eurytka 15.07.26, 12:52 Jak dobrze mieć prąd i gaz i ciepłą wodę, samo dobro, wobec tego kontekstu, o którym tu pisano. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eurytka Re: Plusów szukam 15.07.26, 12:57 Zatem idę pranie nastawić, odpowiednio posegregowane, program delikatne wybiorę i małą temperaturę. Bluzkę w kolorze amarantowym, ręcznie upiorę za pomocą pompki gumowej, którą specjalnie do ręcznego prania mam. Czasem kolory puszczają. Odpowiedz Link
chybagupi Re: Plusów szukam 15.07.26, 13:53 eurytka napisała: > Jak dobrze mieć prąd i gaz Plusy mogą być dodatnie lub ujemne. Piecyk łazienkowy może spowodować zaczadzenie a prąd może porazić. Odpowiedz Link
chybagupi Re: Plusów szukam 15.07.26, 14:06 mifredo napisała: > Trzeba się umieć z tym obchodzić. W czasie upałów występuje czasem tak zwana cofka. I nie pomoże na to sprawna instalacja kominowa i wentylacyjna. U mnie w bloku administracja wywiesza ostrzeżenia o tym zjawisku. Odpowiedz Link
mifredo Re: Plusów szukam 15.07.26, 14:21 U mnie również wywiesili informację, prośbę by w czasie upałów nie korzystać z piecyka gazowego w łazience. Odpowiedz Link
chybagupi Re: Plusów szukam 15.07.26, 14:41 mifredo napisała: > U mnie również wywiesili informację, prośbę > by w czasie upałów nie korzystać z piecyka gazowego w łazience. Mój piecyk nie odpala w takich sytuacjach. Być może stare nieelektroniczne odpalają, co jest bardzo niebezpieczne. Odpowiedz Link
mifredo Re: Plusów szukam 15.07.26, 14:55 Co to znaczy nieelektroniczne? U mnie iskra powstaje z baterii. Dawno temu, były piecyki ze stałym płomykiem, na zapałkę odpalanym. Odpowiedz Link
mifredo Re: Plusów szukam 15.07.26, 14:58 W nowoczesnych blokach, gazu już nie ma. Wszystko na prąd. Odpowiedz Link
chybagupi Re: Plusów szukam 15.07.26, 15:13 mifredo napisała: > W nowoczesnych blokach, gazu już nie ma. > Wszystko na prąd. W moim bloku chcieli doprowadzić ciepłą wodę i zlikwidować piecyki gazowe. Ale przeważająca większość mieszkańców nie zgodziła się na to. Odpowiedz Link
chybagupi Re: Plusów szukam 15.07.26, 15:07 mifredo napisała: > Co to znaczy nieelektroniczne? > U mnie iskra powstaje z baterii. U mnie też iskra z baterii. Ale widocznie jest jeszcze jakiś czujnik, który przy braku ciągu nie pozwala na zapalenie gazu. Odpowiedz Link