Dodaj do ulubionych

cimoszewicz na tak

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 14:45
człowiek bez honoru,najpierw kategorycznie rezygnuje z polityki a teraz mam
uwierzyc że naprawde chce Polske zmienic na super państwo?najwidoczniej
rodzine(która była temu bardzo przeciwna)skusiły przywileje i zarobki prezydenckie
Obserwuj wątek
    • tomashec Re: cimoszewicz na tak 28.06.05, 15:05
      Wg mnie jest wygadany, ale nie jest na pewno osoba, na którą bym głosował. Jakoś
      mu nie ufam...
      • Gość: Paweł I bardzo dobrze że kandyduje IP: *.icpnet.pl 28.06.05, 16:33
        Przynajmiej będzie przeciwwagą dla prawicowych oszołomów. Moim zdaniem wygra, życzę mu tego.
        • tupotek Re: I bardzo dobrze że kandyduje 28.06.05, 17:13
          Mam nadzieję, że wygra.
          • Gość: zagraj Narcyz wystartowal IP: *.icpnet.pl 28.06.05, 18:16
            bauchachcahac narcyzek dawal sie prosic i ruszyl po urzad. Cimoszewicz-
            autoryte moralny lewicy. Reprezntatn niemieckiego intresu w Polsce. Narcyz.
            Kolegom tupotkom zycze lodu na glowe. I tak nie wygra ,przerznie tak jak
            PeDe..i bardzo dobrze. Kumple Michnika do lasu.
    • Gość: Rene Re: cimoszewicz na tak IP: *.icpnet.pl 28.06.05, 20:24
      Tak. Głosujcie na Cimoszewicza. Dotrzyma obietnic wyborczych - o ile nie
      zmieni zdania. Żenujące.
      • pan.nikt CZY CIMOSZEWICZ JEST LEWICĄ?? 29.06.05, 00:14
        CZY CIMOSZEWICZ JEST LEWICĄ??
        Czy lewicą POSTKOMUNISTYCZNĄ??

Lewicę mógłbym znieśc, ale postkomunę??

No to popatrzcie na sztab wyborczy:
        Kwaśniewska, Kalisz, Rakowski, Pastusiak, Olejniczak..... .
        Poparcie Ordynackiej (Czarzasty produkował się w tv).

NO I CO CHCECIE GŁOSOWAĆ NA POSTKOMUNĘ??

A moze dacie się zwiesc pięknej mowie, o bezpartyjności??
        • Gość: HeHe Re: CZY CIMOSZEWICZ JEST LEWICĄ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:21
          Lepsza postkomuna z przewidywalnymi ludźmi, niż nieobliczalni
          prawicowcy "postsolidarnościowcy" w stylu PiS'uaru z niebezpiecznymi pomysłami
          kaczorów, czy PO z Rokitą któremu niedaleko już do psychola Giertycha.
          Pozdr.
          HeHe
          • pan.nikt Re: CZY CIMOSZEWICZ JEST LEWICĄ?? 29.06.05, 00:28
            hehehehehe

Lubisz postkomunę??
            Chyba jej nie znasz.

Oj słodka i miła naiwności.

Jak dobrze dzieckiem być.
            Dzieci nic nie wiedzą i nie mają dzięki temu zmartwień.
            • Gość: HeHe Re: CZY CIMOSZEWICZ JEST LEWICĄ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:40
              Nie piszę że lubię postkomunę. Trudno jednak podważyć fakt, że ma ona
              najnormalniejszego kandydata na prezydenta, który wypada najlepiej na tle
              pozostałych.
              Pozdr.
              HeHe
              • pan.nikt Re: CZY CIMOSZEWICZ JEST LEWICĄ?? 29.06.05, 00:49
                Najlepiej wypada??, czy ma najlepszą prasę??
                Prasę, która w utrzymaniu starych ukladów ma swój interes.

No i??
                • Gość: 007 tylko rząd fachowców, partie na zbity pysk IP: *.icpnet.pl 29.06.05, 01:27
                  • pan.nikt Re: tylko rząd fachowców, partie na zbity pysk 29.06.05, 01:31
                    A gdzie widzisz tych fachowców??
                    A jeszcze gorsze:
                    A KTO TAKIEGO FACHOWCA WYPROMUJE??

Gdzie na świecie masz rząd czystych fachowców?

To jednak utopia!!
                    • Gość: 007 Kto wypromował inż. Kwiatkowskiego? zagrożenie... IP: *.icpnet.pl 29.06.05, 01:37
                      • pan.nikt Re: Kto wypromował inż. Kwiatkowskiego? zagrożeni 29.06.05, 01:45
                        Kwiatkowski, Mościcki???
                        Nie wiem, nie znam historii, aż tak dokładnie.

Pytałem raczej o współczesny świat.
                        • Gość: 007 C. Ratajski nie pobierał pensji, i tak go na końcu IP: *.icpnet.pl 29.06.05, 02:07
                          wypchnęli z Poznania...

Kto dziś chciałby pracować bez zapłaty? Kto mógłby sobie na to pozwolić? Ratajski, Moścocki byli
                          niezależni finansowo.

Wokół miernoty, pragnące nachapać się, trzeba czasu...
                          • pan.nikt Re: C. Ratajski nie pobierał pensji, i tak go na 29.06.05, 02:17
                            Ja nikomu nie bronię pensji.

DOBRA PENSJA, ZA DOBRĄ PRACĘ.
                            Również dla wysokich urzędników.

Problem jest w tym, że nasze władze biorą nie tylko dobre pensje, ale im jest
                            ciągle mało i bardzo łatwo ich skorumpować. Wtedy biorą nasze pieniądze
                            (pensje) mając nas w d..e, a pracują dla sponsorów (łąpówy wszelkiego typu).

Totalny brak demokratycznej kontroli!!!
                            Brak niezależnej prokuratury, sądów.
                            • Gość: HeHe Re: C. Ratajski nie pobierał pensji, i tak go na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 08:59
                              Boże, co za dekadencja. Ty już w nic nie wierzysz, nic ci sie nie podoba. Ja
                              bym już się dawno pociął na twoim miejscu, z takim podejściem do życia...
                              Tak się składa, że wybory będą i kandydaci tacy są jacy są. Wybór jest jaki
                              jest, ktoś prezydentem musi zostać. Ty zapewne oddasz głos nieważny, chyba że
                              twoja zniechęcenie do życia politycznego w polsce jest na tyle wysokie że
                              wogóle nie pójdziesz głosować. A wtedy to twoje narzekania jak niewinnego
                              dziecka, któremu ktoś zabrał zabawki, byłyby zupełnie bezpodstawne.
                              Trochę optymizmu i wiary!
                              Ciekaw jestem z jakim ugrupowaniem/osobą ty sympatyzujesz, i czy ta osoba jest
                              nieskazitelna jak ty i twój idealny polityk.
                              Pozdr.
                              HeHe
                              • pan.nikt Re: C. Ratajski nie pobierał pensji, i tak go na 29.06.05, 22:58
                                Napisałeś stek bzdur.
                                1. Nie jestem dekadencki, nie jestem też utopistą.
                                Zwyczajnie rozróżniam jeszcze kolory.
                                I jak coś jest czarne, to mówię, że czarne, jak czerwone, to nazywam to
                                czerwonym.
                                Ja wiem, że najlepiej tak jak Ty mieć wszystko w nosie, a jeszce podczepić się
                                pod jakiś układ i pier..ć.

TYLKO PO CO?
                                Czy bycie w takim ukłądzie, to prawdziwe życie???

2. Jestem optymistą i mówię, że pewne rzeczy trzeba zmienić, żeby było lepiej.
                                Postęp na świecie opiera się na niezadowoleniu.

Gdyby ludzie byli zadowoleni z ciągnięcia ciężarów na płodach nawet koła by nie
                                było. ITD itd.

3. Idealnych polityków, tak jak idealnych ludzi nie ma.
                                Jednak pomiędzy ideałem, a "ludzką szmatą" jest szeroka przestrzeń.
                                Szuakjmy tych bliższych ideału, niż "szmaty"
                                • Gość: nacaleszczescie Cimoszewicz jak mozna ufac komus dla kogo IP: *.icpnet.pl 30.06.05, 00:37
                                  wypowiadane slowa nic nie znacza. Rzuca slowa na wiatr. Acha byl apartczykiem
                                  systemu ktory zabijal ludzi i jakos nie protestowal(tak tak wiem kazdy
                                  Kisczak ,Jaruzleski ,Borowski ,Oleksy chceieli zmieniac od srodka) a teraz
                                  opowiada ze zedegnerowana polityka. Wyjatkowo prymitywny polityk robacy sie na
                                  dyplomate. Powinen dostac troche batow za wspieranie niemieckiej polityki i za
                                  swoja arogancje. Na cale szceszcie przegra.
                                  • Gość: klapa Re: Cimoszewicz jak mozna ufac komus dla kogo IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.05, 10:31
                                    . Rzuca slowa na wiatr. Acha byl apartczykiem
                                    systemu ktory zabijal ludzi

Jak wytłumaczysz to, że jeszcze nie będąc oficjalnym kandydatem Cimoszewicz
                                    zebrał w jednym z sondaży 27% poparcie, podczas gdy inni kandydaci, np.
                                    prowadzący wówczas prof. Religa uskładali coś koło 16%.
                                    Prezydentem będzie ten, kto potrafi dotrzeć do wyobraźni wiekszości wyborców ze
                                    swoim wizerunkiem:
                                    - człowieka kompetentnego (tego brakuje Relidze, który w dziedzinie polityki
                                    przegrywał wielokrotnie a wypowiedziach potrafi walić grube gaffy- jest
                                    doskonałym kardiochirurgiem, ale Polska potrezbuje prezydenta, nie lekarza)
                                    - człowieka uczciwego, nie zamieszanego w afery (nawet najwięksi przeciwnicy
                                    chyba nie są w stanie powiedziec coś złego o jego postawie moralnej)
                                    - człowieka, dla którego liczy sie interes Polski wyżej niż interes partyjny (
                                    Cimoszewicz bardzo wyraźnie odcinał sie od partyjnych gierek. Przeciwieństwem
                                    sa Kaczyńscy po uszy od lat siedzący w polityce i rozgrywający własne intrygi)
                                    - człowieka dobrze wykształconego i przygotowanego to tej funkcji. Jako
                                    minister spraw zagranicznych i obecnie jako marszałek Sejmu doskonale poznał
                                    polityke wewnetrzna i zagraniczną Polski i dał sie poznać, jako człowiek
                                    odpowiedzialny. Po drugiej stronie mamy mnóstwo kandydatów o żałosnym poziomie
                                    przygotowania od Tymińskiego i Leppera poczynając a na producencie wkładek do
                                    bytów ( a może teraz materacy- nie pamietam ) kończąc.

Wadą Cimoszewicza, która może odpychać wielu wyborców jest jego oschłość,
                                    pragamatyzm do bólu, stąd miedzy innymi jakże słuszna ale niezręczna wypowiedź
                                    do powodzian przed kilku laty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka