nera100 13.03.06, 14:02 właśnie mnie olśniło w umowie nie było nic na temat piwnicy, czyli, że takowych nie ma? gdzie w takim razie trzymacie np rowery, czy choćby choinkę oraz bombki. Kurcze przydała by się piwnica... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.gabi Re: piwnica 13.03.06, 14:24 Są piwnice w umowie do każdego mieszkania jest piwnica . Odpowiedz Link Zgłoś
annamariaj Re: piwnica 13.03.06, 14:28 Gdzie tak jest ?? Przecież nie ma piwnic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
s7baarti Re: piwnica 13.03.06, 14:55 O co chodzi z tą piwnicą? Że "każdy ma"? Ja nie mam piwnicy w umowie. Co to za wkrętka jest? Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: piwnica 13.03.06, 14:57 W I na pewno nie. A może masz na na mysli pomieszczenia wspólne? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
drunner Re: piwnica 13.03.06, 15:20 Piwnice są od II etapu na pewno w budynkach C1, C2 i następnych, nie wiem, jak to wygląda w budynkach D, w E i F piwnic chyba nie ma - ja w każdym razie nie mam o niej ani słowa w umowie. Ostatnio ktoś znajomy też mi powiedział, że ma w umowie piwnicę i to za darmo, to się obruszyłem, że mnie wkręca, ale wychodzi na to, że pod niektórymi blokami tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
annamariaj Re: piwnica 13.03.06, 15:32 no pod moim nie ma :-( a nic mi nie powiedziano, że w innych blokach jest, a czy cena wobec tego była rózna tych mieszkań ? bo nie przypominam. jestem zła, że nie dano mi wyboru :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
m.gabi Re: piwnica 13.03.06, 15:01 W umowie do mieszkania jest numer piwnicy ,każdy mógł sobie wybrać jaką chce większą mniejszą ,oczywiście z tych wolnych .Są nawet plany tych piwnic. Odpowiedz Link Zgłoś
s7baarti Re: piwnica 13.03.06, 15:03 czyli jak jestem z katowickiej 55 (drugi etap bodajże) to nie o nas ta informacja o piwnicach które są "w umowie"? Tylko dla tych nowszych etapów? Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: piwnica 13.03.06, 15:07 55, tak jak 53 i 57, to I etap ;) Dla przypomnienia: w najbliższy piątek zebranie naszej wspólnoty ;)) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
tigu Re: piwnica 13.03.06, 15:53 GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR chyba czas pokazać komuś zompki zamist tych badziewnych garaży z których 98% jest niewykupione to niech piwniczki ludziom dadzą (sprzedadzą za symboliczną kasę) Odpowiedz Link Zgłoś
elf Re: piwnica 13.03.06, 16:30 Moi drodzy, w większości bloków na Polnace 2 NIE ma piwnicy. Są garaże podziemne. Wiem, bo długo się zastanawiałam który wybrac:) I wybrałam ten z piwnica:) Wiem więc na pewno, że pod blokiem 59 piwnica jest. Ale to wyjątek, jak powiedziła pani z Atanera - bo została powierzchnia obok hali garażowej. Jeśli więc nie macie piwnicy w umowie, to jej nie ma. A co do trzymania gratów itd, to mozna ew. w garażu. Ale on kosztuje:( Odpowiedz Link Zgłoś
elf Re: piwnica 13.03.06, 16:34 A to że nie dano Wam wyboru, znaczy nie powiedziano pod którym blokiem są piwnice, to bardzo nieładnie. Mysmy sami zapytali o piwnice, to powiedzieli. Co do ceny - nie było za nią dopłat. Odpowiedz Link Zgłoś
m.gabi Re: piwnica 13.03.06, 18:30 Ja myślałam że wszędzie są piwnice,a tu taki fart,taka piwniczka to dobra sprawa ,trochę mi was szkoda bo gdzie będziecie trzymać, wszystko to co niepotrzebne. Również rowery czy sanki dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
kaizen78 Zazdrość mnie zżera!!! ;) 13.03.06, 19:51 Mnie piwnicy strrrrasznie brakuje ;((( Na wszystko trzeba znaleźć miejsce w mieszkaniu. Jedyny plus to taki, że człowiek musi ciągle pozbywać się niepotrzebnych rzeczy i nie rośnie kupa gratów, co to "przydadzą się" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
konsia Re: piwnica 13.03.06, 19:51 rzeczywiscie pod czescia blokow piwnice sa a pod czescia ich nie ma 9jak nie ma info w umowie to piwnicy nie bedzie)cany mieszkan z piwniacami jak i bez byly te same (i piwnice mozna bylo sobie wybrac) wiem ze pod polanka 2 - etap 1wszy piwnic nie ma a np pod polanka 2 - etap 2gi piwnice sa w bloku np w 59. dlatego np wstrzymalismy sie z kupnem mieszkania w etapie 1wszym. co do trzymania rowerow w garazu to nie bylabym taka szybka - dzis bylam w administracji i kolejny pan narzekal na kradziez roweru i fakt ze nawet policja nie chciala przyjechac do zgloszenia (a podobno jak dwa samochody sie drasnely to 3 razy dzwonili w spr zgloszenia) Odpowiedz Link Zgłoś
m.gabi Re: piwnica 13.03.06, 20:30 A gdzie trzymacie rowery ,jeżeli nie w piwnicy,rower można ubezpieczyć.Ja mam takie pytanie czy drzwi garażowe zewnętrzne mogą otworzyć wszyscy mieszkańcy bloku,czy tylko właściciele garaży. Odpowiedz Link Zgłoś
konsia Re: piwnica 13.03.06, 22:15 akurat należę do szczęśliwców posiadających piwnicę niektórzy trzymają rowery na balkonie ubezpieczanie roweru, ubezpieczaniem ale to wcale nie znaczy że wolno je kraść, komukolwiek skadkolwiek, a moze sie myle do garazowych zewnetrznych drzwi pilota posiadaja wlasciciele garazy w danych podziemiach aczkolwiek zdarza sie ze drzwi ktore stanowia przejscie miedzy piwnicami a garazami sa otwarte wiec dojscie do hali garazowej jest ogolnodostepne Odpowiedz Link Zgłoś
keisharain Re: piwnica 14.03.06, 00:51 z tego co mowili przy odbiorze, rowery bedzie mozna trzymac w pomieszczeniach do tego przeznaczonych, o ile o takiej ich naturze zdecyduja mieszkancy. Odpowiedz Link Zgłoś
konsia Re: piwnica 14.03.06, 07:01 a spotkenie dopiero za rok (upewnilam sie ze w pierwszym kwartale 2007 - Polanka 2, etap 2)wiec do tego czasu nam pokradna rowery :) Odpowiedz Link Zgłoś
keisharain Re: piwnica 15.03.06, 00:28 hm, ale nie sadze, zeby to pomieszczenie rok puste stalo - moze w jakiejs innej drodze zapadnie postanowienie co do jego uzytecznosci? Odpowiedz Link Zgłoś
konsia Re: piwnica 15.03.06, 07:01 no nie wiem, moze wypowie sie ktos z etapu pierwszego jak to u nich z wolnym pomieszczeniem wyglada. Mi przy odbiorze mieszkania powiedziano ze o przeznaczeniu tego pomieszczenia bedziemy decydowac na zebraniu. Mam sugestie by przerobic je w 59A na pomieszczenie z bilardem, piłkarzykami i dartem :) kto za? Odpowiedz Link Zgłoś
keisharain Re: piwnica 15.03.06, 21:50 ooooo, jestem ZA! obiema rencami. i barek z browarem. a w 59b rowerownia. Odpowiedz Link Zgłoś
konsia Re: piwnica 16.03.06, 07:02 heh ostatnio czytałam na onecie ze hydraulik pomylil rury i babce w domu lecialo piwo z kranu a facetowi w barze woda, moze zatrudnimy kolesia to montazu takiej instalacji? Odpowiedz Link Zgłoś
keisharain Re: piwnica 16.03.06, 23:24 ja o tym slyszalem w tvn24. niestety, piwo bylo zwietrzale ! :( i komentarz do tego dali taki, ze gdyby ta instalacje robil polak, to na pewno by zrobil porzadnie i piwo byloby swieze! :) Odpowiedz Link Zgłoś