mantis1 08.01.03, 18:43 tyle bylo dzis u mnie na termometrze, brrrrrrrrr (wreszcie jakas porzadna pogoda:) w sumie to nie pamietam takich mrozów w Poznaniu, a Wy? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XXL Re: - 18 stopni !!! IP: *.echostar.pl 08.01.03, 20:19 W rzeczywistości było 20,5*C. I to na wysokości 2 metrów. Przy gruncie bywa z reguły jeszcze o parę stopni zimniej zimniej. Za to przy oknie "nieco" cieplej :-) Dziś jak się nie zachmurzy w nocy to będzie jeszcze zimniej brrrrrrrrrrrrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: - 18 stopni !!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.01.03, 20:26 Dziś w okolicy Czerwonaka około godziny 7,30 było -22 stopnie. Ostatnio taka ostra zima była w roku 1996 - ostra i długa bo temperatury poniżej -10 stopni utrzymywały sie jeszcze do kwietnia. Szlag by trafił takie zimy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: - 18 stopni !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.03, 20:38 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Dziś w okolicy Czerwonaka około godziny 7,30 było -22 stopnie. Ostatnio taka > ostra zima była w roku 1996 - ostra i długa bo temperatury poniżej -10 stopni > utrzymywały sie jeszcze do kwietnia. Szlag by trafił takie zimy... Pamiętam - śnieg leżał wtedy 138 dni! Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: - 18 stopni !!! 08.01.03, 21:54 to w takim razie ze mna jest cos wrong, bo ja nic nie pamietam:), hehehe starosc nie radosc? btw idzue ocieplenie bedzie -4:))))))))w piatek Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: - 18 stopni !!! 09.01.03, 15:37 My, Poznaniacy, powinnismy sie cieszyc i skakac z tej radosci, ze mamy tak... cieplo. Pare nocy temu, slawne Suwalki odwiedzilo -36 (slownie: minus trzydziesci szesc) stopni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: - 18 stopni !!! 09.01.03, 18:03 podobno suwalki zostaly wylaczone z granic administracyjnych kraju, teraz naleza do rosji..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan, Chicago Lecę się wygrzać!!! IP: *.CHCGILGM.covad.net 09.01.03, 19:20 Ja pamiętam - byłem ministrantem i na 6.15 rano jechałem na nartach slużyć do mszy porannej. (w kościele Chrystusa Króla na Górczynie, tuż przy Szachcie) Płakałem wtedy z zimna. Wiem, że wtedy było minus 25. Ale to dawno było. W sobotę rankiem lecimy wygrzać dupkę w ciepłym piaseczku. Taki wyskok na pięć dni pod palmy na Karaibach. Właśnie w piątek ma się u nas zacząć zimnica więc dobrze się stało. Wczoraj było plus 12 ale już jutro ma iść zimnica z Kanady. Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: Lecę się wygrzać!!! 09.01.03, 20:34 zimnica z kanady, he ameryknce ciagle widza tam tylko zimnice i nic wiecej...nie mowie o Tobie ofkors. karaiby? sounds good, but have u ever been on Key West? goraca polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan, Chicago Jutro o tej porze będziemy - IP: *.CHCGILGM.covad.net 10.01.03, 18:09 mantis1 napisał: > zimnica z kanady, he ameryknce ciagle widza tam tylko zimnice i nic > wiecej...nie mowie o Tobie ofkors. karaiby? sounds good, but have u ever been > on Key West? goraca polecam ! =============================================================== wygrzewać dupki w ciepłym piaseczku pod palmami! Oczywiście,że byłem - na samym koniuszku - nawet usiłowałem wypatrzeć Kubę ja wulkan gorącą ale niestety - za mgiełką była. Hawaje jednak są najlepsze - swego czasu bywałem tam często - byłem przewodnikiem po Hawajach a potem robiłem tam doktorat oczywiście dotyczący wulkanów hawajskich. Było to robione z potrzeby serca jedynie i dla przyjemności, ale wielka satysfakcja z powodu tego jest, że jestem pierwszym absolwentem UAM, który ma doktorat zrobiony na Hawajach i oglądał na wlasne błękitne oczka wylew lawy z Kilaulea pod wodą.Fantastiko! Jestem honorowym obywatelem Honolulu - w dyplomie mam wspomniane, że do końca życia mam zagwarantowany przejazd środkami miejskiej komunikacji za darmo a po śmierci bezpłatny pochówek w Punchbowl - to jest krater wygasłego wulkanu - warunek jest, że rodzina ma dostarczyć tam zwłoki. Hłe, hłe! Stefan Odpowiedz Link Zgłoś