Dodaj do ulubionych

pediatra Katarzyna Sosińska

06.06.06, 19:43
Czesc Dziewczyny!
Wiem, ze forum czyta wiele mlodych mam, korzystajac z tej okazji chce sie
spytac o pediatre Katarzynę Sosińską. Czy ktoras z Was miala z nia kontakt?
Co mozecie o niej powiedziec?
Przyjmuje na ul. Katowickiej (osiedle TBS, obok osiedla Polanka).
Bylabym wdzieczna za azda odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • mila39 Re: pediatra Katarzyna Sosińska 08.06.06, 13:44
      zadzwoń na katowicką i się o nią zapytaj 061 887-42-95
      uważasz że jest dobrym lekarzem?
      pozdrawiam
      • levino Re: pediatra Katarzyna Sosińska 13.06.06, 23:14
        no wlasnie nie wiem jakim jest lekarzem, dlatego sie pytam na forum, chcialabym
        do niej zapisac moja coreczke.
    • daxie Re: pediatra Katarzyna Sosińska 16.06.06, 16:16
      Hej,
      ja zapisałam mojego 18 dniowego synka do dr Sosińskiej. Pani dr była u nas na
      wizycie w domu (po tygodniu od urodzenia Bartka), byliśmy tez raz w przychodni.
      Niestety mam mieszane uczucia jeśli o nią chodzi... Nie moge podważać jej
      kompetencji jako lekarza, bo się na tym nie znam, poza tym nie mamy z synkeim
      większych kłopotów. Ale pani dr zraziła mnie na samym wstępie - weszła do nas i
      w progu zaznaczyła, że bardzo się spieszy i nie ma czasu (a mieliśmy tyle pytań-
      wszytskie pozostały bez odpowiedzi). Zdabała synka bardzo szybko (zbyt
      szybko?), lekceważąc nasze obawy. Skończyło się na tym, że (dla własnego
      spokoju) wezwaliśmy pediatrę prywatnie. Moim zdaniem pani doktor jest zbyt
      zasadnicza i jakaś oschła. Nie wymagam oczywiście, żeby rozczulała się nad moim
      dzieckiem, ale trochę życzliwości nie zaszkodziłoby. Podsumowując -
      zastanawiamy się nad zmianą lekarza.
      Widzę, że mamy dzieci w prawie równym wieku - Bartek urodził się 28 maja. Ja
      mieszkam na ul. Polanka, a Ty?
      • levino Re: pediatra Katarzyna Sosińska 19.06.06, 11:33
        odpowiedz przeslalam na priva :)
        • mila39 do levino 19.06.06, 12:26
          ja też poprosze na priv.
          dzięki
    • daxie Re: pediatra Katarzyna Sosińska 16.06.06, 16:18
      I też rodziłam z dr Słopieniem!
    • abuba Re: pediatra Katarzyna Sosińska 21.11.06, 12:15
      Podbijam wątek - chciałabym zasięgnąć opinii co do osoby Pani doktor.
      Wprowadziliśmy się na Polankę i chciałabym zapisac dzieci do przychodni. Warto
      do dr Sosińskiej?
      Abuba
      • borsuk_m Re: pediatra Katarzyna Sosińska 22.11.06, 18:53
        Mam kilkuletniego synka i niejedno doświadczenie z pediatrami. Nie wiem, jak
        pani dr Sosińska podchodzi do zupełnych maluchów, bo trafilismy do niej jakieś
        pół roku temu. Z tych kilku pediatrów, których poznałam (synek naprawdę dużo
        choruje), pani dr Sosińska zdobyła moje największe zaufanie. Jeśli chodzi o
        życzliwość, to jest normalna, bez zbytniej wylewności, ale nie określiłabym jej
        jako oschłej. Tak napisała tutaj młoda mama po jednym kontakcie z panią doktor.
        Rozumiem odczucie, ale mimo wszystko na podstawie jednego spotkania nie można
        miarodajnie ocenić lekarza.
        Pozdrawiam serdecznie
        • abuba Re: pediatra Katarzyna Sosińska 24.11.06, 12:29
          Dziękuję za odpowiedź!
          Jestem już po pierwszej wizycie u Pani Doktor. Wrażenia pozytywne, za tydzień
          wizyta kontrolna, zobaczymy, czy uda się wyleczyć kaszel, który z mniejszym lub
          większym nasileniem męczy moją córkę (4 lata, przedszkolak) od prawie 2
          miesięcy. Podobało mi się, że Pani Doktor nie zaaplikowała od ręki antybiotyku,
          i powiedziała, ze bez ewentualnego prześwietlenia płuc antybiotyku dawać nie
          będzie. Po kuracji antybiotykowej zresztą już jesteśmy.
          Pozdrawiam
          Abuba
          • ulka43 Re: pediatra Katarzyna Sosińska 31.01.07, 09:58
            Moja koleżanka jest bardzo zadowolona z dr Sosińskiej. Z moim 5 -latkiem
            jesteśmy u dr Ignaszewskiej na Piastowskim, ale zastanawiam sie nad
            przenosinami do pani Kasi gł. dlatego, że to po sąsiedzku.
            Teraz znowu jestem w ciąży, czy możecie polecić DOBREGO gina w naszym
            mieście/okolicy? Gdyby przyjmował na NFZ wcale bym się nie obraziła ;)
            • pszczelarka Re: pediatra Katarzyna Sosińska 31.10.07, 22:56
              Nie wiem skąd te podejrzenia o oschłość, znam dr Sosińską od dawna i wg mnie
              trudno o lepszego lekarza pediatre w Poznaniu. Moja koleżanka opowiadała, że
              pani doktor jako jedyna wykryła u jej czterotygodniowego synka zachłystowe
              zapalenie płuc, chociaz przedtem w przychodni nic nie zauważli. Teraz Pani
              doktor przyjmuje zdaje mi się w prywatnym gabinecie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka