Dodaj do ulubionych

WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!!

IP: 150.254.191.* 20.04.01, 13:27
Wpadłem właśnie na pomysł że moglibyśmy założyć taki wątek na którym każdy
mógłby raz (tylko raz) się wpisać (uwiecznić).
:))))))))))
Nie wiem czy to chwyci ale jakby co to ja zaczynam.
Tak więc to ja Raper!
Poznań to moje ukochane miasto, tu się urodziłem i mam nadzieję że tu też
zakończy się moje piękne życie (oby jeszcze nie teraz :) )
Kocham wszystko co z Poznaniem jest związane!
Pozdrawiam wszystkich!
PS. Jakby ktos chciał się wpisać to prosiłbym bez bluzgów. :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ARTUR Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! IP: 212.244.184.* 20.04.01, 13:32
      Wpisuję się tu ja, Wasz ukochany ARTUR. Pozdrawiam wszystkich kibiców LECHII
      GDAŃSK z pięknego miasta Poznania (na czele z Raperem).
      • Gość: ryży Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.04.01, 23:04
        pozdrowienia dle rapera, radost i innych kibiców LEGII WARSZAWA !!!!!!!!!!!
        • Gość: anka9009 Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.01, 18:23
          urodziłam się w Krakowie pięknym
          w Wielkopolsce mieszkam przez przypadek, ale nie są mi obojętne jej sprawy
          pozdrowienia dla Rapera, ARTURA, dzidki, lechity i wszystkich innych
          • Gość: piotr Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! IP: *.icpnet.pl 23.04.01, 22:23
            Jestem piotr od ponad 40 lat.Od urodzenia mieszkam w Poznaniu stolicy ukochanej
            mojej Pyrlandii.
            Arciu na warszawskich stronach nazwałeś Poznań prowincją,tego tobie nie zapomnę.
            Pozdr.piękny Gdańsk
            • Gość: bart Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! IP: 157.25.200.* 23.04.01, 23:02
              Poznań od zawsze był górą tylko niektórzy otym jeszcze
              nie wiedzą!!!
    • nanabun Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! 23.04.01, 23:56
      Wpoprządalu. Mieszkam na Wildzie od 35 lat, czyli od urodzenia. Poznań jest
      super. Trochę zabagniony przez prymityw i chamstwo od żulerni do władz, ale na
      to cierpi każde miasto. Pozdrawiam wszystkich Pyrusów.
    • Gość: Student Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! IP: 212.65.191.* 24.04.01, 09:39
      Też tu czasem pisuję, więc się pozwolę dodać. Z urodzenia jestem kościaniakiem.
      Od prawie 20 lat kibicję również Lechowi. Obecnie w Warszawie z
      przyczyn "sercowych".
      Pozdrowienia dla wszystkich, którym Poznań i Wielkopolska nie są obojętne.
    • Gość: Dzidka Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! IP: 195.94.212.* 24.04.01, 11:41
      No to i mnie nie może tu zabraknąć! Jestem Dzidka Poznanianka, nic dodać, nic ująć. Moze tylko tyle,
      że zawsze będę walczyć o demonopolizację Warszawki!
    • Gość: misza Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! IP: 195.205.249.* 24.04.01, 13:39
      Od dwudziestu dwóch lat jestem Poznaniakiem i jestem z tego dumny. Jako fan
      Lecha (to będzie zawsze mój JEDYNY klub) i Starego Marycha także ja mam
      nadzieję, że tu kiedyś dokonam żywota. Wszystkim prawdziwym poznaniakom mówię
      cześć wiara!!!Dziebko szkoda,że Kolejorz dołuje, ale w góre serducha!!!Dzięki
      Raper- pomysł jest rewela.
      • Gość: marsha Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! IP: *.kask.net.pl 24.04.01, 21:27
        wszyscy,których kocham,przeprowadzają się do Poznania,więc może niedługo i ja
        opuszczę Wrocław i u was na dłużej zagoszczę.
        pozdrawiam!
        • Gość: Radost Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.01, 23:37
          POmysl piekny taki POZNANSKI:) Radost(nie wiem dlaczego nie odmieniaja mojego
          pseudonimku i pisza np.Nie lubie Radost (Radosta!!)) mniejsza z tym....Tyle
          wspanialych ludzi!!! co kochaja Poznan-jestescie wspaniali! Ja urodzilem sie w
          1981 w Poznaniu i kiedy moje oczka ujrzaly POZNAN pokochalemm to miasto
          miloscia jaka obdarza sie cos raz w zyciu.....tak myslalem dopoki nie ujrzalem
          Lecha Poznan:) i innych wspanialych zalet miasta mojego:) KOcham MOJE
          miasto.....a kazdy kyo reka na nie podnosi ze mna bedzie mial do czynienia!
          DZidka walczymy razem z wawa!!!!! pozdrwiam wszystkich jestescie wspaniali!
        • Gość: Dzidka Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! IP: 195.94.212.* 25.04.01, 09:21
          &#62 wszyscy,których kocham,przeprowadzają się do Poznania,więc może niedługo i ja
          &#62 opuszczę Wrocław i u was na dłużej zagoszczę.

Zapraszamy! Pyr wystarczy dla jeszcze jednej neofitki!
          Dzidka w imieniu wszystkich poznaniaków

• Gość: wędzonka Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! IP: 156.24.231.* 25.04.01, 16:15
            Gość portalu: Dzidka napisał(a):

&#62 &#62 wszyscy,których kocham,przeprowadzają się do Poznania,więc może niedługo i
            &#62 ja
            &#62 &#62 opuszczę Wrocław i u was na dłużej zagoszczę.
            &#62
            &#62 Zapraszamy! Pyr wystarczy dla jeszcze jednej neofitki!
            &#62 Dzidka w imieniu wszystkich poznaniaków
            &#62

Dzidka, mialo byc po jednym poscie na lebka! A Ty co sie powtarzasz! :)
        • Gość: wędzonka Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! IP: 156.24.231.* 25.04.01, 16:13
          Gość portalu: marsha napisał(a):

&#62 wszyscy,których kocham,przeprowadzają się do Poznania,więc może niedługo i ja
          &#62 opuszczę Wrocław i u was na dłużej zagoszczę.
          &#62 pozdrawiam!

Marsha, to bylby cios nie tylko dla wroclawskich teatrow! Moje serce juz krwawi...
        • Gość: anka9009 pojawiło się pera nowych ludzi więc do dzieła IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 22:18
          pozdro
    • Gość: olw Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! IP: *.tera.com.pl 25.04.01, 23:11
      Mamusia z Poznania, babcia z Poznania, ciocia z Poznania, wujek z Poznania. Z
      Przemysłowej ulicy przy Rynku Wildeckim. Studiowałem w Poznaniu. Pozdrawiam
      Szneki z Glancem i czerninę przy Rynku Jeżyckim. olw
    • Gość: ffmarkus Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! IP: *.icpnet.pl 27.04.01, 21:43
      Bo POZNAŃ to metropolia
      POZNAŃ najlepszy jest
      a warszawę trzeba pierniczyć
      POZNAŃ stolicą Polski jest !!!

Taką krótką rymowankę ułożył rodowity Poznaniak kochający to miasto od wiek wieków (no narazie od 18 lat).
      Dedykuję ją wszystkim Pyrom i Poznańskim Marychom etc.A serduszka rzeczywiście w górę ,bo nasza
      niebiesko-biała duma już wkrótce się obudzi i wszystkie legiopodobne szajsy rozpaskudzi !!! :-)
      Pozdrawiam całą wiaruchnę i niech PYRLANDIA będzie z Wami !!!
      • Gość: ethanol Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! IP: 151.112.27.* 23.09.01, 23:39
        zglasza sie ethanol,
        poznaniak nie rodowity (urodzony w Sulecinie w woj. lubuskim)
        mieszkajacy od matury 11 lat w Poznaniu.
        Pokochalem Poznian. Ciotka i wujek rodowici poznaniacy z dziada pradziada.
        Czuje, ze to moje miasto :))))
        • Gość: Loki Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! IP: *.echostar.pl 24.09.01, 01:03
          POZNAŃ-to brzmi DUMNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          pozdrowionka dla wszystkich Poznaniaków z urodzenia,z wyboru,z przypadku - po
          prostu dla wszystkich,którzy kochają to miasto z jego wadami i zaletami i mają
          szcęście w nim żyć.
          • Gość: guerra Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! IP: *.icpnet.pl 24.09.01, 09:43
            Urodzony w Szczecinie...nieświadomie zagnany do Poznania...Bogu dziękuję za
            taką kolej rzeczy...Pozdro
            • Gość: MaciejK Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! IP: *.radio-merkury.poznan.pl 24.09.01, 10:03
              Maciej lat prawie 28, rodzina od XVI wieku w Wielkopolsce (mam na to papiery)
              niejaki Budziszyn dziś kojarzony z pętlą Budziszyńską to moja kolebka.
              Urodzony przejazdem(dosłownie) w Bydgoszczy-pozdrowienia- wychowany na Wildzie
              ul. Fabryczna 22/23 obecnie mieszkajacy przy lesie, 500 metrów od tablicy
              Poznań - bo jednak lubię zieleń i nieco czystsze powietrze.
              Kocham to miasto i całą Wielkopolskę, nie wyobrazam sobie życia poza nim.
              Nie jestem szowinistą ale widzę przepaść mentalna między nami a pozostałymi
              regionami-doświadczam jej namacalnie-żona pochodzi z Włocławka i to jest
              naprawdę inny świat-cały czas myślę o mentalności.
              • couleur3 Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! 25.09.01, 11:24
                Naprawdę da się odczuć taka różnicę ? Napisz cosik może o tym.
                • Gość: MaciejK Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! IP: *.radio-merkury.poznan.pl 25.09.01, 17:37
                  couleur3 napisał(a):

&#62 Naprawdę da się odczuć taka różnicę ? Napisz cosik może o tym.

To są niuanse i szczegóły wychodzace prawie na codzień i trudno to tak po prostu
                  powymieniać.
                  Przychodzi mi jednak do głowy całkiem dobry przykład - rzecz, która wyszła zaraz
                  na poczatku, mojej z żoną znajomości. Otóż jakie było jej zdziwienie gdy ja w
                  studenckie wakacje zanim gdzieś wyjechałem miesiąc pracowałem u ojca w firmie.
                  Zdziwienie dotyczyło tego że moim rodzicom dobrze się powodziło-więc pytanie po
                  co ja pracuję. No właśnie dla mnie od zawsze mniej więcej od ukończenia
                  podstawówki, czy rodzice mieli kasę czy nie, normalna była dorywcza praca czy to
                  na kieszonkowe czy na wyjazd itp. itd. W swoim poznańskim środowisku nie byłem
                  zresztą żadnym ewenementem. A na Kujawach kompletny szok-teściowie tez byli
                  delikatnie mówiac zdziwieni(teksty to może my damy pieniądze), tam młodzież
                  generalnie nie zna czegoś takiego jak zarabianie na własne potrzeby. Rodzice maja
                  kasę to OK. nie mają to ja też nie mam - coś w tym stylu.
                  Druga rzecz która przychodzi mi do głowy znowu na linii Poznań-Włocławek(czyli
                  prywatne doświadczenia), zresztą powiazana z poprzednia to bierność Kujawiaków.
                  Oni ciagle narzekają że są prowincją, wszyscy-patrz Bydgoszcz i Toruń-
                  wykorzystują ten biedny Włocławek i wogóle za komuny to było lepiej bo wszystko
                  (ładne mi wszystko) podane było na talerzu. generalnie sa mało aktywni i
                  przedsiebiorczy i to widać od poziomu firm czy polityki na rodzinnym skończywszy.
                  To tyle tak na goraco, mam nadzieję ze zostałem zrozumiany.
                  PZDR.
              • Gość: FinalCut Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.09.01, 13:52
                Urodziłem się w małej podpoznańskiej miejscowości i jako kilkulatek Poznań
                kojarzył mi sie z wielkim światem. Od 15 roku życia, a był to stan wojenny,
                przez kilkanaście lat mieszkałem w Poznaniu i ciągle tutaj pracuję. Teraz znowu
                mieszkam na mojej sielankowej wsi ale całe moje życie i mojej rodziny jest
                związane z ukochanym miastem. Każdemu kto poraz pierwszy tutaj przyjeżdża
                pokazuję najfajniejsze zakątki i spotykam się wieloma słowami sympatii
                niepoznaniaków. To mnie nakręca do organizowania różnych imprezek rodzinych i
                dla przyjacół żeby im pokazać miasto, którego nigdy nie opuszczę........
                • Gość: Alex Re: WIELKA KSIĘGA POZNAŃSKIEGO FORUM!!!! IP: 195.150.133.* 25.09.01, 16:38
                  Cześć, Poznaniaki !
                  Czasem coś na Waszym forum napiszę, wiec i tu się wpisuję. Jestem od 10 roku
                  życia Krakusem i z siedmioletnią przerwą na USA wciąż tu mieszkam i pracuję. A
                  w tym roku przekraczam czterdziestkę, tak więc do końca życia bedę wychodzić z
                  domu "na pole". W Poznaniu bywam już od kilku lat przynajmniej raz na dwa
                  miesiące. Są to moje wyjazdy służbowe. Poznań, ze względu na pewne
                  podobieństwa, to drugie polskie miasto w którym mógłbym mieszkać. Lubię Was i
                  szanuję za kilka rzeczy:
                  porządek i czystość ( co widać np na klatkach schodowych i wokół bloków ),
                  uczciwość w interesach (aczkolwiek największe afery gospodarcze związane są z
                  Poznaniem),
                  lokalny patriotyzm - jak nikt w Polsce popieracie miejscowych producentów (nad
                  czym boleję),
                  najładniejsze kobiety (chociaż niestety wyjątkowo często w towarzystwie rosłych
                  osiłków z ogolonymi łbami bez szyi )
                  duża tolerancja miejscowych kierowców dla tych z obcymi numerami
                  rejestracyjnymi, może odczuwam to dlatego bo mam literki KR, a nie WW lub WI
                  lub inne też na W.
                  Jak każda społeczność i każde miasto macie swoje wady, ale o tym kiedy indziej.
                  Pozdrawiam Alex - Kraków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka