Dodaj do ulubionych

Co z tym prądem?!

16.12.05, 11:55
Czemu w Środzie gdy tylko popada deszcz,śnieg lub powieje wiatr od razu
wyłączają prąd.To zjawisko powtarza się notorycznie(np.wczoraj i
dzisiaj),może jest na tym forum ktoś kto potrafi to wytłumaczyc.
Obserwuj wątek
    • emi53 Re: Co z tym prądem?! 16.12.05, 14:46
      Wichury od lat dają się we znaki energetykom -nie tylko w Środzie.Po naprawie
      zawsze jednak mamy znów prąd w domach.A bez niego trudno wyobrazić sobie
      współczesne życie...
    • duch3 Re: Co z ta woda?! 18.12.05, 17:13
      To dziewne ale w ten dzień u mnie z kolei nie było wody. Nie wiem czy już tak
      przestarzała mamy infrastrukture.
      • saxe Re: Co z ta woda?! 19.12.05, 09:20
        Nie wiem, czy instalacja wodociągowa jest przestarzała ale wiem, że woda w tej
        instalacji jest brudna, delikatniej mówiąc zanieczyszczona. Jestem akwarystą i
        mam w instalacji zamontowane filtry do oczyszczania wody przed filtrem RO.
        Średnio produkuję do mojego akwarium 100 litrów wody tygodniowo. Po dwóch
        miesiącach prefiltry nadają się do wymiany. Jak wyglądają zabrudzone wkłady
        filtrów nie będę pisał aby nie wywoływać niepotrzebnej paniki.Wykorzystuję wodę
        przefiltrowaną przez filtry również do picia, na początku moja rodzina patrzyła
        na te moje eksperymenty z przymróżeniem oka ale od czasu gdy pokazałem im co
        pijemy, często słyszę, skończyła się woda i z kranu nikt nie chce napełniać czjnika.

Pozdrawiam.
        • rogeer Re: Co z ta woda?! 19.12.05, 19:30
          Woda chyba w żadnym z polskich miast nie jest idealna i pływa w niej pełno
          świństw, ale jako że mieszkam od pewnego czasu w Poznaniu to pomimo, że niby ta
          woda z krany wygląda tak samo to zauważyłem różnicę w smaku. Ta Średzka jest
          poprostu lepsza! Sądzę, że jest to związane ze specyfikacją oczyszczalni z
          których dostarczana jest woda w Poznaniu i w Środzie.
          • saxe Re: Średzka woda, 19.12.05, 19:48
            z oczyszczalni czy ze studni głębinowej?

Pozdrawiam.
            • rogeer Re: Średzka woda, 19.12.05, 20:07
              Szczerze to nie mam pojęcia:) Wiem tylko, że gorzej smakuje:) Może ty być mi
              powiedział?
              • saxe Re: Średzka woda. 20.12.05, 14:00
                Środa Wlkp. ma kilka ujęć wody pitnej i są to studnie głębinowe. Woda z
                oczyszczalni ścieków po jej oczyszczeniu wypływa do rzeki. To tak w
                telegraficznym skrócie. Mi nasza woda też smakuje, ale zapewniam Ciebie, że
                przepuszczona przez filtry /wstępny np. sznurkowy i węglowy / smakuje jeszcze
                lepiej.

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka