Dodaj do ulubionych

Powiedzcie mi kto (?!) chce głosować na Grobcia!?

11.11.06, 19:48
Nie potrafię zrozumieć jego zwolenników. Jest to dla mnie człowiek pozbawiony
wizji, myśli przewodniej, zmysłu nadającego kierunek, w którym chce dążyć.

Głosi, że Poznań wciąż jest w czołówce. I ma rację. Ale... Urzędnika należy
rozliczyć z tego co nowego wniesione zostało w życie miasta za jego kadencji,
a nie z ogólnego poziomu rozwoju miasta. A to czyni nieustannie Grobelny.
Rozliczyc trzeba z tego jakie nowe obiekty powstały i ile (porównując do tego
ile w innych porównywalnych miastach, jak Kraków, Wrocław, Łódź, Szczecin,
czy Trójmiasto razem), jacy nowi developerzy weszli do miasta, a nie co
zbudowali działający, jakie nowe presiębiorstwa przyszły do miasta, a nie ile
zainwestowali zasiedziali dzielni i gospodarni Poznaniacy. A Groblny chwali
się tym jak to przedsięiorczy Poznaniacy sobie radzą. Sęk w tym, że on do
tego jak oni sobie radzą się nie przyczynił. Przyczynił się do powstania
kilku centrów handlowych i to w lokalizacjach, które skazują te dzielnice na
korki. I tyle może sobie przypisać. Może to, że Poznań znalazł się w końcu na
liście organizacyjnej Euro, ale to też jeszcze nie przesądzone. Jeśli miałbym
wybór Szczęsny-Kaczmarek/Grobelny nie zawahałbym się chwili.

Podsumowując:
1. apeluję idzcie głosować (ja niestety zostałem tej możliwości pozbawiony,
gdyż z niespodziewanych względów rodzinnych jestem 200 km od Poznania).

2. Pomyślcie, czy aby na Grobelnego. Apeluj - na kogokolwiek innego.
Osobiście zagłosowałbym na Kretkowską (sympatia polityczna i szacunek za
wielką pracowitość dla miasta oraz bezwzględna uczciwość), albo na Pasło-
Wiśniewską (doceniam wielkie kompetencje strategiczne, choć z konserwatywną
PO mi umiarkowanie po drodze). W sumie jeszcze nie zdecydowałem. Pozdrawiam.
obrych wyborów dla NAS wszystkich!
Obserwuj wątek
    • Gość: arabella ja głosuję na Grobelnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 19:57
      Przyczynił się do powstania
      > kilku centrów handlowych i to w lokalizacjach, które skazują te dzielnice na
      > korki.

palny zagospodarowania uchwala rada, nie prazydent

Jeśli miałbym
      > wybór Szczęsny-Kaczmarek/Grobelny nie zawahałbym się chwili.

Szczęsny Kaczmarek też się nie zawahał i poparł Grobelnego. I nie porównuj
      prosze Szczecina z Poznaniem, bo Szczecin ostatnimi laty bardzo odpadł od
      czołówm\ki, w której Poznań o0d lat pozostaje.
      Ja wybieram Grobelnego :)
      • Gość: Wlodek z Grunwaldu Re: ja głosuję na Grobelnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 20:29
        Tak tylko odnies się do innych moich pytań. Tak z ciekawości. Dobrze, że w
        ogóle pójdziesz głosować.
    • Gość: tsurani Re: Powiedzcie mi kto (?!) chce głosować na Grobc IP: *.icpnet.pl 11.11.06, 20:44
      nie bardziej niż cała reszta pozostałych kandydatów (mówię o zarzutach które
      wymieniasz w pierwszym zdaniu swego postu)
    • Gość: all Re: Powiedzcie mi kto (?!) chce głosować na Grobc IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.06, 20:54
      Jest takie powiedzenie " sami nie wiecie , co posiadacie ".Prezydent Grobelny
      jest sprawdzony w tym sensie ,że coś o nim wiemy po kilku latach jego rządów w
      mieście , natomiast pozostali kandydaci nie mają w Poznaniu żadnej praktyki
      ani sensownych konceptów . Wolę sprawdzone stare wino , mimo że być może nie
      jest z najwyższej półki ,aniżeli niedofermentowane wino , nie zawsze młode.
      • Gość: Posen TAK dla Grobelnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 21:51
        Dlaczego Grobelny:bo doprowadzil do zrownowazonego rozwoju miasta i rownowagi
        miedzy inwestycjami zagranicznymi i poznanskimi,tysiace malych i srednich
        firm poznanskich nie jest dyskryminowane tak jak we Wroclawiu(strefy i ziemia
        za darmo dla koreanczykow i innych)Zagraniczne firmy mimo to duzo inwestuja
        (glownie male i srednie)m.incentra uslugowe
        Carlsberg,MAN,DUNI,Bertelsman,informatyczne
        GLAXO,Wikipedia ,Maicrosoft,Analyx,PSI,Arvato serwices ,DANTEK,Kimbal
        Electronics i inni,W Poznaniu i wokol Poznania zainwestowalo dziesiatki
        podwykonawcow VW.Pod Poznaniem powstaja dziesiatki tysiecy hal logistycznych
        m.in.ProLogis,Tulipan Park,Panattoni,CDS,Parkridge.W Poznaniu maja swoje
        centrale takie firmy handlowe jak LIDL,Intermarsche,Selgros,ABC,Eurocesh,Piotr
        i Pawel,Biedronka,Zabka,PLUS(przeniosl sie z Krakowa)BILLA i inni.Kazdy nowy
        market tych sieci to nowe miejsca pracy w centrali dla ksiegowych i
        informatykow.W Poznaniu powstaja mieszkania czynszowe ,socjalne i dla osob
        starszych,modernizowane sa szkoly,powstalo 100 boisk ze sztuczna nawiezchnia
        (wiecej niz w Warszawie czy Wroclawiu),modernizowane sa obiekty
        sportowe,autobusy MPK sa wszystkie niskopodlogowe,budowany jest nowa linia
        szybkiego tramwaju.Modernizowane sa drogi i budowane nowe(W porownaniu do
        Wroclawia to ekstraklasa).Ale glosujac na Grobelnego pieprze te wszystkie
        sukcesy Grobelnego!!!Najwazniejsze dla mnie ,ze Poznan nadal jest
        niezalezny,ze Grobelny w ramach chorej ideologi czy lini parti nie narzuca
        poznaniakom swojej woli,ze stworzyl Poznan przedewszystkim dla poznaniakow a
        nie wyzyskiwaczy koreanskich(ze walczy o dobro poznanskich inwestorow-Kupiec
        czy Stary Browar),ze Poznan nie ulega wzorcowi rozwoju Wroclawia czy Lodzi,ze
        Poznan nadal pozostaje wielkopolski.Ale najwazniejsze ,ze Grobelny stworzyl
        Poznan ,w ktorym czuje sie WOLNYM!!!.
        • Gość: obywatel Posen kto ci płaci zate bajki ? IP: *.lanet.net.pl 12.11.06, 08:37
          • Gość: gatuzi Re: Posen kto ci płaci zate bajki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 11:08
            To sa fakty , jedyna słaboscia Poznania jest to ze nie rozreklamował tych
            inwestycji w mediach.
      • polchen Re: Powiedzcie mi kto (?!) chce głosować na Grobc 11.11.06, 22:14
        JA
    • mantis77 A ja nie idę 12.11.06, 01:17
      Ten człowiek nie zrobił NIC podkreślam NIC dla osób niepełnosprawnych.
      Kaponiera jak straszyła tak straszy i nawet nie umie ZDMu do porządku przywołać
      by sie tym zajęli więc dla mnie to dno. Kaczmarek choć pojawiał się na
      imprezach dla osób niepełnosprawnych gdy był zapraszany a Grobelny się ich
      wstydzi (miałem okzaję być na jednej dość dużej imprezie gdzie już w sumie nie
      wypadało mu nie być to patrzył w podłogę zamiast na wyczyny osób
      niepełnosprawnych zawodników)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka