iwona Jankowska
      FRDL Poznań
    • Gość: ja Re: Uczniowie II LO w Poznaniu szukają pieniędzy IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 27.04.05, 03:47
      Pzeciez to jest liceum w Poznaniu, to dlaczego sie znalazly w programie Krakow
      i Oswiecim?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka