Dodaj do ulubionych

Musiał - Buzkowy minister

IP: *.icpnet.pl 11.07.02, 21:52
Znalazłem parę cytacikow o Musiale:

(Musiał o żydach)
Minister Maciej Musiał wyraził satysfakcję, że w wolnej, demokratycznej Polsce
odradza się żydowskie życie religijne. Powrót przedmiotów kultu do warszawskiej
synagogi pozwala im ponownie pełnić funkcje, do jakich je przeznaczono.
Minister Maciej Musiał przypomniał tragiczne rozbicie ciągłości kulturowej
Polaków i Żydów w okresie nazizmu a później komunizmu, które nie może jednak
przesłaniać faktu tysiącletniej, bliskiej wspólnej egzystencji.

(Musiał o rolnikach)
najpierw należy prowadzić negocjacje, a dopiero potem stosować groźbę użycia
siły lub jej użycie - twierdzi Maciej Musiał.

(o apolityczności Musiała)
W latach 1990-1996 Dyrektor Urzędu Wojewódzkiego w Poznaniu, następnie dyrektor
delegatury Krajowego Biura Wyborczego w Poznaniu. Od grudnia 1997 do czerwca
2000 roku Wojewoda Poznański, później Wielkopolski. Od 12 czerwca 2000 roku
Szef Kancelarii Prezesa Rady Ministrów.

(o skuteczności Musiała)
Na konferencji prasowej Andrzej Urbański i szef Kancelarii Premiera Maciej
Musiał m.in. komentowali wyniki kontroli wydawania zasiłków dla powodzian, jaką
szef Kancelarii przeprowadził w Gdańsku. Maciej Musiał potwierdził, że podczas
wizyty w Gdańsku stwierdził opóźnienia w wypłacaniu zasiłków.

(o poczuciu humoru Musiała)
Otóż służby meteorologiczne, Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej
informowały o spodziewanych w rejonie Gdańska opadach. Ale ponieważ to badanie
przeprowadza się w sposób tradycyjny, oszacowano przewidywane opady na poziomie
30 mm na centymetr, natomiast spadło średnio ok. 80, a miejscami nawet ponad
100. Jeden z panów posłów pytał przy tej okazji o odpowiedzialność. Odpowiem
tak. Jest tu wyraźna odpowiedzialność. Otóż urzędnik publiczny odpowiedzialny
za ruch mas powietrza na moment zszedł z posterunku i skierował fronty zimnego
i gorącego powietrza nie w to miejsce ­ miały się zderzyć nad Bałtykiem, spadły
na Gdańsk. Proszę nie obciążać rządu...

To tyle o panu Musiale - jak widać już miał czas i sposobność się zasłużyć.

Obserwuj wątek
    • Gość: ewka Re: Musiał - Buzkowy minister IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.02, 09:23
      To co zoatało tu napisane (złosliwie i nieobiektywnie) przez Jacha wcale nie
      oznacza ze Maciej Musiał nie mógłby byc kandydatem na Prezydenta miasta Poznania,
      prosze wskażać lepszego to znaczy: Uczciwszego, bardziej lojalnego,
      kompetentnego, związanego z Poznaniem, nie będącego chorągiewką w zależności o
      wiatrów, o porządnym życiorysie.. czekam Panie Jachu....pozdrawiam serdecznie,
      ale prosze bez złośliwości...
      • Gość: Jachu Musiał - Buzkowy minister (obiektywnie) IP: *.icpnet.pl 12.07.02, 09:40
        Pan Buzek i jego ekipa (w tym i pan Musial) - to przeszłosc, o ktorej wielu
        Polakow jak najszybciej chcialoby zapomniec. Uwazam za brzydki nietakt promowanie
        kogokolwiek, kto maczal w tym palce i w zasadzie nie mam nic do dodania.
        Natomiast gdybym chcial byc zlosliwy mialbym wiele...
        Prosze, nie wracajmy do tego smutnego tematu, bo tylko fakt, ze kraje mi sie
        serce powstrzymuje mnie przed wygarnieciem calej prawdy (ktora i tak kazdy zna na
        swoj uzytek). Rozkradziony i zdemolowany kraj nalezy odbudowac z ruin, a nie
        promowac czyjes partykularne interesy. Bo po kolejnej "wpadce" zostanie tu tylko
        kamien na kamieniu.
      • Gość: Jachu Musiał - Buzkowy minister (obiektywnie) IP: *.icpnet.pl 12.07.02, 09:42
        Polakow jak najszybciej chcialoby zapomniec. Uwazam za brzydki nietakt promowanie
        serce powstrzymuje mnie przed wygarnieciem calej prawdy (ktora i tak kazdy zna na
        promowac czyjes partykularne interesy. Bo po kolejnej "wpadce" zostanie tu tylko
        kamien na kamieniu.
      • Gość: Jachu Musiał - Buzkowy minister (obiektywnie) IP: *.icpnet.pl 12.07.02, 09:42
        kamien na kamieniu.
      • Gość: Jachu Musiał - Buzkowy minister (obiektywnie) IP: *.icpnet.pl 12.07.02, 09:43
        kamien na kamieniu.
        • Gość: słowik Re: Musiał - Buzkowy minister (obiektywnie) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.02, 10:57
          Ciekawe w jakim kraju zyjesz Jachu??? myslę, ze Białorus, moze Kuba, tyle
          mówisz o ruinie, zdemolowanym państwie?????? i co masz komputer i internet???!!
          jak to zdołałeś kupić?! za co przeciez taka bieda???? a wszystko to zasługa
          Macieja Musiała..... bardzo Tobie współczuję.... ale widac że żyjemy w dwóch
          różnych światach ja rzeczywistym a Ty no właśnie nie w jakim....To powiedz w
          takim razie na kogo Ty stawiasz w wyboarch?? Pozdrawiam
          • Gość: Jachu Prezenty od Musiała? IP: *.icpnet.pl 12.07.02, 14:25
            Kochany słowiku,
            Przekaż podziekowania ode mnie panu Musiałowi.
            Nie wiedziałem, że internet i komputer to od niego.
            A zagłosuję na kogoś, kto mi sie spodoba.
            Nie mam z gory określonych preferencji, tak jak ty.
            (Po linii partyjnej?)
            Pozdrawiam
            • Gość: jachu Prezenty od Musiała II IP: *.icpnet.pl 12.07.02, 14:31
              I jeszcze przy okazji.
              Skąd wam się wziął ten Musiał?
              On gdzieś oficjalnie startuje, bo nie słyszałem?
              A wy skąd słyszeliście?
              To mnie cały czas nurtuje.

Pozdrowienia dla pana Pałubickiego!
              • Gość: ewka Re: Prezenty od Musiała II IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.02, 15:19
                Musiał z tego co wiem, nie wyraża wcale chęci... ale podywagować chyba mozna, nie
                znam osobiscie Jego więc nie podziękuje za internet i nie pozdrowię Jasia.....ale
                Ciebie serdecznie do usłyszenia
              • Gość: mączka Re: Prezenty od Musiała II IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.02, 14:31
                KOlega Jachu pyta się skąd się wziął Pan Musiał... spieszę donieść, ze Pan
                Musiał wziął się jak z resztą większość z nas oprócz Ciebie (z tego wynika) z
                dwojga rodziców jakieś 50 lat temu.... Natomiast ciekawi mnie skąd w takim
                razie wziął sie Jachu.....ja stawiam na bociana albo.......
    • Gość: artur Re: Musiał - Buzkowy minister IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 16.07.02, 06:14
      Bardzo sie, jachu, napracowales nad tymi cytatami, ale , jak mi Bog mily, nie moge znalezc w nich nic, co dyskwalifikowaloby Musiala. Co np. mialby znaczyc ten fragment o Zydach? Ma zasugerowac antysemityzm czy filosemityzm? A ten o rolnikach? Nie pamietasz, jachu, rolniczych blokad z 1999? Masz samochod? Probowales wtedy przejechac przez Wielkopolske? Wiesz od czego jest wojewoda? Mam wrazenie, ze pochwalasz ostatnia akcje Janika podczas wysypywania zboza przez Leppera, zatem slowa o uzyciu sily przez owczesnego wojewode nie powinny wzbudzac u ciebie ironii. Sledzilem dokonania Musiala i uwazam, ze byl calkiem do rzeczy administratorem i urzednikiem. Uczciwym do szpiku kosci, a to rzadko sie zdarza.
      Gdyby chcial kandydowac na prezydenta miasta, moj glos ma na pewno.
      Pozdrawiam
      • Gość: Jachu Pora na AWSB IP: *.icpnet.pl 16.07.02, 09:27
        Jest was już kilku, jak zauważyłem. A zatem pora założyć AWSB - Akcję Wyborczą
        Sympatycznych Buzkowcow. Bedzie wam łatwiej promować spady po Jurku :). Hasło -
        A teraz na drugą nożkę!
        • Gość: artur Re: Pora na AWSB IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 16.07.02, 23:52
          alez z ciebie prymityw, jachu. Myslalem, ze mozna z toba podyskutowac, ale chyba jestes impregnowany na jakakolwiek wymiane argumentow. Zostan przy swoim sld A'(czyt. prim) i nie zawracaj glowy na forum, jest to niesmaczne.Wydawalo mi sie, ze chciales nam cos przekazac o Musiale, a ty ciagle z jakims AWS, Buzkiem, Palubickim ... Chcesz, zebym wskazal analogie miedzy twoimi idolami, a nie tak dawnymi czasami? Zejdziemy na ten sam poziom dyskusji. Proponuje haslo - pawiany na sciany!
        • Gość: artur Re: Pora na AWSB IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 16.07.02, 23:55
          alez z ciebie prymityw, jachu. Myslalem, ze mozna z toba podyskutowac, ale chyba jestes impregnowany na jakakolwiek wymiane argumentow. Zostan przy swoim sld A'(czyt. prim) i nie zawracaj glowy na forum, jest to niesmaczne.Wydawalo mi sie, ze chciales nam cos przekazac o Musiale, a ty ciagle z jakims AWS, Buzkiem, Palubickim ... Chcesz, zebym wskazal analogie miedzy twoimi idolami, a nie tak dawnymi czasami? Zejdziemy na ten sam poziom dyskusji. Proponuje haslo - pawiany na sciany!
        • Gość: artur Re: Pora na AWSB IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 16.07.02, 23:56
          alez z ciebie prymityw, jachu. Myslalem, ze mozna z toba podyskutowac, ale chyba jestes impregnowany na jakakolwiek wymiane argumentow. Zostan przy swoim sld A'(czyt. prim) i nie zawracaj glowy na forum, jest to niesmaczne.Wydawalo mi sie, ze chciales nam cos przekazac o Musiale, a ty ciagle z jakims AWS, Buzkiem, Palubickim... Chcesz, zebym wskazal analogie miedzy twoimi idolami, a nie tak dawnymi czasami? Zejdziemy na ten sam poziom dyskusji. Proponuje haslo - pawiany na sciany!
        • Gość: artur Re: Pora na AWSB IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 16.07.02, 23:56
          • Gość: Jachu Eksplikacja IP: *.icpnet.pl 17.07.02, 11:26
            Zastanawia mnie przyjety przez was sposob dyskutowania polegajacy na
            dyskredytowaniu interlokutora. Jesli to, ze mam oczy otwarte na cwaniactwo i
            oblude czyni ze mnie prostaka i idiote, to ja chce mieszkac wsrod podobnych
            idiotow. A rozroznianie tylko czarnego i bialego (czytaj: zlej postkomuny i
            szlachetnych styropianowcow) dowodzi zagubienia i miotania sie bez celu.
            Powtarzam - przejrzyjcie na oczy - gromada cwaniakow zrobila nas w bambuko i
            zupelnie mnie nie interesuje jaki mieli kolor.
            Jak tak dalej pojdzie, to narod rozniesie cale elity w strzepy.
            I bedzie mial racje !!!
            • Gość: artur Re: Eksplikacja IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 17.07.02, 19:47
              Jachu, czy ty naprawde uwazasz sie za obiektywnego? Przeciez z twoich wypowiedzi wynika,ze lobuzami, cwaniakami i oszustami sa tylko ludzie kojarzeni z prawica.Oczywiscie nie ma takich typow z drugiej strony. Przeczytaj sam siebie raz jeszcze i przedefiniuj slowo "obiektywizm", bo w twoim przypadku znaczy cos innego. A z takimi "obiektywnymi" pogladami nie ma co dyskutowac. Zgadzam sie, ze podobni do ciebie' "z otwartymi na cwaniactwo i oblude oczami idioci" powinni trzymac sie razem, najlepiej na Bialorusi.Jachu, czy nie zauwazasz, ze w roli Wernyhory jestes smieszny? Kogo te masy rozerwa? Nie lubianego przez ciebie Musiala hi,hi,hi?
              Trzymaj sie, chlopie i badz czujny!
            • alfalfa do Jacha 19.07.02, 15:37
              A co sądzisz o przemianie z PZPR na SLD? Ci zostawili kraj mlekiem i miodem
              płynący, co? Buzek winny? Puknij się w głowę...
              • Gość: Jachu Re: do Jacha IP: *.icpnet.pl 19.07.02, 18:21
                Kochane oszołomy,
                Żegnam się z wami serdecznie, życząc szybkiego powrotu do zdrowia.
                Żyliście, żyjecie i będziecie żyli w swym iluzorycznym świecie jeszcze przez
                pare chwil, a zatem miłej wegetacji.
                Jeśli ktoś nie widzi cegły we własnym oku, nie pora na rozmowy o mniejszych
                problemach.
                Wasz zawsze oddany,
                Jachu

P.S. "Nie chce mi się z Wami gadać": "Psy" - Pasikowski
                • Gość: krasin Re: do Jacha IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.02, 22:31
                  Widzisz Arturze jak szybko Jachowi sie skończyły argumenty... i jak ich nie ma
                  kończy rozmowę, ale musze stwierdzić, że dość ten Jachu jest wykształcony
                  (pewnie w politbiurze) przywołuje różne cytaty.... ojoj, ale nie spodziewałem
                  się że tak szybko sie wykończy,a le może zbiera posiłki...
                  bardzo podoba mi sie wypowiedź alfaalfa, świetny komentarz!
                  Ciekawe czy Jachu juz się wykończył, czy jeszcze na koniec coś dorzuci.... ale
                  myslę, że poziom jego erudycji już się skończył, argumenty podrzucone z góry
                  (przecież nie jego...) wyczerpane... moze dostanie za to jakąś posadkę....
                  dyrektorską w państwowej firmie... byłby dobrym zarządcą.....
                  • Gość: Zbyszek Re: do Jacha IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 04:10
                    Jesteście po prostu żałośni. I szkoda tylko, że nikomu z Wami nie chce się już
                    gadać. Zarzuty do Jacha, że braki w erudycji, stawiane przez jakiegoś Krasina
                    z prawicy? A wiesz chociaż, kim był naprawdę w bolszewii ten Krasin? Wybrałeś
                    sobie niezłą ksywę - sowieckiego szpiona. Czyżbyście nie mieli swoich
                    bohaterów na prawicy? A może to tylko tak dla niepoznaki? Kompletna jałowość
                    umysłowa? A przecież mógłbyś przybrać sobie ksywę np. Swetrzak. Co prawda
                    Krasin chociaż władał paroma zachodnimi językami a Swetrzak nawet samochodu
                    nie umie prowadzić, ale to już zupełnie inna bajka. Za to przynajmniej czołowy
                    jebaka AWS-u a przedtem Solidarności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka