Gość: mario IP: 217.153.198.* 25.11.05, 17:45 Spoko.Bez nerwów.Poczytaj a sam dojdziesz kiedy .Honorcia i Gorbi są spoko,reszta z resztą także.Może trzeba tu więcej uśmiechów na twarzach .Baw się .Mario Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eMCi Re: eMCI IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.05, 17:56 Spoko wiadomo ze poczytam i sam bede decydowal. Wiem ze sa spoko nic do nich nie mam. Szacunek ale głupoty czasem sa nie na miejscu. POZDRO mistrzu i milego weekendu bo ja od 3 dni baluje. :) 3maj sie Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: eMCI 25.11.05, 18:27 :) Pomyśl, jeżeli 3 dni trzeba czekać z rejestracją akcji w KDPW - Krajowym Depozycie Papierów Wartościowych, to oblicz, kiedy musisz kupic i kiedy możesz sprzedawać ;) Przepraszam, że troszkę pożartowałam w tamtym temacie z Mostostalem :P ...ale myślałam, że to oczywiste kiedy można a kiedy nie :P ;) Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMCi Re: eMCI IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.05, 18:54 Ale prawo do dywidendy jest przyzanawane 1 grudnia zatem nie ma mozliwosci sprzedania przed tym terminem? ostatni dzen zakupu pon zatem 2 grudnia dniem pierwszej mozliwosci sprzedania<oczywiscie jak bedzie sie opłacało:)> Spoko luz zarty zawsze sa potrzebne bo bez nich zycie by było szare jak papier toaletowy Milego weekendu i od pon do pracy na GPW Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: eMCI 25.11.05, 19:10 Ech, eMCI nie ;) Źle rozumujesz... Jak będzie nowe Forum to prywatnie pogadamy :P Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMCi Re: eMCI IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.05, 21:09 3 dni trzeba czekać z rejestracją akcji w KDPW - Krajowym Depozycie Papierów Wartościowych tzn ze jak ma sie akcje zarejestrowane to mozna sprzedac wczesniej<przed 1 grudniem> to i tak zostanie przyznana dywidenda? Bo pisałas kiedys ze trzeba byc w posiadaniu akcji od 28.11-1.12 wiec.... Prosze wytłumacz jak to work thanx in advance. Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: eMCI 25.11.05, 21:43 Tak pisałam, przyznaje się bez bicia :P Ale to była ironia wtedy, nie myślałam, że może ktoś nie wiedzieć. 28.11 kupić musisz i 3 dni później czyli 01.12 są w KDPW, ale 29.11 sprzedajesz i są wyrejestrowane 02.12, czyli spoczko :) Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMCi Re: eMCI IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.05, 22:11 Juz kumam. bo w dniu 1.12 bede jeszcze w "posiadaniu"akcji a wyrejestrowanie dopiero 2.12 cheers Odpowiedz Link Zgłoś