Dodaj do ulubionych

Ataner - ul. Literacka

IP: *.icpnet.pl 06.07.06, 21:37
Witam!

Jest tu na forum ktoś, kto kupił mieszkanie w Atanerze na ul. Literackiej?
Przegladam forum od jakiegos czasu i specjalnie nie widze, zeby toczyla sie
jakas dyskusja na ten temat, a chetnie bym poznal przyszlych sasiadow i
zapoznal sie z opiniami na temat budowy, ewentualnych problemow itp. itd.

pozdrawiam
Bard
Obserwuj wątek
    • Gość: Seba Re: Ataner - ul. Literacka IP: *.pl.mn.man.de / *.pl.man-mn.com 07.07.06, 06:32
      Witam,
      My kupiliśmy mieszkanie w klatce 2E.
      Z tego co widziałem budowa idzie pełną parą. Oby tak dalej.
      Orientujesz się może w sprawie ulgi odsetkowej? Z tego co ostatnio czytałem
      kochany rząd chce ją zlikwidować. Rozumiem że jeżeli mamy odbiory mieszkań
      grudzień i styczeń a przeniesienie własności jakieś 2-3 miesiące później to się
      niestety nie załapiemy? W której klatce kupiłeś?
      Pozdrawiam
      • Gość: Bard Re: Ataner - ul. Literacka IP: 150.254.115.* 07.07.06, 09:39
        Witam!

My kupilismy w klatce 2A. Nie mam pojecia jak jest z ulga odsetkowa, malo sie
        jeszcze interesowalismy, bo troche na gwalt kupilismy mieszkanie pod wplywem
        ciaglego wzrostu cen i jeszcze troche to by nas nie bylo stac, a praktycznie
        zalapalismy sie na jedno z ostatnich wolnych mieszkan, wiec mielismy silna
        presje... teraz nas pochlonely glownie sprawy zwiazane z kredytem, na szczescie
        udalo nam sie go dostac.
        Wlasnie tez chcialem zapytac jak jest z odbiorem mieszkan? Bo wszedzie jest
        napisane przelom roku, a jednak w umowie (przynajmniej ja) mam napisane, ze do
        20 lutego...
        Nie orientujesz sie moze, czy juz mozna wejsc na budowe? Na spotkaniu z
        architektem jak dokonywalismy przerobek, to polecal nam pojscie na budowe jak
        bedzie kladziona instalacja elektryczna, zeby porobic sobie zdjecia jak ida
        przewody.

pozdrawiam
        • Gość: Seba Re: Ataner - ul. Literacka IP: *.pl.mn.man.de / *.pl.man-mn.com 07.07.06, 12:12
          Witam,
          My w umowie mamy 31.01.07 a wasza klatka jest przed naszą więc teoretycznie
          powinniście mieć prędzej. Ten blok przed nami ma odbiór jeszcze prędzej.
          Co do wejścia na budowę to chyba gdzieś na umowie jest na dole numer do
          kierownika budowy. Nie powinno być problemów żeby się umówić i wejść zobaczyć.
          Tak przynajmniej mi się wydaje.

Z odzewem jest na razie rzeczywiście słabo :)
          • Gość: Bard Re: Ataner - ul. Literacka IP: 150.254.115.* 07.07.06, 14:10
            Jezeli Wasza klatka jest za 'zalamaniem' to faktycznie powinnismy szybciej dostac :)
            Bede musial zadzwonic do kierownika i zapytac co i jak, bo fajnie bedzie miec
            fotki instalacji elektrycznej, mysle, ze troche lat bedziemy mieszkac i rozne
            przerobki moga nam przyjsc do glowy z czasem :)

Szkoda, ze odzew niewielki poki co, ale mam nadzieje, ze sie rozkreci...

pozdrawiam
            • Gość: aga Re: Ataner - ul. Literacka IP: 83.238.74.* 19.08.06, 19:09
              Witam!
              Ja i moj chlopak mamy jedno z mieszkan z duzym balkonem od strony wjazdu do
              garaży.Nie pamiętam jaki to nr klatki:) Bardzo milo "slyszeć" tu sąsiadow! Czy
              ktoś wchodził już na budowę?
              • dreli Re: Ataner - ul. Literacka 21.08.06, 00:56
                Witam przyszylych sasiadow, mam mieszkanie w klatce 2C, jezeli chodzi o wejscie
                na budowe, to nie ma z tym zadnego problemu, teoretycznie trzeba sie umowic u
                kierownika, ale i bez tego mozna wejsc, bylem juz wiele razy, z aparatem, z
                rodzina, trzeba pogadac z panami ochroniarzami, sa bardzo mili, najnowsze
                wiesci z dzis, to poczatki kladzenia instalacji ogrzewania w budynku zachodnim,
                prawie wszystkie, a moze wszystkie, mieszkania maja juz okna, na balkonach
                klada juz izolacje, podobnie na dziedzincu, pozdro dla wszystkich
                • Gość: aga Re: Ataner - ul. Literacka IP: 83.238.74.* 21.08.06, 13:48
                  Byliśmy dziś w swym przyszłym gniazdku!!! Jest super. Czekam na odzew od
                  najbliższych sąsiadow:)
                  • Gość: Bard Re: Ataner - ul. Literacka IP: *.gprspla.plusgsm.pl 22.08.06, 08:22
                    Widze, ze w koncu po ponad miesiecznej ciszy forum znowu odżyło :)
                    Z wejsciem na budowe faktycznie wiekszych problemow nie ma, dwa razy do tej pory
                    bylismy. Teraz czekamy az instalacje elektryczna poloza, zeby porobic sobie
                    fotki, ale poki co prawie wszedzie jest, a u nas nie ma ;) okien rowniez jeszcze
                    przedwczoraj nie mielismy
      • Gość: Kasia Re: Ataner - ul. Literacka IP: *.eranet.pl 12.07.06, 10:29
        Cześć sąsiedzie :)
        Czytałam że aby załapać się na ulgę trzeba pokazać dokument o ukończeniu
        inwestycji. Może to być również pozwolenie na użytkowanie budynku mieszkalnego.
        Takie pozwolenie dostaniemy chyba wcześniej? więc może się uda :) Jeśli rząd
        zniesie ulgę to na pewno nie zniesie jej od razu co również zwiększa choć
        troche szanse na załapanie się na nią...
    • aprilas Re: Ataner - ul. Literacka jest odzew ;-) 11.07.06, 01:02
      Witam
      klatka 2B, odbiór 17.01.2007
      Mieszkam po sąsiedzku, więc budowę oglądam codziennie. Zdaje się, że coś już
      zaczęli z inst elektr w pierwszym budynku. No i stoją takie "zbiorniki" Knaufa,
      a to zdaje się cos z tynkami ma wspólnego.

Ciekawa jestem, ile osób które kupiło mieszkania w Atanerze, mieszka już w
      Strzeszynie? Z tego co się orientuję, to jak już tu ktoś zaczął miekszać, to
      tak szybko się nie przeprowadza gdzie indziej ;-)

A jakich zmian architektonicznych dokonywaliście? Najbardziej interesują nie
      mieszkania 2-pok, z kuchnią po środku (nasze ma 48,6m)Może podpowiecie coś
      ciekawego? My zakładamy rolety zewnętrzne, trochę zmniejszyliśmy otwory
      drzwiowe, bo lepiej pasują regulowane ościeżnice, włączniki światła będą na ok
      90 cm (podpatrzone w Atanerze na Katowieckiej) i "podnieśliśmy" dolną krawędź
      okna w kuchni, żeby można je było swobodnie otwierać nad blatem.

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów

Ania
      • Gość: Bard Re: Ataner - ul. Literacka jest odzew ;-) IP: 150.254.115.* 11.07.06, 09:20
        Witam sasiadke! :)

My w tej chwili tez budowe ogladamy codziennie, niestety pod wieczor, wiec
        kierownika budowy podejrzewam, ze nie ma co szukac, ale mysle, ze moze byc
        jeszcze klopot z wejsciem na teren - dlatego nie spieszymy sie z telefonowaniem.
        Codziennie przyjezdzamy sobie jednak na spacery z naszym malym Skrzatem i juz
        Strzeszyn znamy na wylot ;)
        Musze powiedziec, ze coraz bardziej nam sie podoba okolica i powoli ciezko nam
        sobie wyobrazic, ze mozna zamieszkac w innym miejscu ;)
        W zeszlym roku chcielismy kupic mieszkanie na os. na winogradach (pod lipami)
        ktore ataner budowal, ale perypetie z kredytem spowodowaly, ze dalismy sobie
        spokoj i teraz bardzo sie z tego cieszymy.

Mamy mieszkanie 2pok 53m i najwieksza zmiana jaka dokonalismy to przeniesienie
        kuchni do duzego pokoju czyli zrobienie aneksu... tym samym zrobilismy
        mieszkanie 3pok :] ... nie powiem, ze z tym problemu nie bylo, bo na przyklad
        bedziemy mieli rury z wentylacja grawitacyjna pod sufitem w lazience, a druga w
        przedpokoju pod sufitem przy lazience (inaczej sie nie dalo :/ ), bo bez
        wentylacji by sie nie zgodzili na przerobke... sufit podwieszany powinien
        rozwiazac sprawe w lazience, a w przedpokoju zrobimy pawlacz albo cos
        wymyslismy... oprocz tego zmniejszylismy troche lazienke, zeby zwiekszyc pokoj,
        przerobilismy przedpokoj - zrobilismy miejsce zeby zabudowac szafe (kosztem
        pokoju)... a reszta to juz drobiazgi jak kontakty, wlaczniki, miejsce na domofon
        i telefon itp. itd.

pozdrawiam
        • aprilas Re: Ataner - ul. Literacka jest odzew ;-) 11.07.06, 14:49
          Nasze przeróbki w porównaniu z Waszymi to zmiany czysto kosmetyczne ;-) W sumie
          to też kombinowalimy, czy nie dałoby się "wykroić" trzeciego pokoju, bo w
          momencie przeprowadzki będzie nas już czwórka, ale jakoś nam się nie udało.

To Wasze mieszkanie jest zaznaczone na zielono na planie osiedla na stronie
          Atanera(czyli nr 3)? Nasze ma nr 5 - jednak inny układ. W sumie to szykowaliśmy
          się na budynek nr 1 i te mieszkania 50,7 m2 na narożniku z ogromnym balkonem,
          ale w momencie rozpoczęcia rezerwacji juz ich nie było.. Wasze mieszkanie jest
          na "przestarzał" - będziecie mięli widok na Chatę Polską i świeże dostawy
          pieczywa ;-))) (tak na marginesie, trochę im się ten sklep spalił ostatnio i
          właśnie go remontują) Właściwie jest to jedyny sensowny sklep na osiedlu.
          Ciekawe, czy jak powstanie to os. wojskowe, to przybędzie jakiś większy sklep.

Jeśli wolno spytać - w jakim wieku jest Wasz Skrzat? Bo nasz (a właściwie
          nasza) ma 2,3 l. a drugie będzie we wrześniu - mają się szansę razem bawić? Bo
          zdaje się, że miejsce, czyli plac zabaw ma u nas być. Jeśli taki, jak np. na
          Batorego - to nie mam nic przeciwko ;-)
          • Gość: Bard Re: Ataner - ul. Literacka jest odzew ;-) IP: *.icpnet.pl 11.07.06, 20:18
            Tak, nasze jest nr 3.
            My na poczatku chcielismy kombinowac by jakos wydzielic nastepne pomieszczenie,
            ale zupelnie nie bylo jak... natomiast aneks w jednym pokoju nas zadowala w 100%
            bo oprocz pokoju z kuchnia mamy jeszcze 2 pokoje :)
            Jak my rezerwowalismy, a bylo to w maju, to juz wyboru zupelnie nie mielismy,
            takze bralismy co bylo :) Wiekszosc z dostepnych wtedy (a bylo ich 22 na
            stronie) bylo zarezerwowana badz tuz przed podpisaniem umowy.
            Co do sklepow to oprocz Chaty Polskiej jest jeszcze Zabka, ale do wielkich ona
            nie nalezy ;) i jeszcze jeden jest niedaleko petli 64 ktorego nazwy nie
            pamietam, ale jest straaasznie ciasny, az sie nie chce tam wchodzic.

Po powstaniu os. wojskowego oprocz wiekszego sklepu licze tez na szkole, ktorej
            zdecydowanie brakuje. Nasz Skrzat ma w tej chwili niecale 21 miesiecy, takze
            roznica jest niewielka :)

Nie wiem jaki plac jest na Batorego. Natomiast czy u nas bedzie plac zabaw to
            sam jestem ciekawy... na planie w internecie jest, ale na makiecie w Atanerze
            byly tylko jakies laweczki itp. Powiem szczerze, ze nie zapytalem jak to
            faktycznie ma byc... szkoda.
            Calkiem sympatyczny plac zabaw jest przy kosciele na ul. Kartuskiej... tj. idac
            Owidiusza za torami kolejowymi w lewo... w zasadzie sa to juz podolany, ale
            warto sie przejsc ten kawalek... najwieksza jego zaleta jest to, ze jest
            zacieniony gdyz rosna tam wysokie drzewa i nawet jak jest dosc mocne slonce, to
            dziecko moze sie bawic w piaskownicy, zwlaszcza, ze droga za torami tez jest
            zacieniona.
            • Gość: Bard Re: Ataner - ul. Literacka jest odzew ;-) IP: *.icpnet.pl 11.07.06, 20:55
              Zapomnialem napisac, ze dzisiaj jak bylismy to widzielismy jak wstawiaja juz
              okna w budynku 1 - calkiem niezle im to idzie :)
              • Gość: Kasia Re: Ataner - ul. Literacka jest odzew ;-) IP: *.eranet.pl 11.07.06, 21:49
                Cześć sąsiedzi,
                propos szkoły to słyszałam że mają ją budować chyba na placu za pętlą. Więc
                zanim wasze pociechy urosną na pewno już będzie wybudowana :)
                Co do mieszkania my kupiliśmy mieszkanie 3 pokojowe a nasze przeróbki dotyczyły
                głównie powiększenia łazienki kosztem przedpokoju, jak i podwyższenia okna w
                kuchni aby można było je swobodnie otwierać nad kranem.
                Na budowie byłam dzisiaj i już zaczęto montować okna.
                Pozdrawiam
                • Gość: Bard Re: Ataner - ul. Literacka jest odzew ;-) IP: *.icpnet.pl 11.07.06, 21:59
                  Witaj sasiadko :)

Jezeli mozesz zdradzic to w ktorym budynku kupiliscie i ktora klatka (jezeli to
                  nie tajemnica ;) )

Byliscie na budowie tzn. weszliscie do swojego mieszkania czy tylko ogladaliscie
                  postep prac z zewnatrz?
                  • Gość: Kasia Re: Ataner - ul. Literacka jest odzew ;-) IP: *.eranet.pl 12.07.06, 09:57
                    Cześć,
                    Ja mieszkam w klatce 2E. Jeszcze nie wpuszczają do mieszkań :( tylko widziałam
                    z zewnątrz.
                    Może dlatego, że jeszcze jest za dużo rusztowań i niebezpiecznie zwłaszcza te
                    od garaży.

• Gość: Bard Re: Ataner - ul. Literacka jest odzew ;-) IP: *.icpnet.pl 12.07.06, 19:28
                      Dzisiaj widzialem, ze juz instalacje elektryczna klada w bloku 1, a w mieszkaniu
                      naroznikowym (z duzym balkonem) instalacja na suficie byla 'zatynkowana' :)
                      • couleur3 Re: Ataner - ul. Literacka jest odzew ;-) 22.08.06, 18:28
                        witam przyszłych sąsiadów. Nie wieciee może czy od zachodniej strony coś będzie
                        budowane czy zostanie taka łąka jak teraz ? I ciekawi mnie czy jakieś
                        oświetlenie ulicy jest planowane , bo tak to będzie tonąc w ciemnościach.
                        Pozdrawiam wszystkich.
                        A i jeszcze jedno : za granicą spotkałem się ze zwyczajem , że sąsiedzi
                        organizowali jakiś grill "zapoznawczy" , może i "u nas " zrobic coś takiego ?
                        • aprilas Re: Ataner - ul. Literacka jest odzew ;-) 22.08.06, 23:40
                          Witam ponownie :) A tego grilla zrobimy na jednym z tych największych balkonów -
                          tych na rogu Wergiliusza i bodajże Gombrowicza? ;-)) Niemniej miło będzie się
                          poznać :))

pozdrawiam

Ania
                          • Gość: couleur3 Re: Ataner - ul. Literacka jest odzew ;-) IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.06, 11:24
                            myślałem raczej o wewnętrznym podwórku , po zakończeniu budowy. Poza tym grill
                            to tylko nazwa umowna na takie spotkanie ...
                            • aprilas Re: Ataner - ul. Literacka jest odzew ;-) 24.08.06, 00:14
                              hej, żartowałam z tymi balkonami :)

A co do wewnętrznego dziedzińca (i to już całkiem serio) - mam nadzieję, że
                              będzie tam obiecany placa zabaw dla dzieci + jakieś drzewka, żeby nie trzeba
                              było chodzić na Horacego, gdzie latem jest nie do wytrzymania - taka patelnia!
                              • Gość: Bard Re: Ataner - ul. Literacka jest odzew ;-) IP: 150.254.115.* 24.08.06, 08:00
                                Plac zabaw pewnie bedzie skladal sie z piaskownicy i malej hustawki oraz kilku
                                lawek i kilku drzewek... ale lepszy rydz niz nic
                        • Gość: aga Re: Ataner - ul. Literacka jest odzew ;-) IP: 83.238.74.* 16.09.06, 14:08
                          Witam!
                          Plan spotkania inauguracyjno-integracyjnego należy koniecznie urzeczywistnić
                          choćby na moim balkonie... ;)
                          Pozdrawiam wszystkich!
    • aprilas Re: Ataner - a i tak warto przypilnować ;-) 30.08.06, 00:32
      Info głównie dla tych, którzy robili jakieś zmiany w projekcie:

- nie podnieśli nam okna w kuchni o 15 cm
      - nie zostawili jakiegoś tam wypustu do ościeżnicy wewnątrz

Obiecali,że poprawią :)

A dla zainteresowanych trzy fotki z dzisiaj (właściwie z wczoraj, 29.08.06)

www.album.com.pl/album.php?id=15292&start=0&start_opinie=0&prestop=0&prestzd=0&zm=zo&so=&sz=&n=&a=&s=&o=

Ania
      • Gość: gość Re: Ataner - a i tak warto przypilnować ;-) IP: *.eranet.pl 02.09.06, 20:06
        Nam podnieśli parapet ale przez to okno jest mniejsze i wydaje się że w kuchni
        będzie dość ciemno. Zastanawiamy się czy nie cofnąć tej decyzji. Musimy się
        najpierw dowiedzieć ile trzebaby za to zapacić. Może ktoś się orientuje?
        • aprilas Re: Ataner - a i tak warto przypilnować ;-) 03.09.06, 14:03
          Co do ceny - nie orientuję się. Ale mam 2 pytania
          - o ile cm ponosiliście okno/parapet?
          - na jaką stronę świata macie okno od kuchni i na którym piętrze?

• Gość: gość Re: Ataner - a i tak warto przypilnować ;-) IP: *.eranet.pl 03.09.06, 18:53
            Okno na 110 cm.
            Kuchnia od strony poludniowej (okno wychodzi na balkon).
            Pietro 2.
    • Gość: vera_lynn Re: Ataner - ul. Literacka IP: *.icpnet.pl 20.10.06, 15:45
      No i jak się macie, sąsiedzi?
      Dawno nie byliśmy oglądać budowy, ale ze 3 tygodnie temu prace wyglądały na
      mocno zaawansowane.
      Wiecie może co już zrobiono wewnątrz budynków?
      Pozdr
      • aprilas Re: Ataner - ul. Literacka-reaktywacja 14.12.06, 01:29
        Cześć sąsiedzi - coś cichutko tu ostatnio - przygotowania do Świąt, czy też
        szalejecie po marketach budowlanych szukając pryszniców, farb i paneli ;-)
        Przyznać się, kto już odebrał mieszkanie - niech się podzieli wrażeniami.

pozdrawiam wszystkich

Ania
        • Gość: vera_lynn Re: Ataner - ul. Literacka-reaktywacja IP: *.icpnet.pl 04.01.07, 17:26
          My właśnie odebraliśmy (przedwczoraj) - wszystko o czasie i zgodnie z umową.
          I choć początkowo byłam sceptycznie nastawiona do tego mieszkania - podoba mi się!
          W weekend wypuszczamy się na buszowanie po sklepach.
          Strach się bać :-)
          Pozdrawiam sąsiadów
          vera
          • Gość: couleur3 Re: Ataner - ul. Literacka-reaktywacja IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.07, 12:11
            Też odebrałem niedawno - raczej wszystko w terminie i bez większych problemów.
            Niepokoi mnie jedynie postępująca budowa pobliskiego kościoła - to będzie kolos
            , dzwonnica wysoka i będzie głośno czasami ( a lubię sobie pospac w weekendy).
            Przedszkole i szkoła bardziej by się przydała .
            • aprilas Re: Ataner - ul. Literacka-reaktywacja 06.01.07, 14:14
              Dla wszystkich żądnych szkoły, przedszkola i innych atrakcji w pobliżu ;-)

Artykuł z Gazety Wyborczej: Szkoła się rozwinie nie tylko na Strzeszynie

Aleksandra Przybylska
              2006-12-26, ostatnia aktualizacja 2006-12-26 20:15
              (...)
              Jak szybko rozwija się poznański Strzeszyn - może się przekonać każdy, kto się
              tam wybierze. Co chwila budowane są nowe domy, a do wielu z nich wprowadzają
              się młodzi ludzie z dziećmi. Już od kilku lat samorządowcy w Poznaniu
              wiedzieli, że raczej prędzej niż później trzeba będzie pomyśleć o budowaniu w
              tym rejonie przedszkola i szkoły. Wreszcie nadszedł na to czas.

W Wieloletnim Programie Inwestycyjnym na lata 2007-2011 największy rozmach mają
              właśnie plany dotyczące Strzeszyna. Na budowę szkoły podstawowej wraz z salą
              gimnastyczną władze miasta chcą przeznaczyć 24 mln zł. Inwestycja rozpocznie
              się już w przyszłym roku i potrwa dwa lata. Ale na tym nie koniec: jeśli Poznań
              zostanie decyzją FISU organizatorem letniej Uniwersjady w 2011 r., to na
              Strzeszynie powstanie też basen i boiska, na co miasto ma zamiar przeznaczyć
              kolejne 14 mln zł. Sportowy kompleks miałby być budowany w latach 2009 i 2010.
              W tym samym czasie.

Co do odbioru - my umówiliśmy sie na 16 stycznia (klatka b)
              Trochę rozczarował mnie plac zabaw - mikroskopijna piaskownica na wybrukowanym
              placyku. No a skoro już jest kostka, to pewnie więcej atrakcji dla dzieci nie
              będzie - jakoś nie wyobrażam sobie zjeżdżalni czy huśtawek nad kostką brukową.

Pozdrawiam Wszystkich noworocznie :)
    • Gość: Kasia Re: Ataner - ul. Literacka IP: *.eranet.pl 26.01.07, 20:01
      Witam Sąsiadów!
      Jak idą odbiory mieszkań? Na co należy zwrócić szczególną uwagę? Dzisiaj miał
      być odbiór mieszkań przez nadzór budowlany. Znacie jakieś szczegóły?

Pozdrawiam
      • aprilas Re: Ataner - ul. Literacka 27.01.07, 19:37
        My odebraliśmy 16.01 Ogólnie bezproblemowo, co prawda zapomnieli nam wsadzić
        rolety zewn. do kaset w nadprożach (kasety są) i zamków z kluczykami do klamek,
        ale założą i...nie żałujemy że zapomnieli ;-) W prezencie od Atanera
        ładna "skórzana" teczka z wszystkimi dokumentami łącznie z ofertą ubezp. i tv
        kablowej i brelok na klucze :) No i nie wiem, czy wiecie, że śmietniki bedą za
        halą garażową i nie trzeba będzie wychodzić na dwór, żeby wyrzucić śmieci! I
        jeszcze jedno - uduszę tego, kto jeszcze raz rozwali głowę bałwanowi, który
        ulepiłam z córką (pierwszy bałwan na podwórku!);-)
        • Gość: vera_lynn Re: Ataner - ul. Literacka IP: *.icpnet.pl 27.01.07, 21:15
          witajcie sąsiadki!
          trochę zaskoczeni jesteśmy numeracją mieszkań. wychodzi na to, że literka
          oznaczająca klatkę jest bardzo ważnym elementem adresu! o wiele lepiej byłoby,
          aby każdy w naszej wspólnocie :-) miał swój indywidualny numer mieszkania.
          w obecnej sytuacji może zdarzyć się, że często będzie z tym zamieszanie.
          chwalcie się, kiedy się wprowadzacie?
          pozdr
          • Gość: aga Re: Ataner - ul. Literacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 14:57
            My odbieramy 07.02. Nie mogę się doczekac.. Na razie wszystko wygląda ok. Dam
            znac jak poszło:)
          • aprilas Re: Ataner - ul. Literacka 28.01.07, 16:54
            Wprowadzamy się..tak szybko jak będzie można. Aktualnie kończymy płytki w
            łazience. Co do numeracji - chyba taka moda. Obecnie mieszkam na Literackiej 43
            i też każda klatka ma numerację mieszkań od 1-8. najgorzej jest z klatkami a i
            d - wystarczy, że ktoś zastosuje kreseczkę niestandardowej wysokości ;-)
            Ewentualne pomyłki listonosza pozostanie nam wykorzystywać do pogłębiania
            kontktów międzysąsiedzkich :) Oprócz tego, kiedy się wprowadzacie, pochwalcie
            się też ew. przychówkiem - jestem ciekawa, czy duży tłok będzie na naszym,
            miniplacu zabaw :) Pozdrowienia dla wszystkich!

Ania z Mają (niecałe 3 lata) i Maksem (4 miesące)

• Gość: Ted Re: Ataner - ul. Literacka IP: *.eranet.pl 28.01.07, 19:38
              Witam!

My jeszcze też nie odebraliśmy, na pewno dam znać jak odbierzemy. Mam jednak pytanie do tych co odebrali - jaki jest provider kablówki? Oraz czy jest możliwość podłączenia internetu z icp (inea)?
              Pytanie o tyle dla nas istotne, że obecnie mamy w domu icp i nie wiemy czy wypowiadać umowę czy będziemy mogli przenieść na nowe lokum :)

pozdrawiamy
              • aprilas Re: Ataner - ul. Literacka 28.01.07, 23:04
                Ofert dot. internetu jest kilka: Inotel, Echostar, Inea no i oczywiście TPSA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka