Dodaj do ulubionych

Nowa sieć marketów w Poznaniu

22.03.05, 16:29
jakby te sklepy przejął Piotr i Paweł Chata Polska czy inny polski market by
bym się cieszył i byłby to powód do dumy a tak to mnie mało to obchodzi
Obserwuj wątek
    • Gość: mart Re: Nowa sieć marketów w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 19:00
      Powiem więcej: należy bojkotować tych obleśnych żabojadów! Najpierw każą
      nam "siedzieć cicho", potem publikują w swoich szmatławcach zdjęcia słowackiej
      policji z czasów II wojny światowej, dając podpis "Polska policja mordująca
      Żydów", a potem wpieprzają się nam ze swoimi grównianymi marketami, żeby nas
      wydoić z naszych pieniążków! Niech spadają do Francji żreć swoje żaby i
      ślimaki, a "murzynów" do wyzyskiwania niech sobie poszukają u siebie. Pasożyty..
      • Gość: george Re: Nowa sieć marketów w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 22.03.05, 19:28
        Gość portalu: mart napisał(a):

[...]
        > Niech spadają do Francji żreć swoje żaby i
        > ślimaki, a "murzynów" do wyzyskiwania niech sobie poszukają u siebie. Pasożyty.
        > .
        A czy aby te żaby i ślimaki nie wędrują na ich stoły z naszych łąk? Nie
        chciałbym, by Francuzi powiedzili niech Polaczki sami zeźrą te ich żaby.
        Osobiście wolę schabowego.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Nowa sieć marketów w Poznaniu 22.03.05, 20:09
          wyżerają nam florę faune i jeszce mają do nas jakieś wonty..to rzeczywiście
          bezczelność..
        • pan.nikt Re: Nowa sieć marketów w Poznaniu 22.03.05, 22:32
          A jadłeś kiedyś ślimaki, albo żaby?
          Slimaki jadłem, są niezłe, tylko żeby była dobra, kolacja trzeba zjeść z 50, .
          • Gość: vikka bleeeeeeeeeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 22:35
            na sama mysl mnie mdli...
            • pan.nikt Re: bleeeeeeeeeeee 22.03.05, 22:42
              eeeeeeeeeee, bo nie wiesz co dobre.
              A poważnie, to sprawa przyrządzenia.
              Te, które jadłem, robiłą Pani, która ze 40 lat mieszkała i pracowała we
              Francji, a do Polski wróciła na emeryturę.

Słuchaj. Ślimaczki wyczyszczone kilka dni w mące, wrzucone do wrzatku wychodzą,
              ze skorup.
              Podgotowane odpowiednio, trzeba wyciąc, skorupki wyszorować.
              Ślimaczki wracaja do skorupki z kawałkiem masełka, odrobiną czosnku soli i
              zielonej pietruszki. To wszystko zapieczone (chwileczkę, żeby masło się
              rozpusciło w piekarniku.
              Naprawdę dobre.
              • Gość: vikka Re: bleeeeeeeeeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 22:47
                mimo wszystko....nawet najlepiej przyrządzonych nie ruszę....tak jak:
                -zielono-żółtych warzyw(kalafior,szparagi,brukselka itp)
                -"skorupy" na mięsie:///
                • pan.nikt Re: bleeeeeeeeeeee 22.03.05, 22:54
                  brukselka, to nie wiem.
                  Kalafiory jadam, od kiedy są ostro psiakne choc miłosnikiem nie jestem . Takie
                  z ekologicznego ogródka odpychaja mnie robalami (a pfe).
                  A szparagi, to miód w ustach. Tylko uwaga. Szparagi musż być młode, świżo
                  ściete. Stare, albo zbyt długo leżakowane dostają łyka, i robia się niejadalne.
                  Praktycznie kupując w sklepie, około 1/2 dłudosci jadam z tartą bułeczką na
                  masełku, a pozostała część nadaje się, na krem. trzeba przetrzec przez sito,
                  żeby pozbyć się łyka.
                  • Gość: vikka Re: bleeeeeeeeeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 22:57
                    brukselka-wyglada jak kapusta w wersji mini:)
                    • pan.nikt Re: bleeeeeeeeeeee 22.03.05, 23:16
                      Wiem, jak wyglada, ale nigdy nie jadłem (przynajmniej nie pamiętam).
                      Wiem, też, że jej przyrzadzanie, to jakaś sztuka.
                  • Gość: george Re: bleeeeeeeeeeee IP: *.icpnet.pl 22.03.05, 23:18
                    pan.nikt napisał:

[...]
                    > A szparagi, to miód w ustach.
                    Zgadza się. Za półtora miesiąca chyba pojawią się w warzywniaku?

>Tylko uwaga. Szparagi musż być młode, świżo
                    > ściete.

Podczas kupowania należy je wąchać. Niezbyt to eleganckie, ale od razu wiadomo
                    czy świeże

• Gość: lechu ...i jeszcze minete tez wynalezli(obrzydlistwo). IP: *.icpnet.pl 22.03.05, 22:49
                • Gość: semeon Re: ...i jeszcze minete tez wynalezli(obrzydlistw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 23:02
                  I tak najlepsze są trufle.
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: ...i jeszcze minete tez wynalezli(obrzydlistw 22.03.05, 23:09
                    a jakie drogie!!!!
                • Gość: george Re: ...i jeszcze minete tez wynalezli(obrzydlistw IP: *.icpnet.pl 22.03.05, 23:21
                  Wyrazy współczucia dla Twojej pani... Biedaczka, tyle rozkoszy ją przy Tobie ominie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka