Dodaj do ulubionych

poznańskie przewały i afery

IP: *.visp.energis.pl 07.02.03, 22:04
tyle tego wszystkiego ostatnio, ze czlowiek sie juz gubi
a moze maly ranking ?
Obserwuj wątek
    • Gość: piotr Re: poznańskie przewały i afery IP: *.visp.energis.pl 07.02.03, 22:52
      Frankiewicz i jego działania z przedszkolami
      zmusza dyrektorów przedszkoli do tzw. prywatyzacji
      • Gość: prawicowiec Re: poznańskie przewały i afery IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 22:27
        Gość portalu: piotr napisał(a):

> Frankiewicz i jego działania z przedszkolami
        > zmusza dyrektorów przedszkoli do tzw. prywatyzacji

zapoznaj się z tematem , a później wypisuj bzdury
        • Gość: Superprawicowiec Re: poznańskie przewały i afery IP: 217.153.71.* 24.02.03, 06:45
          Gość portalu: prawicowiec napisał(a):

> Gość portalu: piotr napisał(a):
          >
          > > Frankiewicz i jego działania z przedszkolami
          > > zmusza dyrektorów przedszkoli do tzw. prywatyzacji
          >
          > zapoznaj się z tematem , a później wypisuj bzdury
          Prawicowcu ! Uważaj żeby Ciebie za mocno nie ściągneło na prawo bo na poboczu
          drzewa.
          • black.night Re: to stary dylemat 11.03.03, 04:44
            Gość portalu: Superprawicowiec napisał(a):

> Gość portalu: prawicowiec napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: piotr napisał(a):
            > >
            > > > Frankiewicz i jego działania z przedszkolami
            > > > zmusza dyrektorów przedszkoli do tzw. prywatyzacji
            > >
            > > zapoznaj się z tematem , a później wypisuj bzdury
            > Prawicowcu ! Uważaj żeby Ciebie za mocno nie ściągneło na prawo bo na
            poboczu
            > drzewa.

To stary dylemta. Czy uważać na prawo bo drzewa, czy na lewo bo grozi czołowe
            zderzenie z ciężaróką ?
      • Gość: Pozhoga Re: poznańskie przewały i afery IP: *.man.polbox.pl 10.02.03, 15:58
        Gość portalu: piotr napisał(a):

> Frankiewicz i jego działania z przedszkolami
        > zmusza dyrektorów przedszkoli do tzw. prywatyzacji

A gdzie tu przewały i afery ?

Pzdr,
      • Gość: piero Re: poznańskie przewały i afery IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 24.02.03, 22:36
        Grobelny za pieniadze na uroczystości 750 lecia Poznania zrobił sobie wyborcze
        bilbordy,wiadomość darmowy dziennik poznanski S K A N D A L !!!!!!!!
    • Gość: alex Re: poznańskie przewały i afery IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 09:55
      pierwsze miejsce to MORASKO
      straty dla miasta i przewala w najlepszym stylu - cos cicho o statnio o Morasku
      chyba sie dogadali
      dobrze by bylo oglosic liste tych co kupili tam ziemie, chyba jest tam duzo
      znanych nazwisk
      1 miejsce - Morasko
      • Gość: bernstein Re: poznańskie przewały i afery IP: *.icpnet.pl 16.02.03, 19:05
        a moze by opublikowac liste rzeczy ktore Ty ostatnio sobie kupiles ?
        Dajcie juz spokoj z tym Moraskiem ! Kazdy mogl sobie kupic ta ziemie -
        informacje o przetargach byly w najwiekszych poznanskich gazetach. Moze ktos mi
        w koncu poda konkrety w tej "przewale" jaka jest wg Was Morasko.
        Bo na razie wszyscy krzycza tylko ze sobie Grobelny kupil i Zielinski ziemie na
        Morasku. I to niby jest oburzajace. Tylko kto Wam bronil ja kupic ? Grobelny
        robi tez zakupy w supermarketach - zrobmy o to tez afere.
        Albo zaczniecie w koncu mowic konkrety albo przestancie gadac ze Morasko to
        afera i przewala. Bo to co mowicie jest juz smieszne.
        • Gość: & Re: poznańskie przewały i afery IP: 195.20.110.* 21.02.03, 12:28
          > a moze by opublikowac liste rzeczy ktore Ty ostatnio sobie kupiles ?
          Jesli to zrobil nielegalnie to bardzo chetnie poczytam.
          Jesli sa to legalne i uczciwe zakupy - to nic interesujacego.

> Dajcie juz spokoj z tym Moraskiem ! Kazdy mogl sobie kupic ta ziemie -
          Pewnie - a wielkosc zalezala od bliskosci znajomosci Prezydentow

> informacje o przetargach byly w najwiekszych poznanskich gazetach.
          Mozesz mi pokazac te ogloszenia ?
          Skonfrontuj ich tresc z terenami ktore faktycznie zostaly sprzedane.

> Moze ktos mi w koncu poda konkrety w tej "przewale" jaka jest wg Was Morasko.
          > Bo na razie wszyscy krzycza tylko ze sobie Grobelny kupil i Zielinski ziemie
          na
          > Morasku. I to niby jest oburzajace.
          Spojrz na nazwiska opublikowane niedawno w bezpłatnym dzienniku poznańskim.
          Same mordy z afery paliwowej, z agencji rolnej, samorzadowcy, posłowie ... itd
          Mowisz o przetargu - wiesz po ile ta zimia byla sprzedawana ? 2,60PLN za metr.
          Ziemia ma wartosc rynkowa lekko liczac 10-15x wiecej.

> Tylko kto Wam bronil ja kupic ?
          No to dlaczego sprawe bada UOP ?

> Grobelny robi tez zakupy w supermarketach - zrobmy o to tez afere.
          Jesli robi to nielegalnie np. z pieniazkow podatnikow to nalezaloby.
          Jezeli za swoje - nic zajmujacego.

> Albo zaczniecie w koncu mowic konkrety albo przestancie gadac ze Morasko to
          > afera i przewala. Bo to co mowicie jest juz smieszne.
          Tak mowisz jak Policja gdy mi niedawno obrobili samochod - nie ma Pan
          zlodzieja? O kurde - to co my mozemy zrobic?

Naucz sie wyciagac wnioski bo Cie sprzedadza i nie zauwazysz ...
          • Gość: Bernstein Re: poznańskie przewały i afery IP: *.icpnet.pl 21.02.03, 23:24

> > Dajcie juz spokoj z tym Moraskiem ! Kazdy mogl sobie kupic ta ziemie -
            > Pewnie - a wielkosc zalezala od bliskosci znajomosci Prezydentow
            >
            Powtarzam - KAZDY mogl kupic ta ziemie.

> > informacje o przetargach byly w najwiekszych poznanskich gazetach.
            > Mozesz mi pokazac te ogloszenia ?
            > Skonfrontuj ich tresc z terenami ktore faktycznie zostaly sprzedane.

Procededury przetargowe sa jednoznaczne- NIK nic w tym nie wykryl ale widze ze
            wszyscy internauci sa madrzejsi niz prawnicy. Poszukaj w archiwum Gazety
            Poznanskiej

> > Moze ktos mi w koncu poda konkrety w tej "przewale" jaka jest wg Was Moras
            > ko.
            > > Bo na razie wszyscy krzycza tylko ze sobie Grobelny kupil i Zielinski ziem
            > ie
            > na
            > > Morasku. I to niby jest oburzajace.
            > Spojrz na nazwiska opublikowane niedawno w bezpłatnym dzienniku poznańskim.
            > Same mordy z afery paliwowej, z agencji rolnej, samorzadowcy, posłowie ... itd
            > Mowisz o przetargu - wiesz po ile ta zimia byla sprzedawana ? 2,60PLN za
            metr.
            > Ziemia ma wartosc rynkowa lekko liczac 10-15x wiecej.
            >

Nazwiska widzialem- ale co z tego ? Poza tym jest jedna rzecz ktora
            rozwiazuje "problem" listy nazwisk- to byly nazwiska przewaznie kupcow WTORNYCH.
            Skoro wartosc rynkowa byla taka wysoka a sprzedano tak tanio to mogles kupic
            sobie tej ziemii sporo i bys na tym zrobil fajny interes- a tak zrobil to ktos
            inny.

> > Tylko kto Wam bronil ja kupic ?
            > No to dlaczego sprawe bada UOP ?
            >
            A dlaczego NIK nic nie wykryl a prokuratura odrzucila wszystkie wnioski
            uwazajac je za bezzasadne ? To tez spisek ?

> > Grobelny robi tez zakupy w supermarketach - zrobmy o to tez afere.
            > Jesli robi to nielegalnie np. z pieniazkow podatnikow to nalezaloby.
            > Jezeli za swoje - nic zajmujacego.
            >
            No to teraz Ciebie wogole nie rozumiem - bo ta sprawa to nic zajmujacego w
            takim razie(Grobelny kupil to za swoje pieniadze, a nie za pieniadze
            podatnikow) I jedyny zarzut wobec Grobelnego ktory moglby byc w miare sensowny
            to to ze wlasnie NIE kupil tej ziemii za pieniadze podatnikow jako MIASTO
            POZNAN- bo zrobilby dobry interes.

> > Albo zaczniecie w koncu mowic konkrety albo przestancie gadac ze Morasko
            > to
            > > afera i przewala. Bo to co mowicie jest juz smieszne.
            > Tak mowisz jak Policja gdy mi niedawno obrobili samochod - nie ma Pan
            > zlodzieja? O kurde - to co my mozemy zrobic?
            >
            > Naucz sie wyciagac wnioski bo Cie sprzedadza i nie zauwazysz ...

Umiem wyciagac wnioski, ale nie popadam w paranoje i nie wietrze wszedzie
            przewal i podstepow. I myslenie o wszechobecnym spisku nie przyslania mi
            zdrowego rozsadku w osadach.

• Gość: & Re: poznańskie przewały i afery IP: 195.20.110.* 09.03.03, 20:02
              Jezeli uwazasz ze jesli "miasto" sprzedaje ziemie warta 150zl/m2 za 26zl/m2
              postepuje OK to jestes .... (pip)
              Bez wzgledu na to jaka byla procedura (kazda procedure mozna naciagnac "w
              ramach prawa")
              Jezeli do tego okazuje sie ze grono kupujacych do Sz.P. Prezydent, jego
              zastepcy oraz Ci ludzie ktorzy maja ich w kieszeni - to jesli uwazasz nadal ze
              wszystko jest OK, to nadajesz sie tylko do jednego - do glosowania.
              I bez wzgledu na to kto co mogl i za ile - jedno jest pewne - przewala jak nic.
              A ze procedury. Znam procedury, znam tez praktyke i gwarantuje Ci - jak bys sie
              nie staral to przetarg i tak wygra ten kto ma go wygrac !!!
              • Gość: johny65 Re: przewała w Wydziale Architektury IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.03.03, 11:32
                W poprzedni weekend Gazeta Poaznańska opisała knowania Wydziału zmierzające do
                zabudowania ternu przy Królowej Jadwigi między AWF a Multikinem.Wiem, że ten
                teren jest przeznaczony wyłącznie pod sport i rekreację i obiekty służące temu
                celowi, a P.Jurga zapowiada wydanie decyzji o WZiZT dla innej funkcji. Jest to
                największe przestępstwo jakiego może dopuścić się Wydział Urbanistyki i
                Architektury; wydać decyzję niezgodną z obowiązującym planem zagospodarowania
                przestrzennego. Z artykułu wynika, że za inwestycją "lobbuje" nowy vice
                prezydent - nowa władza musi się nałykać. Jeśli taka decyzja zostanie wydana to
                zgodnie z KPA jako wydana z rażącym naruszeniem prawa (a nie ma bardziej
                grzesznej decyzji o WZiZT niż jak niezgodna z ustaleniami planu miejscowego)
                podlega unieważnieniu, jeśli jednak nikt nie zareaguje, inwestor dostanie
                pozwolenie na budowę i ją rozpocznie to trudno będzie to odkręcić.Nie przemawia
                do mnie argument, że wcześniej taką decyzję wydano dla WBK - to że wtydy ktoś
                popełnił przestępstwo nie upoważnia do jego ponownego popełnienia !
              • Gość: bernstein Re: poznańskie przewały i afery IP: *.icpnet.pl 12.03.03, 11:44
                > Jezeli uwazasz ze jesli "miasto" sprzedaje ziemie warta 150zl/m2 za 26zl/m2
                > postepuje OK to jestes .... (pip)
                > Bez wzgledu na to jaka byla procedura (kazda procedure mozna naciagnac "w
                > ramach prawa")
                > Jezeli do tego okazuje sie ze grono kupujacych do Sz.P. Prezydent, jego
                > zastepcy oraz Ci ludzie ktorzy maja ich w kieszeni - to jesli uwazasz nadal
                ze
                > wszystko jest OK, to nadajesz sie tylko do jednego - do glosowania.
                > I bez wzgledu na to kto co mogl i za ile - jedno jest pewne - przewala jak
                nic.
                > A ze procedury. Znam procedury, znam tez praktyke i gwarantuje Ci - jak bys
                sie
                >
                > nie staral to przetarg i tak wygra ten kto ma go wygrac !!!

po pierwsze to nie miasto sprzedawalo ta ziemie tylko AWRSP poprzez TON Agro.
                Po drugie ta ziemia byla tyle warta za ile ja sprzedano - a to ile ona bedzie
                kiedys warta to inna sprawa. To tak jakby sie ludzie obrazili ze sprzedalem Ci
                dzisiaj udzialy w mojej firmie za 100 tys zl ktore to udzialy za rok beda warte
                2 miliony...
                o tym kto kupil juz napisalem wczesniej - lista kupcow opublikowana w BTP jest
                lista kupcow rynku wtornego. po drugie wiele osob ktore kupilo tam ziemie zna
                Grobelnego tylko z TV.

Widac - "tych procedur" uczyles sie chyba z BTP.

Ludzie maja jakas manie - wszedzie gdzie jest cos czego nie rozumieja dopatruja
                sie przekretu.
                Nie lubie Grobelnego. Nie lubie zarzadu miasta. Nie lubie calego Placu
                Kolegiackiego. Uwazam ze jest duzo przekretow w miescie, wojewodztwie i kraju.
                Nie mam co do tego zadnych watpliwosci i moge podac konkretne przyklady.
                Ale zeby je odkryc nie zawsze wystarczy zylka dziennikarska i chlopski rozum.
                Do tego jest potrzebna tez wiedza.
                Niedawno byl obszerny artykul w Glosie Wielkopolskim nt Moraska- niejako
                prostujacy i wyjasniajacy ta sprawe - jako juz podsumowanie, bo wszystkie
                zarzuty byly uznane przez sad za bezzasadne.
                To teraz powiedzcie mi czy widzicie przekret chociazby w:
                - TBS-ach
                - Stadionie Lecha (!)

Przestancie podawac za argument to ze ktos sie z kims zna. To nie jest argument
                dla sadu.
                Nie badzcie goloslowni - za kazdym razem jak mowicie o przewale w miescie
                podajcie konkretne przepisy ktore zostaly zlamane. Bo w przeciwnym razie to
                jest demagogia - i nikt tych Waszych pokrzykiwan nie potraktuje powaznie.
              • Gość: bernstein Re: poznańskie przewały i afery IP: *.icpnet.pl 12.03.03, 11:50
                > ramach prawa")
                ze
                nic.
                sie
                >

2 miliony...
                Grobelnego tylko z TV.

sie przekretu.
                - TBS-ach
                - Stadionie Lecha (!)

dla sadu.
              • Gość: bernstein Re: poznańskie przewały i afery IP: *.icpnet.pl 12.03.03, 11:51
                > ramach prawa")
                ze
                nic.
                sie
                >

2 miliony...
                Grobelnego tylko z TV.

sie przekretu.
                - TBS-ach
                - Stadionie Lecha (!)

dla sadu.
      • Gość: Obywatel Re: poznańskie przewały i afery IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.03, 21:29
        Kompletna bzdura. Chyba zabrakło ci na psychiatrę w tym miesiącu
    • Gość: gosc Re: poznańskie przewały i afery IP: *.visp.energis.pl 08.02.03, 17:05
      za male forum zeby opisac wszystkie
    • Gość: :) Re: poznańskie przewały i afery IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 22:28
      podwyżka cen wody , bez zgody rady miasta
    • Gość: :( Re: poznańskie przewały i afery IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 22:31
      zamiana Fortów , a w konsekwencji utrata kawałka ulicy i części gruntu pod
      stadionem Lecha
    • Gość: A.K. Re: poznańskie przewały i afery IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 22:34
      przetarg na okna , zakup za symboliczną złotówkę ( najwyżej punktowany ),
      wymiana za kosmiczną cenę ( najniżej punktowana), w sumie najgorsza oferta
      zdobyła najwięcej punktów i tym samym wygrała - strata miasta 9 mln. zł.
    • Gość: @ Re: poznańskie przewały i afery IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 22:38
      Kaufland dostaje pozwolenia na market w obiekcie dawnego TTW wbrew decyzji Rady
      Miasta.
      • Gość: :) Re: poznańskie przewały i afery IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 22:40
        most rocha budowany jest w trzy lata gdy technicznie można to zrobić w trzy
        miesiące
        • Gość: poranek Re: poznańskie przewały i afery IP: *.visp.energis.pl 09.02.03, 21:22
          ZARZĄD MIĘDZYNARODOWYCH TARGÓW POZNAŃSKICH
          spadek zysku przez dwa lata z 60 na 2 miliony - nagroda im.Balcerowicza
          • Gość: guerra Re: poznańskie przewały i afery IP: *.icpnet.pl 10.02.03, 09:26
            okna MPGM-u
            no i faktycznie "najdłużej budowany most nowoczesnej Europy"
          • Gość: lipsk Re: poznańskie przewały i afery IP: *.visp.energis.pl 05.03.03, 21:58
            jeszcze troche i MTP jak Brno bedzie nasze
    • Gość: Pozhoga NESTLE IP: *.man.polbox.pl 10.02.03, 16:01
      i Goplana. Prywatyzacja wojewody Łęckiego, skutkiem której w Poznaniu
      nie będzie śladu po znanej, dużej, przedwojennej jeszcze
      firmie i jej recepturach, a znaczek Goplany ostanie się na
      herbatnikach produkowanych w Bułgarii (a jakie one pyszne...).

Pzdr,
      • Gość: -; Re: przewały IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 23:56
        zakupy samochodów dla urzędu
      • Gość: fresh Re: NESTLE IP: *.visp.energis.pl 14.02.03, 20:02
        Goplana i Łęcki - to była niby wzorcowa prywatyzacja
        jaki senator taka prywatyzacja
      • Gość: Włodek Re: NESTLE IP: 217.153.71.* 24.02.03, 06:33
        Gość portalu: Pozhoga napisał(a):

> i Goplana. Prywatyzacja wojewody Łęckiego, skutkiem której w Poznaniu
        > nie będzie śladu po znanej, dużej, przedwojennej jeszcze
        > firmie i jej recepturach, a znaczek Goplany ostanie się na
        > herbatnikach produkowanych w Bułgarii (a jakie one pyszne...).
        >
        > Pzdr,
        I co zostało z Goplany ?. Logo na na wyrobach. Receptury, smak, produkowanej
        obecnie (pod egidą "Nestle") czekoladowej tandety nie maja nic wspólnego z
        wyrobami dawnej Goplany!. Uzywanie Loga Goplany dla tego "szajsu" jes zwykłym
        naduzyciem. I po drugie: nie może być inaczej jeżeli do produkcji stosuje sie
        tyle "chemii". Może wyroby takie smakują w Unii, w Polsce nie!. Szkoda , że
        młodzi ludzie nie pamiętaja smaku prawdziwej czekolady.

Włodek- 50 latek.
      • Gość: xXx A Panorama na Góreckiej IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 15:48
        Kurka wodna mimo, że część budynku wybudowano bez pozwolenia do dzisiaj stoi i
        nic się nie dzieje, jakoś przyschło i przycichło.
    • Gość: :-) Re: poznańskie przewały i afery IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 23:58
      obsadzanie przez PO wszystkich ważniejszych stołków w Urzędzie Miasta
      • Gość: MaciejK Re: poznańskie przewały i afery IP: *.radiomerkury.pl 14.02.03, 20:12
        Temat ciekawy ale po co zaraz ze swojego slabego pojęcia o matematyce robić
        aferę. Budowa nowego mostu Rocha(razem z rozbiórka) ruszyła 1 października
        2002. Koniec wyznaczono na 30 czerwca 2004. Jak by nie liczyć wychodzi 21
        miesięcy czyli rok i 9 miesięcy...
        PZDR
        • Gość: "%" Re: poznańskie przewały i afery IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.02.03, 00:03
          Rozbiórkę zabytkowego "starego browaru" zaakceptował Pani Kulczyk nieżyjący już
          konserwator zabytków. Dokument "odnalazł się" po kilku latach akurat kiedy był
          potrzebny.
          • Gość: Ekolog Pole golfowe IP: *.tampabay.rr.com 16.02.03, 04:58
            A afera z polem golfowym???Teren daje miasto, elita buduje sobie klubik.....
            • Gość: ;-) Re: Przewały IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.02.03, 19:42
              miasto przekazało grunt pod drogą dojazdową do Hotelu Poznań( Novotelu
              Centrum), konkurencyjnej firmie budującej hotel tuż obok.
            • Gość: Włodek Re: Pole golfowe IP: 217.153.71.* 24.02.03, 06:40
              Gość portalu: Ekolog napisał(a):

> A afera z polem golfowym???Teren daje miasto, elita buduje sobie klubik.....

Zgadza się, teren daje miasto, lecz to nie elita buduje sobie klubik lecz
              ELYTA !
              a tak na marginesie: niech miasto da golfiarzom jakieś hektary poza miastem do
              rekultywacji np. byłe wysypisko śmieci, mają pieniadze, nie zrobią też coś
              dobrego dla miasta. Technologie rekultywacji znają, niektórzy z nich sie
              przecież tym zajmują.(np. tereny pod autostradę na wysypisku w Luboniu)

• Gość: P.B Re: Pole golfowe IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 22:31
                Gość portalu: Włodek napisał(a):

> Gość portalu: Ekolog napisał(a):
                >
                > > A afera z polem golfowym???Teren daje miasto, elita buduje sobie klubik...
                > ..
                >
                > Zgadza się, teren daje miasto, lecz to nie elita buduje sobie klubik lecz
                > ELYTA !
                > a tak na marginesie: niech miasto da golfiarzom jakieś hektary poza miastem
                do
                > rekultywacji np. byłe wysypisko śmieci, mają pieniadze, nie zrobią też coś
                > dobrego dla miasta. Technologie rekultywacji znają, niektórzy z nich sie
                > przecież tym zajmują.(np. tereny pod autostradę na wysypisku w Luboniu)
                >

Ta "Ylyta" sprowadza kapitał do miasta, który sam sobie nie przyjdzie.
                Pola golfowego nie można bydować byle gdzie, musi być specjane nawodnienie itp.
                Ja jestem za tą budową!
    • Gość: Zbyszek Największe przewały odchodzą codziennie w GEOPOZ IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.03, 20:07
      wszyscy o tym wiedzą, ale zbyt dużo notabli jest zainteresowanych ciekawymi
      gruntami (fikcyjnym zwrotem, często po zainwestowaniu przez miasto itd. itd.)
      • Gość: $$$ Re: Największe przewały odchodzą codziennie w GEO IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 01:12
        Gość portalu: Zbyszek napisał(a):

> wszyscy o tym wiedzą, ale zbyt dużo notabli jest zainteresowanych ciekawymi
        > gruntami (fikcyjnym zwrotem, często po zainwestowaniu przez miasto itd. itd.)
        Pracownicy geopozu prowadzą równolegle swoje firmy które zajmują się tym samym
        co oni w geopozie. Jeśli chcesz coś załatwić u urzędnika musisz to zrobić przez
        jego firmę. Taka legalna łapówka na którą dostaniesz fakturkę.
        • Gość: Zbyszek GEOPOZ jest mistrzem Poznania w przekrętach IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.03, 01:09
          i nie chodzi tu o firmy, które są prowadzone przez urzędników po cichu. Chodzi
          o to, że oni są skorumpowani przez ludzi, którym miasto zwraca grunty i często
          w sądzie widać wyraźnie ich zażyłość z właścicielami bądź ich pełnomocnikami.
          Najgłośniejszym ostatnio przykładem jest snująca się ciągle afera z ogródkami
          działkowymi na Lechickiej. Dzięki chodom Geopozu załatwiono dla nich księgę
          wieczystą w 24 godziny. Szkoden goden.
    • Gość: Łukasz Re: poznańskie przewały i afery IP: *.icpnet.pl 17.02.03, 23:30
      A co ze zmianami w miejskich przedsiębiorstwach? Wtedy co m.in. Sklosz
      poleciał. Kto za tym stał? Co z tego miał?
      • Gość: mnb Re: poznańskie przewały i afery IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 01:09
        Gość portalu: Łukasz napisał(a):

> A co ze zmianami w miejskich przedsiębiorstwach? Wtedy co m.in. Sklosz
        > poleciał. Kto za tym stał? Co z tego miał?
        całe szczęście że poleciał bo łapówkarstwo w ZDM dawno przeszło granice
        przyzwoitości. Afera i przewała była by gdyby został na stanowisku.
        • Gość: kol Re: poznańskie przewały i afery IP: *.visp.energis.pl 19.02.03, 21:51
          caly Urzad Miasta i podlegle agendy to jena wielka afera
    • Gość: ddd Re: poznańskie przewały i afery IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.03, 22:44
      Co wy ludzie,jakie afery,w naszym mieście, a może jeszcze nieuczciwi
      politycy,słyszał kto podobne rzeczy!!!
    • Gość: 00 Re: poznańskie przewały i afery IP: 195.20.110.* 21.02.03, 12:41
      1.Morasko - bez dwóch zdań
      2.Fort VIII - sprzedany z kawałkiem ziemi pod stadionem, za ktora teraz trzeba
      placic dzierzawe
      3.Dom i Ogród - klasyka łapówkarstwa
      4.Poznańskie Baraki - jest ich troche. Ludzie tam mieszkaja w ruinach. Nic sie
      nie robi mimo, że oficjalnie na ten cel miasto przeznacza nie mały budżet.
      Prace wykonywane są tylko na papierze bo w rzeczywistości od wielu lat nie robi
      sie nic. Ciekawe gdzie sa te pieniadze.
      5.Budowa trybun na stadionie Lecha. Sama idea OK. Tylko dlaczego tak mało jest
      zrobione a tak dużo kasy już na to poszlo ?
      6.Kasowniki MPK - znowu jakis koles musi zarobic
      7.Remonty ulic w Poznaniu - jw. Na mojej ulicy zerwano asfalt polozony rok
      wczesniej po budowie kanalizacji (stan idealny) i zrobiono jakas paparype (niby
      to co sfrezowane wymieszane i polozne spowrotem) ktora zastygala pare dni (auto
      cale w smole) a dzis juz wszystko popekane, wykruszone i dziury w jezdni.
      Takich miejsc w Poznaniu gdzie zniszczono dobry asfalt by polozyc to g....
      zauwazylem kilka.
      8 ....
      9. Nie chce mi sie juz pisac ...
      • Gość: t Re: poznańskie przewały i afery IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.02.03, 22:53
        jedno z przedszkoli ( na szczęście ma zostać zlikwidowane ) płaci 147 000 zł
        rocznego czynszu prywatnemu właścicielowi kamienicy.
      • Gość: Mila Re: poznańskie przewały i afery IP: 212.126.28.* 24.02.03, 13:05
        Afera goni aferę wstyd, że w takim skorumpowanym mieście żyjemy
        W naszych władzach nie ma autorytetu są tylko paseroty dbające o swoje interesy
        czyli prywaty ciąg dalszy. Komuniści zostawili w ludziach złe nawyki, które
        przechodzą na następne pokolenia. Demokracji i uczciwości nie doczekamy się
        nigdy z takimi władzami.
        • Gość: AK Re: poznańskie przewały i afery IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 21:04
          Fundacja obchodów 750-lecia Lokacji Poznania - nic dodać nie potrzeba
    • Gość: pyra Oj !!! NAIWNI IP: *.icpnet.pl 25.02.03, 17:44
      To wszystko ,to małe PIKUSIE, w porównaniu z tym CO NASTĄPI, gdy tylko
      Rywingate ucichnie i nastąpi całkowita wolnoamerykanka.
      • Gość: re ja wiedziałem, że tak będzie IP: *.visp.energis.pl 04.03.03, 18:28
        przewala na przewale afera za afera
        rozkradane jest wszystko
        dopisujcie, dopisujcie
        ktos kiedys to przeczyta
        • Gość: ulman Re: ja wiedziałem, że tak będzie IP: *.visp.energis.pl 09.03.03, 23:21
          Wasza naiwność jest przednia, chyba tylko Wasz młody wiek to usprawiedliwia
          nikt i nigdy nie zniszczy układu
          onanizujcie sie psychicznie dalej - bo tylko to Wam pozostało
          • Gość: lybacka Re: ja wiedziałem, że tak będzie IP: *.visp.energis.pl 09.03.03, 23:49
            to ty jestes nasz ?
        • Gość: @1 Re: ja wiedziałem, że tak będzie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 01:55
          Carrefour na Łacinie
    • Gość: przekręcona Drobiazg - Gruszecki nie płaci IP: *.icpnet.pl 12.03.03, 12:32
      Pamiętaj - jeśli załatwiasz interesy z Gruszeckim podpisuj dobry mądrze
      napisany kontrakt czy umowę - ja dzięki mojej naiwności straciłam ~12000 - nie
      zapłacił !!!!!!!!!!
      • Gość: re Re: Drobiazg - Gruszecki nie płaci IP: *.visp.energis.pl 13.03.03, 23:40
        czyżby koniec ?
    • Gość: Malkontent Grunty na Krzesinach IP: *.icpnet.pl 14.03.03, 10:38
      Mamy w Poznaniu fatalnie położone lotnisko cywilne i MTPw
      samym centrum miasta. Z tych dwóch bardziej uciążliwe dla
      mieszkańców są MTP w centrum - z tym się chyba zgodzicie?
      No więc czekamy na nie wiadomo co, zamiast przenieść
      targi poza miast. Zagadka - członkowie jakiej parti
      posiadają grunty wokół lotniska w Krzesinach? I czy Rysiu
      Grobleny jest w zarządzie MTP? MTP to co prawda sp. z
      o.o., ale czy ze względu na ważny interes społeczny
      miasto nie dołoży pieniędzy podatników na wykupienie tych
      gruntów? Za cenę, jaką sobie członkowie UW zażyczą, rzecz
      jasna. Taki jest, moim zdaniem, najprawdopopdobniejszy
      scenariusz.

PS Kiedy w końcu GazWyb dobierze się do tych swięych
      krów, jakimi są Grobelny i spółka, czyli poznańska UW?
      Gdzie tu rzetelność dziennikarska?
      • Gość: poranek Re: Grunty na Krzesinach IP: *.visp.energis.pl 14.03.03, 20:52
        Rysiu G. to wogole omnibus - nie dość ze jest w Zgromadzeniu Wspolników MTP
        (reprezentuje Poznan) to dodatkowo jest w Radzie Nadzorczej MTP razem z kolega
        Kaiserem - musze Ci Malkontent powiedziec, ze dobrze węszysz ( a co do tego
        duetu doloz mnostwooooo ziemi wokol Krzesin bedacych w posiadaniu pewnego
        Szczęsnego )
        • Gość: t Re: Targi IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 21:41
          To ze Prezydent kontroluje Targi to nic dziwnego. Targi to spółka w której 40%
          udziałów posiada Miasto Poznań i 60% udziałów posiada Skarb Państwa. Z
          definicji jako przedtawiciel miasta jest w zgromadzeniu wspólników, jak również
          nie jest też żadnym wałkiem to że wraz z zastępcą od spraw ekonomicznych jest w
          radzie nadzorczej. Jest to normalna procedura kontroli przedsiębiorstwa w
          którym miasto ma udziały.
          • remulak Re: Targi 18.03.03, 22:09
            A nie widzisz tego potencjalnego konfliktu interesów,
            który opisał Malkontent?
    • Gość: KAT Re: poznańskie przewały i afery IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.03.03, 22:48
      Finanse w Lechu Poznań
    • Gość: ? Re: poznańskie przewały i afery IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 21:40
      Żabka i "Bezpłatny Tygodnik Poznański". Wypisując o aferach poznańskich czy
      wspomniany tygodnik napisze o sobie? :)
      • Gość: 2zł. Re: poznańskie przewały i afery IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.03.03, 21:57
        Sprzedano zabytkowe szafy ze szkoły na Działyńskich za 2 złote
    • Gość: wałek Re: poznańskie przewały i afery IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 20:48
      Kaufland nie potrzebuje zgody na zmianę przeznaczenia objektu z przemysłowego
      Dom i Ogród na sporzywczy
      • Gość: aferzysta Sami uczciwi i sprawiedliwi IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 05.04.03, 00:23
        Coś mało tych przewałek ujawniliście.A Wy co ukradliście w robocie?Teraz to już
        cieżkie czasy są - ukraść nie dają ale....my Polacy potrafimy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka