jane_wm 28.12.05, 22:14 tja...zimna znów zaskoczyła drogowców... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
youkonik Re: Zima zakorkowała Poznań 29.12.05, 00:10 jestem ciekaw co Ty człowieku zrobiłbyś na ich miejscu!! Wcale zima ich nie zaskoczyła. Poprostu snieg padał bardzo intensywnie i samochody stały korakch, przez po******ch ludzi, którzy jechali Sobie samochodem po jednej osobie!!! A potem się nie dziwcie, że w taką pogadę się korki tworzą i drogi są nie ośnieżone jak piaskarki stoją w korkach, a trzeba pamietać, że owe samochody nie są autami uprzywilejowanymi!! Tak więc wg mnie wina stoi po stronie: - pogody, za bardzo intensywnie padał śnieg; - poznianaków, którzy muszą się chwalić jaką mają brykę i musze ją zawsze jeździć po jednej osobie; - po stronie firm bo mają za mało piaskarek i pługopiaskarek do odsnierzania - oraz po stronie władz miasta bo za mało dają kasy Tak więc nie tylko drogowcy są winny. I skończmy obwiniać tylko ich za taki stan rzeczy. PS.Przepraszam za użyty kolokwializm i informuje osoby, że z drogowcami nie mam nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirkrup Re: Zima zakorkowała Poznań IP: *.echostar.pl 29.12.05, 06:58 Ciekawe tłumaczenie. Jechałem o 21:00 pustą Wojska Polskiego w 7 cm sniegu, wracałem o 23:30 śnieg w dalszym ciągu był, 0 pługów - ktoś powinien za to beknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
energy52 Re: Zima zakorkowała Poznań 29.12.05, 10:54 Najlepsza była Katowicka ( Krzywoustego) około 17. Czułem się jakbym jechał polem wzdłuż drogi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~Avenger Re: Zima zakorkowała Poznań IP: *.dalkia.poznan.pl 29.12.05, 08:11 PS.Przepraszam za użyty kolokwializm i informuje osoby, że z drogowcami nie mam > > nic wspólnego. Z inteligentymi osobami również Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pelos Re: Zima zakorkowała Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 19:47 Cyklista z warsiawki sie znalazl :-D Tak, tak biedni drogowcy - niech biora przyklad ze sluzb z autostrady. Odpowiedz Link Zgłoś
xantos.poznan Re: Zima zakorkowała Poznań 29.12.05, 12:15 Ale to chyba nikogo nie zaskakuje, że drogowcy są zaskoczeni... Wczorajsze popołudnie i wieczór (od. 16:00 do 22) spędziłem w samochodzie jeżdżąc po Poznaniu w różne miejsca i spotkałem tylko 2 (słownie: dwie) piaskarki... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Zima zakorkowała Poznań 29.12.05, 12:59 Nie chcę oceniać drogowców. Za mało wczoraj widziałem. Ale przyznaję, że sypało wczoraj ostro i przez wiele godzin. Sam odśnieżałem przed domem 3 razy i ciągle było zasypane. Takich dni w roku jest kilka. Da się przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Autostrada była czarna IP: *.icpnet.pl 29.12.05, 19:05 Wzór należy brać ze służb autostradowych. Autostrada była czarna, ale mokra (bo cały czas padało). W każdym razie prędkość 100km/h na autostradzie była całkiem bezpieczna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich kierowców też! IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 29.12.05, 19:11 kto jeździ na zimowych oponach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pelos Re: Zima zakorkowała Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 19:45 To fakt. Jezdzilo sie wczoraj fatalnie - sniegu po kilkanascie cm w centrum - a piaskarek widzialem moze ze dwie. Ale nie to mnie irytuje... bo snieg padal wczoraj mocno - widzieliscie jakie dziurska mamy na drogach ??? Jezusie Maryjo! Odpowiedz Link Zgłoś