darek123452 27.06.06, 01:56 Witam przyszłych sąsiadów. Oczywiście jeśli oddadzą budynej. Tylko kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biedronka.22 Re: BUDYNEK B 27.06.06, 08:38 Hej!Co spowodowało takie opóźnienia z oddaniem budynku B? Jaki termin oddania mieszkań podano Wam obecnie? Czyżby problemy z ludźmi od prac wykończeniowych??? Może PWD powinno zlecić te prace innej ekipie... lub po prostu bardziej zmobilizować ludzi do pracy. Pozdrawiam, sąsiadka z D Odpowiedz Link Zgłoś
darek123452 Re: BUDYNEK B 27.06.06, 08:48 Co spowodowało? :) Scenka jak socrealizm: Godzina 11.00 wszyscy stoją, jeden udaje że czegoś szuka. Od przechodzącego czuć jakby wrócił właśnie z imprezy. Uwaga pomiar... Ilu pracowników na os. Kolorowym potrzeba do obsługi miary? Odp. 4 - po dwóch z każdego końca. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.22 Re: BUDYNEK B 27.06.06, 09:38 więc wpakowaliśmy się na niezłą minę... Zgłaszaliście w PWD swoje obserwacje z postępów prac, co oni na to? Chyba zamiast os.Kolorowe mogłoby zwać się Alternatywy... Odpowiedz Link Zgłoś
darek123452 Re: BUDYNEK B 27.06.06, 14:47 Wizyta w PWD: Pyt.1. Kiedy bedzie odbiór mieszkania? Odp.1. Nie wiem proszę spytac na budowie. Pyt.2. Kiedy bedzie zgoda na zasiedlenie? Odp.2. Nie wiem proszę spytac na budowie. Pyt.3. Proszę wystawić pismo do banku w celu aneksowania kredytu? Odp.3. Nie!!! Pyt.4. Czy jest prezes? Odp.4. Nie. Pyt.5. Kiedy będzie? Odp.5. Może w poniedziałek. Wizyta na budowie: Odp. Proszę pytac w PWD. Powoli tracę cierpliwość... Odpowiedz Link Zgłoś
tonka1 Re: BUDYNEK B 01.07.06, 10:43 Darek w wolnej chwili przeczytaj ponizszy link forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=441&w=44060047&v=2&s=0 Opis moich ostatnich przygod z PWD. Pozniej jeszcze pan P. na forum powiedzial, ze jestem "upierdliwym klientem i tylko ja sie czepiam" Widze, ze jest nas chyba wiecej :))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monaa28 Re: BUDYNEK B 28.06.06, 11:44 tak sie zastanawiam czy pwd nie kontroluje w ogole tego, co sie dzieje na budowie? a podaja chociaz wam jakies przyczyny tych opoznien? bo ja juz slyszalam rozne wersje i nie wiem tylko ktora (jesli ktorakolwiek) jest prawdziwa. oni teraz ten blok b w srodku wykanczaja tak? a w bloku c i d sa jakies inne ekipy, tzn. inna na kazdy blok? czy jedna na wszystkie? wiecie moze? biedronka nie jestes zalamana tym co nas czeka? :( Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.22 Re: BUDYNEK B 28.06.06, 13:42 Hej Monaa! Zaczyna mnie to wszystko zastanawiać... Moje doświadczenia w kontakcie z PWD są dobre, mam od nich info o opóźnieniu w D i przyznam szczerze, że po powrocie z urlopu chcę wybrać się na budowę i na spotkanie w PWD. Zastanawiam się czy przyszli mieszkańcy B nie mogą jakoś zjednoczyć sił i zadziałać wspólnie??? Co do ekip to napewno są różne, z tego co zaobserwowałam to najsprawniejsza jest grupa budująca - mury C rosły jak na drożdżach, ale ludzie od wykańczania B ślimaczą się totalnie... Chyba, że mają tyle prac wewnętrznych? To zależy przecież od życzeń poszczególnych mieszkańców, ale nie podejrzewam aby w każdym mieszkaniu mieli montaż płytek, układanie paneli itp. itd. Zresztą chyba brali to pod uwagę... Odpowiedz Link Zgłoś
monaa28 Re: BUDYNEK B 28.06.06, 13:57 podobno zawsze mury ida najszybciej, gorzej z wykonczeniem. na szybkim wybudowaniu murow im zalezy bo za to dostaja kolejne transze, a na samym koncu to juz tylko mala kwote. mnie nie te opoznienia tak przerazaja tylko czy oni w ogole ten blok oddadza? i dlaczego nikt nie kontroluje tych robotnikow??? ja i tak sie nie ludze ze nasz blok bedzie oddany w styczniu, a c niby mowili ze bedzie bez opoznienia ale zobaczymy. moze ja niepotrzebnie panikuje, ale podejscie do klienta w pwd jest conajmniej dziwne. nasz blok jest niestety wiekszy niz b i c wiec pomysl jak dlugo beda go budowac:) no chyba ze w wcn mowili prawde ze ekipa tego bloku jest wieksza. nie wiesz czy ruszyli juz z tym parterem? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.22 Re: BUDYNEK B 29.06.06, 09:18 dziś w drodze powrotnej z pracy podjadę i zobaczę jak wygląda nasz parter, więc jutro dam Ci znać. Też mnie przeraża, że D jest dużo większy od B i C, ale nie denerwujmy się na zapas. Opóźnienia i oddanie B jest dla mnie kompletną zagadką, zobaczymy jak im pójdzie z C... Co jakiś czas robię zdjęcia postępów na budowie i jeśli z C będą mieli ewidentne opóżnienia może ta dokumentacja do czegoś będzie nam pomocna?! Dziś niestety nie zrobię fotek :( Na stronie PWD termin oddania budynku D jest określony jako I kwartał 2007, ja mam w akcie grudzień 2006, a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
monaa28 Re: BUDYNEK B 29.06.06, 10:17 ja tez, 31 grudnia, ale dolicz sobie te 4 miesiace:) Odpowiedz Link Zgłoś
monaa28 Re: BUDYNEK B 29.06.06, 10:22 na stronie wcn jest IV kwartal 2006 a strony PWD to ja nie moge znalezc:) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.22 Re: BUDYNEK B 29.06.06, 10:46 www.pwd-mieszkania.pl w inwestycjach, kliknij na budynek D Odpowiedz Link Zgłoś
monaa28 Re: BUDYNEK B 29.06.06, 11:33 biedronka czytalas na tej stronie pwd w aktulnosciach kiedy oni mieli stan surowy zamkniety bloku b albo ile trwalo wybudowanie bloku c od momentu rozpoczecia??? szok!!! a blok d jest jakby wiekszy:( ostatnia nadzieja to ze ekipa w d jest rowniez wieksza Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.22 Re: BUDYNEK B 29.06.06, 12:16 nie czytałam, zajrzę w wolnej chwili. Monaa może założymy nowy temat: budynek D, bo gadamy tu tylko my, a do B nie należymy ;-) Może założenie nowego temtu uaktywni innych przyszłych mieszkańców D... Odpowiedz Link Zgłoś
monaa28 Re: BUDYNEK B 29.06.06, 12:28 dobry pomysl:) a co do obijania sie na budowie to nie tylko nasi tak sie lenia, na Bolka tez ludzie narzekaja ze 1 pracuje a 3 patrzy na niego i tez opoznienia duze maja. tylko co z tym zrobic? to zaloz ten nowy watek jako osoba dluzej udzielajaca sie na forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.22 Re: BUDYNEK B 29.06.06, 14:35 ok. Zapraszam zatem pod BUDYNEK D :-) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.22 Re: BUDYNEK B 25.07.06, 14:00 Czy oddają Wam już (a raczej 'wreszcie') mieszkania w bloku B? Odpowiedz Link Zgłoś
monaa28 Re: BUDYNEK B 30.07.06, 20:50 byłam właśnie na budowie i widziałam wreszcie ludzi w bloku B :) Odpowiedz Link Zgłoś