Gość: wiktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 11:00 Czy warto zmienić 1c w IIILO na 1 mat-fiz-inf w VI LO? Proszę o radę, bo mam wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adlen Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 11:44 zdecydowanie III Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 16:12 Czemu tak uważasz "adlen"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adlen Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 19:23 bo III to typowo ścisłe LO, w którym jest duzo dobrych nauczycieli, a VI głównie human, jak widać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. Żadna III ani Paderek, chodź do Ósemki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 15:15 Polecam klasę C - poziom taki sam co w A, ale nie ma kujonów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotri Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 20:42 Ja tez uwazam ze III lo jest lepsze W VI poziom fizy nie jest za wysoki bez korkow trudno na maturze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt88 Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 22:11 III LO jest bardziej ścisłe. VI to bardzo dobre liceum jeżeli komuś zależny na językach obcych, historii albo polskim. Jednak fizyka w Paderku stoi racej na dość miernym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 16:51 Dzięki za rady. Możecie mi powiedzieć coś więcej o tej szkole. Jaka tam jest atmosfera? Jacy nauczyciele i plan lekcji? Oraz czy naprawdę po skończeniu tej klasy 1c jestem przygotowany na Politechnikę czy inne studia techniczne? Komentujcie!!! Liczę na dużą ilość komentarzy. Chcę usłyszeć prawdę o tej szkole. Jak najbardziej możecie pisać również wady jak i zalety:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolinka Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? IP: *.tktelekom.pl 19.06.06, 17:53 No więc faktycznie, zdecydowanie III jesli jesteś ścisłowcem. Paderek to typowa szkoła humanistyczna ,gdzie bez korków z fizy nie masz szans na maturze. Zmarnowalbyś się tam :) Jeśli chodzi o trójeczkę. No coz... słyszałam generalnie same negatywne opinie. W tamtym roku około 30 osób z klas pierwszych srezygnowało z tej szkoły. Nauczyciele są podobno średnio sympatyczni. Nie mówie tego z własnych doświadczeń, ale z tego co mówili inni ,bo sama w tym roku idę do licum ,a III tez brałam pod uwagę. Jednak po tym co usłyszałam zrezygnowałam... zresztą sam sobie poczytaj: www.gimforum.pl/viewtopic.php?t=36 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolinka Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? IP: *.tktelekom.pl 19.06.06, 18:11 O Wiktorku mam tu jeszcze cos dla Ciebie ;) miasta.gazeta.pl/poznan/1,36045,3231932.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janinka Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 18:15 hm... nie wiem skąd wzieliście te bzdury o III LO? jak dla mnie ta szkoła jest super, tam nauczyciele mają podejście do ucznia jako do jednostki, dużo się dzieje, dbają o rozwój nie tylko naukowy, ale także kulturalny etc. Super szkoła, polecam, zdziwiona jestem bardzo, bo dużo osób chwali sobie Kantego :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 22:58 Dzięki serdecznie Karolinko za linki (,ktore już wcześniej czytałem....:)). Piszcie dalej:) Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maddie Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? IP: *.wesbel.net 19.06.06, 23:42 Zgadzam się z poprzednikami, jeśli ścisłowiec to do III. Ja gdybym była humanistka napewno wzięłabym Paderka, ale inaczej odpada (z tego co się dowiedziałam). Ja III mam na któryś tam wybór, i trochę się orientowałam co do tej szkoły. Przede wszystkim nie wiadomo kogo słuchać :) Jest masa przeciwników i masa zwolenników, a opinie są tak sprzeczne jak tylko mogą być. Przykład? Chłopakowi mojej kumpeli, który tam chodzi strasznie się podoba, ale moj kumpel najchętniej przeniósł by się gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolinka Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? IP: *.tktelekom.pl 20.06.06, 10:55 :) Ja myślę, że mimo takie rozpiętości w opiniach o III LO powinieneś raczej wybrać Kantego jesli jesteś ścisłowcem. Nie ma sensu sie pchać do humanistycznej szkoły jeśli wolisz mat-fiz czy biol-chem. Z tego co wiem fizyka w paderku jest na tragicznym poziomie (co mi np. bardzo odpowiada :)) Oprócz tego, że III LO było kiedyś potęgą wśród szkół o profilu ścisłym nie slyszałam dobrej opinii... no ale Twoja decyzja. A tak z ciekawości... jakie sobie wybrałes pozostałe licea? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:23 Na pierwszy wybór 3lo na drugi 6Lo. A t do której chodzisz szkoły<klasy>? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolinka Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? IP: *.tktelekom.pl 20.06.06, 15:03 No ja do III gim i też w tym roku wybieram sie do LO ;) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 10:27 Ale jakiegiego LO? .....w Poznaniu? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolinka Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? IP: *.tktelekom.pl 21.06.06, 10:48 No tak, w Poznaniu. I wybór - Paderek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? IP: *.man.poznan.pl / *.man.poznan.pl 21.06.06, 13:55 no to teraz posluchaj mnie ;) chodze wlasnie do klasy C w III LO - konkretnie przeszedlem teraz do drugiej klasy, szkola - mowie tutaj ogolnie - jest bardzo przyjazna, z wiekszoscia nauczycieli mozna sie dogadac, duzo sie dzieje, jest wesolo ;) jezeli chodzi o nauczycieli to sa oni wymagajacy ale to raczej dobrze :) z takich ciekawostek to klasa c jest mat-fiz-inf, a informatyka jest tutaj wyjatkowa, w tej konkretnej klasie zamiast robic worda itp to zajelismy sie photoshopem, flashem i php, nie bylo to oczywiscie w jakims zaawansowanym stopniu, ale jest to duzo lepsze niz powtorka z gimnazjum dotyczaca pakietu office :] z takich rzeczy, ktore mi sie podobaja w tej szkole, a ktore moze i Tobie przypadna do gustu, mamy boisko ze sztuczna trawa, wlasny serwer oraz mase dziewczyn ( co sie podoba chlopakom ;) ) poziomu nauki nie chcialbym tak dokladnie oceniac, bo to jest bardziej indywidualna sprawa, jednak zapewniam ze nie jest to byle co ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 15:12 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=633&w=26374258 dużo info o klasach mat-fiz w Paderku :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 15:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=633&w=26374258 - dużo info o klasach mat-fiz w Paderku :D Odpowiedz Link Zgłoś
silwinet Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? 01.08.06, 13:10 hehe ciekawe ktory madrala sie tak rozpisal?;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiolek Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.08.06, 17:37 Co jak co w VI jest slaby poziom napewno z fizyki z matmy tez nie zawysoki (skonczylam ta szkole i wiem co na ten temat chociaz zdawalam mature z matmy i dostalam sie na matematyke na uam co bede studiowac;), ale nie obrazac biol- chemow... sama bylam na biol chemie i moze nie zdawalam matury z biologii ani chemii ale 3/4 mojej klasy zdawalo i wedlug mnie bardzo dobrze im poszlo, a i nauczciel od chemii Zielniewicz jest bardzo dobry a jak mu sie powie ze zdaje sie mature z chemii to masz gwarantowane ze zdasz swietnie... a i od bioli Bochen nie byl zly(tylko jego minus ze meczyl osoby tez nie zdajace bioli;/) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julcianka Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? 15.08.06, 22:53 Ja poszłam do VI LO... I to do klasy 1C-mat-fiz-inf. Jestem z tego dumna. III LO miałam na drugim wyborze, ale ciesze się o wiele bardziej, że się dostałam do Vi niż jakbym się dostała do III. A jak będzie to się okaże chociaż mi juz się podoba... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-a Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 13:42 A ja dostalam sie do 3 lo na info-mat-fiz. Byl to moj pierwszy wybor wiec bardzo sie ciesze bo tam wlasnie baardzo :P chcialam isc.. Opini wiecej slyszalam pozytywnych ;] i uwazam ze 3 jest od 6 lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? IP: 195.177.196.* 24.12.06, 15:28 Witam! Akurat jestem w VILO na profilu mat-fiz i powiem Ci szczerze, że chociaż matematyka jest na b.wysokim poziomie to z fizyką jest tak sobie...Nasza nauczycielka jest jednocześnie wychowawczynią, ale niezbyt potrafi tłumaczyć. IIILO ma zdecydowanie wyższy poziom i myślę, że (mimo, że będziesz miał tam gorsze oceny niż w VI) więcej się tam nauczysz. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juuurek Re: IIILO czy VILO co lepsze dla ścisłowca? IP: *.chello.pl 20.03.07, 09:41 3lo the best!! mam nadzieje ze skoncze :) ---------- prawojazdywpoznaniu.prvv.net/ Odpowiedz Link Zgłoś