Dodaj do ulubionych

Pytanie o zarobki !!

18.03.06, 11:59
Zaproponowano mi 1100 zł netto (okres próbny) za stanowisko reprezentanta
handlowego. Nie mam gwarancji że po tych 3 miesiącach "próby" zarobki będą
wyższe (prowizja bardzo mała - przy średnich obrotach w granicach 250-350
zł). Czy zgodzić na coś takiego czy szukać dalej??
Obserwuj wątek
    • Gość: sal_solo Zgodz sie, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 14:12
      bez sentymentow. Traktuj te 3 miesiące jako okres tylko dla siebie - naucz sie
      ile sie da i zadnych sentymentow. Przez te czas ocen, czy w ogole chcesz z tą
      firmą mkec cos wspolnego, a jesli tak to po okresie probnym zazadaj (nie
      zartuje tyle ile uwazasz ze ci sie nalezy. I nie przejmuj sie jesli sie nie
      zgodza. Prawdopodobnie pojda po rozum do glowy i sami zadzwonia pozniej, a jak
      nie to pies ich drapal. Ty i tak bedziesz gorą i bedziesz mogl byc z siebie
      zadowolony. A to wazne jest.
    • conkret Re: Pytanie o zarobki !! 18.03.06, 14:44
      Okres próbny służy tobie i potencjalnemu pracodawcy na poznanie Twoich
      umiejętności. Jeżeli po okresie prubnym pracodawca zaproponuje ci stałą pracę -
      znaczy że jest OK. Że liczy się z tym iz mozesz wpłynąc na rozwój firmy. I
      tutaj zacznie sie Twoja działka. Jeżeli wykażesz że sie nie mylił - awansujesz,
      nie tylko finansowo.
      Pamiętaj to my sami decydujemy o tym jacy jesteśmy.

Pytasz czy sie zgodzić, to twoja sprawa. Nie zgodzisz sie - szansę otrzyma ktoś
      inny, a Ty nie będziesz miał możliwości sprawdzenia się i jestes w tyle.
      • jeremies Re: Pytanie o zarobki !! 18.03.06, 15:47
        A czy nie wydaje wam się że to trochę "murzyństwo" żeby pracować za takie
        śmieszne pieniądze?? Bo jak z tego wyżyć od 1. do 30. (względnie 31.) każdego
        miesiąca??
        • Gość: mih Re: Pytanie o zarobki !! IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.06, 15:59
          zalezy ile potrzebujesz do wyzycia... patrzac na znajomych stwierdzam jednym
          jakos wystarcza 700 zl, inni nie moga zwiazac konca z koncem przy 4000 zl. ja
          np. na same dojazdy do pracy przeznaczam ponad 1000 zl/m-c
        • antidotumm Re: Pytanie o zarobki !! 18.03.06, 17:18
          Hmmm 'murzynstwo': kolezanka lekarz dostaje w szpitalu 900 zl na reke,
          nauczycielka 1150 (po 10 latach pracy).
          • Gość: internista Za to, co sie robi w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 13:52
            w godzinach pracy to chyba nawet za duzo te 900 PLN. Wiem, co pisze (nie pisze
            tu o dyzurach, ale i ty nie myslisz o dyzurach, bo te 900 PLN to za zwykle
            godziny pracy). Kawka, psiu, psiu, psiulki do ucha z kolezankami, ogonek za
            ordynatorem, jedna wielka kpina i wstyd. Amatorszczyzna aż boli. W USA lekarz
            tygodniowo i 100 godzin w szpitalu pracuje. Nasi faktycznej pracy mają moze 1
            godzine dziennie. reszta to bieganie wte i we wte po oddzialach i gadanie o
            dupie Maryni z kolegami.
            • antidotumm Re: Za to, co sie robi w szpitalu 19.03.06, 17:58
              Przychodza na 7, maja zebranie z ordynatorem, potem operuja na sali operacyjnej
              od 8 do 14, potem jakies papiory. Na pewno nie ma psiu psiu (to ew. na dyzurach
              nocnych, za ktore placi sie dodatkowo)

Gość portalu: internista napisał(a):

> w godzinach pracy to chyba nawet za duzo te 900 PLN. Wiem, co pisze (nie pisze
              > tu o dyzurach, ale i ty nie myslisz o dyzurach, bo te 900 PLN to za zwykle
              > godziny pracy). Kawka, psiu, psiu, psiulki do ucha z kolezankami, ogonek za
              > ordynatorem, jedna wielka kpina i wstyd. Amatorszczyzna aż boli. W USA lekarz
              > tygodniowo i 100 godzin w szpitalu pracuje. Nasi faktycznej pracy mają moze 1
              > godzine dziennie. reszta to bieganie wte i we wte po oddzialach i gadanie o
              > dupie Maryni z kolegami.
        • conkret Zapytam inaczej 19.03.06, 00:06
          oni proponuja ci uczciwie na próbnym okresie 1100 zł. I uważam że to jest
          uczciwe, nie znaja cię ...
          Teraz z drugirj strony - co ty mozesz im zaproponować, w przeciwieństwie do
          nich znasz się na wylot.
          Więc spręż sie pokaż co potraqfisz, zobaczysz co zaproponują ci po próbnym
          okresie.
          W zyciu dostajemy dokładnie tyle ile dajemy - pamiętaj.
    • Gość: pracownik A ja zapytam inaczej IP: *.icpnet.pl 18.03.06, 17:46
      Czy 5.20 netto za godzinę pracy to dużo czy mało??
      • Gość: fit Re: A ja zapytam inaczej IP: 212.126.24.* 19.03.06, 11:49
        to sa ochłapy
        • Gość: Lopez Re: A ja zapytam inaczej IP: *.axelspringer.pl 19.03.06, 16:25
          Chlopie bierz poki daja. A myslisz, ze w Wyborczej ile zarabiaja? hehehehe...
          Takie sa "polskie" firmy:-)
      • Gość: alicja Re: A ja zapytam inaczej IP: 62.3.160.* 21.03.06, 07:54
        Na pewno jest to mało. Jak nie masz rodziny to możesz się cieszyć. Ja mam 12
        lat pracy, wyższe wykształcenie techniczne, zarabiam 8 zł netto na godzinę.
        Szef grozi mi zwolnieniem, bo nie chcę pracować za darmo po godzinach.
    • Gość: donald duck Poczekaj na koalicję PO-SLD IP: *.icpnet.pl 19.03.06, 18:58
      Będziesz wtedy zarabiać nie 1.100zł , ale minimum 3.100zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka