pan.nikt 04.04.06, 10:40 Przewodniczący Sojuszu Lewicy Demokratycznej Wojciech "BAMBUKO" Olejniczak www.naszdziennik.pl/index.php?typ=dd&dat=20060404&id=dd15.txt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
l.george.l Ta jeszcze lepsza 04.04.06, 11:04 PIS-dzielec. Zdaje się, że tak się teraz mówi o sympatykach PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ycbo Re: Ta jeszcze lepsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 12:57 Chrzanić nasz dziennik i jego opinie. Może Pan nikt jako człowiek mądry i inteligentny zauważył jakieś osiągnięcia tego prezydenta i tego rządu. Tylko proszę o konkrety bo to że ukradł jednym i dał innym (becikowe) to już wiem i nie robi to namnie wrażenia. To że wycofał się ze wszystkich wyborczych obietnic to też wiem i chrzanienie że na to trzeba czasu to też wiem i wiedziałem kiedy przed wyborami obiecywali coś czego nie można spełnić. To wracamy do początku - JAKIE SĄ OSIĄGNIĘCIA - bo SLD, PO, UW, AWS, UP, ZCHN i inni ciągle ci sami ludzie pod ciągle zmieniającymi się nazwami też obiecywało i dlatego są na równi z nimi najzwyklejszymi oszustami zapewniającymi sobie ciepłe posadki i apanaże kosztem naiwnego wyborcy ( coraz mniej inteligentnego ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks4 dalsze też nie najgorsze IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.06, 13:36 Mnie spodobała się ksywka" Bracia mniejsi"- to chyba ze św. Franciszka? Bo ksywka "pingwin" w odniesieniu do przewodniczącego klubu parlamentarnego PiS mimo że trafna- jest niesmaczna. Konio- dobra bo bez podawania nazwiska wiadomo, o kogo chodzi Kazimierz Krzywousty- taka sobie Jarosław K.- dobra, ale nie wiadomo, o kogo chodzi Cygański- chyba chodzi o popisującego się subtelnymi zagadkami posła PiS Prezydencik- słodka! A przy okazji- dlaczego podczas orędzia trzymał kurczowo dłonie na krawędzi stołu? On nie trzymał, on wisiał No i nabijaj się dalej z naszych ludzi- panie nikt!!! Starczy na dziś? Odpowiedz Link Zgłoś
grendelek Re: dalsze też nie najgorsze 04.04.06, 15:44 A co powiecie na jeden z popieranych przez PiSiorki modeli rodziny: "skromny mezczyzna z kotem"? Niestety by Szymon Majewski a nie moje, ale i tak nie rozwalilo... Odpowiedz Link Zgłoś
mirek.zkanady Re: dalsze też nie najgorsze 05.04.06, 05:55 ile dokladnie masz wzrostu, kiksie? Jesli mniej niz 190 cm (tyle mam ja) to stul pysk, kurduplu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Fajna ksywka!! 04.04.06, 16:09 Zrobił ich w Bambuko czy też został zrobiony w Bambuko? Nie chwytam. Odpowiedz Link Zgłoś
igo.xp Sam siebie tak nazwał. 04.04.06, 21:14 Wojciech Olejniczak, szef partii czującej na karku oddech śmierci parlamentarnej, przy całej swej trosce o spokój i powagę własnych wypowiedzi (bo to się podoba wyborcom) wypalił razu pewnego że Kaczyńscy lub PiS "zrobili kogoś w bambuko". Prostactwo w konfrontacji z jakimś konkretem (nie pamiętam już o co chodziło) wylazło z szefa SLD "pełną gembą". Jako że to nie pierwszy przypadek wpadki polemicznej pana Olejniczaka, który stosując taki proletariacko-zawadiacki żargon językowy sam siebie "robi w bambuko", uważam że ksywka pasuje do pana Olejniczaka jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9917 Re: Sam siebie tak nazwał. 05.04.06, 00:01 Za to Jarek "Wodzu" Kaczyński nigdy gafy nie popełni.Bo jeżeli ktoś to ujawni,to znaczy że jest z "układu". A "bracia mniejsi"- rewelacja :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
igo.xp Re: Sam siebie tak nazwał. 05.04.06, 01:57 Biega o to kocie9917 że ksywka szefa SLD "bambuko" to dobry żart, który zaistniał z kontekstu sytuacyjnego. Poza tym, do nadętej udawaną powagą twarzy Włodka Olejniczaka ta ksywka po prostu pasuje. Wszystkie inne wymyślane "dla równowagi" ksywki przyszywane przez donaldczyków pisowcom to męczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9917 Re: Sam siebie tak nazwał. 05.04.06, 08:28 Nie musisz podpowiadać.Na dobrych żartach sam się poznaję. Odpowiedz Link Zgłoś
qbel2 Re: Sam siebie tak nazwał. 05.04.06, 09:24 igo.xp napisał: >pana > Olejniczaka, który stosując taki proletariacko-zawadiacki żargon językowy > sam siebie "robi w bambuko", uważam że ksywka pasuje do pana > Olejniczaka jak nic. Pewno, że jest prostak, gdzie mu tam do kultury "Spiep.rzaj dziada" Odpowiedz Link Zgłoś
cozano Re: Fajna ksywka!! 05.04.06, 04:13 Czy Premier Krzywousty to tez ladna ksywka? www.nie.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks4 Re: Fajna ksywka!! IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.06, 11:12 tia666 napisał: > "yesyesyes" - bardzo orginalna ksywka --------- słyszałem tez czasownik na określenie czynności wydawania okrzyku:yesyesyes. Brzmi on: jesować. Ja jesuję, ty jesujesz itd. Może tez być graciasowanie- po ostatnim pobycie p. Premiera w Hiszpanii, gdzie z taką sama emfazą dziekował Hiszpanom za otwarcie rynku pracy: graciasgraciasgracias! Odpowiedz Link Zgłoś