Dodaj do ulubionych

Fotowątek na wtorek

04.08.26, 07:56
Probowałam zrobić wczoraj telefonem zdjęcia burzy. Nic oczywiście nie wychodziło, bo mój telefon jest zbyt wolny, no ale coś tam wyszło, zwłaszcza, kiedy pie...ęło tuż nad moją głową 😅 zastanowiłam się nawet jak duże jest prawdopodobieństwo, że piorun uzna, że ja stojąca na balkonie na 18 piętrze jestem świetnym celem 😅
Niestety dziś znów gorąco i nic po tym deszczu nie zostanie..
Co u was? Jakie plany? Co na obiad? Co ładnego? 🙂
Obserwuj wątek
    • szmytka1 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 08:40
      Upal. Auto na reanimacji, znowu trzeba wszędzie pieszo. Muszę zerwać z 5 litrów borowek i komuś podarować, bo nie chce mi się nic z nich robić.
      • szarmszejk123 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 08:54
        Co to za koszmarki?:p a borówki daj mnie :p mogę sobie sama pozbierać:p
        • szmytka1 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 08:57
          Stragany na jarmarku dominikańskim. Fajna makabra, drewniany zombiak i byly inne straszne, ale na zdjęciu całościowym nie widać wyraźnie, a zbliżeń nie robiłam.
          • szarmszejk123 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 09:00
            Tam obok królika siedzi królowa kier z Alicji? ? 🤔
            • niezwykladziewczyna Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 09:37
              A to nie jest klaun z filmu „To „.
              • szarmszejk123 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 09:42
                No właśnie nie wiem, w sumie faktycznie chyba to bardziej on. Jestem ślepa niestety :p
                • szmytka1 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 09:47
                  Moze będzie lepiej widać, ja mam już stary tel i nie robi zbyt dobrych zdjęć, ale w powiększeniu rozpoznacie
              • szmytka1 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 09:45
                Byly klauny, czy królowa, to nie zwróciłam uwagi. Mnie się kolorowy królik podobał. Dzieci ogladały makabreske, a ja krolika
          • primula.alpicola Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 11:57
            Cholerny jarmark, co roku bywam i za każdym razem obiecuję sobie, że to ostatni raz, i co? I jadę znowu!
      • homohominilupus Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 10:09
        Ja bym chciała te borówki.

Ps. A zamrozić nie możesz?
        • szmytka1 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 10:18
          Nazamrazalam jagód leśnych. Nie mam miejsca już.
    • mariola233 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 08:59
      Witaj piękna,umnie na obiad to samo co wczoraj,zupa szczawiowa i osobno ziemniaki z cebulą smażoną,pozdrawiam serdecznie i życzę miłego,spokojnego i upalnego dnia 🌻🌹🌺🪻🌷
      • szarmszejk123 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 09:01
        No dzięki eh, też ci super życzenia:p nie chce upału:p
        Ale twój obiad bym zjadła. Szczawiową jadłam ostatnio chyba ze 20 lat temu :p
        • homohominilupus Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 10:11
          Szczawiowa z tymi ziemniakami wygląda super.

Gdzie sie kupuje szczaw? Bo bede niedługo w Pl to bym zrobiła.
          • szarmszejk123 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 10:15
            W warzywniaku? Tak strzelam :p
          • kochamruskieileniwe Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 11:40
            na targu (ale nie zawsze jest)
            zbiera sie samemu na łącę
            kupuje sie juz przetworzony w słoiku - to najpewniejsze źrólo

np https://ekologicznysklepik.pl/environment/cache/images/productGfx_3110_0_0/Szczaw-Siekany_Naturo.jpg

W sklepach zwykle jest Urbanek, Rolnik, Mosso.
            Widzałam gdzies tez szczaw kiszony.
            • cudko1 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 12:54
              kochamruskieileniwe napisała:

>
              > np https://ekologicznysklepik.pl/environment/cache/images/productGfx_3110_
> 0_0/Szczaw-Siekany_Naturo.jpg
              >
              ten ze zdjecia jest koszmarny, albo mi sie tak trafilo, same lodygi, grube i twarde/lykowate, praktycznie zero lisci NIE POLECAM
          • mariola233 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 11:56
            Ma rynku kupi pani teraz świeży
    • niezwykladziewczyna Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 09:18
      Dzisiaj będzie gorąco, więc siedzę w domu. Obiadu też raczej nie będzie.
      • niezwykladziewczyna Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 09:19
        Matko, ten mój telefon jest w rąbnięty 😁
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 09:45
      Urlopowo grasujemy u sąsiadów po drugiej stronie Bałtyku, pogoda super - 23 stopnie i słońce, będzie trochę zwiedzania, jedzenia i trochę kapania
      • bazia_morska Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 10:40
        Pięknie!
    • nenia1 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 10:03
      Wieczorem przyjechałam do Bawarii, chcemy zobaczyć ostatni zamek Ludwiga Bawarskiego jakiego jeszcze nie widzieliśmy. W planach więc rejs na wyspę Herrenchiemsee. Wczoraj kolacja na widokiem na jezioro.
      Menu ugina się od regionalnych ryb. Dementuje więc plotki, że w Niemczech, w miejscach turystycznych zanika regionalna kuchnia wink
      Pierwszy raz jadłam golca, pyszna ryba. Bardzo smaczna, delikatna, fajnie podana z warzywami z grilla i puree. Dzisiaj może zjem sielawę, podobno tutejszy rarytas. Zobaczymy co się uda "upolować" big_grin
    • bazia_morska Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 10:39
      Zdjęcia super! Tu zdjęcie sprzed kilku dni, teraz jestem w domu tylko z kotem i odpoczywaaaam. Niezbyt gorąco, do końca tygodnia mam wolne, rower, grzebanie w ogródku, a potem do roboty.
    • snakelilith Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 10:53
      Podobno ostatni dzień w tym tygodniu z temperaturami powyżej 30 stopni. Po nocnym deszczu jest nawet jeszcze zadziwiająco chłodno, w domu tylko 26, a na zewnątrz daleko do zapowiadanych 34.
      Od siedzenia w domu tyłek mnie już boli, ale w tej duchocie nie da się nic robić. Odliczam dni do końca sierpnia.
      Na obiad znowu couscous z sałatką i serem owczym. Na deser kupne lody.
      Rano na leszczynie pod oknem z kuchni uganiały się wiewiórki. Jedną udało mi się sfotografować, choć ajfon zrobił kijowe zdjęcie, musiałam trochę powiększyć, by było widać rudzielca.
      • szarmszejk123 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 11:09
        U mnie jest totalna sauna. Jest w tej chwili 28 stopni, odczuwalna 31 i kompletnie nie ma czym oddychać. Ponoć dziś w nocy też ma być burza, może mi się uda zrobić lepsze fotki i moooże jutro będzie chłodniej. Mam nadzieję....
      • kochamruskieileniwe Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 11:43
        wczoraj obeszłam swoje trzy leszczyny. Jeszcze tydzień temu uginały sie od orzechów. Obecnie wisza nieliczne. Znowu wiewiórki byly szybsze big_grin (orzechy do zbioru przez ludzi jeszcze sie nie nadają)
        • snakelilith Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 12:11
          My tych leszczyn mamy tu całą ulicę i w sąsiedniej też, dlatego starczy dla wszystkich wiewiórek. Dla ludzi te orzechy się nie nadają, to są już stare, bardzo wysokie drzewa, nie krzewy, orzechy są małe i często puste.
          Od końca sierpnia spada to wszystko na ulicę i pyka jak popcorn w mikrofali gdy przejeżdżają po tym samochody.
    • default Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 11:09
      Ja nawet nie próbowałam zrobić zdjęcia burzy - a pięknie było, całe niebo się rozświetlało, ogromne zygzaki piorunów. Siedziałam na tarasie i podziwiałam - tylko Bronek mi przeszkadzał, bo się bardzo boi burzy, więc pchał mi się nerwowo pod spódnicę 🙂 W końcu odpuścił i poszedł schować się w łazience 😀
      Ale takie ujęcie ktoś wrzucił
      m.demotywatory.pl/5351372
      Dziś na obiad fasolka szparagowa z jajkiem sadzonym i odsmazanymi ziemniakami.
      • szarmszejk123 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 11:10
        U mnie właśnie nie było w ogóle zygzaków, pioruny były jakby wewnątrz chmur. Liczyłam na zygzaki ale jak się nie ma co się lubi.. wink
      • primula.alpicola Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 11:59
        Bronek nie boi się burzy, to dzielny i waleczny piesek, on się boi o Ciebie, że Ty się boisz burzy!
        • abasia0 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 12:09
          Obiad zrobiłam bladym świtem: fasolka i pieczeń, bo dziś i jutro u mnie bardzo, wręcz koszmarnie gorąco. Wieczorem będę walczyła z osami o śliwki i ogórki🙂 najbardziej podstępne są kiedy siadają na ogrodowym kranie i piją ze zwisających kropli.
          • szarmszejk123 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 12:10
            Moje ulubione śliwki!
        • default Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 12:12
          Może i tak 🙂 Kiedy wyszłam z nimi na siku zanim zaczęło padać, to szedł dosłownie przyklejony do moich nóg - pilnował pańci 😉
          • primula.alpicola Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 12:45
            No, oczywiście! Jak mogłaś w ogóle pomyśleć że on się boi!
            Mój psinek też zawsze się boi o mnie, i już godzinę przed burzą nie odstępuje mnie na krok.
            To samo w sylwestra, wie że mnie przerażają tfu fajerwerki i dodaje mi otuchy.
    • jkl13 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 11:16
      Ja mam wczorajszy jarmark dominikański w Gdańsku. I najlepsze kaszubskie pączki, czyli ru...ki smile
    • alexis1121 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 11:40
      Buziaki dla wszystkich ❤️
      • szarmszejk123 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 11:41
        Uśmiechnij się! Z uśmiechem ci do twarzy!
    • primula.alpicola Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 11:53
      Ciepłoooo!
      Rano byłam na badaniu hpv (w końcu pojawiła się możliwość nfz), zrobiłam też badania krwi, tu już niestety z własnej kieszeni, zrobiłam trening, kupiłam deskę sup, a po południu jadę na jogę do jakiegoś dworku, nawet nie wiem, bo mnie koleżanka tam zabiera.
      Mam jechać do sklepu ale zapomniałam po co!!! Więc siedzę i próbuję sobie przypomnieć!
      Na zdjęciach edno z moich ulubionych jezior, perełka ukryta w lesie
      • szarmszejk123 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 12:01
        Kurde, ja strasznie nie lubię pływać w jeziorze, trauma z dzieciństwa 😅 te wszystkie rośliny które cię smyrają, błeee :p
        • primula.alpicola Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 12:05
          Też nie lubię, więc wchodzę do wody tam, gdzie jest w miarę ładne dno.
          Ale w sumie, nic mnie nie powstrzyma, jestem od niemowlęctwa ciągana po jeziorach, rzekach, namiotach, łodziach i kajakach, więc mam jeziora we krwi. Kocham, to najlepszy relaks.
          • szarmszejk123 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 12:06
            Też byłam ciągana a nawet wyrzucana w kapoku na środku jeziora. Co wtedy wydawało mi się świetną zabawą, teraz wydaje mi się, że moi starzy chcieli się nas po cichu pozbyć...
            • primula.alpicola Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 12:14
              Dobrze że w kapoku!
              Mnie na szczęście ojciec nauczył pływać w cywilizowany sposób, wyrzucanie do jeziora było dopiero kiedy już umiałam pływać, i faktycznie była to przednia zabawa.
              A na obiad pomidorowa z makaronem.
              Nadal nie wiem czego potrzebuję ze sklepu. No mgła mózgowa! Siedzę z torbą w ręku jak debil.
              • szarmszejk123 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 12:16
                Wiesz co, wstyd się przyznać, ale nawet mając ojca marynarza nigdy nie nauczyłam się dobrze pływać. Nie idę na dno jak kamień, ale żadna ze mnie pływaczka :p
                • primula.alpicola Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 12:47
                  Znaczy, przemieszczasz się w wodzie?
                  Zawsze możesz się nauczyć, ja parę lat temu ogarniałam crawla z trenerką, niestety zabrakło mi wytrwałości, żeby go samodzielnie doskonalić.
                  • szarmszejk123 Re: Fotowątek na wtorek 04.08.26, 12:56
                    No, przemieszczam się, stylem własnym mieszanym 😅

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka