Dodaj do ulubionych

Czy ktoś wie kiedy ruszy budowa Poznan Plaza

21.06.02, 20:22
Czy ktoś wie kiedy ruszy budowa Poznan Plaza przy Lechickiej/Trojpole?
Czy może znowu zablokowało ją jakieś towarzystwo przyjaciół nieużytków i bałaganu?
Obserwuj wątek
    • Gość: P.B lipiec IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.02, 20:35

• michmaj dzięki 21.06.02, 20:54
        Już nie mogę się doczekać, bo jak ruszy to na pewno też skończą...
        • Gość: bula nie bądz taki pewny IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 23.06.02, 23:34
          michmaj napisał(a):

> Już nie mogę się doczekać, bo jak ruszy to na pewno też skończą...

Nie bądź taki pewny.
          Spójrz na bramę MTP.
          • michmaj Re: nie bądz taki pewny 17.07.02, 23:27
            Dobra, nie będę taki pewny.
            Szczególnie, że już połowa lipca i nic się nie dzieje. Czyżby znowu zieloni/czerwoni/czarni/nakrapiani zablokowali?
            :-(
            Michal
          • madduck Brama MTP 18.07.02, 07:35
            Brama MTP sie opoznia poniewaz trzeba przelozyc dosc duza rure gazowa.
            Specjalnie czekano na wakacje i zamkniecie Glogowskiej dla tramwajow.
            Jezeli bedziesz tamtedy przejezdzal to zobacz juz sie cos ruszylo.
            A przelozenie tej rury to nie taka prosta sprawa podobno... gdyz to jest wezel
            gazowy. Jak ktos zna inne info to niechaj mnie poprawi.
            • Gość: bula Re: Brama MTP IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 23.07.02, 00:18
              madduck napisał:

> Brama MTP sie opoznia poniewaz trzeba przelozyc dosc duza rure gazowa.
              > Specjalnie czekano na wakacje i zamkniecie Glogowskiej dla tramwajow.
              > Jezeli bedziesz tamtedy przejezdzal to zobacz juz sie cos ruszylo.
              > A przelozenie tej rury to nie taka prosta sprawa podobno... gdyz to jest
              wezel
              > gazowy. Jak ktos zna inne info to niechaj mnie poprawi.

Niestety przełożenie rury nic narazie nie zmieni. powód : brak kasy.
              Już pewnie zauważyłeś, że zamiast przeszklonego dachu kładą ochydną blachę.
          • Gość: orion Re: nie bądz taki pewny IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.08.02, 18:51
            co jest do cholery z tymi budowaniem poznan plaza czy znowu komuś mało
            zapłacono tym złodziejom?
      • michmaj Lipiec się skończył a budowa Plazy się nie zaczęła 01.08.02, 22:19
        straciłem już nadzieję
        • michmaj Już koniec sierpnia :-( 26.08.02, 15:25
          Kolejna budowa w Poznaniu, ktora miala byc, a nie bedzie :-((((
      • supervissior Re: lipiec ???? ale którego roku ??? 15.12.02, 18:18
        powierzchni handlowych jak na średniej wielkości miasto jak Poznań jest
        wystarczająco, nie dziwne że inwestycje są odwoływane albo budowe odleka sie i
        odwleka
    • michmaj Re: Czy ktoś wie kiedy ruszy budowa Poznan Plaza 11.09.02, 19:54
      :-(
      • Gość: bula do redakcji IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 15.09.02, 14:02
        Szanowna Redakcjo!
        Czy możecie zaspokoić ciekawość mojego przedmówcy i moją również???
        Jeśli wiecie to mówcie.
        Pozdro bula
        • Gość: Radost Re: do redakcji IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 16:47
          Gość portalu: bula napisał(a):

> Szanowna Redakcjo!
          > Czy możecie zaspokoić ciekawość mojego przedmówcy i moją również???
          > Jeśli wiecie to mówcie.
          > Pozdro bula

Firma budujaca centra typu Plaza nie placi wykonawcom - tak bylo w innych
          miastach Polski. Podobno nie maja tez wszystkich pozwolen na przylacza wod-kan
          albo jakies drogowe - dokladnie nie wiem.
          • Gość: ant Re: do redakcji IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 17:24
            Gość portalu: Radost napisał(a):

> Gość portalu: bula napisał(a):
            >
            > > Szanowna Redakcjo!
            > > Czy możecie zaspokoić ciekawość mojego przedmówcy i moją również???
            > > Jeśli wiecie to mówcie.
            > > Pozdro bula
            >
            >
            > Firma budujaca centra typu Plaza nie placi wykonawcom - tak bylo w innych
            > miastach Polski. Podobno nie maja tez wszystkich pozwolen na przylacza wod-
            kan
            > albo jakies drogowe - dokladnie nie wiem.

w tej chwili jest robiony projekt wykonawczy
            budowa ruszy chyba niebawem
            • Gość: bula thanks za info IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 18.09.02, 23:58
          • michmaj Dzięki 30.09.02, 21:22
            Dziękuję za informacje, choć wygląda to trochę dziwnie i niewesoło.
    • psok Re: Czy ktoś wie kiedy ruszy budowa Poznan Plaza 14.11.02, 11:26
      Spóźniona Plaza

Gazeta Poznańska, JOD, środa, 13 listopad 2002r.

Z przeciwnościami losu zmaga się obecnie w Poznaniu inwestor, planujący
      zbudować centrum rozrywkowo-handlowe Plaza przy ul. Trójpole. W miarę aktualnym
      terminem końca prac budowlanych jest wiosna. Kłopoty inwestora zaczęły się, gdy
      firma wykonująca projekt techniczny przestała istnieć. Dokumenty po długim
      czasie jednak, udało się odzyskać. Aktualnie trwają także prace nad pozwoleniem
      dotyczącym okolicznej infrastruktury. W nowym centrum rozrywkowym znajdą się:
      kręgielnia, lokale gastronomiczne, sklepy oraz drugie w Polsce kino sferyczne.

• michmaj Re: Czy ktoś wie kiedy ruszy budowa Poznan Plaza 16.11.02, 00:39
        Dzięki bardzo za informacje (chyba nie dożyję grrrrrrr)
      • Gość: bula Re: Czy ktoś wie kiedy ruszy budowa Poznan Plaza IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 16.11.02, 23:32
        psok napisał:

> Spóźniona Plaza
        >
        > Gazeta Poznańska, JOD, środa, 13 listopad 2002r.
        >
        > Z przeciwnościami losu zmaga się obecnie w Poznaniu inwestor, planujący
        > zbudować centrum rozrywkowo-handlowe Plaza przy ul. Trójpole. W miarę
        aktualnym
        >
        > terminem końca prac budowlanych jest wiosna. Kłopoty inwestora zaczęły się,
        gdy
        >
        > firma wykonująca projekt techniczny przestała istnieć. Dokumenty po długim
        > czasie jednak, udało się odzyskać. Aktualnie trwają także prace nad
        pozwoleniem
        >
        > dotyczącym okolicznej infrastruktury. W nowym centrum rozrywkowym znajdą się:
        > kręgielnia, lokale gastronomiczne, sklepy oraz drugie w Polsce kino sferyczne.
        >
        >

Redakcja Poznańskiej jest niedoinformowana, bo będzie to trzecie po Warszawie i
        Krakowie (albo nawet czwarte jeśli Katowice będą wcześniej) kino sferyczne "po
        naszymu nie naszymu" IMAX.
    • Gość: miki co się tak podniecacie jakimś blszanym .......... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 17.11.02, 18:06
      ..........badziewiem o idiotycznej nazwie.....poza tym firma,która to cudo
      buduje podobno nie płaci podwykonawcą....
      • michmaj Re: co się tak podniecacie jakimś blszanym ...... 27.11.02, 16:45
        Gość portalu: miki napisał:

> ..........badziewiem o idiotycznej nazwie.....poza tym firma,która to cudo
        > buduje podobno nie płaci podwykonawcą....

Nie podniecam sie tylko prosze o informacje na temat budowy obiektu, ktory bedzie jedynym praktycznie kinem w calym polnocnym Poznaniu.
        Blaszanych badziew jak Castorama jest juz w tej dzielnicy troche i ten nie bedzie brzydszy.
        Nazwa to kwestia gustu, mozna nazywac inaczej jak sie chce.
        Placenie podwykonowacom to sprawa podwykonawcow a nie moja.
        I ja sie nie pytam dlaczego ktos inny podnieca sie czyms czym ja sie nie podniecam, bo to glupie pytanie, na szczescie dla kazdego cos innego jest wazniejsze. Jedni chca opery a inni stadionu i sie nie pytam dlaczego podniecaja sie jednym albo drugim.
        • Gość: w33 Re: co się tak podniecacie jakimś blszanym ...... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 28.11.02, 14:27
          michmaj napisał:

> Gość portalu: miki napisał:
          >
          > > ..........badziewiem o idiotycznej nazwie.....poza tym firma,która to cudo
          >
          > > buduje podobno nie płaci podwykonawcą....
          >
          > Nie podniecam sie tylko prosze o informacje na temat budowy obiektu, ktory
          bedz
          > ie jedynym praktycznie kinem w calym polnocnym Poznaniu.
          > Blaszanych badziew jak Castorama jest juz w tej dzielnicy troche i ten nie
          bedz
          > ie brzydszy.
          > Nazwa to kwestia gustu, mozna nazywac inaczej jak sie chce.
          > Placenie podwykonowacom to sprawa podwykonawcow a nie moja.
          > I ja sie nie pytam dlaczego ktos inny podnieca sie czyms czym ja sie nie
          podnie
          > cam, bo to glupie pytanie, na szczescie dla kazdego cos innego jest
          wazniejsze.
          > Jedni chca opery a inni stadionu i sie nie pytam dlaczego podniecaja sie
          jedny
          > m albo drugim.

Firma doprowadzila juz do upadku kilkanscie mniejszych frim budowlnach. Ech ta
          Plaza....W Poznaniu tez tak by bylo ale firmy korzystjac z doswiadczen z
          izraelska firma tak przygotowuja umowy ze Plaza nie chce ich podpisywac. A
          wiec Plaza szuka naiwnych...
    • Gość: Picia Re: Czy ktoś wie kiedy ruszy budowa Poznan Plaza IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.12.02, 00:07
      I co ruszylo siwe cos?
      • Gość: Plaża już rusza...... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 15.12.02, 13:04
        tak będzie nowa biedronka oraz żabka a także jeden sklep chaty polskiej!!!!
        • Gość: asd Re: już rusza...... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.02, 19:02
          Gość portalu: Plaża napisał(a):

> tak będzie nowa biedronka oraz żabka a także jeden sklep chaty polskiej!!!!

budowa rusza 1 kwietnia. cala inwestycja wartosci 27 zl to bedzie stragan na
          ktorym pb i radost handlowac beda kartoflami!
    • psok Re: Czy ktoś wie kiedy ruszy budowa Poznan Plaza 06.01.03, 11:14
      Artykuł z dzisiejszeej GW:

www1.gazeta.pl/poznan/1,36001,1249845.html
      Czy mieszkańcy nagłabali się już wystarczająco? Śmiem wątpć. Zawsze jeszcze coś
      się znajdzie do zrobienia, wyremontowania, renowacji...
      • michmaj Re: Czy ktoś wie kiedy ruszy budowa Poznan Plaza 06.01.03, 13:26
        Wlasnie szedlem na forum w tej sprawie.
        Szkoda ze nie napisali nic o wiarygodnosci tej firmy (ze nie placa wykonawcom i tak dalej). Z drugiej strony jak juz dali 800 tys. mimo ze jeszcze ciagle nawet nie buduja to niby firma pieniadze ma. Milo by bylo jednak gdyby dziennikarze zamiast co pol roku dawac artykul "za rok/dwa bedzie plaza" odszukali jakiegos przedstawiciela firmy i na przyklad zadali kilka pytan.
      • Gość: Wł Izraelska firma ktora nie placi... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 06.01.03, 14:09
        Izrealska firma zarjestrowana w Holandii. Znan przede wszytki z tego ze nie
        placi firmom-budowlanym i projktowym. Ladne kilka setek ludzi stracilo przez
        nia prace- np. Krakow. Oszusci i to bardzo bezszczelni.Gazeta ich nie ruszy bo
        to w koncu ziomale. A sprobujcie "ich " russzyc to zostanicie nazwani
        antysemitami. Tak do tej pory wygladaj proby podania tej firmy do sadu. Na
        cale szczeszcie czesc firm z Poznania ktore mialy budowac Poznan Plaza
        przejrzaly na oczy i korzystaja z doswiadczen innych firm. Sporzadzily
        zupelnie inaczej umowe ale firmie Plaza to nie pasuje i stad brak rozpoczecie
        budowy. Takich inwestorw powinno sie wyrzycac z Polski!!!

• Gość: Wickedway Re: Czy ktoś wie kiedy ruszy budowa Poznan Plaza IP: 62.148.83.* 24.11.03, 15:26
      Nigdy - tak trudno to zgadnąć?
    • Gość: odlot Re: Czy ktoś wie kiedy ruszy budowa Poznan Plaza IP: 83.136.224.* 22.06.04, 14:34
      diler tabletek EXTAZA. klockowskid@compuserve.de

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka