oszolom.z.radia.maryja 22.03.05, 16:29 jakby te sklepy przejął Piotr i Paweł Chata Polska czy inny polski market by bym się cieszył i byłby to powód do dumy a tak to mnie mało to obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mart Re: Nowa sieć marketów w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 19:00 Powiem więcej: należy bojkotować tych obleśnych żabojadów! Najpierw każą nam "siedzieć cicho", potem publikują w swoich szmatławcach zdjęcia słowackiej policji z czasów II wojny światowej, dając podpis "Polska policja mordująca Żydów", a potem wpieprzają się nam ze swoimi grównianymi marketami, żeby nas wydoić z naszych pieniążków! Niech spadają do Francji żreć swoje żaby i ślimaki, a "murzynów" do wyzyskiwania niech sobie poszukają u siebie. Pasożyty.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Re: Nowa sieć marketów w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 22.03.05, 19:28 Gość portalu: mart napisał(a): [...] > Niech spadają do Francji żreć swoje żaby i > ślimaki, a "murzynów" do wyzyskiwania niech sobie poszukają u siebie. Pasożyty. > . A czy aby te żaby i ślimaki nie wędrują na ich stoły z naszych łąk? Nie chciałbym, by Francuzi powiedzili niech Polaczki sami zeźrą te ich żaby. Osobiście wolę schabowego. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Nowa sieć marketów w Poznaniu 22.03.05, 20:09 wyżerają nam florę faune i jeszce mają do nas jakieś wonty..to rzeczywiście bezczelność.. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Nowa sieć marketów w Poznaniu 22.03.05, 22:32 A jadłeś kiedyś ślimaki, albo żaby? Slimaki jadłem, są niezłe, tylko żeby była dobra, kolacja trzeba zjeść z 50, . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka bleeeeeeeeeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 22:35 na sama mysl mnie mdli... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: bleeeeeeeeeeee 22.03.05, 22:42 eeeeeeeeeee, bo nie wiesz co dobre. A poważnie, to sprawa przyrządzenia. Te, które jadłem, robiłą Pani, która ze 40 lat mieszkała i pracowała we Francji, a do Polski wróciła na emeryturę. Słuchaj. Ślimaczki wyczyszczone kilka dni w mące, wrzucone do wrzatku wychodzą, ze skorup. Podgotowane odpowiednio, trzeba wyciąc, skorupki wyszorować. Ślimaczki wracaja do skorupki z kawałkiem masełka, odrobiną czosnku soli i zielonej pietruszki. To wszystko zapieczone (chwileczkę, żeby masło się rozpusciło w piekarniku. Naprawdę dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka Re: bleeeeeeeeeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 22:47 mimo wszystko....nawet najlepiej przyrządzonych nie ruszę....tak jak: -zielono-żółtych warzyw(kalafior,szparagi,brukselka itp) -"skorupy" na mięsie:/// Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: bleeeeeeeeeeee 22.03.05, 22:54 brukselka, to nie wiem. Kalafiory jadam, od kiedy są ostro psiakne choc miłosnikiem nie jestem . Takie z ekologicznego ogródka odpychaja mnie robalami (a pfe). A szparagi, to miód w ustach. Tylko uwaga. Szparagi musż być młode, świżo ściete. Stare, albo zbyt długo leżakowane dostają łyka, i robia się niejadalne. Praktycznie kupując w sklepie, około 1/2 dłudosci jadam z tartą bułeczką na masełku, a pozostała część nadaje się, na krem. trzeba przetrzec przez sito, żeby pozbyć się łyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka Re: bleeeeeeeeeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 22:57 brukselka-wyglada jak kapusta w wersji mini:) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: bleeeeeeeeeeee 22.03.05, 23:16 Wiem, jak wyglada, ale nigdy nie jadłem (przynajmniej nie pamiętam). Wiem, też, że jej przyrzadzanie, to jakaś sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Re: bleeeeeeeeeeee IP: *.icpnet.pl 22.03.05, 23:18 pan.nikt napisał: [...] > A szparagi, to miód w ustach. Zgadza się. Za półtora miesiąca chyba pojawią się w warzywniaku? >Tylko uwaga. Szparagi musż być młode, świżo > ściete. Podczas kupowania należy je wąchać. Niezbyt to eleganckie, ale od razu wiadomo czy świeże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechu ...i jeszcze minete tez wynalezli(obrzydlistwo). IP: *.icpnet.pl 22.03.05, 22:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semeon Re: ...i jeszcze minete tez wynalezli(obrzydlistw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 23:02 I tak najlepsze są trufle. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: ...i jeszcze minete tez wynalezli(obrzydlistw 22.03.05, 23:09 a jakie drogie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Re: ...i jeszcze minete tez wynalezli(obrzydlistw IP: *.icpnet.pl 22.03.05, 23:21 Wyrazy współczucia dla Twojej pani... Biedaczka, tyle rozkoszy ją przy Tobie ominie. Odpowiedz Link Zgłoś