Dodaj do ulubionych

RATUJMY MUZEUM MOTORYZACJI POD RONDEM KAPONIERA!!!

IP: *.crowley.pl 14.07.05, 07:33
widzialam w Teleskopie o 21.45 material o tym, ze miasto podniosło Muzeum
Motoryzacji pod Rondem Kaponiera czynsz z 800 zł za miesiac do 13 tys złotych.

Mam nadzieje, ze sprawa nabierze rozglosu.

W tv goscił Maciej Frankiewicz, ktory nie zrobił na mnie dobrego wrażenia. Na
koniec rozmowy z Przesem AW podal mu reke. Wygladało to bardzo sztucznie-
jaki to on niby jest wspanailomyslny. Chcialibyscie placic 13 tys zł??
zamiast 800??

Spotkali sie w spr Muzeum Motoryzacji a on wyciagał stare brudy-temat giełdy.

Pan Frankiewicz nie budzi mojego szacunku. Co o nim myslicie??

Wiem, ze do Muzeum przyjezdzalo wiele wycieczek szkolnych z Wielkopolski.
Naprawde szkoda, zeby je zamknieto. Kto nie był niech załuje i biegnie czym
predzej!!

Mam nadzieje ze GW o tym napisze!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: XXL Re: RATUJMY MUZEUM MOTORYZACJI POD RONDEM KAPONIE IP: *.idea.pl 14.07.05, 07:45
      Gość portalu: poznanianka napisał(a):
      > W tv goscił Maciej Frankiewicz, ktory nie zrobił na mnie dobrego wrażenia

:-)))))
      A czy jest jeszcze w mieście ktoś na kim pan F. robi dobre wrażenie ?????
    • Gość: Zbyszek Re: RATUJMY MUZEUM MOTORYZACJI POD RONDEM KAPONIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 07:49
      Wstyd Frankiewicz - oj wstyd, że taki taki debil niszczy kulturę naszego miasta.
      Dawniej takich debili nazywano wandalami.
      • Gość: Zenek K Re: RATUJMY MUZEUM MOTORYZACJI POD RONDEM KAPONIE IP: *.icpnet.pl 14.07.05, 08:28
        Jak Prezydent Maciej się tym zajął to sam tego nie wymyślił tylko ze sztabem
        miejskich urzedników (to tam ktoś błysnął intelektualnie), a wszystko blogosławi
        Prezydent Grobelny. Podobnie było z poniektórymi szkolami: najpierw nierentowne
        ekonomicznie, sypiący sie budynek, a potem okazywalo się, ze dla dzieci
        zachodnich biznesmenów jest OK.
        Jak już zaczęli to czarno widze przyszlośc - tez tam chodziłem z dzieciakami. A
        nie ma ktoś przypadkiem chrapki na ten lokal.....
        • Gość: poznanianka Re: RATUJMY MUZEUM MOTORYZACJI POD RONDEM KAPONIE IP: *.crowley.pl 14.07.05, 08:49
          ubawilam sie niezle czytajac co powiedzial Frankiewicz-podaje Radio Merkury

cytuje fragment:

"Zdaniem Frankiewicza, konflikt wokół kiermaszu cześci samochodowych w
          Przeźmierowie nie może mieć wpływu na stawki za dzierżawę muzeum."

Wczoraj w TVP 3 na żywo pan Frankiewicz wyciagał stare brudy- sprawe kiermaszu.
          Mówił zupelnie co innego. No i to podanie reki Prezesowi Aw.. Żenada.. Prezes
          AW pokazał KLASĘ.

Oj wielkie wstyd panie prezydencie. Wstyd mi, ze mam takiego prezydebta jako
          poznanianka.

No ale tak to jest jak człowiek bez wyzszego wykształcenia zasiada na fotelu
          vice prezydenta Poznania.

Znajomosc savoir vivre by sie Panu przydała. Nie mozna mówic czegoś innego i
          robić cos innego jak sie jest osobą publiczną.

podaje link do info z Radia Merkury:

www.radiomerkury.pl/index.php?op=radioartykul&id=10922&grupa=news
          a dla tych co im sie nie bedzie chcialo wchodzic wklejam calosc.

"Drogie muzeum

"Podwyżka nie będzie tak drastyczna" - zapewnił wiceprezydent Poznania Maciej
          Frankiewicz. Chodzi o czynsz za dzierżawę siedziby Muzeum Motoryzacji pod
          Rondem Kaponiera.

Dyrektor Zarząd Dróg Miejskich, który administruje tym terenem, podjął decyzję
          o 14-krotnym zwiększeniu opłaty - z 1 złotego i 50 groszy na 21 złotych za metr
          kwadratowy wynajmowanej powierzchni. Tyle płacą sklepy działające w pasażu pod
          rondem.

"To nieprzemyślana decyzja miasta" - tak skomentował podwyżkę czynszu
          Przemysław Olejnik - prezes Automobilklubu Wielkopolski, właściciela Muzeum
          Motoryzacji. Zapowiedział, że jeśli miasto nie zmieni decyzji, trzeba będzie
          muzeum zamknąć.

"Automobilklub potraktowano jak podmiot o charakterze komercyjnym, to po prostu
          błąd urzędnika" - powiedział wieczorem Radiu Merkury prezydent Frankiewicz.
          Wyjaśnił, że podwyżka będzie, bo takie są prawa rynku, ale nie będzie to kwota
          nawet zbliżona do 20-tu złotych. Zdaniem Frankiewicza, konflikt wokół kiermaszu
          cześci samochodowych w Przeźmierowie nie może mieć wpływu na stawki za
          dzierżawę muzeum.

Do sprawy wrócimy w piątkowych serwisach informacyjnych i w Wielkopolskim
          Kalejdoskopie."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka