Forum   hormony tarczycy

hormony tarczycy

(142 wyniki)
  • Od jakiegoś czasu mam kołatania serca uczucie że zaraz się uduszę. Drętwieją mi ręce. W badaniach wyszedł mi podwyższony hormon tarczycy 4,5 (norma do 4,2) czy może to być przyczyną moich dolegliwości? Czy tabletki antykoncepcyjne mogły wpłynąć na podwyższenie tego poziomu?
  • Witam wszystkich, którzy chcieliby podyskutować i wymienić się spostrzeżeniami na temat własnych doświadczeń dotyczących związku pomiędzy hormonami tarczycy i innymi hormonami, szczególnie płciowymi. Czy zauważyliście u siebie zmiany samopoczucia lub nieefektywność leczenia syntetycznymi hormonami tarczycy w wypadku współistnienia innych zaburzeń hormonalnych, w szczególności estrogenów, progesteronu, prolaktyny i innych ? Zapraszam.
  • kobieta lat 46 TSH 1.34 uU/mL, FT3 4.75 pmol/l, FT4 9.59 pmol/l, dziewczynka lat 12 TSH 3.51 mU/l, FT3 6.40 pmol/l, FT4 11,35 pmol/l Z góry dziekuję
  • czy ktos próbowal polaczenia :moklobemid 600/d + 100 mikrogramow tyroksyny badz trijodotyroniny.Intersuje mnie tez potencjalizacja hormonami tarczycy innych lekow.Pozro wszystkim
  • i jest to najbardziej naturalny sposób radze wyprubowac zanim wezmiecie psychotropy!
  • Jestem w ciąży. Endo przepisała mi jod. Jaki może mieć wpływ przyjmowanie tego jodu na hormony ft3, tf4 i tsh? Spadek, wzrost czy żadnego wpływu nie powinno byc? Zauważyłam, że po jodzie mam kołatania serca...
  • witam musze zgubic kilka kilogramow szybko, tradycyjne sposoby malo daja, chce zatosowac kilkudniowa glowdoke plus hormony tarczycy, czy to bezpieczne?
  • -Prośba o wytłumaczenie - co oznacza TSH 3-generacja norma przekroczona - jest 4,84- (norma od 0.4 do 4.0) , FT 3 - w normie 2.61 (norma od 1.5 do 4.10 I FT 4 w normie - jest1.29 ( norma od 0.8 do 1.0) Co roku badałam się USG - miałam hormony tarczycy (te trzy, które zlecał lekarz)w porządku i endokrynolog stwierdził, że guzek , który miałam jest nieszkodliwy. W zeszłym roku guzek autentycznie zniknął, tak stwierdził lekarz wykonujący USG. Nie wiem czy teraz znów zrobić USG, c...
  • Hej, mam pytanko do wtajemniczonych.....Jakia jest zalezność mieędzy hormonami tarczycy a hormonami regulujacymi cykl miesięczny? Miałam kiedys objawy nadczynności , potem był spokój .Teraz przed okresem pare dni jest ok, a potem jakby objawy niedoczynności(senność, wypadanie włosów, zaparcia, brak sił na cokolwiek, osłabienie mięśni, zmienny nastrój)Dziękuję z góry za zainteresowanie:)
  • Czy syntetyczne hormony tarczycy maja wpływ na pracę wątroby ? Niedokrwistość, problemy z poziomem żelaza, nadmiar witaminy A (żółte zmiany ma skórze). Czy te dolegliwości są skutkiem ubocznym podawania syntetycznego hormonu przez całe lata - do końca życia -(w naszym przypadku, hormonu tarczycy) i uszkodzeniem z tego powodu wątroby ?????? Często zmiany w wątrobie są wywołane przez leki (tzw. zmiany polekowe). Duże znacznie maja leki typu hormony płciowe. Czy coś wiadomo o działani...
  • Lekarz pierwszego kontaktu zlecił mi badanie tsh, wynik wyszedł średni jak na kobietę planującą dziecko, więc żeby skonsultować się z endokrynologiem dorobiłam sobie Ft3 i Ft4 ale dopiero po 3 dniach bo był weekend. czy to ma ogromne znaczenie.
  • Ginka kazala zrobić. prywatnie oczywiście, bo przecież w tym cholernym kraju nic nie da się zrobić chyba bez pieniędzy! Więc mi obliczyli w przychodni, że 140 zeta. za co? Co wskażą te hormony przy staraniach ciążowych?
  • cześć dziewczyny - odebrałam dzisiaj ierze wyniki hormonów tarczycy: TSH - 2.99 uUI/ ml (norma: 0,25 - 5) FT3 - 3,36 pg/ml (norma 1,45 - 3,48) FT4 - 11,06 pmol/l (norma 9-20) i co sądzicie? dodam, że z prolaktyną nie mam problemów, a poprzednie TSH sprzed 3,5 m-ca było na poziomie: 3,78 uUI/ml. Z góry dziękuję za wszelki wskazówki
  • Witam. Jestem na forum pierwszy raz ,chciałabym się dowiedzieć czy antybiotyki zmieniają wchłanianie Euthyroxu. 20 lat jestem już po częściowej resekcjii tarczycy ,do czasu zdiagnozowania u mnie Boreliozy i rozpoczęcia leczenia bardzo duzymi dawkami antybiotków czułam się bardzo dobrze .Dawki Eutyroxu i wyniki krwi ok. Od 5 lat leczę Boreliozę i nie mogę poradzić sobie z hormonami tarczycy ,w zależności od tego jaki abx biore ,wyniki mam raczej w normie: tsh -1,500 /0,27-4,2/ ft3 -20,26...
  • Słyszałam, że nadmiar lub niedobór hormonów tarczycy może mieć wpływ na gorszy stan włosów. Czy ktoś wie, jakie to dokładnie hormony? Bo są takie: TSH, T3, T4, wolne T3 i wolne T4. Bardzo proszę o odpowiedź.
  • macie może jakieś aktualne normy dla hormonów tarczycy,bo gdzie znajdę to podane są inne-roszkę się różniące i dlatego zastanawia mnie mój wynik FT4 TSH: 1,820 uUl/ml, FT3: 5,4 pmol/l, FT4: 12,3 pmol/l
  • Witam, dzisiaj odebrałam wyniki badań na poziom hormonów tarczycy. Mam podwyzszona wartość TSH, a TF3i TF4 prawidłowe. Czy to swiadczy o niedoczynności tarczycy? Czy któraś z was miała taki problem? Pozdrawiam
  • Mam problem z poceniem. Ponoc warto przebadac hormony? Czy ktos wie jakie badania hormonow powinno sie zrobic przed wizyta u endokrynologa? dziekuje
  • chcac pozbyc sie tluszczu zazywam hormony tarczycy t4 eurothyx 50do 100 mcg dziennie, i o dziwo stala sie rzecz niebywala, otoz zwiekszyla mi sie sila i masa miesni,twardosc i oczywiscie definicja, po 2 tygodniach stosowania, mam zupelnie inna jakosc sylwetki, masa miesniowa stala sie pelna nabrzmiala ale syucha, , cala woda spod skory jakby weszla do miesni, ,mam lepsza termogeneze na treningach bo nie jest mi goraco, oproc ztego skora stala sie gladka i bardziej opalona,wiec mys...
  • Hej, widziałam, że na tym forum wiele osób zna się na chorobach tarczycy. Dziś odebrałam wyniki, do lekarza idę w przyszłym tygodniu, więc chciałabym najpierw poznać waszą opinię na temat następujących wyników: TSH 1,260 mU/l (norma: 0,27-4,2) FT4 17,12 pmol/l (norma: 12-22) FT3 4,4 pmol/l (norma 3,1-6,8). Niby wszystkie mieszczą się w normie, czy to znaczy, że tarczyca mi się wyleczyła?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się