Dodaj do ulubionych

Stolica przegoniła Poznań

IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 02.06.01, 21:36
nowe biurowce, inwestycje w setkach mln $, banki, giełda, apartamentowce itp.

co powinien robić Poznań i inne miasta aby odrobić zaległości?
zapraszam do RZECZOWEJ dyskusji.

Obserwuj wątek
    • Gość: tur Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.06.01, 23:10
      Gość portalu: q napisał(a):

&#62 nowe biurowce, inwestycje w setkach mln $, banki, giełda, apartamentowce itp.
      &#62
      &#62 co powinien robić Poznań i inne miasta aby odrobić zaległości?
      &#62 zapraszam do RZECZOWEJ dyskusji.
      &#62
      &#62

Japończycy wysłaliby swoje dzieci do stolicy na naukę i praktykę. Historia
      takie rozwiązanie potwierdziła.
      • Gość: Radost Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.01, 23:13
        a dzieci wrocilyby z jednym pomyslem Przeniesc tutaj stolice?????
        • Gość: VIPunia Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.01, 00:50
          Gość portalu: Radost napisał(a):

&#62 a dzieci wrocilyby z jednym pomyslem Przeniesc tutaj stolice?????

ehhh tylko nie stolica u nas... prosze........
          "Nie przenoscie nam stolicy do Poznania"...

Pozdrowionka
    • Gość: makler Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.06.01, 23:35
      zrozumcie ludzie że nigdy Warszawy nie dogonicie a wręcz przeciwnie z roku na
      rok będzie wam dalej, dokonajcie obiektywnej analizy a nie wyciągacie jakieś
      urywki z gazet i sie tym podniecacie, prawda jest taka że jak sie obserwuje
      aktywność niektórych uczestników forum to można zobaczyć że oni chyba z domu
      nie wychodzą a mają najwięcej do powiedzenia, najwięcej widzieli i są
      najmądrzejsi a to są tylko marzenia i pobożne życzenia, wasze posty typu że za
      10 lat was przegonimy odpowiadają temu jak bym napisał że Warszawa za 15 lat
      przegoni Nowy York, inwestycje w Warszawie są większe niż w pozostałych 10
      największych miastach i zwiększają sie w postępie geometrycznym, więc post typu
      że Poznań dostał dobrą ocenę od Moody oznacza tyle że nie grozi mu
      niewypłacalnośc i może zaciągnąć kredyt, Moody dokonuje dziesiątki tysięcy
      podobnych analiz rocznie i nie dotyczy to tylko miast a wy robicie sobie z tego
      jakieś nadzieje, bo nawet nie rozumiecie dobrze tego artykułu, i nie
      porównujcie inwestycji w obu miastach na podstawie ilości tego typu artykułów w
      gazecie bo to już po prostu śmieszne, najlepszym sposobem który pokazałby ilość
      inwestycji jest po prostu wybrać sie w teren i sprawdzić, a nie czytać "bo w
      gazecie napisali", prosze bardzo, chcecie porównywać, to proponuje zrobić
      dokładne zdjęcia lotnicze obu miast, od razu można porównać obecny stan, a
      następnie uaktualniać co roku, w jednym z postów na forum Warszawy widziałem
      adres strony( nie pamietam tytułu postu, Alek albo Nuno prosili o zdjęcia
      Wrocławia i Poznania), na której znajduje sie zdjęcie lotnicze Wrocławia,
      podzielone jest na kwadraciki i po kliknięciu na dany kwadracik mamy
      powiększenie, w ten sposób możemy zobaczyć CAŁY!!! Wrocław, podobno zdjęcie ma
      kilka lat, gdyby zrobiono je dzisiej mogli byśmy zobaczyć co w tym czasie we
      Wrocławiu powstało, wszystkie nowe inwestycje budowlane!!!
      Na koniec chciałbym powiedzieć że nie życze nikomu źle, wręcz przeciwnie
      chciałbym żeby jak najwięcej miast rozwijało sie tak jak Warszawa, ale
      zrozumcie że Warszawa jest "skazana" na rozwój i wielki inwestycje jakich nie
      ma gdzie indziej, jest miastem największym i o największych możliwościach,i tak
      jak w NY tu znajdują sie centrale najwiekszych firm, tu są siedziby urzędów
      państwowych, codziennie przyjeżdża tu kilkaset tysięcy osób, są tu największe
      centra handlowe, biurowce, hotele, najwięcej mieszkań sie oddaje, wystawy,
      galerie, to tu najczęściej przyjeżdżają sławni ludzie, i mógłbym tak wymieniać
      jeszcze długo, a po 50 latach socjalizmu dostaliśmy zielone światło na rozwój,
      dlatego to co jest obecnie to nic w porównaniu z tym co powstanie tu w ciągu
      np. 10 lat i dlatego kilkakrotnie mniejszy Poznań, jak bardzo by chciał nie
      dogoni stolicy, może sie jedynie starać by dotrzymać mu tempa choć to będzie
      bardzo trudne
      pozdrawiam POZNAŃ
      • Gość: tur Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.06.01, 23:49
        Makler trafnie oddał rzeczywistość.
        Nic dziwnego że trudno innym przełknąć taką pigułkę.
        • Gość: q Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 02.06.01, 23:58
          a wy w temacie?

ja pytałem co powinny robic miasta aby rozwijac się coraz szybciej niz warszawa
          • Gość: b Re: Stolica przegoniła Poznań IP: 192.168.3.* / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 09.06.01, 12:29
            powinny byc takie duze jak ona i byc stolica
        • Gość: P.B Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.wskiz.poznan.pl 06.06.01, 18:47
          Gość portalu: tur napisał(a):

&#62 Makler trafnie oddał rzeczywistość.
          &#62 Nic dziwnego że trudno innym przełknąć taką pigułkę.

&#62Warszawiacy to ludzie przerośnięci pychą oraz snoby! A doskonałym dowodem jest
          makler, który myśli po PRLowsku. Wierzy ,iż Warszawa to jakieś bustwo, które z
          racji swojej struktóry wywyższa się ponad inne miasta! Tak naprawdę to
          beznadzieja kiedyś różnica stolicy do Poznania, Wrocławia czy Krakowa była
          ogromna (żeby nie wspomnieć dramatyczna), a teraz część firm przenosi się do
          innych miast! Skończyły się czasy Warszawa PANY a reszta to brudasy, którzy na
          nią charują jak dzikie osły!Po wejściu do UE skończą się machlojki ze stolicą,
          która nie będzie blokować rozwoju innych miast!Strefa otwartego nieba to miodzio
          pomysł, który (jak potwierdzają eksperci) pozwoli przejąć część połączeń
          lotniczych do stolicy. Życze powodzenia przygłupawym warszawiakom myślcie tak
          dalej a będziecie się rozwijać jak chol...!!
          • Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (do P.B.) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 10:14
            Pisze sie "bóstwo" nie "bustwo" jak napisałeś. Chyba nie zrozumiałeś sensu
            wypowiedzi Maklera. Dlaczego Tur zrozumiał?
            I nikt z nas nie twierdzi, że Warszawa to Pany - jak napisałeś a reszta to
            brudasy...
            Widzę, że do tej Twojej tępej główki nie może dotrzeć fakt, że Warszawa ma
            większy potencjał gospodarczy i ludzki. Życzę Poznaniowi takiego samego tempa
            rozwoju - choć obiektywnie Poznań ma zdecydowanie mniejsze te potencjały.
            I to nie Warszawiacy sa przygłupawi tylko Ty P.B. gadający jak to Warszawa
            blokuje inne miasta w rozwoju. Czas się obudzic P.B. i stuknąć w tem pusty
            łepek - bo pleciesz jak Ś.P. Lechita!
            Szansa dla innych miast jest rozwój takich dziedzin, które w Warszawie
            występują w małym stopniu lub nie ma na nie miejsca...
            • Gość: bula Re: Stolica przegoniła Poznań (do P.B.) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 10:22
              Gość portalu: Warschau napisał(a):

&#62 Pisze sie "bóstwo" nie "bustwo" jak napisałeś. Chyba nie zrozumiałeś sensu
              &#62 wypowiedzi Maklera. Dlaczego Tur zrozumiał?
              &#62 I nikt z nas nie twierdzi, że Warszawa to Pany - jak napisałeś a reszta to
              &#62 brudasy...
              &#62 Widzę, że do tej Twojej tępej główki nie może dotrzeć fakt, że Warszawa ma
              &#62 większy potencjał gospodarczy i ludzki. Życzę Poznaniowi takiego samego tempa
              &#62 rozwoju - choć obiektywnie Poznań ma zdecydowanie mniejsze te potencjały.
              &#62 I to nie Warszawiacy sa przygłupawi tylko Ty P.B. gadający jak to Warszawa
              &#62 blokuje inne miasta w rozwoju. Czas się obudzic P.B. i stuknąć w tem pusty
              &#62 łepek - bo pleciesz jak Ś.P. Lechita!
              &#62 Szansa dla innych miast jest rozwój takich dziedzin, które w Warszawie
              &#62 występują w małym stopniu lub nie ma na nie miejsca...

Wasz większy potencjał gospodarczy i ludzki polega na tym, że nazywacie się
              stolica, blokujecie rozwój np. lotnisk, aby wasz szopenik zesrał się z nadmiaru
              podróżnych. To nieprawda że nikt nie chce do nas latać po prostu wasz pieprzony
              szopenik nie da nikomu latać do Poznania z Berlina czy innego Londynu.
              Piszecie bzdury, że macie takie wspaniałe władze samorządowe, które potrafią
              przyciągnąć inwestorów. GÓWNO prawda macie takich samych gogusiów jak my wszyscy
              to po prostu inwestorzy walą do was drzwiami i oknami bo jedyne miejsce gdzie
              mogą wylądować bezpośrednio ze swoich zakichanych demokracji jest warszawka.
              I budują te swoje wieżowce obok ruin czynszówek i kamienic. żenada
              • Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (do buli) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 10:48
                Żenadą jesteś Ty! Cóż za bogate słownictwo! Zastanów się dobrze co Ty piszesz!
                Wybaczam Ci boś głupi i nie wiesz co czynisz i piszesz!
                Amen!
                • Gość: bula Re: Stolica przegoniła Poznań (do buli) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 10:52

&#62 Żenadą jesteś Ty! Cóż za bogate słownictwo! Zastanów się dobrze co Ty piszesz!
                  &#62 Wybaczam Ci boś głupi i nie wiesz co czynisz i piszesz!
                  &#62 Amen!

Głupiś to ty bo nie wiesz co czynisz i na poznańskim forum występujesz.
                  Wynocha do buraczarni. Czas trochę postów podbić.
                  bye bye
                  • Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (do buli) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 10:54
                    Szkoda mi Ciebie! Zostawiam Cię sam na sam ze sobą! Ech..jesteś żenująco głupi!
                • Gość: , Re: Stolica przegoniła Poznań (do buli) IP: *.icpnet.pl 21.07.01, 23:28

&#62 Żenadą jesteś Ty! Cóż za bogate słownictwo! Zastanów się dobrze co Ty piszesz!
                  &#62 Wybaczam Ci boś głupi i nie wiesz co czynisz i piszesz!
                  &#62 Amen!

Teraz to ty glupoty piszesz, a swoimi tekstami zblizasz sie niebezpiecznie do
                  Kwasniewskiego i in. szanownych ministrow!
              • Gość: Ela Re: do buli IP: *.ilot.edu.pl 08.06.01, 15:25
                Widzę, że stolica zrezygnowała z zatrudniania ciebie. Dobrze, ze już nie kalasz
                naszego bruku
            • Gość: P.B Re: Stolica przegoniła Poznań (do P.B.) IP: *.wskiz.poznan.pl 08.06.01, 13:57

&#62 brudasy...
              &#62 większy potencjał gospodarczy i ludzki. Życzę Poznaniowi takiego samego tempa

&#62Och nie Warszawa blokuje to co się da!
              Dlaczego Ławica ma tylko pare połączeń z zagranicą?! Ja ci powiem bo warszawa
              mówi nie! Jak Poznań podpisał porozumienie z Hanowerem to już w Warszawie zaczęto
              kombinowć jak wywalić zarząd spółki w Pozniu!
              &#62Kto starł się przenieść targi z Poznania do Warszawy - oczywiście władze stolicy!
              &#62Nie raz Piskorski wypowiadał się ,iż należy jeszcze bardziej scentralizować
              Państwo, Warszawa ma dominować a wszyscy pozostali jej podporządkować!
              &#62Większy potencjał gospodarczy ma W-wa?! Ależ to wielka bzdura! Co ma Warszawa
              kilka wielich koncernów a reszta to narybek, z czego ten jeden znajwiększych -
              Daewoo to bankrut. Co się tyczy potencjału ludzkiego to stolica ma po Łodzi
              największy spadek ilości mieszkańców i jeden z najniższych przyrostów naturalnych!
              &#62Po wejściu do UE kto z obcokrajowców będzie pedził do zakorkowanej, brudnej
              Warszawy, niemal wszyscy będą osiedlać się na ziemiach zachodnich!
              • Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (do P.B.) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 14:05
                Wiesz co? Aż szkoda słów i klawiatury aby Ci odpisywać. Piszesz w zasadzie same
                niedorzeczności i nawet pewnie nie mógłbyś ich poprzeć jakimikolwiek dowodami.
                Taaak! Ja jako Warszawiak protestuję żeby z Poznania latały samoloty do
                Hanoveru.
                P.B. podam Ci numer konta i mi, jako Warszawiakowi musisz przesyłać po 500zł
                miesięcznie, bo mi się należy!
                Oddaj mi swój samochód (o ile go masz), bo ja jako władza w tym kraju
                (Warszawiak wkońcu) mam prawo Ci go zabrać...

To co napisałem przed chwilą jest idiotyczną odpowiedzią na Twoje idiotyczne
                myślenie!
                • Gość: P.B Re: Stolica przegoniła Poznań (do P.B.) IP: *.wskiz.poznan.pl 08.06.01, 14:26

&#62 Wiesz co? Aż szkoda słów i klawiatury aby Ci odpisywać. Piszesz w zasadzie same
                  &#62
                  &#62 niedorzeczności i nawet pewnie nie mógłbyś ich poprzeć jakimikolwiek dowodami.
                  &#62 Taaak! Ja jako Warszawiak protestuję żeby z Poznania latały samoloty do
                  &#62 Hanoveru.
                  &#62 P.B. podam Ci numer konta i mi, jako Warszawiakowi musisz przesyłać po 500zł
                  &#62 miesięcznie, bo mi się należy!
                  &#62 Oddaj mi swój samochód (o ile go masz), bo ja jako władza w tym kraju
                  &#62 (Warszawiak wkońcu) mam prawo Ci go zabrać...
                  &#62
                  &#62 To co napisałem przed chwilą jest idiotyczną odpowiedzią na Twoje idiotyczne
                  &#62 myślenie!

&#62Dowodów padło już wiele, powtarzać się już nie będe!Nic tylko warszawskie
                  szowinistyczne myślenie!Pracuj, pracuj a nie siedź w internecie, bo tylko przez
                  ciebie wszyscy się kłócą!
                  • Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (do P.B.) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 14:38
                    Otóż to! Dowodów padło wiele, ale nie wszyscy potrafią je przyjąć do wiadomości!
                    Także pracuj, bo tylko mącisz na forum.
                    Ja Warszawy na forum tylko bronię przed takimi poznańskimi szowinistami i
                    ksenofobami jak Ty - wiecznie pokrzywdzonymi przez niedobrych Warszawiaków.
                    Pracuj, pracuj o ile pracujesz - ale przecież 16 - latkowie nie pracują...
                    • Gość: P.B Re: Stolica przegoniła Poznań (do P.B.) IP: *.wskiz.poznan.pl 08.06.01, 14:44

&#62 Otóż to! Dowodów padło wiele, ale nie wszyscy potrafią je przyjąć do wiadomości
                      &#62 !
                      &#62 Także pracuj, bo tylko mącisz na forum.
                      &#62 Ja Warszawy na forum tylko bronię przed takimi poznańskimi szowinistami i
                      &#62 ksenofobami jak Ty - wiecznie pokrzywdzonymi przez niedobrych Warszawiaków.
                      &#62 Pracuj, pracuj o ile pracujesz - ale przecież 16 - latkowie nie pracują...

&#62Chłopie, ja obecnie studiuję!Dzisiaj nie mam zajęć i siedze sobie w budzie w
                      sali komputerowej!A o 15 wybieram się na stadion Olimpii na mitting
                      lekkoatletyczny, o którym możecie sobie tylko pomarzyć!
                      • Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (do P.B.) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 15:04
                        A kto daje pieniądze na ten mitting? Żywiec! Rasowo poznańska firma! A wcale
                        nie marzę o mittingu, bo nasze mittingi moga się schować. Jak gwiazdy
                        usłyszały, ze odbywa się w Poznaniu, to zaraz poodwoływały swój udział...he,he!

Ja już jestem po studiach, więc jak mniemam jesteś o conajmniej 5 lat młodszy
                        ode mnie...Cóż...
                        • Gość: P.B Re: Stolica przegoniła Poznań (do P.B.) IP: *.wskiz.poznan.pl 08.06.01, 15:19

&#62 A kto daje pieniądze na ten mitting? Żywiec! Rasowo poznańska firma! A wcale
                          &#62 nie marzę o mittingu, bo nasze mittingi moga się schować. Jak gwiazdy
                          &#62 usłyszały, ze odbywa się w Poznaniu, to zaraz poodwoływały swój udział...he,he!
                          &#62
                          &#62 Ja już jestem po studiach, więc jak mniemam jesteś o conajmniej 5 lat młodszy
                          &#62 ode mnie...Cóż...

&#62Masz rację wasze mitting mogą się schować, jeżeli jakieś są!A co się tyczy
                          gwiazd to tulko nie przyjedzie M. Ottey ale z powodu kontuzji!
                          Nie wiem kiedy skończyłeś studia ale ja jeste na 2 roku ekonomii z informatyką!
              • Gość: b Re: Stolica przegoniła Poznań (do P.B.) IP: 192.168.3.* / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 09.06.01, 12:38
                wszystko to co napisales to gowno prawda
            • Gość: duplo Re: Stolica przegoniła Poznań (do P.B.) IP: 135.171.22.* 27.07.01, 08:41

&#62 brudasy...

Juz sama ta wypowiedz swiadczy o fakcie, ze sie wywyzszasz. Fakt, ze ktos zrobil
              w wypowiedzi blad ortograficzny nie przekresla jej tresci, nieprawdaz?

Sam zrobie tutaj troche, zebys mial temat do odpowiedzi:
              samolob, kruwka, pozadek.

Zadowolony?
              Jezeli nie masz nic do powiedzenia, to masz pelne prawo zachowac milczenie. Jest
              to chucznie (o!kolejny do popisu) nazywane zachowaniem asertywnym.

Pozdrawiam

• Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (do duplo) IP: *.nm.matrix.pl 27.07.01, 10:11
                Ja się nie wywyższam - to raz...
                A edukacja jest dobra w każdej formie - więc wskazanie błedu ortograficznego
                koledze jest dobrym myslę posunięciem - moze zapamięta i nie będzie już "byków
                sadził"...
                A ta Twoja prowokacyjka jest mierna jak Twój nick...Czyzbyś nadal bawił się
                klockami Lego z serii Duplo (dla dzieci od lat 3 do 6)...
                Pozdro!
                • Gość: p.b Re: Stolica przegoniła Poznań IP: 213.25.33.* 27.07.01, 10:50

&#62 Ja się nie wywyższam - to raz...
                  &#62 A edukacja jest dobra w każdej formie - więc wskazanie błedu ortograficznego
                  &#62 koledze jest dobrym myslę posunięciem - moze zapamięta i nie będzie już "byków
                  &#62 sadził"...
                  &#62 A ta Twoja prowokacyjka jest mierna jak Twój nick...Czyzbyś nadal bawił się
                  &#62 klockami Lego z serii Duplo (dla dzieci od lat 3 do 6)...
                  &#62 Pozdro!

Jeden mały błędzik a tu tyle szumu!
          • Gość: Ela Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.ilot.edu.pl 08.06.01, 15:22
            Gość portalu: P.B napisał(a):

&#62 Gość portalu: tur napisał(a):
            &#62
            &#62 &#62 Makler trafnie oddał rzeczywistość.
            &#62 &#62 Nic dziwnego że trudno innym przełknąć taką pigułkę.
            &#62
            &#62 &#62Warszawiacy to ludzie przerośnięci pychą oraz snoby! A doskonałym dowodem j
            &#62 est
            &#62 makler, który myśli po PRLowsku. Wierzy ,iż Warszawa to jakieś bustwo, które z
            &#62 racji swojej struktóry wywyższa się ponad inne miasta! Tak naprawdę to
            &#62 beznadzieja kiedyś różnica stolicy do Poznania, Wrocławia czy Krakowa była
            &#62 ogromna (żeby nie wspomnieć dramatyczna), a teraz część firm przenosi się do
            &#62 innych miast! Skończyły się czasy Warszawa PANY a reszta to brudasy, którzy na
            &#62 nią charują jak dzikie osły!Po wejściu do UE skończą się machlojki ze stolicą,
            &#62 która nie będzie blokować rozwoju innych miast!Strefa otwartego nieba to miodzi
            &#62 o
            &#62 pomysł, który (jak potwierdzają eksperci) pozwoli przejąć część połączeń
            &#62 lotniczych do stolicy. Życze powodzenia przygłupawym warszawiakom myślcie tak
            &#62 dalej a będziecie się rozwijać jak chol...!!

Równiez, żby miasto miało jakis poziom, potrzebni sa wykształceni ludzie. A cóż
            po takich, którzy nawet nie potrafią pisać ortograficznie.
            Warszawa nic nikomu nie blokuje, samemu trzeba wykazac troche inwencji, a nie
            czekać aż dobrobyt spadnie z nieba. W najbliższym czasie ma być rozważana budowa
            nowego lotniska międzynarodowego klasy Okęcia oraz wieżowce w okolicy Białej
            Podlaskiej. Jest chętny inwestor. A co robią wasze władze, zeby przyciagnąć
            chętnych?
            • Gość: q Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 09.06.01, 12:38
              czy przypadkiem nie siemienias albo grobelny?
          • Gość: b Re: Stolica przegoniła Poznań IP: 192.168.3.* / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 09.06.01, 12:32
            nie mozesz pogodzic sie z rzeczywistoscia?
          • Gość: duplo Re: Stolica przegoniła Poznań IP: 135.171.22.* 27.07.01, 08:36
            Zgadzam sie!

Stolica przez ostatnie lata skutecznie blokowala rozwoj innych miast. Nie
            twierdze, ze Poznan bedzie sie rozwijal tak szybko jak Warszawa, ale moglby
            szybciej, gdyby nie ladowal fortuny w Warszawe. Jestem w Wawie czesto i miasto
            mi sie podoba, szczegolnie jego dynamizm, ale nie widze zadnego powodu, dla
            ktorego Poznan mialby finansowac warszawskie metro, bo stoliczni nie maja na
            nie pieniedzy (szanowni, czy ktos mi da pieniazki na fure bez dachu, bo mam
            aspiracje, ale brak finansow?). Lotnisko to druga sprawa. Wawa nie chce oddac
            Poznaniowi lotow i barykaduje sie w siedzibie. Mysle, ze wiedza co robia, bo
            jezeli kontrahenci na MTP zaczna przylatywac bezposrednio do Poznania, to Wawa
            straci na tym i wiedza ile.
            Spokojnie, Wawa spowolni, kolejnej stacji metra moze sie juz nie dorobi, ale
            biznes bedzie nadal w stolicy, a mniejszy w miastach regionalnych.
      • Gość: makler Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.06.01, 00:13
        ps. ale nie przegoni was jeśli chodzi o Targi, największe w Europie Srodkowo-
        Wschodniej, tak sobie kiedyś myślałem, oglądając program motoryzacyjny w którym
        pokazywali salon w Genewie, kiedy w Polsce coś podobnego będzie i no i sie
        doczekałem, "Motor Poznań Show"
        • Gość: duplo Re: Stolica przegoniła Poznań IP: 135.171.22.* 27.07.01, 11:46
          Targi samochodowe w Poznaniu nie umywaja sie do genewskich, jestem na nich
          regularnie i trudno je porownac. to nie ta klasa. W Poznaniu szaleja kiedy tylk
          o pokaza jakis model nie spotykany w salonach, a w Genewie, polowa salonu to
          wizje konstruktorskie, samochody istniejace w kilku egzemplarzach, ktore
          prawdopodobnie zostaly zrobione tylko dla przyjemnosci. Fantastyczna przygoda.
      • Gość: Lechita Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.icom.ca 03.06.01, 03:24
        Gość portalu: makler napisał(a):

&#62 zrozumcie ludzie że nigdy Warszawy nie dogonicie a wręcz przeciwnie z roku na
        &#62 rok będzie wam dalej,

Niestety masz racje. W takim pasnstwie jak Polska gdzie jest taka silna
        centralizacja, Warszawa raczej moze byc spokojna o swoje miejsce. Ale widzisz, to
        nie jest wielkim osiagnieciem Warszawy ani zadnym wskaznikiem jej atrakcyjnosci.
        To jest tylko i wylacznie spowodowane centralizacja. Warszawa NIGDY nie dopusci
        do prawdziwego sa samorzadu innych regionow. A dlaczego? Bo wtedy przynajmniej
        dwa miasta zlapalyby Warszawke w ciagu pieciu lat. Chodzi o Poznan i Wroclaw
        ktore sa stolicami bogatszych regionow niz Mazowsze.

&#62 10 lat was przegonimy odpowiadają temu jak bym napisał że Warszawa za 15 lat
        &#62 przegoni Nowy York, inwestycje w Warszawie są większe niż w pozostałych 10
        &#62 największych miastach i zwiększają sie w postępie geometrycznym, więc post typu
        &#62
        &#62 że Poznań dostał dobrą ocenę od Moody oznacza tyle że nie grozi mu
        &#62 niewypłacalnośc i może zaciągnąć kredyt, Moody dokonuje dziesiątki tysięcy
        &#62 podobnych analiz rocznie i nie dotyczy to tylko miast a wy robicie sobie z tego
        &#62
        &#62 jakieś nadzieje, bo nawet nie rozumiecie dobrze tego artykułu, i nie
        &#62 porównujcie inwestycji w obu miastach na podstawie ilości tego typu artykułów w
        &#62
        &#62 gazecie bo to już po prostu śmieszne, najlepszym sposobem który pokazałby ilość
        &#62
        &#62 inwestycji jest po prostu wybrać sie w teren i sprawdzić, a nie czytać "bo w
        &#62 gazecie napisali", prosze bardzo, chcecie porównywać, to proponuje zrobić
        &#62 dokładne zdjęcia lotnicze obu miast, od razu można porównać obecny stan, a
        &#62 następnie uaktualniać co roku, w jednym z postów na forum Warszawy widziałem
        &#62 adres strony( nie pamietam tytułu postu, Alek albo Nuno prosili o zdjęcia
        &#62 Wrocławia i Poznania), na której znajduje sie zdjęcie lotnicze Wrocławia,
        &#62 podzielone jest na kwadraciki i po kliknięciu na dany kwadracik mamy
        &#62 powiększenie, w ten sposób możemy zobaczyć CAŁY!!! Wrocław, podobno zdjęcie ma
        &#62 kilka lat, gdyby zrobiono je dzisiej mogli byśmy zobaczyć co w tym czasie we
        &#62 Wrocławiu powstało, wszystkie nowe inwestycje budowlane!!!
        &#62 Na koniec chciałbym powiedzieć że nie życze nikomu źle, wręcz przeciwnie
        &#62 chciałbym żeby jak najwięcej miast rozwijało sie tak jak Warszawa, ale
        &#62 zrozumcie że Warszawa jest "skazana" na rozwój i wielki inwestycje jakich nie
        &#62 ma gdzie indziej, jest miastem największym i o największych możliwościach,i tak
        &#62
        &#62 jak w NY tu znajdują sie centrale najwiekszych firm, tu są siedziby urzędów
        &#62 państwowych, codziennie przyjeżdża tu kilkaset tysięcy osób, są tu największe
        &#62 centra handlowe, biurowce, hotele, najwięcej mieszkań sie oddaje, wystawy,
        &#62 galerie, to tu najczęściej przyjeżdżają sławni ludzie, i mógłbym tak wymieniać
        &#62 jeszcze długo, a po 50 latach socjalizmu dostaliśmy zielone światło na rozwój,
        &#62 dlatego to co jest obecnie to nic w porównaniu z tym co powstanie tu w ciągu
        &#62 np. 10 lat i dlatego kilkakrotnie mniejszy Poznań, jak bardzo by chciał nie
        &#62 dogoni stolicy, może sie jedynie starać by dotrzymać mu tempa choć to będzie
        &#62 bardzo trudne
        &#62 pozdrawiam POZNAŃ

Nikt nie wie co sie stanie za 10 lat. Bycmoze znajdzie sie wreszcie ktos odwazny
        i zniesie centralizacje. Wtedy Warszawka nie ma szans z Poznaniem i Wroclawiem.
        Nie macie szans i taka jest prawda. Wszystkie inwestycje zagraniczne
        • Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (do Lechity) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 10:18
          A ten znowu swoje! Sam sobie zrób w swojej chałupie autonomię! Twoje
          wieśniactwo przemawia określeniem Warszawka (choć już się poprawiłeś i piszesz
          z wielkiej litery).
          Porównaj głupcze ilość mieszkańców Warszawy a Poznania. Potencjały tych miast.
          I nie klep o centralizacji, bo stajesz się nudny...
          Życzę Poznaniowi jak najlepiej, bo na to zasłużył.
          Ale Tobie przydałaby się praca w MPO - może wtedy w brudzie i smrodzie coś Ci
          się w tej tępej głowie przestawi.
          • Gość: Squ Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.01, 23:46

&#62 A ten znowu swoje! Sam sobie zrób w swojej chałupie autonomię! Twoje
            &#62 wieśniactwo przemawia określeniem Warszawka (choć już się poprawiłeś i piszesz
            &#62 z wielkiej litery).
            &#62 Porównaj głupcze ilość mieszkańców Warszawy a Poznania. Potencjały tych miast.
            &#62 I nie klep o centralizacji, bo stajesz się nudny...
            &#62 Życzę Poznaniowi jak najlepiej, bo na to zasłużył.
            &#62 Ale Tobie przydałaby się praca w MPO - może wtedy w brudzie i smrodzie coś Ci
            &#62 się w tej tępej głowie przestawi.

Niestety makler i Lechita maja sporo racji. Warszawa ma tak uprzywilejowana
            pozycje ze zadne miasto w Polsce nie jest w stanie jej przegonic. Warschau pisze
            o potencjale, liczbie nieszkancow itp. Warszawa jednak uzyskala ten "potencjal"
            przez 40 lat PRLowskiej centralizacji gdy cala Polska pracowala na stolice, kiedy
            z Wroclawia i reszty "ziem odzyskanych" wywozono cegly, tramwaje a nawet dziela
            sztuki. W naszej komunistycznej przeszlosci Warszawe "rozwijano" w taki sam
            sposob jak Rosjanie "budowali" ZSRR wywozac polskie mosty. Pamietacie akcje "Cala
            Polska odbudowuje swoja stolice"?
            A dzisiaj? Warschau wspomina gdzies o 8% wypracowanego podatku ktore "biedna"
            Warszawa dostaje spowrotem z kasy panstwa (w domysle zapewne uznajac ze jest z
            calej 92% reszty - z ktorej utrzymuje "prowincje" - okradana). Na ktoryms
            lokalnym forum (Wroclaw lub Warszawa) ta kwestia zostala juz wyjasniona...
            Wspomne tylko ze to normalne ze przy takiej centralizacji wiekszosc podatkow musi
            sie przez stolice przewijac, co wcale nie oznacza ze gdyby Warszawa stanowila
            osobne panstwo, generowalaby rownie wysokie przychody do wlasnego budzetu.
            Rozumiem ze Warschau chcialby wiecej niz te 8% dla swojego miasta. Ja rowniez.
            Chcialbym aby Wroclaw, Poznan, Szczecin i Gdansk otrzymywaly do wlasnej
            dyspozycji taki dochod jaki same wypracuja. Wtedy dopiero mozna by bylo mowic o
            rownych szansach. Tyle tylko ze Polska to nie same duze, rozwijajace sie miasta.
            To takze male miasteczka, wioski i wschodnia czesc kraju...

Gość portalu: Ela napisał(a):

&#62 Warszawa nic nikomu nie blokuje, samemu trzeba wykazac troche inwencji, a nie
            &#62 czekać aż dobrobyt spadnie z nieba. W najbliższym czasie ma być rozważana
            &#62 budowa
            &#62 nowego lotniska międzynarodowego klasy Okęcia oraz wieżowce w okolicy Białej
            &#62 Podlaskiej. Jest chętny inwestor. A co robią wasze władze, zeby przyciagnąć
            &#62 chętnych?

Warszawa sie smieje kiedy mowa o hamowaniu i blokowaniu rozwoju innych regionow.
            Nie wiem jak to jest z poznanskim lotniskiem, ale widze co sie dzieje z
            wroclawskim Expo. O tym pisal rowniez Warschau prawda? O szukaniu nowych
            inwestorow, przyciaganiu kapitalu. Niestety to nie Wroclaw blokuje swoja
            kandydature. Problem pojawil sie dopiero w stolicy. Nie wiem czy to zawisc czy
            pazernosc ale faktem jest ze sprawa utknela w martwym punkcie i to wcale nie z
            naszej winy. Jak do tego maja sie slowa Eli, osadzcie sami.
            Przyznam ze postulowana przez Lechite autonomia ktoregokolwiek regionu nie jest
            dla mnie rozwiazaniem. Jeszcze niedawno ludzilem sie, ze problem centralizacji
            rozwiaze reforma administracyjna, teraz jednak zdaje mi sie, iz zostal on tylko
            poglebiony.
            Chcialbym jeszcze tylko wyjasnic ze osobiscie nic nie mam do Warszawy i
            wiekszosci jej mieszkancow. Mam rodzine w tym miescie i same pozytywne wspomnienia
            z nim zwiazane (bylem tam tylko 3 razy wiec moze to daltego). Jedyne czego nie
            znosze to wlasnie przeslawnej "warszawki". Tak Warschau warszawki przez male "w".
      • Gość: P.B Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.wskiz.poznan.pl 06.06.01, 18:36

&#62 zrozumcie ludzie że nigdy Warszawy nie dogonicie a wręcz przeciwnie z roku na
        &#62 rok będzie wam dalej, dokonajcie obiektywnej analizy a nie wyciągacie jakieś
        &#62 urywki z gazet i sie tym podniecacie, prawda jest taka że jak sie obserwuje
        &#62 aktywność niektórych uczestników forum to można zobaczyć że oni chyba z domu
        &#62 nie wychodzą a mają najwięcej do powiedzenia, najwięcej widzieli i są
        &#62 najmądrzejsi a to są tylko marzenia i pobożne życzenia, wasze posty typu że za
        &#62 10 lat was przegonimy odpowiadają temu jak bym napisał że Warszawa za 15 lat
        &#62 największych miastach i zwiększają sie w postępie geometrycznym, więc post typu
        &#62
        &#62 podobnych analiz rocznie i nie dotyczy to tylko miast a wy robicie sobie z tego
        &#62
        &#62 porównujcie inwestycji w obu miastach na podstawie ilości tego typu artykułów w
        &#62
        &#62 gazecie bo to już po prostu śmieszne, najlepszym sposobem który pokazałby ilość
        &#62
        &#62 inwestycji jest po prostu wybrać sie w teren i sprawdzić, a nie czytać "bo w
        &#62 następnie uaktualniać co roku, w jednym z postów na forum Warszawy widziałem
        &#62 powiększenie, w ten sposób możemy zobaczyć CAŁY!!! Wrocław, podobno zdjęcie ma
        &#62 kilka lat, gdyby zrobiono je dzisiej mogli byśmy zobaczyć co w tym czasie we
        &#62 zrozumcie że Warszawa jest "skazana" na rozwój i wielki inwestycje jakich nie
        &#62 ma gdzie indziej, jest miastem największym i o największych możliwościach,i tak
        &#62
        &#62 jak w NY tu znajdują sie centrale najwiekszych firm, tu są siedziby urzędów
        &#62 państwowych, codziennie przyjeżdża tu kilkaset tysięcy osób, są tu największe
        &#62 galerie, to tu najczęściej przyjeżdżają sławni ludzie, i mógłbym tak wymieniać
        &#62 jeszcze długo, a po 50 latach socjalizmu dostaliśmy zielone światło na rozwój,
        &#62 dlatego to co jest obecnie to nic w porównaniu z tym co powstanie tu w ciągu
        &#62 np. 10 lat i dlatego kilkakrotnie mniejszy Poznań, jak bardzo by chciał nie
        &#62 dogoni stolicy, może sie jedynie starać by dotrzymać mu tempa choć to będzie
        &#62 bardzo trudne
        &#62 pozdrawiam POZNAŃ

&#62Coraz częściej czytamy w prasie,iż w Warszawie jest najniższe bezrobocie,że są
        najwyższe zarobki i mnóstwo ludzi to stolicy przyjeżdza by się osiedlać. Po
        części jest to prwada ale dlaczego nic się nie mówi, iż Warszawie są najwyższe
        koszty prowadzenia wszelikich działalności, co "zbija" te wysokie zarobki. A co
        się tyczy bezrobocia to np. przez ostat
        • Gość: do P.B. Re: Stolica przegoniła Poznań IP: 213.76.203.* 07.06.01, 19:09
          niewynajętych jest 15% a nie 40%, jak podajesz liczby to chociaż prawdziwe bo
          kogo chcesz oszukać, niewynajętych jest JESZCZE 15%, a co do pozostałych rzeczy
          to nieźle pierdolnąłeś
          • Gość: P.B Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.wskiz.poznan.pl 08.06.01, 14:08
            Gość portalu: do P.B. napisał(a):

&#62 niewynajętych jest 15% a nie 40%, jak podajesz liczby to chociaż prawdziwe bo
            &#62 kogo chcesz oszukać, niewynajętych jest JESZCZE 15%, a co do pozostałych rzeczy
            &#62
            &#62 to nieźle pierdolnąłeś

&#62Nikogo nie oszukuję prawdą jest to ,że w Warszawie nastąpił wielki kryzys
            budowlany, po prostu nowe lokale nie schodzą!Ja tego sobie nie wymyśliłem ale
            posłużyłem się danymi ,które na rynku sięmpojawiły!
            &#62
            • Gość: do P.B. Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.06.01, 16:59
              wielki kryzys !!! a hahahaha no tu to przeszedłeś sam siebie, no cóż niektórzy
              lubią sie łudzić, ty patrzysz w lustro i widzisz macho nie, głąbie !
              idż sie pobawić z kolegami to może ci sie polepszy
        • Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do P.B.) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 10:21
          Nie żebra, tylko chce odzyskać swoje...Z tego co płaci do budżetu z powrotem
          otrzymuje 8%. I jak utrzymać za to 2 mln. miasto?
          Co do zarobków - jakis Poznaniak niedawno chwalił się jak mu dobrze, bo pracuje
          w Warszawie a wydaje w Poznaniu...przemyśl to a może też przyjedziesz do pracy
          w Warszawie!
          Pozdro!
          • Gość: bula Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do P.B.) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 10:25

&#62 Nie żebra, tylko chce odzyskać swoje...Z tego co płaci do budżetu z powrotem
            &#62 otrzymuje 8%. I jak utrzymać za to 2 mln. miasto?
            &#62 Co do zarobków - jakis Poznaniak niedawno chwalił się jak mu dobrze, bo pracuje
            &#62
            &#62 w Warszawie a wydaje w Poznaniu...przemyśl to a może też przyjedziesz do pracy
            &#62 w Warszawie!
            &#62 Pozdro!

I niech jedzie jak ja i niech was trochę zdoi i niech żyje w zielonym Poznaniu.
            he he
            • Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 10:31
              He, he - Warszawa dała Ci szansę, bo w Poznaniu bida (?)- pewnie byś tylko mógł
              ulice zamiatać!
              Jakis Ty dowciapny...żeby Ciebie nikt nie zdoił.
              Skąd ten nick? Bula? Z lenistwa tak się rozlazłeś? Czy jesteś może taki
              czerstwiak?
              • Gość: bula Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 10:42

&#62 He, he - Warszawa dała Ci szansę, bo w Poznaniu bida (?)- pewnie byś tylko mógł
                &#62
                &#62 ulice zamiatać!
                &#62 Jakis Ty dowciapny...żeby Ciebie nikt nie zdoił.
                &#62 Skąd ten nick? Bula? Z lenistwa tak się rozlazłeś? Czy jesteś może taki
                &#62 czerstwiak?

bula NIE buła baranie. chuj ci do mojego nick'a
                Idź się wysraj na centralnym bo jeszcze twojego gówna tam brakuje.
                he he
                • Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 10:46
                  Gość portalu: bula napisał(a):

&#62 Gość portalu: Warschau napisał(a):
                  &#62
                  &#62 &#62 He, he - Warszawa dała Ci szansę, bo w Poznaniu bida (?)- pewnie byś tylko
                  &#62 mógł
                  &#62 &#62
                  &#62 &#62 ulice zamiatać!
                  &#62 &#62 Jakis Ty dowciapny...żeby Ciebie nikt nie zdoił.
                  &#62 &#62 Skąd ten nick? Bula? Z lenistwa tak się rozlazłeś? Czy jesteś może taki
                  &#62 &#62 czerstwiak?
                  &#62
                  &#62 bula NIE buła baranie. chuj ci do mojego nick'a
                  &#62 Idź się wysraj na centralnym bo jeszcze twojego gówna tam brakuje.
                  &#62 he he

Chodząca poznańska "intelygencja". Brawo! Co za elokwencja! Chyba jednak chamie
                  pracujesz w Warszawie, ale na śmieciarce w MPO!
                  • Gość: bula Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 10:49

&#62 Gość portalu: bula napisał(a):
                    &#62
                    &#62 &#62 Gość portalu: Warschau napisał(a):
                    &#62 &#62
                    &#62 &#62 &#62 He, he - Warszawa dała Ci szansę, bo w Poznaniu bida (?)- pewnie byś
                    &#62 tylko
                    &#62 &#62 mógł
                    &#62 &#62 &#62
                    &#62 &#62 &#62 ulice zamiatać!
                    &#62 &#62 &#62 Jakis Ty dowciapny...żeby Ciebie nikt nie zdoił.
                    &#62 &#62 &#62 Skąd ten nick? Bula? Z lenistwa tak się rozlazłeś? Czy jesteś może ta
                    &#62 ki
                    &#62 &#62 &#62 czerstwiak?
                    &#62 &#62
                    &#62 &#62 bula NIE buła baranie. chuj ci do mojego nick'a
                    &#62 &#62 Idź się wysraj na centralnym bo jeszcze twojego gówna tam brakuje.
                    &#62 &#62 he he
                    &#62
                    &#62
                    &#62 Chodząca poznańska "intelygencja". Brawo! Co za elokwencja! Chyba jednak chamie
                    &#62
                    &#62 pracujesz w Warszawie, ale na śmieciarce w MPO!

Z chamem gadam po chamsku, a "intelygencja" jak "stolyca" - "warsiawska" buraku.
                    he he
                    • Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 10:51
                      Kto niby jest tym chamem? Ja? Kto ma chamskie odzywki?
                      A "intelygencja" napisałem ironicznie (chyba nie wiesz co to cudzysłów i kiedy
                      go się stosuje).
                      A he, he to sobie mozesz wsadzić...
                      • Gość: bula Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 10:54

&#62 Kto niby jest tym chamem? Ja? Kto ma chamskie odzywki?
                        &#62 A "intelygencja" napisałem ironicznie (chyba nie wiesz co to cudzysłów i kiedy
                        &#62 go się stosuje).
                        &#62 A he, he to sobie mozesz wsadzić...

Nie denerwuj się bo ci żyłka pęknie "polonisto". he he
                        • Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 10:55
                          A co za dużo razy zamiast na polskim zmywałeś się na piwko?
                          • Gość: bula Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 10:57

&#62 A co za dużo razy zamiast na polskim zmywałeś się na piwko?

Ja !? "polonisto" ???
                            he he
                            • Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 10:59
                              Niedouku! Masz wate zamiast mózgu?
                              He, he...
                              • Gość: bula Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 11:00

&#62 Niedouku! Masz wate zamiast mózgu?
                                &#62 He, he...

NIEDOUKU??? A CIO TO???
                                he he
                                • Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 11:04
                                  Wracam do pracy, bo szkoda czasu na dyskusje z imbecylem!
                                  Pozdrawiam! Odrób porządnie lekcje, bo tata Ci pasem wleje!
                                  • Gość: bula Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 11:05

&#62 Wracam do pracy, bo szkoda czasu na dyskusje z imbecylem!
                                    &#62 Pozdrawiam! Odrób porządnie lekcje, bo tata Ci pasem wleje!

he he
                                  • Gość: bula Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: 213.76.76.* 08.06.01, 11:08
                                    Ale postów natłukłem !!!
                                    Może umówimy się jeszcze kiedyś buraczku???
                                    Tak tylko na chwileczkę ???
                                    Zrobię sobie z ciebie ... SOCZEK ???

HE HE !!!

• Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 11:30
                                      A ja z Ciebie buraczana pyro upiekę w mundurku!
                                      Buraczkiem jesteś większym nawet od Lechity, bo ten cokolwiek innego jeszcze
                                      wnosi do dyskusji a Ty nic z tym swoim ziemniaczanym rozumkiem.
                                      He, he...
                                      • Gość: bula Do Szanownego Pana Warschaua IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 12:03

&#62 A ja z Ciebie buraczana pyro upiekę w mundurku!
                                        &#62 Buraczkiem jesteś większym nawet od Lechity, bo ten cokolwiek innego jeszcze
                                        &#62 wnosi do dyskusji a Ty nic z tym swoim ziemniaczanym rozumkiem.
                                        &#62 He, he...

ach cóż ja widzę
                                        Lechicie buty całujesz????
                                        Stary co tu dużo gadać, po prostu jaja sobie z ciebie robię a ty się po
                                        warszawsku unosisz jakby ci ktoś krawat przyciął.
                                        Daj se na luz!!!
                                        Wypij kawkę zjedz pączusia poczytaj gazetkę jeszcze tylko parę godzin tej nudnej
                                        pracy, a już niedługo do domciu!!!

Ale jednak nie !!!
                                        Ty masz jeszcze jeden problem !!!!!!!
                                        2 godziny pociągiem do Łodzi !!!!!!
                                        O q..wa !!!!!!!
                                        OSOBOWYM !!!!!!!
                                        he he
                                        • Gość: Warschau Re: Do Szanownego Pana Buli IP: *.matrix.pl 08.06.01, 12:22
                                          Wiem, że sobie jaja robisz...Taki juz jest Twój sposób bycia i dyskusji. A moja
                                          praca nie jest wcale nudna, tyle tylko, ze wymaga częstych przerw na
                                          przemyślenia.
                                          A do Łodzi się nie wybieram, bo i po co?
      • Gość: Janek Re: Stolica przegoniła Poznań IP: 62.142.36.* 08.06.01, 10:02
        Moze dla zamieszkujacych w Warszawie ludzi to wazne a dla mnie to absurd.
        Poznan jest homologiczym miastem w wiekszosci zamieszkalym przez rodowitych
        poznaniakow i dlatego Poznan to cos oryginalnego, Poznan to Poznan i niech
        bedzie Poznaniem. Nie rozumiem idei przeganiania Warszawy. Liczy sie standard
        zycia a nie gonienie za pieniadzem-nie wszyscy w Warszawie sa piekni i bogaci.
        Dla imformacji mozna dodac ze Wielkopolska i Poznan to gniazdo historyczne
        Polski i miejsce sciagania haraczu dla dobrze prosperujacej biurokracji
        warszawskiej.
        Pozdrawiam z zagranicy
      • Gość: T Re: Stolica przegoniła Poznań IP: 212.160.130.* 08.06.01, 18:53

&#62 rok będzie wam dalej, dokonajcie obiektywnej analizy a nie wyciągacie jakieś
        &#62 urywki z gazet i sie tym podniecacie, prawda jest taka że jak sie obserwuje
        &#62 aktywność niektórych uczestników forum to można zobaczyć że oni chyba z domu
        &#62 nie wychodzą a mają najwięcej do powiedzenia, najwięcej widzieli i są
        &#62 najmądrzejsi a to są tylko marzenia i pobożne życzenia, wasze posty typu że za
        &#62
        &#62
        &#62
        &#62
        &#62
        &#62 bardzo trudne
        &#62 pozdrawiam POZNAŃ

Mam prośbę. Czy ktoś przełożyłby ten post na język polski? Chciałbym się do niego
        ustosunkować, ale z powodu braku interpunkcji rozbolała mnie głowa.
        • Gość: q Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 09.06.01, 12:59
          to jest inet nie gazeta
    • Gość: . Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.ikf.physik.uni-frankfurt.de 21.07.01, 23:43
    • Gość: anka9009 Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.01, 10:53
      w ilości postów z pewnością
    • Gość: canemuto Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.icpnet.pl 25.07.01, 13:03
      no coz... jeszcze raz prosze - nie probujmy przeganiac w-wy. czy nie dosc wam
      zenujacych "drapaczy", jak np. poznanskie centrum finansowe, czy inne
      brzydactwa czynszowe? stara zabudowa rzadzila. niech tak chociaz w czesci
      pozostanie. niech wszyscy inwestuja w w-we, jesli FAKTYCZNIE jej mieszkancow to
      tak rajcuje. dlaczego w to watpie? otoz na forum wypowiada sie jedynie grupka
      niespelnionych furiatow (warschau, edi), gosci o wyraznych problemach natury
      emocjonalnej. niszczycie ich i tak juz sponiewierane zdrowie nakrecajac ta
      dyskusje, ONI SIE TYM NAPRAWDE PODNIECAJA. a to im szkodzi. skonczmy z tym z
      litosci. a poznan styka mi taki jaki jest, jedyne inwestycje jakich pozadam to
      jakies parki, knajpki, ewentualnie kanalizacja - nie chce wiezowcow,
      multipleksow (kinepolis to zenada!!!) i innego syfu. warszawiacy pewnie tez nie
      chca, nie dajcie sie zwiesc maciwodom vide warschau - ci normalni to tacy sami
      ludzie jak my, kilku znerwicowanych 28-latkow to niewielka dewiacja od normy.
      POZDRAWIAM NORMALNYCH WARSZAWIAKOW. PIEPRZE MACICIELI!!!
      • Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań / do canemuto / IP: *.nm.matrix.pl 26.07.01, 09:20
        Ja się nie podniecam wieżowcami w Warszawie ani nie jestem sfrustrowany.
        Próbuję utemperować to poznańskie zarozumialstwo i mam frajdę jak tacy jak Ty
        strasznie się pienicie jak powie się coś złego (zresztą w większości
        prawdziwego)o Poznaniu i poznaniakach...Nie jesteście lepsi od mieszkańców
        innych miast tak jak warszawiacy w niczym nie są lepsi od innych. Jesteśmy
        wszyscy "tylko" ludźmi, więc nie widzę powodu takiego poznańskiego
        zarozumialstwa, samochwalstwa a w najorszych przypadkach szowinizmu opartego na
        teorii a raczej twierdzeniu, ze Poznań jest najlepszy, najpiękniejszy,
        najbogatszy a poznaniacy najmądrzejsi...Inni dla poznaniaków to jedno wielkie
        g....!
        • Gość: P.B Re: Stolica przegoniła Poznań / do canemuto / IP: 213.25.33.* 26.07.01, 09:41

&#62 Ja się nie podniecam wieżowcami w Warszawie ani nie jestem sfrustrowany.
          &#62 Próbuję utemperować to poznańskie zarozumialstwo i mam frajdę jak tacy jak Ty
          &#62 strasznie się pienicie jak powie się coś złego (zresztą w większości
          &#62 prawdziwego)o Poznaniu i poznaniakach...Nie jesteście lepsi od mieszkańców
          &#62 innych miast tak jak warszawiacy w niczym nie są lepsi od innych. Jesteśmy
          &#62 wszyscy "tylko" ludźmi, więc nie widzę powodu takiego poznańskiego
          &#62 zarozumialstwa, samochwalstwa a w najorszych przypadkach szowinizmu opartego na
          &#62
          &#62 teorii a raczej twierdzeniu, ze Poznań jest najlepszy, najpiękniejszy,
          &#62 najbogatszy a poznaniacy najmądrzejsi...Inni dla poznaniaków to jedno wielkie
          &#62 g....!

Podobnie jest z warszawiakami!
          • Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań / do P.B. / IP: *.nm.matrix.pl 26.07.01, 09:56
            Oj P.B. ale warszawiacy juz nie tak bardzo jak poznaniacy...zresztą na paru
            forach innych miast pisano, ze poznaniacy na forum przechodzą samych siebie i
            wszystkich dookoła...
            Pozdro!
            • Gość: Maciej Re: Stolica przegoniła Poznań / do P.B. / IP: *.radio-merkury.poznan.pl 26.07.01, 10:32
              Sorry że się w trącam w ograniczone grono dyskutantów, ale jeśli ktoś chce
              zobaczyć(poczytać) największych szowinistów i zarozumialców to polecam forum
              wrocławskie-są mistrzami świata w tej dziedzinie.
              Jak dla mnie najlepsze są wątki typu;dlaczego mamy najwięcej postów i dlaczego
              są najciekawsze...itd. itp.
              Jak na społeczność zwiazaną z tym miastem max. 50 lat to
              zadziwiają "patriotyzmem lokalnym".
              Ich ulubione hasła to "cała Polska w cieniu Śląska" "Włocławek-Rumunia"(te
              hasła padają nie tylko z ust szalikowców ale i znamienitych koszykarzy - vide
              Maciej Zieliński.

Tragedia Panie i Panowie.

Pozdrawiam normalnych wrocławiaków, poznaniaków, warszawiaków...wogólę
              preferuję normalnych.
            • Gość: P.B Re: Stolica przegoniła Poznań / do P.B. / IP: 213.25.33.* 26.07.01, 10:40

&#62 Oj P.B. ale warszawiacy juz nie tak bardzo jak poznaniacy...zresztą na paru
              &#62 forach innych miast pisano, ze poznaniacy na forum przechodzą samych siebie i
              &#62 wszystkich dookoła...
              &#62 Pozdro!

A na ilu forach było wątków "Dlaczego nielubicie warszaiaków?" Prawie na
              wszystkich.
              • Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań / do P.B. / IP: *.nm.matrix.pl 26.07.01, 10:50
                Ale te wątki już zniknęły, bo poznaniacy w tym swoim samochwalstwie nas
                warszawiaków wyprzedzili i nikt już nic na warszawiaków (no są rzecz jasna
                wyjątki) złego nie pisze....
                A poza tym (o czym dyskutowaliśmy wcześniej) jaki to warszawiak np. koleś spod
                Siedlec, który od powiedzmy mieszka w stolicy od 5 lat i jak wyjedzie na wczasy
                to robi Warszawie obciach? Bo to o takich "warszawiakach" były te dyskusje...
                Pozdro!
                • Gość: P.B Re: Stolica przegoniła Poznań / do P.B. / IP: 213.25.33.* 26.07.01, 11:38

&#62 Ale te wątki już zniknęły, bo poznaniacy w tym swoim samochwalstwie nas
                  &#62 warszawiaków wyprzedzili i nikt już nic na warszawiaków (no są rzecz jasna
                  &#62 wyjątki) złego nie pisze....
                  &#62 A poza tym (o czym dyskutowaliśmy wcześniej) jaki to warszawiak np. koleś spod
                  &#62 Siedlec, który od powiedzmy mieszka w stolicy od 5 lat i jak wyjedzie na wczasy
                  &#62
                  &#62 to robi Warszawie obciach? Bo to o takich "warszawiakach" były te dyskusje...
                  &#62 Pozdro!

Nie tylko!
                  • Gość: Warschau Re: Stolica pędzi do Poznania /do P.B./ IP: *.nm.matrix.pl 26.07.01, 12:04
                    Nie tylko? A o jakich? O takich jak ja, którzy bronią swojego miasta przed
                    niesłusznymi pomówieniami i obelgami? I później na np. poznańskim forum są
                    zakładane o nich wątki, jacy to oni be...
                    Zauważ P.B., że nigdy (o ile sobie przypominam) nie wywyższałem Warszawy ponad
                    Poznań a broniłem jej przed takim np. Lechitą, który pisał bzdury o moim
                    mieście i obrażał jego miszkańców...A Poznań nadal lubię, choć nieco zmieniłem
                    stosunek do jego mieszkańców po tym co reprezentuje większość internautów z
                    tego miasta...
                    Aha! Za trzy tygodnie "zaszczycę" Poznań swoją obecnością. Zostaliśmy
                    zaproszeni z żoną na ślub i wesele do moich poznańskich przyjaciół (z których
                    ona pracuje i mieszka w Warszawie)...
                    Cieszysz się P.B.?
                    • Gość: P.B Re: Stolica pędzi do Poznania /do P.B./ IP: 213.25.33.* 26.07.01, 12:09

&#62 Nie tylko? A o jakich? O takich jak ja, którzy bronią swojego miasta przed
                      &#62 niesłusznymi pomówieniami i obelgami? I później na np. poznańskim forum są
                      &#62 zakładane o nich wątki, jacy to oni be...
                      &#62 Zauważ P.B., że nigdy (o ile sobie przypominam) nie wywyższałem Warszawy ponad
                      &#62 Poznań a broniłem jej przed takim np. Lechitą, który pisał bzdury o moim
                      &#62 mieście i obrażał jego miszkańców...A Poznań nadal lubię, choć nieco zmieniłem
                      &#62 stosunek do jego mieszkańców po tym co reprezentuje większość internautów z
                      &#62 tego miasta...
                      &#62 Aha! Za trzy tygodnie "zaszczycę" Poznań swoją obecnością. Zostaliśmy
                      &#62 zaproszeni z żoną na ślub i wesele do moich poznańskich przyjaciół (z których
                      &#62 ona pracuje i mieszka w Warszawie)...
                      &#62 Cieszysz się P.B.?

Bardzo się cieszę! Mam proźbę wejdź na gdański forum i powiedz co myślisz o tym
                      co się dzieje na wątku Poznań!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka