Dodaj do ulubionych

Maltańskie decybele

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 23:11
U mnie też było głośno na Orła ,ale nie narzekam,bo to była jedna taka noc!
Coś mi się wydaje ,że po prostu niektórzy nie lubią tego typu rozrywki i
wolno im ,ale prawnie było wszystko O.k.!Ja np. nie lubię jak mi budują pod
oknem od rana ołtarz w jakieś tam czerwcowe czy majowe świeto kościelne,ale
jest to prawnie usankcjonowane i nie narzekam ,nie piszę do prasy ,nie
dzwonię do telewizji WTK!Jeszcze trochę i Poznań zostanie prawdziwą
kulturalną pustynią! I tak do Areny przyjeżdżają jacyś starcy mentalno-
rockowi,albo ci od solariów! To chore MIASTO z Chorymi Ludźmi!
Obserwuj wątek
    • Gość: Szy W końcu dobrze nagłośniony koncert IP: *.icpnet.pl 11.07.05, 23:18
      Byłem na koncercie i powiem, że nareszcie koncert był dobrze nagłośniony,
      wręcz rewelacyjnie... z racji, że musiałem wstać o 6 rano, dotrwałem tylko
      do końca Kultu...
      Potem nie miałem żadnych problemów z zaśnięciem, żadne szyby w oknach nie
      drżały i wcale nie było głośniej, niż podczas innych koncertów nad Maltą.
      A sam przecież mieszkam na Ratajach.

Zdania przytoczone w artykule raczej dotyczą rodzaju muzyki (rock),
      niż ilości decybeli. Podczas koncertu, blisko sceny, można było swobodnie
      rozmawiać, czego nie da się czynić na większości dyskotek.
      I gdyby to grała Maryla Rodowicz, to pewnie nie było by tych głosów
      sprzeciwu.

Jeszcze raz dziękuję organizatorom wspaniałego koncertu Kultu, który
      miał ciekawszą oprawę, niż np. ostatni koncert U2 w Chorzowie (tam
      jedeynie ilość osób potęgowała widowisko, bo na scenie dużo więcej
      się działo na Kulcie niż na U2).

Pozdrawiam

PS: Malta jest raz w roku!!
    • Gość: kadet Re: Maltańskie decybele IP: *.icpnet.pl 11.07.05, 23:20
      I taki winien być komentarz gazety. Nic dodać nic ująć.
      • Gość: x [...] IP: *.block.alestra.net.mx 11.07.05, 23:26
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ozon Wszystkiemu winny był północny wiatr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 23:58
      Organizatorzy powinni wziasc to pod uwage za rok i w razie koniecznosci zmienic
      jego kierunek.
    • Gość: piotraS Re: Maltańskie decybele IP: *.icpnet.pl 12.07.05, 00:33
      Mam nadzieje, ze zimna woda jeziora zrobi dobrze glowce prezydenta Macieja F.
    • Gość: KULT forever Re: Maltańskie decybele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 00:38
      Świetny koncert, wspaniałe nagłośnienie!
      Wielkie dzięki organizatorom!
      A co do hałasu... pisałem już na forum ,że koncert powinien być na polanie-
      gdzie jest znacznie więcej miejsca i kiedyś odbywały się takie imprezy- wtedy
      fala dźwiękowa szła by w stronę miasta gdzie jest znacznie mniej zabudowań..
      I jeszcze jedno bardzo istotne- nikt nie narzeka przy okazji tej imprezy na
      burdy lub dewastacje jak to ma miejsce podczas popowych i dyskutskich imprez, na
      które tłumnie schodzą fanki radia Eska ze swoimi karkami, którzy na każdym kroku
      muszą udowadniać ,że są jeszcze mężczyznami i umieją coś rozwalić.
      Ale niezadowoleni zawsze znajdą powody...
      • Gość: arbiter Re: Grobelny i Frankiewicz- nie mają kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 02:15
        Nie mają kultury ani wyobraźni pp. Grobelny & Frankiewicz.
        To widać po ich mizernych pomysłach i dokonaniach dla miasta.

NA TAKIE KONCERTY MIASTO POWINNO ZORGANIZOWAĆ POLE JAK np WOODSTOK Jurka Owsiaka
        NA ODLUDZIU - np między Swarzędzem a Neklą. I tam mogą hałasować
        i nikomu to nie będzie przeszkadzać.

Przerażająca głupota zakłócać tysiącom ludzi sen.

• Gość: jedrasss Re: Grobelny i Frankiewicz- nie mają kultury IP: *.crowley.pl 12.07.05, 09:54
          I juz stare poznanskie tetryki weszly do akcji. Zakazcie wszystkiego. W glowach
          wam sie nie miesci, ze oto przyjechal do was artysta, jakiego dlugo szukac. Co
          tam, po niedzielnym koncercie z cala odpowiedzialnoscia powiem, ze Kazik to
          Artysta i gosc z klasa i warto nawet zarwac noc, zeby wysluchac tak zacnego
          koncertu.
          Chcialbym rowniez zgodzic sie z jednym z pierwszych postow. Wszyscy musza
          znosic grzecznie zaciaganie religijnych zawodow kumoszek w Boze Cialo i
          pochylac glowy, niezaleznie co o tym mysla, ale jak przychodzi co do czego to
          nie ma tolearancji i zrozumienia od kato-polakow.
          Jako mieszkaniec os.Zodiak, oswiadczam, ze wcale nie bylo w niedzielna noc az
          tak glosno, zeby zaczynac ten kociokwik, jaki to gwalt na moralnosci sie
          dokonal.Jedna noc w roku z dobra muza, to stanowczo za malo.
          • Gość: Lech Re: Grobelny i Frankiewicz- nie mają kultury IP: *.p-s-inter.net 12.07.05, 20:46
            > Chcialbym rowniez zgodzic sie z jednym z pierwszych postow. Wszyscy musza
            > znosic grzecznie zaciaganie religijnych zawodow kumoszek w Boze Cialo i
            > pochylac glowy, niezaleznie co o tym mysla, ale jak przychodzi co do czego to
            > nie ma tolearancji i zrozumienia od kato-polakow.

Nie wciskaj nam tu kitu, bo nikt nie musi iści na procesję i pochylać głów. I
            tu nie chodzi o takie czy inne zawodzenie, ani o styl czy poziom artystyczny.
            To były decybele i hałas jak diaski niczym nocne ostre strzelanie z ciężkich
            armat za czasów Józefa Stalina na poligonie na Biedrusku, który uszkadza
            bębenki w uszach i od którego szyby na kilku poznańskich osiedlach drżały jak
            podczas bombardowania...
            • Gość: dora Re: Grobelny i Frankiewicz- nie mają kultury IP: *.crowley.pl 13.07.05, 12:01
              Ciesz się, że takie bombardowanie miałeś raz w roku. Ja mam codziennie o 7 rano
              i 18 wieczorem oraz kilka dodatkowych w niedzielę i święta. A armata stoi na
              dzwonnicy w pobliskim kościele. To jest dopiero skandal a nie jakiś koncert na
              Malcie.
              • Gość: Andrzej Re: Grobelny i Frankiewicz- nie mają kultury IP: *.p-s-inter.net 13.07.05, 14:40
                > i 18 wieczorem oraz kilka dodatkowych w niedzielę i święta. A armata stoi na
                > dzwonnicy w pobliskim kościele.

I wali jednostajnie od wieczora do białego rana czyli podczas ustawowej ciszy
                nocnej między 22 a 6 rano? Popukaj się w czółko, zanim wypalisz z podobnie
                idiotycznym argumentem.
        • Gość: marcinekLO Re: Grobelny i Frankiewicz- nie mają kultury IP: *.p-s-inter.net 12.07.05, 12:02
          taaaa i zalatwic dojazd tysiaca ludzi ze Swarzedza... najlepiej by bylo
          zaprosic na przyszly rok fasolki i zaczac koncert o 18 co nie? najlepszy
          koncert tego roku w Poznaniu i wam sie nie podoba bo glosno... ja dwa tygodnie
          temu mialem "łzy" na osiedlu i tez spac nie moglem... a co do spania to
          siedzialem do konca, poszedlem spac o 5:45 a o 10 bylem juz w miescie z kuzynami
          (przejechali 200km na ten koncert!!) zwiedzac... lepiej zakazac koncertow, nie
          miec turystow, wogole zamknac sklepy, dyskoteki teatry i wogole wszystko bedzie
          cisza, spokoj i tlumy mlodziezy na ulicach ktore nie beda wiedzialy co z soba
          zrobic...
          • Gość: Lech Re: Grobelny i Frankiewicz- nie mają kultury IP: *.p-s-inter.net 12.07.05, 20:48
            > taaaa i zalatwic dojazd tysiaca ludzi ze Swarzedza... najlepiej by bylo
            > zaprosic na przyszly rok fasolki

Taaa... A do Jemiołek na Lednicy to jeżdzi dużo więcej wiary i nie daje się
            załatwić???...
            • Gość: wujek Re: Grobelny i Frankiewicz- nie mają kultury IP: *.icpnet.pl 12.07.05, 21:00
              > Taaa... A do Jemiołek na Lednicy to jeżdzi dużo więcej wiary i nie daje się
              > załatwić???...

Do Jemiołek jeżdżą fanatycy religijni którzy pojadą choćby na koniec świata, jeżeli mistrz ceremoni im tak powie.

Na koncert nad maltą przyszli ludzie którzy potrafią samodzielnie myśleć i czuć!
              Może dla tego Ciebie nie było na koncercie?
              • Gość: Andrzej Re: Grobelny i Frankiewicz- nie mają kultury IP: *.p-s-inter.net 12.07.05, 21:44
                > Do Jemiołek jeżdżą fanatycy religijni którzy pojadą choćby na koniec świata,
                > je żeli mistrz ceremoni im tak powie.

A na Woodstocki Owsiaka, i także na koncert nad Maltą jadą jeszcze gorsi
                fanatycy i pseudointeligenci, a najwięcej pospolitych debili...

> Na koncert nad maltą przyszli ludzie którzy potrafią samodzielnie myśleć i
                > czuć

Tak, słyszałem tą łupankę dla debili. Żadnej muzyki tylko potworne ryki.
                Widziałem tam całe hordy dresiarzy i karków. To takie typy w stylu: w jednej
                ręce komórka, w ó- oczywiscie solarium, pasemka i całość w skąpym uniformie.
                Zapewne czuli jak im bębenki w uszach pękają...
                • Gość: wujek Re: Grobelny i Frankiewicz- nie mają kultury IP: *.icpnet.pl 13.07.05, 08:31
                  > Widziałem tam całe hordy dresiarzy i karków. To takie typy w stylu: w jednej
                  > ręce komórka, w ó- oczywiscie solarium, pasemka i całość w skąpym uniformie.
                  > Zapewne czuli jak im bębenki w uszach pękają...

Nie mogę, chyba pęknę ze śmiechu))))))))) Dresy na Armii! Wiecz wogóle co piszesz? Pewnie w "RM" usłyszałeś co sądzą o koncercie więc powtarzasz te bzdury.
                • Gość: SS_Stan_MrSimba Re: Grobelny i Frankiewicz- nie mają kultury IP: *.icpnet.pl 13.07.05, 23:02
                  Całe szczęście, że nie mam twoich danych, bo normalnie wytoczyłbym Ci proces o
                  zniesławienie. Jeżeli ktoś woli coś innego niż Ty, to jest to rąbanka???
                  Dresy & Kult - jestem pod wrażeniem Twojej ignorancji... No comment i nic
                  więcej... Wyjdź czasem ze swej budy i zobacz co się dzieje na świecie, zamiast
                  siedzieć w domu i się wqrzać, że Ci krakesy z łap lecą...
            • Gość: marcinekLO Re: Grobelny i Frankiewicz- nie mają kultury IP: *.p-s-inter.net 13.07.05, 12:57
              ale czy do Jemiolek jada ludzie na jeden dzien czy przygotowane sa tam pola
              namiotowe?? czy dojezdzaja tam autobusami miejskimi czy jada zorganizowane
              grupy z parafi?? czy ludzie maja z tamtad jak wracac noca czy musza zostac na
              miejascu?? zastanow sie!! i czy ludzie sluchaja tam koncertu czy jada sie ...
              modlic??
    • Gość: mędrzec co z pistoletem ? IP: *.icpnet.pl 12.07.05, 02:28
      Frankiewicz musiał mieć niezłe promile jak wskoczył do tej zielonej wody.
      Ciekawe czy swój rewolwer wyjął wcześniej czy nie.
    • Gość: Poznaniak Re: Maltańskie decybele IP: *.epsa.pl 12.07.05, 06:18
      Jestem za jak najczęstszym organizowaniem podobnych koncertów! Mam tylko jedną
      uwagę. Organizatorzy muszą myśleć! Koncert można było zorganizować w sobotnią
      noc. Bzdurne tłumaczenia, że koncert zorganizowano pod wymagania telewizji, nie
      rekompensuje okolicznym mieszkańcom nieprzespanej nocy! Koncert był organizowany
      dla poznaniaków, a nie dla telewizji. Uwaga prezydenta Grobelnego "Nie będę tego
      komentował" jest dowodem chamstwa! To dzięki mieszkańcom Poznania, dostaję pan
      doskonałą pensję panie Grobelny i ludziom należy się szacunek!
      • Gość: sickgirl Re: Maltańskie decybele IP: *.ec-userreverse.dion.ne.jp 12.07.05, 06:32
        pewnie miał piankę do nurkowania pod ubraniem i dlatego ta zachcianka....)))))
    • Gość: Bodo Re: Maltańskie decybele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 06:57
      Faktem jest ze niedziela to nie najlepszy termin chocby z tego powodu ze nie
      wszyscy mogli byc na tym koncercie. A jesli chodzi o chalas moi panstwo
      mieszkacie nad malta jest to jedno z miejsc na ktorym bedzie chalas jak chcecie
      miec cisze to trzeba bylo kupic mieszkanie gdzies indziej. To moze przykre ale
      tak niestety jest to nie jest wies tylko miasto ktore mam nadzieje bedzie sie
      rozwijalo nie tylko kultularnie ale takze przemyslowo.
    • Gość: marek Re: Maltańskie decybele IP: 195.94.213.* 12.07.05, 08:18
      super koncert, a te zgredy ze 100 tysięcznego kórnika(rataje) niech siedzą
      cicho.Trzeba zburzyć ten kołchoz to nie będzie chałasu.
    • Gość: keczup Re: Maltańskie decybele IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.07.05, 08:47
      > Komfortowo czuł się za to nad Maltą wiceprezydent Maciej Frankiewicz, który w
      > ubraniu wskoczył do wody

Co by to było gdyby oczyszczalnię ścieków otwierali... :>
    • Gość: mc fox Re: Maltańskie decybele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:14
      Bardzo dobry pomysł z organizowaniem koncertu w niedziele!

1.Raz po raz przytada się ułożonym i zaplanowanym Poznaniakom terapia
      behawioralna.
      2.Jak się chce na prawo i lewo opowiadac, że w Poznaniu dużo sie dzieje i że
      jesteśmy nowoczesnym miastem to trzeba niestety pocierpieć.

• Gość: ROLA Re: Maltańskie decybele IP: *.echostar.pl 12.07.05, 14:42
        Każdy termin byłby zły. Mieszkam w tym mieście od urodzenia i jakoś zawsze,
        kiedy dzieje się coś wartościowego (chodzi o wydarzenia kulturalne)Poznaniakom
        coś nie pasuje. To taki naród. Targi są ok. Trudno przyjmują się tu cykliczne
        imprezy, artyści uciekają. Dlaczego? No właśnie...
    • Gość: eska Re: Maltańskie decybele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:11
      Cholera, rzeczywiscie bylo glosno. Nawet u nas na Ursynowie bylo slychac :)
      Pozdrawiam mój Poznań
      • Gość: po Re: Maltańskie decybele IP: *.se.put.poznan.pl 12.07.05, 10:59
        w azji to jest dopuszczalne
    • Gość: michał czy poznaniacy są głusi?? IP: 83.238.213.* 12.07.05, 10:14
      Na szczeście wyprowadziłem się z pobliża malty (mieszkałem na Bnińskiej), ale
      jeszcze w czerwcu przeżyłem jakąś idiotyczną imprezę techno nad maltą nie wiem
      jak teraz ale wtedy chałas był tak okopny że idać wzdłuż Warszawskiej zatykałem
      uszy palcami. Ale wtedy jakoś nie zauważyłem skarg, teraz to dopieo muiał być hałas.

Koncerty powinny byćo połowe Cichsze i powinny powstać odpowiednie przepisy co
      do hałasu jaki może być wytważany z takiej okazji.
    • Gość: serwo Re: Maltańskie decybele IP: *.icpnet.pl 12.07.05, 10:43
      Tylko chamy i prostaki gustują w decybelach!
      • pan.koracz Re: Maltańskie decybele 12.07.05, 10:53
        Uważam, że mieszkańcy Poznania mają prawo do godnego i kulturalnego wypoczynku,
        aby następnego dnia wstać rano wyspanymi i w pełni sił udać się do pracy, aby
        tam pracować nad szczęściem i pomyślnością dla kraju i siebie. Organizowanie
        hałaśliwych imprez, zakłócających ciszę nocną jest skandalem! Osoby
        odpowiedzialne powinny zostać przykładnie ukarane a wszelkie festiwale powinny
        zostać - jak słusznie zauważył przedmówca - przeniesione między Kostrzyn a
        Neklę. Wówczas w Poznaniu zapanuje długo oczekiwany spokój. Wówczas wyspani i
        wypoczęci ludzie pracy, ciężko pracujący w fabrykach Cegielskiego, Pometu,
        ZNTK, Wiepofamy, Łożysk Tocznych, Stomilu i wielu innych, przywitają każdy
        poniedziałkowy poranek uśmiechem i radością...
        • Gość: PRLdoLamusa Re: Maltańskie decybele IP: *.p-s-inter.net 12.07.05, 13:52
          hallo???epoki sie pomylily????? ciezko pracujace spoleczenstwo pragnie takze
          wypoczynku w Poznaniu!!!!!!!!! ok blad ze impreza odbyla sie w niedziele ale w
          POZNANIU MUSZA ODBYWAC SIE IMPREZY!!!!!!! malta, stadion Lecha, i Olimpii to
          najlepsze miejsca bo tam jest dojazd w miare, blisko dla wszystkich i miejsca w
          ktorych jest dobra baza... mieszkam na piatkowie i dwa tygodnie temu mialem
          przymusowy koncert ŁEZ w domu(az sie plakac chcialo:P) a wczesniej T.Love gral
          w Suchym Lesie i tez pol nocy ... ktos plakal tego powodu?!?!?!?! ktos za to ma
          poniesc kare?!?! pracujace spoleczenstwo sie nie skarzylo?? moze pracownicy
          poszli nawet niewyspani do pracy?? niemozliwe!!!!!:P
        • Gość: kaisa Re: Maltańskie decybele IP: *.p-s-inter.net 12.07.05, 14:26
          taaaaa....
          Maszerujmy ramię w ramię
          Ku słońcu świata nowego
          Zbudujemy nowy most
          Imienia przewodniczącego
          brawo dla organizatorów koncertu, tylko ten pacan co zapowiadał był nie do
          zniesienia... jak można na koncercie kultu czy armi wyjść i powiedzieć "joł
          ziomale"???
        • Gość: den Re: Maltańskie decybele IP: *.icpnet.pl 12.07.05, 20:30
          Panie Koracz, miłośniku PRLu, Poznań to miasto i to dość liczne, także jeśli
          raz czy dwa na rok nie mógł pan zasnąć i pojść z uśmiechem na ustach do
          pracy:), proponuję wyprowadzkę na wieś i co ranek z tymże uśmiechem wsiadać na
          traktorka i zasuwać na polu!!! A jaka tam cisza..
          • pan.koracz Re: Maltańskie decybele 12.07.05, 21:20
            Gość portalu: den napisał(a):

> Panie Koracz, miłośniku PRLu, Poznań to miasto i to dość liczne, także jeśli
            > raz czy dwa na rok nie mógł pan zasnąć i pojść z uśmiechem na ustach do
            > pracy:), proponuję wyprowadzkę na wieś i co ranek z tymże uśmiechem wsiadać
            na
            > traktorka i zasuwać na polu!!! A jaka tam cisza..

No, widzę, że Poznan to też miasto ludzi pozbawionych poczucia humoru...

"Ej panowie, coś wam powiem
            Lub zaśpiewam raczej
            Nie ma to jak zdrowie powiem
            Wiecie co to znaaaczy..."
    • Gość: as_l Re: Maltańskie decybele IP: *.icpnet.pl 12.07.05, 10:50
      To jest skandal co zrobiliscie nam-mieszkancom osiedli przy Malcie- Jeden
      wielki ryk i wrzak unoszący się doskonale znad wody aż po osiedle Rusa! Zeby to
      było do 24 -zrozumielibyśmy- ale...do 3 nad ranem!?!??!?!?!? Straciliście już
      wszelkie dobre zachowania? Jak miasto mogło na to pozwolić! A pewnie mogło -bo
      cała rzesza tych korupczyków mieszka na obrzezach miasta i ma w nosie(oby tylko
      tam he he) .
      Napisalam do Prezydenta kto miał czelność wyrazić na to zgodę- i do tak poznej
      pory.
    • Gość: uf cieplo !!! Re: Maltańskie decybele IP: *.se.put.poznan.pl 12.07.05, 10:58
      jest to cena demokracji, a że "franek" sie wykąpał pewnie mu sie opony
      przegrzaly, woda jest skażona powinien przynieść do pracy aktualne badania
      lekarskie dopuszczające go do pracy. Coś nie ma szczęścia a tak dobrze sie
      zapowiadal (20 lat temu)co występ to plama. Zobaczymy kogo zaprosi za rok bo
      będzie musial sam zaplacic za jego występ.
    • Gość: Mr.-T Re: Maltańskie decybele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 11:05
      Cholera! A liczyłem na to że utonie!
    • Gość: pp Re: Maltańskie decybele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 11:10
      Kazdy nielubi warszawiakow ani Warszawy!A przyjezdzacie tu sie dorabiac i
      charujecie jak swinie za pare groszy.Wiesniaki spadajcie do
      siebie!!!!!!!!!!!!!!! (Kazdy powinien pracowac tam gdzie mieszka,a jak niema
      pracy-to co mnie to obchodzi- hehehehe)
      • Gość: asik Re: Maltańskie decybele IP: *.icpnet.pl 12.07.05, 11:29
        a co ma piernik do wiatraka?
      • Gość: też z R..-BRYGADA Re: Maltańskie decybele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 11:50
        Proszę nie opowiadać takich bzdur!Nie każdy jest szowinistą!Ja cenię sobie
        każdego mądrego człowieka,a co mnie obchodzi skąd on pochodzi!Jestem z
        Poznania ,a czekałem na Kult i przede wszystkim na Brygadę Kryzys ,o której tu
        nikt nie pisze ,a która ma największy,wręcz epokowy wkład w muzykę rockową w
        Polsce!Panie Robercie i Tomku!!Nie wytrzymałem i poszedłem po Kulcie do
        domu,gdy dowiedziałem się od technicznych ,że druga zagra Armia!Cóż dla mnie
        trochę za późno!Czekamy na Was w jakimś poznańskim klubie na imprezie za
        pieniądze! ZAPŁACIMY!Wasi Równolatkowie i Fani(piszę w imieni przyjaciół także)
    • Gość: wyborca Re: Maltańskie decybele IP: 62.29.253.* 12.07.05, 11:21
      W sobotę hałas przeszkadza doktorowi Kulczykowi w niedzielę go nie było w
      Poznaniu . Chyba proste?

Wiem, ze nie ma teraz szkoły ale ciekawe czy jak bedziecie musieli wstac rano do
      pracy za pare lat to wam nadal nie bedzie halas przeszkadzal.
      • Gość: Anty- tetryk Re: Maltańskie decybele IP: *.crowley.pl 12.07.05, 11:32
        Tetryki.Sie wyprowadzcie do lesniczowki jakiejs to nie bedzie halasu.Obnosicie
        sie jaki to poznan nie jest metropolitalny a wlasnie Wy, chcecie zeby byl
        zasciankowy i tak naprawde niczym sie nie roznil od prowincji, tylko
        przeskalowany na wiekszy wymiar.Teksty o fabrykach poznanskich pachna LPR-
        em.Slabo.
      • Gość: dem Re: Maltańskie decybele IP: *.icpnet.pl 12.07.05, 20:36
        Ja wstaję do pracy i jedna nieprzespana noc nie robi mi różnicy(wyspałem się w
        sobotę, Ty pewnie również)... Może za jakieś 20 lat nie będzie już takich
        zacofanych głosów(ludzi)...
      • Gość: dem Re: Maltańskie decybele IP: *.icpnet.pl 12.07.05, 20:38
        P.S. stopery są powszechnie dostępne, chociaż Wy staruszki wolicie watę...
    • Gość: xyz JAK KTOŚ CHCE SPOKOJU TO WIEŚ CZEKA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 11:48
      nie ma hałasu korków spalin tłoku !!!
    • Gość: marcinekLO Re: Maltańskie decybele IP: *.p-s-inter.net 12.07.05, 12:04
      "Wolnosc po co wam wolnosc macie przeciez telewizje, wolnosc po wam wolnosc
      macie przeciez duzo pieniedzy..." JA CHCE WOLNOSCI I MOGE PRZEZ TO NIE SPAC
      CALA NOC SLUCHAJAC MUZYKI!!!!!!! trzeba bylo wsadzic wate w uszy nakryc glowe
      poduszka i spac!!
    • mankut400 PRAWO MUSI BYĆ RÓWNE DLA WSZYSTKICH !!! 12.07.05, 12:34
      Jest zapis o ciszy nocnej - to niech nie będzie to zapis wykorzystywany tylko
      dla uciszenia byle pionka.
      Widać, że:
      - p. Grobelny nie myśli podejmując ważne decyzje
      - p. Frankiewicz dba tylko o to, co JEMU się podoba
      • Gość: marcinekLO Re: PRAWO MUSI BYĆ RÓWNE DLA WSZYSTKICH !!! IP: *.p-s-inter.net 12.07.05, 13:47
        a Ty dbasz tylko o siebie...
      • Gość: dem Re: PRAWO MUSI BYĆ RÓWNE DLA WSZYSTKICH !!! IP: *.icpnet.pl 12.07.05, 20:40
        stare grzyby; jak tłuczesz żonę do 4tej nad ranem to cisza nocna już Cie wtedy
        nie obowiązuje...
    • Gość: poznan Re: Maltańskie decybele IP: *.icpnet.pl 12.07.05, 14:00
      ja na orła tez mieszkam i nic nie slyszalam a jak są procejse jakies to
      wychodze z chaty i ide do pubu! i popieram cie ze jezeli bedziemy tempic
      imprezy masowe to zostaniemy wyludkami totalnymI! a jestesmy lepsi od
      warszawiakow :P
      • Gość: BOSS Czy ktoś pomyślał o umierających w hospicjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 14:37
        Czy ktoś z idiotycznych organizatorów pomyślał? Już zebraliśmy 3000 podpisów ze
        skargami !
        • Gość: kaa Re: Czy ktoś pomyślał o umierających w hospicjum IP: *.p-s-inter.net 12.07.05, 14:50
          no i sobie posłuchali:) a tak poważnie to przepraszam bardzo, ale wracałam
          przed końcem koncertu i wcale nie było tak głośno. przeszkadzać to mogło jakby
          ktoś mieszkał w kartonie nad jeziorem. trzeba było koncert Maryli albo jEleni?
          bez przesady
    • Gość: nemo Re: Maltańskie decybele IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.05, 14:51
      Niczego innego po mieszkancach Rataj bym sie nie spodziewal, pieniactwo i prywata! Zamknac mosty w
      miescie to do centrum bedziecie przez Rogalin jezdzic i wtedy nauczycie sie szacunku dla innych!
      • Gość: BOSS Re: Maltańskie decybele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 15:00
        Zamknij się baranie. Nie było słychać? Całe Rataje nie przespały tej nocy.
        Banda idiotów. Na szczęśćie Festiwalu Malta 2006 już nie będzie ;-)
        • Gość: nemo Re: Maltańskie decybele IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.05, 15:05
          Z baranem to ty wiesniaku masz wiecej wspolnego niz Giertych, on tez jest z tej srony Warty!
          • Gość: BOSS Re: Maltańskie decybele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 15:07
            Twoja wyimaginowana melanioholioza przestrzenno-metawialigawistyczna nie jest
            wcale taka wagabiancka. Nara pionku!
            • Gość: nemo Re: Maltańskie decybele IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.05, 15:15
              Pewnie mocno sie spociles i masz smrod - tyle wysilku!
            • Gość: marcinekLO Re: Maltańskie decybele IP: *.p-s-inter.net 12.07.05, 18:19
              pionka lub raczej pioneczka masz w gaciach!! wkoncu w Poznaniu porzadny koncert
              i prawdziwy festiwal qltury a Ty juz masz problem... wcale nie bylo tak
              glosno!! wolalbys zeby na malcie siedzialy tlumy pijaczkow tudziez dresiarzy?!
              moze lepiej zeby na malcie odbywaly sie festiwale <<cisza i nuda w miescie>>??
              ile razy w roku nie przespales z powodu koncertu na malcie???? moze najlepiej
              zasypac to jezioro co?? pol Europy zjezdza na festiwal a Ty chcesz go zamknac
              bo sie nie wyspales jednej nocy?? czlowieku mysl!!! ja nie moge spac bo mam
              tory kolejowe za oknem i ulice ktora jezdza nocne autobusy wiec powinno sie
              zamknac ulice i rozebrac tory???
      • Gość: gość z Rataj Re: Maltańskie decybele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 18:54
        Poczytaj sobie także inne opinie!Bardzo wielu ludzi z Rataj nie narzeka!Precz z
        tymi regionalizmami ,nawet na tak małą skalę!LEPIEJ ZORGANIZUJMY KONTRLISTĘ Z
        PODPISAMI TYCH ,KTÓRYM SIĘ PODOBAŁO I POPIERAJĄ TAKIE FORMY KULTURY!!
        • Gość: tok Re: Maltańskie decybele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:17
          To skandal, co zafundowali poznaniakom panowie Grobelny, Frankiewicz, Rajewski
          i spółka!

piszcie wszyscy na adres prezydent@um.poznan.pl tak by zapchać skrzynkę
          protestami...

składajcie na policji pisemne wnioski o ściganie i ukaranie sprawców
          wykroczenia polegającego na zakłócaniu ciszy nocnej hałasem - niech
          organizatorzy za to odpowiedzą

a może zorganizujmy jakiś głośny koncert w nocy przed domem Grobelnego albo
          Frankiewicza?
          • Gość: dem Re: Maltańskie decybele IP: *.icpnet.pl 12.07.05, 20:46
            Nie bądź śmieszny... Stopery w uszy pierdoło i spać jak się nie podoba, a na
            policji Cię wyśmieją, albo spytają czy na weekend z wiochy przyjechałeś żeś
            taki delikatny jest... ŻENUJĄCE!!!
            • Gość: gość z Rataj Re: Maltańskie decybele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 00:15
              Tak trzymać!Najchętniej to by ci ludzie żyli jak u Orwell'a,praca -sen-praca...
              Ludziska ,nawet goście po 40-tce i 50-tce chcą dobrego rock'a raz w roku.Co wam
              przeszkadza jeden dobry koncert w roku.?Teraz już rozumiem P.Kulczyka ,i
              popieram,bo w tym kraju i mieście nic nie idzie załatwić normalnie ,bo jak nie
              z tej ,to z drugiej strony idą gromy!K..wa ludzie wy ciągle narzekacie,nic Wam
              się nie podoba,nic nie macie,niczym się nie interesujecie!!!!TO PO CO ŻYJECIE?!
              • Gość: Lech Re: Maltańskie decybele IP: *.p-s-inter.net 13.07.05, 08:44
                >PO PO CO ŻYJECIE?!

Na pewno nie po to, aby szaleć jak ci kretyni i ekscytować się tego rodzaju
                łupankami dla debili.
                • Gość: SS_Stan_MrSimba Re: Maltańskie decybele IP: *.icpnet.pl 13.07.05, 23:29
                  A co lepsze??? HH czy może techno??? Sorry ale Wodecki tudzież inna "Pszczółka
                  Maja" może była popularna, ale wtedy nie było "Teleranka"... Sorry, ale KC już
                  nie ma i mamy możliwość wyboru - możesz mieszkać na Ratajach lub nie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka