Gość: sąsiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 23:51 co za obrzydliwy hałas dobiega z malty!!!czyżby manieczki sie tu przeniosły?!!!wiem ze jakas ibiza czy cos ale ludzie chca miec spokój a nie tandete z oddali wysłuchiwac! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mieszkaniec Re: malta-chce spać!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 01:17 Popieram w 100% powyzsza opinie!Kto zezwala na organizacje takich imprez w centrum miasta?Zeby to jeszcze skonczyło się o przyzwoitej godzinie,ale nie żeby takie dudnienie wysluchiwac całą noc.Koncerty takiej muzyki trance powinno sie organizować gdzieś gdzie nie będzie to ludziom przeszkadzać! Tym bardziej że nie jest to muzyka dla wszystkich i mysle ze jednak wiekszosci nie odpowiada sluchanie takiego czegos przez otwarte okno! Nie chcemy wiecej takich imprez! Może następnym razem ktos pomysli zanim wyda zgode na taka impreze,czego bardzo bym sobie życzył... Odpowiedz Link Zgłoś
energy52 Re: malta-chce spać!!!!!!!!!! 25.06.05, 11:08 Cholerni malkontenci! Cieszcie się, że organizatorzy potrafią zebrać mase młodzieży w jednym miejscu i zapewnić im kilkugodzinną zabawę! Czy naprawdę wolelibyście aby w tym czasie wynudzona brać demolowała wam klatki schodowe lub okradała samochody? Mamy lato w dużym mieście, więc logicznym jest, że to najlepsza pora na plenerowe imprezy! Logicznym jest również, że Malta to idealne miejsce na tego typu imprezy, więc czego oczekujecie, że będą one organizowane nad Jez. Lednickim? Trochę wyrozumiałości i zrozumienia. Ja też mieszkam blisko Malty i nie odczuwam dyskomfortu z powodu organizowanych tam imprez! Cieszę się, że czasami coś zostaje zorganizowane w tym mieście z dużym rozmachem i jeszcze większą pasją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozon Re: malta-chce spać!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 11:24 byłem nad Maltą ale ile można słuchać tego techno, a o 3 w nocy to juz lekka przesada...kto o tej godzinie demoluje klatki? Ja bym wolał żeby w końcu dokoła malty powstała porządna droga rowerowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewyspany Re: malta-chce spać!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 11:54 Czyli wychodzi na to że koncert przypadł do gustu głównie tym którzy normalnie demolują klatki schodowe,albo kradną samochody? Jeśli tak to aż strach tam być... Ale tak na serio to ziarno prawdy w tym musi być,o czym świadczy choćby ogromna liczba interwencji straży miejskiej,zresztą z tego co widziałem bez narkotyków to też się nie obeszło... No cóż takie czasy... Ja wcale nie narzekam,tylko zwracam uwagę na fakty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benq Zabronic Malty ale zabronic tez marszow pedalow IP: *.icpnet.pl 25.06.05, 12:25 nie bedzie marszy pedalow to moge sie zgodzic na zakaz takich imprez. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: malta-chce spać!!!!!!!!!! 25.06.05, 12:26 Są jeszcze inne sposoby spędzania czasu, poza słuchaniem techno na Malcie i demelowaniem klatek. Np. coś tak szalonego, jak czytanie książek!!! Koncerty powinny być tak organizowane, by nie zakłócały zycia mieszkanców. Przeciez tam mogą mieszkac osoby strasze, chore, z maleńkimi dziećmi oraz cała reszta, która ma prawo do spokoju i słuchania tego, na co ma ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2zl Koncert Lenigrad Cowboys tez mi przeszkadzal IP: *.icpnet.pl 25.06.05, 12:29 tez bylo glosno. Wiec... Odpowiedz Link Zgłoś
energy52 Re: malta-chce spać!!!!!!!!!! 25.06.05, 14:23 Po prostu brak Wam wyrozumiałości. Na tym polega Wasz problem. Rozumiem, jakby każdego dnia nad Maltą odbywała się taka impreza, jednak jesli ma to miejsce tak rzadko jak obecnie to śmiem twierdzić, że szukacie dziury w całym. Starszym ludziom, małym dzieciom oraz całej reszcie osób spragnionych spokoju równie skutecznie uprzykrzają życie hałasujące samochody, karetki pędzące na sygnałach i imprezujący sąsiedzi, więc czasem warto przymknąć oko. Miła Gosiu nikt Ci przecież nie zabrania czytania książek tak jak nikt nie zabrania młodym ludziom zabawy na świeżym powietrzu! Każdy robi to co lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZP Re: malta-chce spać!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 26.06.05, 09:47 > Po prostu brak Wam wyrozumiałości. Na tym polega Wasz problem. Nie, to Wam brak kultury. > Starszym ludziom, małym dzieciom oraz całej reszcie osób spragnionych spokoju > równie skutecznie uprzykrzają życie hałasujące samochody, karetki pędzące na > sygnałach i imprezujący sąsiedzi, więc czasem warto przymknąć oko. Karteki na sygnale nie jeżdzą dla przyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś
amicuspoznan Re: pomyślmy spokojnie 26.06.05, 10:43 Trzeba bedzie chyba otoczyć teren Malty płytami wygłuszającymi jak autostrady. Planowałem zamieszkać tam - ale jutro ide do developera i wycofuję się mimo że stracę 2000 zł. Zresztą wszystkie mieszkania w tej okolicy potanieją właśnie z tego powodu. Ludzie około 23 chcą zasnąc i mają do tego prawo. Inni też mają prawo do rozrywki. Z tego wynika że naszym "władzom" znowu coś się pomieszało. Nie można robić imprez typu Woodstock w mieście !!! ale na polach daleko od osiedli. Przerażająco nieudane i bez wyobraźni władze Poznania robią krzywdę mieszkańcom chcącym się bawić narażając ich na epitety niekulturalnych a przecież wystarczyłoby kupić kilkanaście hektarów 3 kilometry od Nekli na pustkowiu ( z dojazdem autokarami z centrum ) i zrobić profesjonalny plac na takie imprezy i mega popfestiwale i nawet zaprosić Owsiaka i Jarocin i innych najbardziej supergłośnych - niech się ludzie wyszaleją nikomu nie przeszkadzając - jest to jakaś forma odreagowania nagromadzonych emocji i stresów - niech każdy robi co lubi. Władza po to jest aby tak rządzić zeby ludzie wzajemnie sobie nie przeszkadzali - to jest tak jak kierowanie ruchem ulicznym. Okolice Malty powinny być parkiem rozrywki ale z uwagi na położenie należałoby czuwać nad programem aby nie przeszkadzał nikomu - na tym przecież także polega kultura współżycia międzyludzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: malta-chce spać!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 13:57 stare miasto tez by chcialo spac, muzyka na caly glos ,wielki bajzel w miescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznanianka Re: malta-chce spać!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 15:03 zapraszam - "MAM DOŚĆ". tam sie dowiece wielu rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
miss.lopez Re: malta-chce spać!!!!!!!!!! 26.06.05, 17:22 telefon 997 nie odpowiadal.... na komisariatach tez w koncu na ktoryms mnie poinformowano ze impreza jest na cytadeli i na malcie.na malcie niby legalna na cytadeli niby nie i patrole tam byly. nic jednak nie moga zrobic bo ...(i tu zalegla cisza ) pewnie sie pan posterunkowy zapedzil . w koncu odpowiedzial ze sprawa zostala skierowana do sadu. i tyle.muzyka nie ucichla. tekniawa leciala przez cala noc . nikt sie nie liczyl z tym ze inni chca spac bo ida rano do pracy. nikt. policja tez nie. na stwierdzenie ze nadaja sie tylko do wlepiania mandatow zle parkujacym i kazda powazniejsza sprawe zalatwia tylko telewizja bo oni sie nie nadaja padla odpowiedz ze skoro tak uwazam to widac tak jest.... rece mi opadly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biolożka Re: malta-chce spać!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 26.06.05, 19:58 A co myslicie o imprezach osiedlowych? Mam nieszczęście mieszkać na osiedlu Orla Białego, gdzi co roku wiosna organizowane są, (zapewne za pieniądze mieszkańców), tzw. Dni Osiedla. Są jakieś zespoliki dla dzieci, coś w stylu Żuków, stargany z piwskiem... Po południu bawią się tam jeszcze rodziny z dziecmi, potem już tylko gromady łysych wyrostków i ich panienek... Hałas jest koszmarny, do późnej nocy (a impreza zwykle odbywa się w okolicach sesji) słychać wrzaski pijanych młodzieńców, śpiewy, a także te koszmarne trabki :/ Strach wyjśc na ulicę! Impreza często kończy się bójkami, następnego dnia pełno rozbitych szyb, oczywiście w każdym kącie nasikane lub narzygane, wszędzie pełno butelek. I co, to znaczy, że mam byc tolerancyjna, bo "młodzież musi się wyszumieć"? Co to w ogóle za młodzież? To po prostu bandziory! A co z tolerancją wobec np. ludzi starych, chorych, rodzin z dziećmi, czy tej trochę innej - uczącej się - młodzieży? Odpowiedz Link Zgłoś
energy52 Re: malta-chce spać!!!!!!!!!! 26.06.05, 20:02 I co, taki to dla Ciebie problem raz do roku? A woda w rurach nie szumi Ci zbyt głośno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banan81 Re: malta-chce spać!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 27.06.05, 00:41 Widocznie jest to problem dla tej osoby i nie powinieneś jej jechać bo skor człowiek mieszkający na osiedlu ma zapewnioną Ciszę nocną o 22 to tego wszyscy powinni sie trzymać.A takie imprezy owszem ale za miastem albo w klubach nie w centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
energy52 Re: malta-chce spać!!!!!!!!!! 28.06.05, 22:22 Skoro festyn odbywający się raz do roku, jest takim problemem dla tej osoby to sądzę, że jest ona nieprzystosowana do życia w społeczeństwie. To jest osiedle w 600 - tysięcznym mieście a nie szałas w puszczy! Jest tyle spokojnych miejsc na obrzezach miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznanianka Re: malta-chce spać!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 22:10 wejdzcie tu i przeczytajcie wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? kat=35116&wid=7500271&rfbawp=1119816552.822&redId=66113214042bf0b68cd5ae&redTs=1 119816552 Odpowiedz Link Zgłoś
wujekwind Re: malta-chce spać!!!!!!!!!! 02.08.15, 04:27 prawda jest taka ze miasto utrzumuje sie z podatkow ludzi pracujacych ,,,,,, nie pracuje sie juz od poniedzialkudo piatku !!!!!! a tu piatek i sobota cala noc dudnienie i dudnienie do 7 rano ,.... na winogradach mieszkam przy cytadeli a i tak musze okna zamkniete latem miec bo spac sie nie da - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K łupanka dla debili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 00:28 bylem, widzialem. warto sie przejsc na cos takiego,zeby zobaczyc hordy dresiarzy i karkow. taki typ w stylu: w jednej rece panel od radia samochodowego w drugiej komorka, lysy leb i obok panienka (najczesciej o urodzi grubo ponizej przecietnej, lecz podrasowana na bostwo) oczywiscie solarium, pasemka (najlepiej takie bialo-czarne!) i calosc w skapym rozowym uniformie:) A muzyka, no coz- wazne,ze sie ta klientel bawi. mi to nie przeszkadza. wazne,zeby nie byli agresywni i nie probowali sie wyzywac na innych. Caly czas sie zastanawiam dlaczego tych ludzi nazywa sie muzykami,a te dzwieki muzyka... Przeciez tam nie ma zadnej melodii, najczesciej to jednostajny lomot i przedostajacy sie glos wodzireja "jestesmy naaaaajglosniejsi w calym Poznaniu, pobieramy tyle pradu co polowa poznania" ... "app-app-app-app-app- app-" ... i stylowe "jaaaaaazzzzzzdaaaaaa!!!!!!!!!" Jak to mawial moj kolega "olby wiecej takich imprez" Odpowiedz Link Zgłoś