Dodaj do ulubionych

Spłonął spichlerz na Starołęce

08.09.06, 22:41
Cóż jakoś trzeba oczyścić miejsce pod kolejny supermarket :-( Podobnie było
przecież na Hetmańskiej - spłonął młyn, powstał market...

Może to nie dotyczyło idealnie tego miejsca młynu, ale market stoi bardzo
blisko. Gdyby stał młyn ktoś mógłby narzekać, że market utrudni ochronę
zabytku, przysłoni itd.

Niezbyt wierzę w przypadki :-(
Obserwuj wątek
    • Gość: piernik Lepsze miejsca pracy ,niż jakaś ruina . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 04:57
      Podchodźcie do zycia praktycznie ,a nie ideowo ,bo już mieliśmy komunistów ,co chcieli stworzyć raj ,a wyszło im piekło .
      • Gość: aurora Re: Lepsze miejsca pracy ,niż jakaś ruina . IP: *.icpnet.pl 09.09.06, 09:46
        na miejsca pracy inne miejsca też sie nadają :P tego typu budynki, jak ten stary spichlerz też są potrzebne. niezależny obserwator chyba jest blisko prawdy, niestety. a spichlerza szkoda :(
    • Gość: Jaro Re: Spłonął spichlerz na Starołęce IP: *.tbs-net.rekin.net 09.09.06, 15:27
      Podobnie zabytkowy budynek po koszarach przy ul. Saperskiej/Rolnej. Dzisiaj
      rośnie tam osiedle Wechty. A już wtedy był on właścicielem tych terenów...
      • Gość: wania Re: Spłonął spichlerz na Starołęce IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.06, 19:51
        jak w "Ziemi obiecanej" Wajdy. Jak interes nie szedł to pożar. Jak konkurencja -
        pożar. Jak chęć wykurzenia właścicieli-pożar. Czy to nie dziwne????
    • dobrusia_to_ja Re: Spłonął spichlerz na Starołęce 09.09.06, 19:56
      Mnie się też te pożary nie podobają. Coś tu jest nie tak:>
      • sineira Re: Spłonął spichlerz na Starołęce 09.09.06, 22:23
        Tym bardziej, że przypadkowe zapalenie się pustego budynku i to niedługo po
        deszczach wydaje mi się mało prawdopodobne.
        I pomyśleć, że niecały tydzień temu tam byłam i nawet zamieściłam na tym forum
        link do zdjęcia: img403.imageshack.us/img403/5319/magazynfs4.jpg
        • ququ777 A moze to ty podpalilas,co?przyznaj sie 10.09.06, 10:57
          ...zeby miec dwa zdjecia..przed i po.
          • sineira Re: A moze to ty podpalilas,co?przyznaj sie 10.09.06, 18:35
            Dzisiaj się wybierałam, żeby zrobić zdjęcie PO, ale na Dębinie komary mi
            próbowały zjeść dziecko, więc zawróciłam:)
    • Gość: TT Re: Spłonął spichlerz na Starołęce IP: *.wh.uni-hannover.de 09.09.06, 23:05
      Szkoda, ze splonal ten budynek, byl bardzo charakterystyczny. Mysle ze byl tez zabytkowy, tym bardziej go zal, i ze nikt wczesniej nim sie nie zajal.
      • lucyferciu Re: Spłonął spichlerz na Starołęce 09.09.06, 23:59
        Aby zająć się na poważnie renowacją obiektów zabytkowych to potrzebne są do
        tego trzy rzeczy:
        1) kasa, 2) kasa, 3) kasa.
        Takie są realia w Polsce. Łatwo je się chroni (wpisuje do rejestru zabytków),
        natomiast nie ma tego co by dołożył pieniedzy do remontów czy konserwacji.

--
        Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu
        M.K.
      • Gość: nev Re: Spłonął spichlerz na Starołęce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 04:37
        po pierwsze, było kilka prób zajęcia się tym budynkiem po drugie, może właśnie
        dlatego, że się spalił w końcu się coś ruszy:)
        • ququ777 Re: Spłonął spichlerz na Starołęce 10.09.06, 10:58
          "po pierwsze, było kilka prób zajęcia się tym budynkiem"

No i nikt nie chcial sie tym budynkiem zajac, wiec sam sie zajal...proste
          • Gość: qwerty Re: Spłonął spichlerz na Starołęce IP: *.icpnet.pl 10.09.06, 11:17
            ...
            • Gość: 123 Na jaki market stawiacie w tym miejscu...? IP: *.icpnet.pl 10.09.06, 11:18
              ....
              • Gość: poznański Re: Na jaki market stawiacie w tym miejscu...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 12:21
                pożar jest dobry na kłopoty typu CO Z TYM ZROBIĆ tak było na poznańskiej
                pewnie z 10 lat nie mogli ugryż tego drewnianego cyrku czy hali pięknie się
                paliło w samego sylwestra wieczorem potem poszło jak po maśle dzisiaj wszyscy
                mają spokój. TYLKO DLACZEGO POŻAR !
    • Gość: peace Spłonął spichlerz na Starołęce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 14:17
      Był to zabytek i zburzyć go nie można było więc musiał spłonąć.
      Pewnie ktoś chce coś tam zbudować, może kolejne centrum handlowe lub hipermarket
      albo inne badziewie, któryvh w Poznaniu jest przecież za mało.
      • Gość: Tomek Re: Spłonął spichlerz na Starołęce IP: *.icpnet.pl 10.09.06, 21:59
        Szkoda tego obiektu miał swój klimat a teraz zostały tylko zgliszcza :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka