Dodaj do ulubionych

- 18 stopni !!!

08.01.03, 18:43
tyle bylo dzis u mnie na termometrze, brrrrrrrrr (wreszcie jakas porzadna
pogoda:)

w sumie to nie pamietam takich mrozów w Poznaniu, a Wy?

pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: XXL Re: - 18 stopni !!! IP: *.echostar.pl 08.01.03, 20:19
      W rzeczywistości było 20,5*C.
      I to na wysokości 2 metrów.
      Przy gruncie bywa z reguły jeszcze o parę stopni zimniej zimniej.
      Za to przy oknie "nieco" cieplej :-)

Dziś jak się nie zachmurzy w nocy to będzie
      jeszcze zimniej brrrrrrrrrrrrrr.

• Gość: Tomek Re: - 18 stopni !!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.01.03, 20:26
        Dziś w okolicy Czerwonaka około godziny 7,30 było -22 stopnie. Ostatnio taka
        ostra zima była w roku 1996 - ostra i długa bo temperatury poniżej -10 stopni
        utrzymywały sie jeszcze do kwietnia. Szlag by trafił takie zimy...
        • Gość: Dzidka Re: - 18 stopni !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.03, 20:38
          Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Dziś w okolicy Czerwonaka około godziny 7,30 było -22 stopnie. Ostatnio taka
          > ostra zima była w roku 1996 - ostra i długa bo temperatury poniżej -10
          stopni
          > utrzymywały sie jeszcze do kwietnia. Szlag by trafił takie zimy...

Pamiętam - śnieg leżał wtedy 138 dni!
          • mantis1 Re: - 18 stopni !!! 08.01.03, 21:54
            to w takim razie ze mna jest cos wrong, bo ja nic nie pamietam:), hehehe
            starosc nie radosc?

btw idzue ocieplenie bedzie -4:))))))))w piatek
            • misiamisia Re: - 18 stopni !!! 09.01.03, 15:37
              My, Poznaniacy, powinnismy sie cieszyc i skakac z tej radosci, ze mamy tak...
              cieplo. Pare nocy temu, slawne Suwalki odwiedzilo -36 (slownie: minus
              trzydziesci szesc) stopni!!!
              • mantis1 Re: - 18 stopni !!! 09.01.03, 18:03
                podobno suwalki zostaly wylaczone z granic administracyjnych kraju, teraz
                naleza do rosji.....
    • Gość: Stefan, Chicago Lecę się wygrzać!!! IP: *.CHCGILGM.covad.net 09.01.03, 19:20
      Ja pamiętam - byłem ministrantem i na 6.15 rano jechałem na nartach slużyć do
      mszy porannej. (w kościele Chrystusa Króla na Górczynie, tuż przy Szachcie)
      Płakałem wtedy z zimna. Wiem, że wtedy było minus 25. Ale to dawno było.
      W sobotę rankiem lecimy wygrzać dupkę w ciepłym piaseczku. Taki wyskok na pięć
      dni pod palmy na Karaibach. Właśnie w piątek ma się u nas zacząć zimnica więc
      dobrze się stało. Wczoraj było plus 12 ale już jutro ma iść zimnica z Kanady.
      Stefan
      • mantis1 Re: Lecę się wygrzać!!! 09.01.03, 20:34
        zimnica z kanady, he ameryknce ciagle widza tam tylko zimnice i nic
        wiecej...nie mowie o Tobie ofkors. karaiby? sounds good, but have u ever been
        on Key West? goraca polecam !
        • Gość: Stefan, Chicago Jutro o tej porze będziemy - IP: *.CHCGILGM.covad.net 10.01.03, 18:09
          mantis1 napisał:

> zimnica z kanady, he ameryknce ciagle widza tam tylko zimnice i nic
          > wiecej...nie mowie o Tobie ofkors. karaiby? sounds good, but have u ever been
          > on Key West? goraca polecam !
          ===============================================================
          wygrzewać dupki w ciepłym piaseczku pod palmami!

Oczywiście,że byłem - na samym koniuszku - nawet usiłowałem wypatrzeć Kubę ja
          wulkan gorącą ale niestety - za mgiełką była.
          Hawaje jednak są najlepsze - swego czasu bywałem tam często - byłem
          przewodnikiem po Hawajach a potem robiłem tam doktorat oczywiście dotyczący
          wulkanów hawajskich. Było to robione z potrzeby serca jedynie i dla
          przyjemności, ale wielka satysfakcja z powodu tego jest, że jestem pierwszym
          absolwentem UAM, który ma doktorat zrobiony na Hawajach i oglądał na wlasne
          błękitne oczka wylew lawy z Kilaulea pod wodą.Fantastiko! Jestem honorowym
          obywatelem Honolulu - w dyplomie mam wspomniane, że do końca życia mam
          zagwarantowany przejazd środkami miejskiej komunikacji za darmo a po śmierci
          bezpłatny pochówek w Punchbowl - to jest krater wygasłego wulkanu - warunek
          jest, że rodzina ma dostarczyć tam zwłoki. Hłe, hłe!
          Stefan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka