Dodaj do ulubionych

Urban doniósł na Górę do prokuratora

21.12.05, 09:42
www.poznan.naszemiasto.pl/wydarzenia/549818.html
Wątek zakładam na prośbę forumowicza, który nie chce się logować. Przy okazji mój komentarz: dlaczego to doniesienie musiał złożyć Urban? Dlaczego nie doczekaliśmy się stanowiska w tej sprawie urzędników od ochrony środowiska?
Obserwuj wątek
    • dobrusia_to_ja Re: Urban doniósł na Górę do prokuratora 21.12.05, 10:27
      Tam jest wyraźnie napisane, że po spotkaniu były prowadzone badania wody z
      jeziora i ta była czysta. Dopiero później została zanieczyszczona. A Urban
      zawsze szuka pretekstu, żeby dokopać szczególnie jednej grupie. Taka jego uroda.
    • pan.nikt Re: Urban doniósł na Górę do prokuratora 21.12.05, 10:29

POCZEKAJMY NA WYNIK PRAC PROKURATURY.
      Narazie, to tylko fakt prasowy Tow. Gebelsa, eeeeeeee Urbana.
      I pytanie:
      Kto podpuścił Urbana??
      • Gość: O Nie ma oczyszczalni! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 10:42
        - Przed kilkoma dniami byłem przesłuchiwany. Te ścieki nie od nas pochodziły.
        Będziemy budowali małą oczyszczalnie dla ośrodka, zanim ten na dobre ruszy -
        mówi o. Jan Góra.

O. Góra przyznaje w tym artykule, że szkoła Wiary nie ma jeszcze oczyszczalni
        ścieków! A kanalizacji też tam nie ma. Więc co? Szambo? Ośrodek mieści się
        blisko jeziora, a już teraz w Szkole Wiary jest dużo ludzi, którzy budują i
        sprzątają to miejsce. Jak wielkie musiałoby być szambo dla nich? Chciałbym się
        więc dowiedzieć jak to jest. Może nam Gazeta Wyborcza sprawę wyjaśni? Czy znowu
        nabierze wody w usta?
        • Gość: lynx Re: Nie ma oczyszczalni! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 11:10
          Gość portalu: O napisał(a):
          > Może nam Gazeta Wyborcza sprawę wyjaśni? Czy znowu
          > nabierze wody w usta?

Najlepiej niech nabiorą wody z tego jeziora, może się wtedy zreflektują!
          • Gość: O Panie prokuratorze Gruszka? Jak idzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 14:55
            Jak tam idzie dochodzenie w sprawie zanieczyszczenia jeziora lednickiego w
            czasie spotkania młodych Chrześcijan? Chcę się dowiedzieć czy ludzie o. Góry
            zawinili czy nie, żeby nie było, że na niego bezpodstawnie narzekam.
            Przypominam, że na tym forum ktoś ze Sztabu Lednickiego przyznał się, że doszło
            do jakiegoś wypadku z toitojami w czasie spotkania w czerwcu. Może prokurator
            Gruszka z Gniezna zbada tę sprawę? W sprawie europosła-gwałciciela Golika w
            Brukseli już poszedł akt oskarżenia do sądu - to jest tempo działania
            prokuratury!!! Ciekawe ile u nas czasu zajmie dochodzenie w sprawie
            zanieczyszczenia jeziora....
    • Gość: mih uszta skarzypyta IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.06, 20:38
      ;)
    • Gość: Nielubiekatolikow Re: Niech zyje jurek urban.Wviat NIE. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 12:56
      • Gość: O Gazeta Poznańska znowu napisała o sprawie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 10:27
        a nasza kochana Gaz Wyborcza milczy...
        www.poznan.naszemiasto.pl/wydarzenia/554097.html
        Poznańska pisze, że prokuratura umorzyła sprawę z powodu nie wykrycia znamion
        przestępstwa. No cóż.... Można i tak. Szybciutko się uwinęli. Ciekawe czy
        prokurator Gruszka powołał chociaż biegłego od stwierdzenia czy doszło do
        znacznej czy nieznacznej szkody w środowisku. Czy sam se umorzył sprawę, bo
        miał takie widzimisię? Nie podoba mi się ta sprawa... coś za cicho o niej... O
        dziurach w jezdni w Psiej Wólce nasza Gaz Wyborcza pisze nader często, a o
        zanieczyszczeniu Lednicy jakoś nie.... szkoda...
        • l.george.l Re: Gazeta Poznańska znowu napisała o sprawie... 04.01.06, 10:32
          To bardzo dobra wiadomość dla firm trudniących się opróżnianem szamb. Jak ktoś je przyłapie na wylewaniu gówien do lasu, będą mogły się powołać na powyższe orzeczenie. Od dziś zanieczyszczenie środowiska nie nosi znamion przestępstwa.
          • Gość: Przeor Sztab Lednicki sie przyznal... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 15:31
            Myslalem, ze w duchu chrzescijańskiego zalu za grzechy, Sztab Lednicki pojdzie
            do prokuratora Gruszki i przyzna sie do tego co tam naprawde sie stało na
            Lednicy i wyjasni dlaczego doszlo do zanieczyszczenia jeziora. Bo przeciez
            Sztab Lednicki doskonale wie co bylo tego przyczyna. Sztab przyznal sie do tego
            nawet na tym forum, pamietam dokladnie. Ale po co sie przyznawac? Pojdzie sie
            do spowiedzi i o. Gora odpusci grzechy.... prawda?
            • dobrusia_to_ja Re: Sztab Lednicki sie przyznal... 04.01.06, 16:08
              Gość portalu: Przeor napisał(a):
              > Sztab Lednicki doskonale wie co bylo tego przyczyna. Sztab przyznal sie do tego
              >
              > nawet na tym forum, pamietam dokladnie. Ale po co sie przyznawac?

Może napiszesz, gdzie można o tym przeczytać?? Ja słyszałam coś zupełnie innego.
              • Gość: Przeor Oto jak Sztab Lednicki wyjasnia sprawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 17:40
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=28464670&a=29429645
                OTO CYTAT DLA LENIWYCH: Osrodek stoi juz przeszlo dwa lata, i jakos nie bylo
                zadnego slowa na temat zanieczyszczenia. Jedynie w tym roku, z przyczyn od nas
                niezaleznych doszło do takiego incydentu, jakim bylo zanieczyszczenie Jeziora
                Lednickiego przez firmę udostepniajaca nam toalety.

Dla Dobrusi i prokuratura wklejam posta, w ktorym Sztab Lednicki jednoznacznie
                przyznal sie ze na zeszlorocznej Lednicy doszlo do zanieczyszczenia jeziora z
                winy firmy oczyszczajacej toitoje. Wystarczy teraz namierzyc osobe, ktora
                podpisala posta - czyli Sztab Lednicki i bedziemy mieli winnego. Przeciez nie
                jest winny o. Gora ani Sztab Lednicki ze firma toitojowa wylala fekalia do
                jeziora....
                • dobrusia_to_ja Re: Oto jak Sztab Lednicki wyjasnia sprawe 04.01.06, 19:13
                  Ale to tylko świadczy o tym, że nie popisała się firma, która opróżnia toalety.
                  Czy, jeżeli facet wywożący szambo z mojej posesji, wyleje jego zawartość do
                  jeziora w Lusowie, to też będzie moja wina??
                • dobrusia_to_ja Re: Oto jak Sztab Lednicki wyjasnia sprawe 04.01.06, 19:18
                  Za szybko skończyłam. Nie wierzę w to, że do prokuratury nie dotarły również
                  informacje na temat tej firmy. Trudno w tym momencie jednak mieć pretensje do
                  Ojca Góry. Ale być może są tacy, którzy twierdzą, że nie mam racji.
                  Z tymi zanieczyszczeniami jest chyba problem. Pamiętam, gdy kilka lat temu
                  zatruto jezioro w Lusowie. Wówczas również nie znaleziono winnych. To nie jedyny
                  przypadek. Takich w skali kraju jest bardzo wiele.
                  • Gość: O Jak Sztab Lednicki wyjasnia sprawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 13:01
                    No ale przecież Nikt nie ma pretensji do o. Góry. Chodzi tylko o to, żeby winni
                    zanieczyszczenia zostali ukarani i żeby sytuacja nigdy się nie powtórzyła.
                    Niestety jak widać organizatorzy spotkania lednickiego są traktowani lepiej niż
                    inni. Choociażby fakt, że sprzątanie po Lednicy trwało dwa tygodnie. Teren
                    Przystanku Woodstock jest posprzątany po dwóch dniach! Niechby tylko Owsiak
                    zanieczyścił jezioro albo nie posprzątał terenu Przystanku! Już by się na niego
                    prasa rzuciła - a Nasz Dziennik by go załatwił na cacy! I nikogo by nie
                    interesowało kto obsługiwał toitoje na Woodstock - winny były na pewno Owsiak.
                    A w wypadku Lednicy nikt złego o organizatorach nie powie, bo nie wolno....
                    • Gość: Katolik Jak Sztab Lednicki wyjasnia sprawe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 17:13
                      Ciekawe czy kiedyś dowiemy się co naprawdę o. Góra robi ze ściekami ze
                      spotkania Lednickiego. Czy raczje nigdy się tego nie dowiemy bop prokuratura
                      boi się ojca Góry...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka