Gość: q IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 02.06.01, 21:36 nowe biurowce, inwestycje w setkach mln $, banki, giełda, apartamentowce itp. co powinien robić Poznań i inne miasta aby odrobić zaległości? zapraszam do RZECZOWEJ dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tur Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.06.01, 23:10 Gość portalu: q napisał(a): > nowe biurowce, inwestycje w setkach mln $, banki, giełda, apartamentowce itp. > > co powinien robić Poznań i inne miasta aby odrobić zaległości? > zapraszam do RZECZOWEJ dyskusji. > > Japończycy wysłaliby swoje dzieci do stolicy na naukę i praktykę. Historia takie rozwiązanie potwierdziła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.01, 23:13 a dzieci wrocilyby z jednym pomyslem Przeniesc tutaj stolice????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIPunia Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.01, 00:50 Gość portalu: Radost napisał(a): > a dzieci wrocilyby z jednym pomyslem Przeniesc tutaj stolice????? ehhh tylko nie stolica u nas... prosze........ "Nie przenoscie nam stolicy do Poznania"... Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makler Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.06.01, 23:35 zrozumcie ludzie że nigdy Warszawy nie dogonicie a wręcz przeciwnie z roku na rok będzie wam dalej, dokonajcie obiektywnej analizy a nie wyciągacie jakieś urywki z gazet i sie tym podniecacie, prawda jest taka że jak sie obserwuje aktywność niektórych uczestników forum to można zobaczyć że oni chyba z domu nie wychodzą a mają najwięcej do powiedzenia, najwięcej widzieli i są najmądrzejsi a to są tylko marzenia i pobożne życzenia, wasze posty typu że za 10 lat was przegonimy odpowiadają temu jak bym napisał że Warszawa za 15 lat przegoni Nowy York, inwestycje w Warszawie są większe niż w pozostałych 10 największych miastach i zwiększają sie w postępie geometrycznym, więc post typu że Poznań dostał dobrą ocenę od Moody oznacza tyle że nie grozi mu niewypłacalnośc i może zaciągnąć kredyt, Moody dokonuje dziesiątki tysięcy podobnych analiz rocznie i nie dotyczy to tylko miast a wy robicie sobie z tego jakieś nadzieje, bo nawet nie rozumiecie dobrze tego artykułu, i nie porównujcie inwestycji w obu miastach na podstawie ilości tego typu artykułów w gazecie bo to już po prostu śmieszne, najlepszym sposobem który pokazałby ilość inwestycji jest po prostu wybrać sie w teren i sprawdzić, a nie czytać "bo w gazecie napisali", prosze bardzo, chcecie porównywać, to proponuje zrobić dokładne zdjęcia lotnicze obu miast, od razu można porównać obecny stan, a następnie uaktualniać co roku, w jednym z postów na forum Warszawy widziałem adres strony( nie pamietam tytułu postu, Alek albo Nuno prosili o zdjęcia Wrocławia i Poznania), na której znajduje sie zdjęcie lotnicze Wrocławia, podzielone jest na kwadraciki i po kliknięciu na dany kwadracik mamy powiększenie, w ten sposób możemy zobaczyć CAŁY!!! Wrocław, podobno zdjęcie ma kilka lat, gdyby zrobiono je dzisiej mogli byśmy zobaczyć co w tym czasie we Wrocławiu powstało, wszystkie nowe inwestycje budowlane!!! Na koniec chciałbym powiedzieć że nie życze nikomu źle, wręcz przeciwnie chciałbym żeby jak najwięcej miast rozwijało sie tak jak Warszawa, ale zrozumcie że Warszawa jest "skazana" na rozwój i wielki inwestycje jakich nie ma gdzie indziej, jest miastem największym i o największych możliwościach,i tak jak w NY tu znajdują sie centrale najwiekszych firm, tu są siedziby urzędów państwowych, codziennie przyjeżdża tu kilkaset tysięcy osób, są tu największe centra handlowe, biurowce, hotele, najwięcej mieszkań sie oddaje, wystawy, galerie, to tu najczęściej przyjeżdżają sławni ludzie, i mógłbym tak wymieniać jeszcze długo, a po 50 latach socjalizmu dostaliśmy zielone światło na rozwój, dlatego to co jest obecnie to nic w porównaniu z tym co powstanie tu w ciągu np. 10 lat i dlatego kilkakrotnie mniejszy Poznań, jak bardzo by chciał nie dogoni stolicy, może sie jedynie starać by dotrzymać mu tempa choć to będzie bardzo trudne pozdrawiam POZNAŃ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.06.01, 23:49 Makler trafnie oddał rzeczywistość. Nic dziwnego że trudno innym przełknąć taką pigułkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 02.06.01, 23:58 a wy w temacie? ja pytałem co powinny robic miasta aby rozwijac się coraz szybciej niz warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Stolica przegoniła Poznań IP: 192.168.3.* / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 09.06.01, 12:29 powinny byc takie duze jak ona i byc stolica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.wskiz.poznan.pl 06.06.01, 18:47 Gość portalu: tur napisał(a): > Makler trafnie oddał rzeczywistość. > Nic dziwnego że trudno innym przełknąć taką pigułkę. >Warszawiacy to ludzie przerośnięci pychą oraz snoby! A doskonałym dowodem jest makler, który myśli po PRLowsku. Wierzy ,iż Warszawa to jakieś bustwo, które z racji swojej struktóry wywyższa się ponad inne miasta! Tak naprawdę to beznadzieja kiedyś różnica stolicy do Poznania, Wrocławia czy Krakowa była ogromna (żeby nie wspomnieć dramatyczna), a teraz część firm przenosi się do innych miast! Skończyły się czasy Warszawa PANY a reszta to brudasy, którzy na nią charują jak dzikie osły!Po wejściu do UE skończą się machlojki ze stolicą, która nie będzie blokować rozwoju innych miast!Strefa otwartego nieba to miodzio pomysł, który (jak potwierdzają eksperci) pozwoli przejąć część połączeń lotniczych do stolicy. Życze powodzenia przygłupawym warszawiakom myślcie tak dalej a będziecie się rozwijać jak chol...!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (do P.B.) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 10:14 Pisze sie "bóstwo" nie "bustwo" jak napisałeś. Chyba nie zrozumiałeś sensu wypowiedzi Maklera. Dlaczego Tur zrozumiał? I nikt z nas nie twierdzi, że Warszawa to Pany - jak napisałeś a reszta to brudasy... Widzę, że do tej Twojej tępej główki nie może dotrzeć fakt, że Warszawa ma większy potencjał gospodarczy i ludzki. Życzę Poznaniowi takiego samego tempa rozwoju - choć obiektywnie Poznań ma zdecydowanie mniejsze te potencjały. I to nie Warszawiacy sa przygłupawi tylko Ty P.B. gadający jak to Warszawa blokuje inne miasta w rozwoju. Czas się obudzic P.B. i stuknąć w tem pusty łepek - bo pleciesz jak Ś.P. Lechita! Szansa dla innych miast jest rozwój takich dziedzin, które w Warszawie występują w małym stopniu lub nie ma na nie miejsca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bula Re: Stolica przegoniła Poznań (do P.B.) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 10:22 Gość portalu: Warschau napisał(a): > Pisze sie "bóstwo" nie "bustwo" jak napisałeś. Chyba nie zrozumiałeś sensu > wypowiedzi Maklera. Dlaczego Tur zrozumiał? > I nikt z nas nie twierdzi, że Warszawa to Pany - jak napisałeś a reszta to > brudasy... > Widzę, że do tej Twojej tępej główki nie może dotrzeć fakt, że Warszawa ma > większy potencjał gospodarczy i ludzki. Życzę Poznaniowi takiego samego tempa > rozwoju - choć obiektywnie Poznań ma zdecydowanie mniejsze te potencjały. > I to nie Warszawiacy sa przygłupawi tylko Ty P.B. gadający jak to Warszawa > blokuje inne miasta w rozwoju. Czas się obudzic P.B. i stuknąć w tem pusty > łepek - bo pleciesz jak Ś.P. Lechita! > Szansa dla innych miast jest rozwój takich dziedzin, które w Warszawie > występują w małym stopniu lub nie ma na nie miejsca... Wasz większy potencjał gospodarczy i ludzki polega na tym, że nazywacie się stolica, blokujecie rozwój np. lotnisk, aby wasz szopenik zesrał się z nadmiaru podróżnych. To nieprawda że nikt nie chce do nas latać po prostu wasz pieprzony szopenik nie da nikomu latać do Poznania z Berlina czy innego Londynu. Piszecie bzdury, że macie takie wspaniałe władze samorządowe, które potrafią przyciągnąć inwestorów. GÓWNO prawda macie takich samych gogusiów jak my wszyscy to po prostu inwestorzy walą do was drzwiami i oknami bo jedyne miejsce gdzie mogą wylądować bezpośrednio ze swoich zakichanych demokracji jest warszawka. I budują te swoje wieżowce obok ruin czynszówek i kamienic. żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (do buli) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 10:48 Żenadą jesteś Ty! Cóż za bogate słownictwo! Zastanów się dobrze co Ty piszesz! Wybaczam Ci boś głupi i nie wiesz co czynisz i piszesz! Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bula Re: Stolica przegoniła Poznań (do buli) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 10:52 Gość portalu: Warschau napisał(a): > Żenadą jesteś Ty! Cóż za bogate słownictwo! Zastanów się dobrze co Ty piszesz! > Wybaczam Ci boś głupi i nie wiesz co czynisz i piszesz! > Amen! Głupiś to ty bo nie wiesz co czynisz i na poznańskim forum występujesz. Wynocha do buraczarni. Czas trochę postów podbić. bye bye Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (do buli) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 10:54 Szkoda mi Ciebie! Zostawiam Cię sam na sam ze sobą! Ech..jesteś żenująco głupi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Stolica przegoniła Poznań (do buli) IP: *.icpnet.pl 21.07.01, 23:28 Gość portalu: Warschau napisał(a): > Żenadą jesteś Ty! Cóż za bogate słownictwo! Zastanów się dobrze co Ty piszesz! > Wybaczam Ci boś głupi i nie wiesz co czynisz i piszesz! > Amen! Teraz to ty glupoty piszesz, a swoimi tekstami zblizasz sie niebezpiecznie do Kwasniewskiego i in. szanownych ministrow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: do buli IP: *.ilot.edu.pl 08.06.01, 15:25 Widzę, że stolica zrezygnowała z zatrudniania ciebie. Dobrze, ze już nie kalasz naszego bruku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Stolica przegoniła Poznań (do P.B.) IP: *.wskiz.poznan.pl 08.06.01, 13:57 Gość portalu: Warschau napisał(a): > Pisze sie "bóstwo" nie "bustwo" jak napisałeś. Chyba nie zrozumiałeś sensu > wypowiedzi Maklera. Dlaczego Tur zrozumiał? > I nikt z nas nie twierdzi, że Warszawa to Pany - jak napisałeś a reszta to > brudasy... > Widzę, że do tej Twojej tępej główki nie może dotrzeć fakt, że Warszawa ma > większy potencjał gospodarczy i ludzki. Życzę Poznaniowi takiego samego tempa > rozwoju - choć obiektywnie Poznań ma zdecydowanie mniejsze te potencjały. > I to nie Warszawiacy sa przygłupawi tylko Ty P.B. gadający jak to Warszawa > blokuje inne miasta w rozwoju. Czas się obudzic P.B. i stuknąć w tem pusty > łepek - bo pleciesz jak Ś.P. Lechita! > Szansa dla innych miast jest rozwój takich dziedzin, które w Warszawie > występują w małym stopniu lub nie ma na nie miejsca... >Och nie Warszawa blokuje to co się da! Dlaczego Ławica ma tylko pare połączeń z zagranicą?! Ja ci powiem bo warszawa mówi nie! Jak Poznań podpisał porozumienie z Hanowerem to już w Warszawie zaczęto kombinowć jak wywalić zarząd spółki w Pozniu! >Kto starł się przenieść targi z Poznania do Warszawy - oczywiście władze stolicy! >Nie raz Piskorski wypowiadał się ,iż należy jeszcze bardziej scentralizować Państwo, Warszawa ma dominować a wszyscy pozostali jej podporządkować! >Większy potencjał gospodarczy ma W-wa?! Ależ to wielka bzdura! Co ma Warszawa kilka wielich koncernów a reszta to narybek, z czego ten jeden znajwiększych - Daewoo to bankrut. Co się tyczy potencjału ludzkiego to stolica ma po Łodzi największy spadek ilości mieszkańców i jeden z najniższych przyrostów naturalnych! >Po wejściu do UE kto z obcokrajowców będzie pedził do zakorkowanej, brudnej Warszawy, niemal wszyscy będą osiedlać się na ziemiach zachodnich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (do P.B.) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 14:05 Wiesz co? Aż szkoda słów i klawiatury aby Ci odpisywać. Piszesz w zasadzie same niedorzeczności i nawet pewnie nie mógłbyś ich poprzeć jakimikolwiek dowodami. Taaak! Ja jako Warszawiak protestuję żeby z Poznania latały samoloty do Hanoveru. P.B. podam Ci numer konta i mi, jako Warszawiakowi musisz przesyłać po 500zł miesięcznie, bo mi się należy! Oddaj mi swój samochód (o ile go masz), bo ja jako władza w tym kraju (Warszawiak wkońcu) mam prawo Ci go zabrać... To co napisałem przed chwilą jest idiotyczną odpowiedzią na Twoje idiotyczne myślenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Stolica przegoniła Poznań (do P.B.) IP: *.wskiz.poznan.pl 08.06.01, 14:26 Gość portalu: Warschau napisał(a): > Wiesz co? Aż szkoda słów i klawiatury aby Ci odpisywać. Piszesz w zasadzie same > > niedorzeczności i nawet pewnie nie mógłbyś ich poprzeć jakimikolwiek dowodami. > Taaak! Ja jako Warszawiak protestuję żeby z Poznania latały samoloty do > Hanoveru. > P.B. podam Ci numer konta i mi, jako Warszawiakowi musisz przesyłać po 500zł > miesięcznie, bo mi się należy! > Oddaj mi swój samochód (o ile go masz), bo ja jako władza w tym kraju > (Warszawiak wkońcu) mam prawo Ci go zabrać... > > To co napisałem przed chwilą jest idiotyczną odpowiedzią na Twoje idiotyczne > myślenie! >Dowodów padło już wiele, powtarzać się już nie będe!Nic tylko warszawskie szowinistyczne myślenie!Pracuj, pracuj a nie siedź w internecie, bo tylko przez ciebie wszyscy się kłócą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (do P.B.) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 14:38 Otóż to! Dowodów padło wiele, ale nie wszyscy potrafią je przyjąć do wiadomości! Także pracuj, bo tylko mącisz na forum. Ja Warszawy na forum tylko bronię przed takimi poznańskimi szowinistami i ksenofobami jak Ty - wiecznie pokrzywdzonymi przez niedobrych Warszawiaków. Pracuj, pracuj o ile pracujesz - ale przecież 16 - latkowie nie pracują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Stolica przegoniła Poznań (do P.B.) IP: *.wskiz.poznan.pl 08.06.01, 14:44 Gość portalu: Warschau napisał(a): > Otóż to! Dowodów padło wiele, ale nie wszyscy potrafią je przyjąć do wiadomości > ! > Także pracuj, bo tylko mącisz na forum. > Ja Warszawy na forum tylko bronię przed takimi poznańskimi szowinistami i > ksenofobami jak Ty - wiecznie pokrzywdzonymi przez niedobrych Warszawiaków. > Pracuj, pracuj o ile pracujesz - ale przecież 16 - latkowie nie pracują... >Chłopie, ja obecnie studiuję!Dzisiaj nie mam zajęć i siedze sobie w budzie w sali komputerowej!A o 15 wybieram się na stadion Olimpii na mitting lekkoatletyczny, o którym możecie sobie tylko pomarzyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (do P.B.) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 15:04 A kto daje pieniądze na ten mitting? Żywiec! Rasowo poznańska firma! A wcale nie marzę o mittingu, bo nasze mittingi moga się schować. Jak gwiazdy usłyszały, ze odbywa się w Poznaniu, to zaraz poodwoływały swój udział...he,he! Ja już jestem po studiach, więc jak mniemam jesteś o conajmniej 5 lat młodszy ode mnie...Cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Stolica przegoniła Poznań (do P.B.) IP: *.wskiz.poznan.pl 08.06.01, 15:19 Gość portalu: Warschau napisał(a): > A kto daje pieniądze na ten mitting? Żywiec! Rasowo poznańska firma! A wcale > nie marzę o mittingu, bo nasze mittingi moga się schować. Jak gwiazdy > usłyszały, ze odbywa się w Poznaniu, to zaraz poodwoływały swój udział...he,he! > > Ja już jestem po studiach, więc jak mniemam jesteś o conajmniej 5 lat młodszy > ode mnie...Cóż... >Masz rację wasze mitting mogą się schować, jeżeli jakieś są!A co się tyczy gwiazd to tulko nie przyjedzie M. Ottey ale z powodu kontuzji! Nie wiem kiedy skończyłeś studia ale ja jeste na 2 roku ekonomii z informatyką! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Stolica przegoniła Poznań (do P.B.) IP: 192.168.3.* / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 09.06.01, 12:38 wszystko to co napisales to gowno prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duplo Re: Stolica przegoniła Poznań (do P.B.) IP: 135.171.22.* 27.07.01, 08:41 Gość portalu: Warschau napisał(a): > Pisze sie "bóstwo" nie "bustwo" jak napisałeś. Chyba nie zrozumiałeś sensu > wypowiedzi Maklera. Dlaczego Tur zrozumiał? > I nikt z nas nie twierdzi, że Warszawa to Pany - jak napisałeś a reszta to > brudasy... Juz sama ta wypowiedz swiadczy o fakcie, ze sie wywyzszasz. Fakt, ze ktos zrobil w wypowiedzi blad ortograficzny nie przekresla jej tresci, nieprawdaz? Sam zrobie tutaj troche, zebys mial temat do odpowiedzi: samolob, kruwka, pozadek. Zadowolony? Jezeli nie masz nic do powiedzenia, to masz pelne prawo zachowac milczenie. Jest to chucznie (o!kolejny do popisu) nazywane zachowaniem asertywnym. Pozdrawiam > Widzę, że do tej Twojej tępej główki nie może dotrzeć fakt, że Warszawa ma > większy potencjał gospodarczy i ludzki. Życzę Poznaniowi takiego samego tempa > rozwoju - choć obiektywnie Poznań ma zdecydowanie mniejsze te potencjały. > I to nie Warszawiacy sa przygłupawi tylko Ty P.B. gadający jak to Warszawa > blokuje inne miasta w rozwoju. Czas się obudzic P.B. i stuknąć w tem pusty > łepek - bo pleciesz jak Ś.P. Lechita! > Szansa dla innych miast jest rozwój takich dziedzin, które w Warszawie > występują w małym stopniu lub nie ma na nie miejsca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (do duplo) IP: *.nm.matrix.pl 27.07.01, 10:11 Ja się nie wywyższam - to raz... A edukacja jest dobra w każdej formie - więc wskazanie błedu ortograficznego koledze jest dobrym myslę posunięciem - moze zapamięta i nie będzie już "byków sadził"... A ta Twoja prowokacyjka jest mierna jak Twój nick...Czyzbyś nadal bawił się klockami Lego z serii Duplo (dla dzieci od lat 3 do 6)... Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.b Re: Stolica przegoniła Poznań IP: 213.25.33.* 27.07.01, 10:50 Gość portalu: Warschau napisał(a): > Ja się nie wywyższam - to raz... > A edukacja jest dobra w każdej formie - więc wskazanie błedu ortograficznego > koledze jest dobrym myslę posunięciem - moze zapamięta i nie będzie już "byków > sadził"... > A ta Twoja prowokacyjka jest mierna jak Twój nick...Czyzbyś nadal bawił się > klockami Lego z serii Duplo (dla dzieci od lat 3 do 6)... > Pozdro! Jeden mały błędzik a tu tyle szumu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.ilot.edu.pl 08.06.01, 15:22 Gość portalu: P.B napisał(a): > Gość portalu: tur napisał(a): > > > Makler trafnie oddał rzeczywistość. > > Nic dziwnego że trudno innym przełknąć taką pigułkę. > > >Warszawiacy to ludzie przerośnięci pychą oraz snoby! A doskonałym dowodem j > est > makler, który myśli po PRLowsku. Wierzy ,iż Warszawa to jakieś bustwo, które z > racji swojej struktóry wywyższa się ponad inne miasta! Tak naprawdę to > beznadzieja kiedyś różnica stolicy do Poznania, Wrocławia czy Krakowa była > ogromna (żeby nie wspomnieć dramatyczna), a teraz część firm przenosi się do > innych miast! Skończyły się czasy Warszawa PANY a reszta to brudasy, którzy na > nią charują jak dzikie osły!Po wejściu do UE skończą się machlojki ze stolicą, > która nie będzie blokować rozwoju innych miast!Strefa otwartego nieba to miodzi > o > pomysł, który (jak potwierdzają eksperci) pozwoli przejąć część połączeń > lotniczych do stolicy. Życze powodzenia przygłupawym warszawiakom myślcie tak > dalej a będziecie się rozwijać jak chol...!! Równiez, żby miasto miało jakis poziom, potrzebni sa wykształceni ludzie. A cóż po takich, którzy nawet nie potrafią pisać ortograficznie. Warszawa nic nikomu nie blokuje, samemu trzeba wykazac troche inwencji, a nie czekać aż dobrobyt spadnie z nieba. W najbliższym czasie ma być rozważana budowa nowego lotniska międzynarodowego klasy Okęcia oraz wieżowce w okolicy Białej Podlaskiej. Jest chętny inwestor. A co robią wasze władze, zeby przyciagnąć chętnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 09.06.01, 12:38 czy przypadkiem nie siemienias albo grobelny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Stolica przegoniła Poznań IP: 192.168.3.* / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 09.06.01, 12:32 nie mozesz pogodzic sie z rzeczywistoscia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duplo Re: Stolica przegoniła Poznań IP: 135.171.22.* 27.07.01, 08:36 Zgadzam sie! Stolica przez ostatnie lata skutecznie blokowala rozwoj innych miast. Nie twierdze, ze Poznan bedzie sie rozwijal tak szybko jak Warszawa, ale moglby szybciej, gdyby nie ladowal fortuny w Warszawe. Jestem w Wawie czesto i miasto mi sie podoba, szczegolnie jego dynamizm, ale nie widze zadnego powodu, dla ktorego Poznan mialby finansowac warszawskie metro, bo stoliczni nie maja na nie pieniedzy (szanowni, czy ktos mi da pieniazki na fure bez dachu, bo mam aspiracje, ale brak finansow?). Lotnisko to druga sprawa. Wawa nie chce oddac Poznaniowi lotow i barykaduje sie w siedzibie. Mysle, ze wiedza co robia, bo jezeli kontrahenci na MTP zaczna przylatywac bezposrednio do Poznania, to Wawa straci na tym i wiedza ile. Spokojnie, Wawa spowolni, kolejnej stacji metra moze sie juz nie dorobi, ale biznes bedzie nadal w stolicy, a mniejszy w miastach regionalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makler Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.06.01, 00:13 ps. ale nie przegoni was jeśli chodzi o Targi, największe w Europie Srodkowo- Wschodniej, tak sobie kiedyś myślałem, oglądając program motoryzacyjny w którym pokazywali salon w Genewie, kiedy w Polsce coś podobnego będzie i no i sie doczekałem, "Motor Poznań Show" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duplo Re: Stolica przegoniła Poznań IP: 135.171.22.* 27.07.01, 11:46 Targi samochodowe w Poznaniu nie umywaja sie do genewskich, jestem na nich regularnie i trudno je porownac. to nie ta klasa. W Poznaniu szaleja kiedy tylk o pokaza jakis model nie spotykany w salonach, a w Genewie, polowa salonu to wizje konstruktorskie, samochody istniejace w kilku egzemplarzach, ktore prawdopodobnie zostaly zrobione tylko dla przyjemnosci. Fantastyczna przygoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.icom.ca 03.06.01, 03:24 Gość portalu: makler napisał(a): > zrozumcie ludzie że nigdy Warszawy nie dogonicie a wręcz przeciwnie z roku na > rok będzie wam dalej, Niestety masz racje. W takim pasnstwie jak Polska gdzie jest taka silna centralizacja, Warszawa raczej moze byc spokojna o swoje miejsce. Ale widzisz, to nie jest wielkim osiagnieciem Warszawy ani zadnym wskaznikiem jej atrakcyjnosci. To jest tylko i wylacznie spowodowane centralizacja. Warszawa NIGDY nie dopusci do prawdziwego sa samorzadu innych regionow. A dlaczego? Bo wtedy przynajmniej dwa miasta zlapalyby Warszawke w ciagu pieciu lat. Chodzi o Poznan i Wroclaw ktore sa stolicami bogatszych regionow niz Mazowsze. > 10 lat was przegonimy odpowiadają temu jak bym napisał że Warszawa za 15 lat > przegoni Nowy York, inwestycje w Warszawie są większe niż w pozostałych 10 > największych miastach i zwiększają sie w postępie geometrycznym, więc post typu > > że Poznań dostał dobrą ocenę od Moody oznacza tyle że nie grozi mu > niewypłacalnośc i może zaciągnąć kredyt, Moody dokonuje dziesiątki tysięcy > podobnych analiz rocznie i nie dotyczy to tylko miast a wy robicie sobie z tego > > jakieś nadzieje, bo nawet nie rozumiecie dobrze tego artykułu, i nie > porównujcie inwestycji w obu miastach na podstawie ilości tego typu artykułów w > > gazecie bo to już po prostu śmieszne, najlepszym sposobem który pokazałby ilość > > inwestycji jest po prostu wybrać sie w teren i sprawdzić, a nie czytać "bo w > gazecie napisali", prosze bardzo, chcecie porównywać, to proponuje zrobić > dokładne zdjęcia lotnicze obu miast, od razu można porównać obecny stan, a > następnie uaktualniać co roku, w jednym z postów na forum Warszawy widziałem > adres strony( nie pamietam tytułu postu, Alek albo Nuno prosili o zdjęcia > Wrocławia i Poznania), na której znajduje sie zdjęcie lotnicze Wrocławia, > podzielone jest na kwadraciki i po kliknięciu na dany kwadracik mamy > powiększenie, w ten sposób możemy zobaczyć CAŁY!!! Wrocław, podobno zdjęcie ma > kilka lat, gdyby zrobiono je dzisiej mogli byśmy zobaczyć co w tym czasie we > Wrocławiu powstało, wszystkie nowe inwestycje budowlane!!! > Na koniec chciałbym powiedzieć że nie życze nikomu źle, wręcz przeciwnie > chciałbym żeby jak najwięcej miast rozwijało sie tak jak Warszawa, ale > zrozumcie że Warszawa jest "skazana" na rozwój i wielki inwestycje jakich nie > ma gdzie indziej, jest miastem największym i o największych możliwościach,i tak > > jak w NY tu znajdują sie centrale najwiekszych firm, tu są siedziby urzędów > państwowych, codziennie przyjeżdża tu kilkaset tysięcy osób, są tu największe > centra handlowe, biurowce, hotele, najwięcej mieszkań sie oddaje, wystawy, > galerie, to tu najczęściej przyjeżdżają sławni ludzie, i mógłbym tak wymieniać > jeszcze długo, a po 50 latach socjalizmu dostaliśmy zielone światło na rozwój, > dlatego to co jest obecnie to nic w porównaniu z tym co powstanie tu w ciągu > np. 10 lat i dlatego kilkakrotnie mniejszy Poznań, jak bardzo by chciał nie > dogoni stolicy, może sie jedynie starać by dotrzymać mu tempa choć to będzie > bardzo trudne > pozdrawiam POZNAŃ Nikt nie wie co sie stanie za 10 lat. Bycmoze znajdzie sie wreszcie ktos odwazny i zniesie centralizacje. Wtedy Warszawka nie ma szans z Poznaniem i Wroclawiem. Nie macie szans i taka jest prawda. Wszystkie inwestycje zagraniczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (do Lechity) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 10:18 A ten znowu swoje! Sam sobie zrób w swojej chałupie autonomię! Twoje wieśniactwo przemawia określeniem Warszawka (choć już się poprawiłeś i piszesz z wielkiej litery). Porównaj głupcze ilość mieszkańców Warszawy a Poznania. Potencjały tych miast. I nie klep o centralizacji, bo stajesz się nudny... Życzę Poznaniowi jak najlepiej, bo na to zasłużył. Ale Tobie przydałaby się praca w MPO - może wtedy w brudzie i smrodzie coś Ci się w tej tępej głowie przestawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Squ Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.01, 23:46 Gość portalu: Warschau napisał(a): > A ten znowu swoje! Sam sobie zrób w swojej chałupie autonomię! Twoje > wieśniactwo przemawia określeniem Warszawka (choć już się poprawiłeś i piszesz > z wielkiej litery). > Porównaj głupcze ilość mieszkańców Warszawy a Poznania. Potencjały tych miast. > I nie klep o centralizacji, bo stajesz się nudny... > Życzę Poznaniowi jak najlepiej, bo na to zasłużył. > Ale Tobie przydałaby się praca w MPO - może wtedy w brudzie i smrodzie coś Ci > się w tej tępej głowie przestawi. Niestety makler i Lechita maja sporo racji. Warszawa ma tak uprzywilejowana pozycje ze zadne miasto w Polsce nie jest w stanie jej przegonic. Warschau pisze o potencjale, liczbie nieszkancow itp. Warszawa jednak uzyskala ten "potencjal" przez 40 lat PRLowskiej centralizacji gdy cala Polska pracowala na stolice, kiedy z Wroclawia i reszty "ziem odzyskanych" wywozono cegly, tramwaje a nawet dziela sztuki. W naszej komunistycznej przeszlosci Warszawe "rozwijano" w taki sam sposob jak Rosjanie "budowali" ZSRR wywozac polskie mosty. Pamietacie akcje "Cala Polska odbudowuje swoja stolice"? A dzisiaj? Warschau wspomina gdzies o 8% wypracowanego podatku ktore "biedna" Warszawa dostaje spowrotem z kasy panstwa (w domysle zapewne uznajac ze jest z calej 92% reszty - z ktorej utrzymuje "prowincje" - okradana). Na ktoryms lokalnym forum (Wroclaw lub Warszawa) ta kwestia zostala juz wyjasniona... Wspomne tylko ze to normalne ze przy takiej centralizacji wiekszosc podatkow musi sie przez stolice przewijac, co wcale nie oznacza ze gdyby Warszawa stanowila osobne panstwo, generowalaby rownie wysokie przychody do wlasnego budzetu. Rozumiem ze Warschau chcialby wiecej niz te 8% dla swojego miasta. Ja rowniez. Chcialbym aby Wroclaw, Poznan, Szczecin i Gdansk otrzymywaly do wlasnej dyspozycji taki dochod jaki same wypracuja. Wtedy dopiero mozna by bylo mowic o rownych szansach. Tyle tylko ze Polska to nie same duze, rozwijajace sie miasta. To takze male miasteczka, wioski i wschodnia czesc kraju... Gość portalu: Ela napisał(a): > Warszawa nic nikomu nie blokuje, samemu trzeba wykazac troche inwencji, a nie > czekać aż dobrobyt spadnie z nieba. W najbliższym czasie ma być rozważana > budowa > nowego lotniska międzynarodowego klasy Okęcia oraz wieżowce w okolicy Białej > Podlaskiej. Jest chętny inwestor. A co robią wasze władze, zeby przyciagnąć > chętnych? Warszawa sie smieje kiedy mowa o hamowaniu i blokowaniu rozwoju innych regionow. Nie wiem jak to jest z poznanskim lotniskiem, ale widze co sie dzieje z wroclawskim Expo. O tym pisal rowniez Warschau prawda? O szukaniu nowych inwestorow, przyciaganiu kapitalu. Niestety to nie Wroclaw blokuje swoja kandydature. Problem pojawil sie dopiero w stolicy. Nie wiem czy to zawisc czy pazernosc ale faktem jest ze sprawa utknela w martwym punkcie i to wcale nie z naszej winy. Jak do tego maja sie slowa Eli, osadzcie sami. Przyznam ze postulowana przez Lechite autonomia ktoregokolwiek regionu nie jest dla mnie rozwiazaniem. Jeszcze niedawno ludzilem sie, ze problem centralizacji rozwiaze reforma administracyjna, teraz jednak zdaje mi sie, iz zostal on tylko poglebiony. Chcialbym jeszcze tylko wyjasnic ze osobiscie nic nie mam do Warszawy i wiekszosci jej mieszkancow. Mam rodzine w tym miescie i same pozytywne wspomnienia z nim zwiazane (bylem tam tylko 3 razy wiec moze to daltego). Jedyne czego nie znosze to wlasnie przeslawnej "warszawki". Tak Warschau warszawki przez male "w". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.wskiz.poznan.pl 06.06.01, 18:36 Gość portalu: makler napisał(a): > zrozumcie ludzie że nigdy Warszawy nie dogonicie a wręcz przeciwnie z roku na > rok będzie wam dalej, dokonajcie obiektywnej analizy a nie wyciągacie jakieś > urywki z gazet i sie tym podniecacie, prawda jest taka że jak sie obserwuje > aktywność niektórych uczestników forum to można zobaczyć że oni chyba z domu > nie wychodzą a mają najwięcej do powiedzenia, najwięcej widzieli i są > najmądrzejsi a to są tylko marzenia i pobożne życzenia, wasze posty typu że za > 10 lat was przegonimy odpowiadają temu jak bym napisał że Warszawa za 15 lat > przegoni Nowy York, inwestycje w Warszawie są większe niż w pozostałych 10 > największych miastach i zwiększają sie w postępie geometrycznym, więc post typu > > że Poznań dostał dobrą ocenę od Moody oznacza tyle że nie grozi mu > niewypłacalnośc i może zaciągnąć kredyt, Moody dokonuje dziesiątki tysięcy > podobnych analiz rocznie i nie dotyczy to tylko miast a wy robicie sobie z tego > > jakieś nadzieje, bo nawet nie rozumiecie dobrze tego artykułu, i nie > porównujcie inwestycji w obu miastach na podstawie ilości tego typu artykułów w > > gazecie bo to już po prostu śmieszne, najlepszym sposobem który pokazałby ilość > > inwestycji jest po prostu wybrać sie w teren i sprawdzić, a nie czytać "bo w > gazecie napisali", prosze bardzo, chcecie porównywać, to proponuje zrobić > dokładne zdjęcia lotnicze obu miast, od razu można porównać obecny stan, a > następnie uaktualniać co roku, w jednym z postów na forum Warszawy widziałem > adres strony( nie pamietam tytułu postu, Alek albo Nuno prosili o zdjęcia > Wrocławia i Poznania), na której znajduje sie zdjęcie lotnicze Wrocławia, > podzielone jest na kwadraciki i po kliknięciu na dany kwadracik mamy > powiększenie, w ten sposób możemy zobaczyć CAŁY!!! Wrocław, podobno zdjęcie ma > kilka lat, gdyby zrobiono je dzisiej mogli byśmy zobaczyć co w tym czasie we > Wrocławiu powstało, wszystkie nowe inwestycje budowlane!!! > Na koniec chciałbym powiedzieć że nie życze nikomu źle, wręcz przeciwnie > chciałbym żeby jak najwięcej miast rozwijało sie tak jak Warszawa, ale > zrozumcie że Warszawa jest "skazana" na rozwój i wielki inwestycje jakich nie > ma gdzie indziej, jest miastem największym i o największych możliwościach,i tak > > jak w NY tu znajdują sie centrale najwiekszych firm, tu są siedziby urzędów > państwowych, codziennie przyjeżdża tu kilkaset tysięcy osób, są tu największe > centra handlowe, biurowce, hotele, najwięcej mieszkań sie oddaje, wystawy, > galerie, to tu najczęściej przyjeżdżają sławni ludzie, i mógłbym tak wymieniać > jeszcze długo, a po 50 latach socjalizmu dostaliśmy zielone światło na rozwój, > dlatego to co jest obecnie to nic w porównaniu z tym co powstanie tu w ciągu > np. 10 lat i dlatego kilkakrotnie mniejszy Poznań, jak bardzo by chciał nie > dogoni stolicy, może sie jedynie starać by dotrzymać mu tempa choć to będzie > bardzo trudne > pozdrawiam POZNAŃ >Coraz częściej czytamy w prasie,iż w Warszawie jest najniższe bezrobocie,że są najwyższe zarobki i mnóstwo ludzi to stolicy przyjeżdza by się osiedlać. Po części jest to prwada ale dlaczego nic się nie mówi, iż Warszawie są najwyższe koszty prowadzenia wszelikich działalności, co "zbija" te wysokie zarobki. A co się tyczy bezrobocia to np. przez ostat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do P.B. Re: Stolica przegoniła Poznań IP: 213.76.203.* 07.06.01, 19:09 niewynajętych jest 15% a nie 40%, jak podajesz liczby to chociaż prawdziwe bo kogo chcesz oszukać, niewynajętych jest JESZCZE 15%, a co do pozostałych rzeczy to nieźle pierdolnąłeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.wskiz.poznan.pl 08.06.01, 14:08 Gość portalu: do P.B. napisał(a): > niewynajętych jest 15% a nie 40%, jak podajesz liczby to chociaż prawdziwe bo > kogo chcesz oszukać, niewynajętych jest JESZCZE 15%, a co do pozostałych rzeczy > > to nieźle pierdolnąłeś >Nikogo nie oszukuję prawdą jest to ,że w Warszawie nastąpił wielki kryzys budowlany, po prostu nowe lokale nie schodzą!Ja tego sobie nie wymyśliłem ale posłużyłem się danymi ,które na rynku sięmpojawiły! > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do P.B. Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.06.01, 16:59 wielki kryzys !!! a hahahaha no tu to przeszedłeś sam siebie, no cóż niektórzy lubią sie łudzić, ty patrzysz w lustro i widzisz macho nie, głąbie ! idż sie pobawić z kolegami to może ci sie polepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do P.B.) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 10:21 Nie żebra, tylko chce odzyskać swoje...Z tego co płaci do budżetu z powrotem otrzymuje 8%. I jak utrzymać za to 2 mln. miasto? Co do zarobków - jakis Poznaniak niedawno chwalił się jak mu dobrze, bo pracuje w Warszawie a wydaje w Poznaniu...przemyśl to a może też przyjedziesz do pracy w Warszawie! Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bula Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do P.B.) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 10:25 Gość portalu: Warschau napisał(a): > Nie żebra, tylko chce odzyskać swoje...Z tego co płaci do budżetu z powrotem > otrzymuje 8%. I jak utrzymać za to 2 mln. miasto? > Co do zarobków - jakis Poznaniak niedawno chwalił się jak mu dobrze, bo pracuje > > w Warszawie a wydaje w Poznaniu...przemyśl to a może też przyjedziesz do pracy > w Warszawie! > Pozdro! I niech jedzie jak ja i niech was trochę zdoi i niech żyje w zielonym Poznaniu. he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 10:31 He, he - Warszawa dała Ci szansę, bo w Poznaniu bida (?)- pewnie byś tylko mógł ulice zamiatać! Jakis Ty dowciapny...żeby Ciebie nikt nie zdoił. Skąd ten nick? Bula? Z lenistwa tak się rozlazłeś? Czy jesteś może taki czerstwiak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bula Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 10:42 Gość portalu: Warschau napisał(a): > He, he - Warszawa dała Ci szansę, bo w Poznaniu bida (?)- pewnie byś tylko mógł > > ulice zamiatać! > Jakis Ty dowciapny...żeby Ciebie nikt nie zdoił. > Skąd ten nick? Bula? Z lenistwa tak się rozlazłeś? Czy jesteś może taki > czerstwiak? bula NIE buła baranie. chuj ci do mojego nick'a Idź się wysraj na centralnym bo jeszcze twojego gówna tam brakuje. he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 10:46 Gość portalu: bula napisał(a): > Gość portalu: Warschau napisał(a): > > > He, he - Warszawa dała Ci szansę, bo w Poznaniu bida (?)- pewnie byś tylko > mógł > > > > ulice zamiatać! > > Jakis Ty dowciapny...żeby Ciebie nikt nie zdoił. > > Skąd ten nick? Bula? Z lenistwa tak się rozlazłeś? Czy jesteś może taki > > czerstwiak? > > bula NIE buła baranie. chuj ci do mojego nick'a > Idź się wysraj na centralnym bo jeszcze twojego gówna tam brakuje. > he he Chodząca poznańska "intelygencja". Brawo! Co za elokwencja! Chyba jednak chamie pracujesz w Warszawie, ale na śmieciarce w MPO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bula Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 10:49 Gość portalu: Warschau napisał(a): > Gość portalu: bula napisał(a): > > > Gość portalu: Warschau napisał(a): > > > > > He, he - Warszawa dała Ci szansę, bo w Poznaniu bida (?)- pewnie byś > tylko > > mógł > > > > > > ulice zamiatać! > > > Jakis Ty dowciapny...żeby Ciebie nikt nie zdoił. > > > Skąd ten nick? Bula? Z lenistwa tak się rozlazłeś? Czy jesteś może ta > ki > > > czerstwiak? > > > > bula NIE buła baranie. chuj ci do mojego nick'a > > Idź się wysraj na centralnym bo jeszcze twojego gówna tam brakuje. > > he he > > > Chodząca poznańska "intelygencja". Brawo! Co za elokwencja! Chyba jednak chamie > > pracujesz w Warszawie, ale na śmieciarce w MPO! Z chamem gadam po chamsku, a "intelygencja" jak "stolyca" - "warsiawska" buraku. he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 10:51 Kto niby jest tym chamem? Ja? Kto ma chamskie odzywki? A "intelygencja" napisałem ironicznie (chyba nie wiesz co to cudzysłów i kiedy go się stosuje). A he, he to sobie mozesz wsadzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bula Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 10:54 Gość portalu: Warschau napisał(a): > Kto niby jest tym chamem? Ja? Kto ma chamskie odzywki? > A "intelygencja" napisałem ironicznie (chyba nie wiesz co to cudzysłów i kiedy > go się stosuje). > A he, he to sobie mozesz wsadzić... Nie denerwuj się bo ci żyłka pęknie "polonisto". he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 10:55 A co za dużo razy zamiast na polskim zmywałeś się na piwko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bula Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 10:57 Gość portalu: Warschau napisał(a): > A co za dużo razy zamiast na polskim zmywałeś się na piwko? Ja !? "polonisto" ??? he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 10:59 Niedouku! Masz wate zamiast mózgu? He, he... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bula Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 11:00 Gość portalu: Warschau napisał(a): > Niedouku! Masz wate zamiast mózgu? > He, he... NIEDOUKU??? A CIO TO??? he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 11:04 Wracam do pracy, bo szkoda czasu na dyskusje z imbecylem! Pozdrawiam! Odrób porządnie lekcje, bo tata Ci pasem wleje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bula Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 11:05 Gość portalu: Warschau napisał(a): > Wracam do pracy, bo szkoda czasu na dyskusje z imbecylem! > Pozdrawiam! Odrób porządnie lekcje, bo tata Ci pasem wleje! he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bula Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: 213.76.76.* 08.06.01, 11:08 Ale postów natłukłem !!! Może umówimy się jeszcze kiedyś buraczku??? Tak tylko na chwileczkę ??? Zrobię sobie z ciebie ... SOCZEK ??? HE HE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań (znów do buli) IP: *.matrix.pl 08.06.01, 11:30 A ja z Ciebie buraczana pyro upiekę w mundurku! Buraczkiem jesteś większym nawet od Lechity, bo ten cokolwiek innego jeszcze wnosi do dyskusji a Ty nic z tym swoim ziemniaczanym rozumkiem. He, he... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bula Do Szanownego Pana Warschaua IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 12:03 Gość portalu: Warschau napisał(a): > A ja z Ciebie buraczana pyro upiekę w mundurku! > Buraczkiem jesteś większym nawet od Lechity, bo ten cokolwiek innego jeszcze > wnosi do dyskusji a Ty nic z tym swoim ziemniaczanym rozumkiem. > He, he... ach cóż ja widzę Lechicie buty całujesz???? Stary co tu dużo gadać, po prostu jaja sobie z ciebie robię a ty się po warszawsku unosisz jakby ci ktoś krawat przyciął. Daj se na luz!!! Wypij kawkę zjedz pączusia poczytaj gazetkę jeszcze tylko parę godzin tej nudnej pracy, a już niedługo do domciu!!! Ale jednak nie !!! Ty masz jeszcze jeden problem !!!!!!! 2 godziny pociągiem do Łodzi !!!!!! O q..wa !!!!!!! OSOBOWYM !!!!!!! he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Do Szanownego Pana Buli IP: *.matrix.pl 08.06.01, 12:22 Wiem, że sobie jaja robisz...Taki juz jest Twój sposób bycia i dyskusji. A moja praca nie jest wcale nudna, tyle tylko, ze wymaga częstych przerw na przemyślenia. A do Łodzi się nie wybieram, bo i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Stolica przegoniła Poznań IP: 62.142.36.* 08.06.01, 10:02 Moze dla zamieszkujacych w Warszawie ludzi to wazne a dla mnie to absurd. Poznan jest homologiczym miastem w wiekszosci zamieszkalym przez rodowitych poznaniakow i dlatego Poznan to cos oryginalnego, Poznan to Poznan i niech bedzie Poznaniem. Nie rozumiem idei przeganiania Warszawy. Liczy sie standard zycia a nie gonienie za pieniadzem-nie wszyscy w Warszawie sa piekni i bogaci. Dla imformacji mozna dodac ze Wielkopolska i Poznan to gniazdo historyczne Polski i miejsce sciagania haraczu dla dobrze prosperujacej biurokracji warszawskiej. Pozdrawiam z zagranicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Stolica przegoniła Poznań IP: 212.160.130.* 08.06.01, 18:53 Gość portalu: makler napisał(a): > zrozumcie ludzie że nigdy Warszawy nie dogonicie a wręcz przeciwnie z roku na > rok będzie wam dalej, dokonajcie obiektywnej analizy a nie wyciągacie jakieś > urywki z gazet i sie tym podniecacie, prawda jest taka że jak sie obserwuje > aktywność niektórych uczestników forum to można zobaczyć że oni chyba z domu > nie wychodzą a mają najwięcej do powiedzenia, najwięcej widzieli i są > najmądrzejsi a to są tylko marzenia i pobożne życzenia, wasze posty typu że za > 10 lat was przegonimy odpowiadają temu jak bym napisał że Warszawa za 15 lat > przegoni Nowy York, inwestycje w Warszawie są większe niż w pozostałych 10 > największych miastach i zwiększają sie w postępie geometrycznym, więc post typu > > że Poznań dostał dobrą ocenę od Moody oznacza tyle że nie grozi mu > niewypłacalnośc i może zaciągnąć kredyt, Moody dokonuje dziesiątki tysięcy > podobnych analiz rocznie i nie dotyczy to tylko miast a wy robicie sobie z tego > > jakieś nadzieje, bo nawet nie rozumiecie dobrze tego artykułu, i nie > porównujcie inwestycji w obu miastach na podstawie ilości tego typu artykułów w > > gazecie bo to już po prostu śmieszne, najlepszym sposobem który pokazałby ilość > > inwestycji jest po prostu wybrać sie w teren i sprawdzić, a nie czytać "bo w > gazecie napisali", prosze bardzo, chcecie porównywać, to proponuje zrobić > dokładne zdjęcia lotnicze obu miast, od razu można porównać obecny stan, a > następnie uaktualniać co roku, w jednym z postów na forum Warszawy widziałem > adres strony( nie pamietam tytułu postu, Alek albo Nuno prosili o zdjęcia > Wrocławia i Poznania), na której znajduje sie zdjęcie lotnicze Wrocławia, > podzielone jest na kwadraciki i po kliknięciu na dany kwadracik mamy > powiększenie, w ten sposób możemy zobaczyć CAŁY!!! Wrocław, podobno zdjęcie ma > kilka lat, gdyby zrobiono je dzisiej mogli byśmy zobaczyć co w tym czasie we > Wrocławiu powstało, wszystkie nowe inwestycje budowlane!!! > Na koniec chciałbym powiedzieć że nie życze nikomu źle, wręcz przeciwnie > chciałbym żeby jak najwięcej miast rozwijało sie tak jak Warszawa, ale > zrozumcie że Warszawa jest "skazana" na rozwój i wielki inwestycje jakich nie > ma gdzie indziej, jest miastem największym i o największych możliwościach,i tak > > jak w NY tu znajdują sie centrale najwiekszych firm, tu są siedziby urzędów > państwowych, codziennie przyjeżdża tu kilkaset tysięcy osób, są tu największe > centra handlowe, biurowce, hotele, najwięcej mieszkań sie oddaje, wystawy, > galerie, to tu najczęściej przyjeżdżają sławni ludzie, i mógłbym tak wymieniać > jeszcze długo, a po 50 latach socjalizmu dostaliśmy zielone światło na rozwój, > dlatego to co jest obecnie to nic w porównaniu z tym co powstanie tu w ciągu > np. 10 lat i dlatego kilkakrotnie mniejszy Poznań, jak bardzo by chciał nie > dogoni stolicy, może sie jedynie starać by dotrzymać mu tempa choć to będzie > bardzo trudne > pozdrawiam POZNAŃ Mam prośbę. Czy ktoś przełożyłby ten post na język polski? Chciałbym się do niego ustosunkować, ale z powodu braku interpunkcji rozbolała mnie głowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 09.06.01, 12:59 to jest inet nie gazeta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.ikf.physik.uni-frankfurt.de 21.07.01, 23:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka9009 Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.01, 10:53 w ilości postów z pewnością Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canemuto Re: Stolica przegoniła Poznań IP: *.icpnet.pl 25.07.01, 13:03 no coz... jeszcze raz prosze - nie probujmy przeganiac w-wy. czy nie dosc wam zenujacych "drapaczy", jak np. poznanskie centrum finansowe, czy inne brzydactwa czynszowe? stara zabudowa rzadzila. niech tak chociaz w czesci pozostanie. niech wszyscy inwestuja w w-we, jesli FAKTYCZNIE jej mieszkancow to tak rajcuje. dlaczego w to watpie? otoz na forum wypowiada sie jedynie grupka niespelnionych furiatow (warschau, edi), gosci o wyraznych problemach natury emocjonalnej. niszczycie ich i tak juz sponiewierane zdrowie nakrecajac ta dyskusje, ONI SIE TYM NAPRAWDE PODNIECAJA. a to im szkodzi. skonczmy z tym z litosci. a poznan styka mi taki jaki jest, jedyne inwestycje jakich pozadam to jakies parki, knajpki, ewentualnie kanalizacja - nie chce wiezowcow, multipleksow (kinepolis to zenada!!!) i innego syfu. warszawiacy pewnie tez nie chca, nie dajcie sie zwiesc maciwodom vide warschau - ci normalni to tacy sami ludzie jak my, kilku znerwicowanych 28-latkow to niewielka dewiacja od normy. POZDRAWIAM NORMALNYCH WARSZAWIAKOW. PIEPRZE MACICIELI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań / do canemuto / IP: *.nm.matrix.pl 26.07.01, 09:20 Ja się nie podniecam wieżowcami w Warszawie ani nie jestem sfrustrowany. Próbuję utemperować to poznańskie zarozumialstwo i mam frajdę jak tacy jak Ty strasznie się pienicie jak powie się coś złego (zresztą w większości prawdziwego)o Poznaniu i poznaniakach...Nie jesteście lepsi od mieszkańców innych miast tak jak warszawiacy w niczym nie są lepsi od innych. Jesteśmy wszyscy "tylko" ludźmi, więc nie widzę powodu takiego poznańskiego zarozumialstwa, samochwalstwa a w najorszych przypadkach szowinizmu opartego na teorii a raczej twierdzeniu, ze Poznań jest najlepszy, najpiękniejszy, najbogatszy a poznaniacy najmądrzejsi...Inni dla poznaniaków to jedno wielkie g....! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Stolica przegoniła Poznań / do canemuto / IP: 213.25.33.* 26.07.01, 09:41 Gość portalu: Warschau napisał(a): > Ja się nie podniecam wieżowcami w Warszawie ani nie jestem sfrustrowany. > Próbuję utemperować to poznańskie zarozumialstwo i mam frajdę jak tacy jak Ty > strasznie się pienicie jak powie się coś złego (zresztą w większości > prawdziwego)o Poznaniu i poznaniakach...Nie jesteście lepsi od mieszkańców > innych miast tak jak warszawiacy w niczym nie są lepsi od innych. Jesteśmy > wszyscy "tylko" ludźmi, więc nie widzę powodu takiego poznańskiego > zarozumialstwa, samochwalstwa a w najorszych przypadkach szowinizmu opartego na > > teorii a raczej twierdzeniu, ze Poznań jest najlepszy, najpiękniejszy, > najbogatszy a poznaniacy najmądrzejsi...Inni dla poznaniaków to jedno wielkie > g....! Podobnie jest z warszawiakami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań / do P.B. / IP: *.nm.matrix.pl 26.07.01, 09:56 Oj P.B. ale warszawiacy juz nie tak bardzo jak poznaniacy...zresztą na paru forach innych miast pisano, ze poznaniacy na forum przechodzą samych siebie i wszystkich dookoła... Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Stolica przegoniła Poznań / do P.B. / IP: *.radio-merkury.poznan.pl 26.07.01, 10:32 Sorry że się w trącam w ograniczone grono dyskutantów, ale jeśli ktoś chce zobaczyć(poczytać) największych szowinistów i zarozumialców to polecam forum wrocławskie-są mistrzami świata w tej dziedzinie. Jak dla mnie najlepsze są wątki typu;dlaczego mamy najwięcej postów i dlaczego są najciekawsze...itd. itp. Jak na społeczność zwiazaną z tym miastem max. 50 lat to zadziwiają "patriotyzmem lokalnym". Ich ulubione hasła to "cała Polska w cieniu Śląska" "Włocławek-Rumunia"(te hasła padają nie tylko z ust szalikowców ale i znamienitych koszykarzy - vide Maciej Zieliński. Tragedia Panie i Panowie. Pozdrawiam normalnych wrocławiaków, poznaniaków, warszawiaków...wogólę preferuję normalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Stolica przegoniła Poznań / do P.B. / IP: 213.25.33.* 26.07.01, 10:40 Gość portalu: Warschau napisał(a): > Oj P.B. ale warszawiacy juz nie tak bardzo jak poznaniacy...zresztą na paru > forach innych miast pisano, ze poznaniacy na forum przechodzą samych siebie i > wszystkich dookoła... > Pozdro! A na ilu forach było wątków "Dlaczego nielubicie warszaiaków?" Prawie na wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Stolica przegoniła Poznań / do P.B. / IP: *.nm.matrix.pl 26.07.01, 10:50 Ale te wątki już zniknęły, bo poznaniacy w tym swoim samochwalstwie nas warszawiaków wyprzedzili i nikt już nic na warszawiaków (no są rzecz jasna wyjątki) złego nie pisze.... A poza tym (o czym dyskutowaliśmy wcześniej) jaki to warszawiak np. koleś spod Siedlec, który od powiedzmy mieszka w stolicy od 5 lat i jak wyjedzie na wczasy to robi Warszawie obciach? Bo to o takich "warszawiakach" były te dyskusje... Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Stolica przegoniła Poznań / do P.B. / IP: 213.25.33.* 26.07.01, 11:38 Gość portalu: Warschau napisał(a): > Ale te wątki już zniknęły, bo poznaniacy w tym swoim samochwalstwie nas > warszawiaków wyprzedzili i nikt już nic na warszawiaków (no są rzecz jasna > wyjątki) złego nie pisze.... > A poza tym (o czym dyskutowaliśmy wcześniej) jaki to warszawiak np. koleś spod > Siedlec, który od powiedzmy mieszka w stolicy od 5 lat i jak wyjedzie na wczasy > > to robi Warszawie obciach? Bo to o takich "warszawiakach" były te dyskusje... > Pozdro! Nie tylko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Stolica pędzi do Poznania /do P.B./ IP: *.nm.matrix.pl 26.07.01, 12:04 Nie tylko? A o jakich? O takich jak ja, którzy bronią swojego miasta przed niesłusznymi pomówieniami i obelgami? I później na np. poznańskim forum są zakładane o nich wątki, jacy to oni be... Zauważ P.B., że nigdy (o ile sobie przypominam) nie wywyższałem Warszawy ponad Poznań a broniłem jej przed takim np. Lechitą, który pisał bzdury o moim mieście i obrażał jego miszkańców...A Poznań nadal lubię, choć nieco zmieniłem stosunek do jego mieszkańców po tym co reprezentuje większość internautów z tego miasta... Aha! Za trzy tygodnie "zaszczycę" Poznań swoją obecnością. Zostaliśmy zaproszeni z żoną na ślub i wesele do moich poznańskich przyjaciół (z których ona pracuje i mieszka w Warszawie)... Cieszysz się P.B.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Stolica pędzi do Poznania /do P.B./ IP: 213.25.33.* 26.07.01, 12:09 Gość portalu: Warschau napisał(a): > Nie tylko? A o jakich? O takich jak ja, którzy bronią swojego miasta przed > niesłusznymi pomówieniami i obelgami? I później na np. poznańskim forum są > zakładane o nich wątki, jacy to oni be... > Zauważ P.B., że nigdy (o ile sobie przypominam) nie wywyższałem Warszawy ponad > Poznań a broniłem jej przed takim np. Lechitą, który pisał bzdury o moim > mieście i obrażał jego miszkańców...A Poznań nadal lubię, choć nieco zmieniłem > stosunek do jego mieszkańców po tym co reprezentuje większość internautów z > tego miasta... > Aha! Za trzy tygodnie "zaszczycę" Poznań swoją obecnością. Zostaliśmy > zaproszeni z żoną na ślub i wesele do moich poznańskich przyjaciół (z których > ona pracuje i mieszka w Warszawie)... > Cieszysz się P.B.? Bardzo się cieszę! Mam proźbę wejdź na gdański forum i powiedz co myślisz o tym co się dzieje na wątku Poznań! Odpowiedz Link Zgłoś