Dodaj do ulubionych

Stanie miasteczko na poligonie

02.06.07, 08:28
Z jednej strony to dobrze ze buduja sie nowe osiedla ale nie mam pojęcia jak
po tej budowie wytrzyma obciążenie ruchu Naramowicka. Teraz jadac do pracy
tracę 40 min a po pojawieniu sie tylu nowych mieszkańców. Trzeba coś z tym
zrobić. Miasto rozwija się ale nie myśli o budowaniu nowych dróg.
Obserwuj wątek
    • Gość: J Re: Stanie miasteczko na poligonie IP: *.ipt.aol.com 02.06.07, 10:19
      To dobrze, ze Biedrusko ze swoim kompleksem lesnym stanie sie ponownie dostepne
      dla zwyklego smiertelnika. Niedobrze natomiast, ze tak wspanialy teren zostanie
      bezpowrotnie zniszczony przez deweloperow budujacych setki identycznych,
      anonimowych, bezdusznych domkow. Dotychczas Europa (za wyjatkiem UK) sie przed
      tego typu dzialaniami dosc skutecznie bronila, niedobrze ze tego typu osiedli
      powstaje coraz wiecej w Polsce.
    • Gość: kanonier Stanie miasteczko na poligonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 11:11
      "Miasteczko na poligonie". Dobre. Każdy mieszkaniec - od bobasa po staruszka - będzie znał na
      pamięć komendy artyleryjskie: celownik..., ładunek..., salwą... pal! Ciekawsze to to od mieszkania w
      mieście. Co parę dni pokaz fajerwerków na 100 decybeli :)
      • Gość: dora Re: Stanie miasteczko na poligonie IP: *.icpnet.pl 03.06.07, 14:05
        Ależ skąd!
        Jakieś pół roku po wprowadzeniu się zaczną organizować protesty, wiece, blokady
        dróg i złożą pozwy do sądu o odszkodowania - tak jak mieszkańcy Kamionek z linią
        wysokiego napięcia i Krzesin z lotniskiem :)))
        • kiks4 Szkoda Biedruska 03.06.07, 15:15
          Mam mieszane uczucia. Z jednej strony ilekroć przejeżdżam przez Biedrusko- a
          robie to bardzo często- marzyło mi się całkowite wyprowadzenie wojska z
          podmiejskich lasów. W końcu jest tyle poradzieckich poligonów w Polsce, że można
          chyba znaleźć inny obiekt, może nawet lepszy, bardziej oddalony od ludzkich siedzib.
          Ale gdy czytam, że deweloperzy będą zabudowywać kawałek po kawałku- budzą się
          obawy- raz o chaotyczną zabudowę, dwa- o zniszczenie unikalnej przyrody.
          Moim zdaniem konieczne byłoby całościowe rozplanowanie obszaru, przedyskutowanie
          z przyrodnikami i dopiero na tej podstawie podejmowanie budowy.
          Na razie- kto wyszarpie - ten ma. I w efekcie z jednej strony jest wielkie
          wysypisko śmieci miasta Poznania, kawałek dalej chyba przy tym samym cieku-
          będzie budowane osiedle. Zgroza!!!
          • Gość: ruda Re: Szkoda Biedruska IP: *.komster.pl 16.07.09, 00:43
            proponuję nie wypowiadać się na tematy o których nie masz zielonego
            pojęcia...
        • Gość: ruda Re: Stanie miasteczko na poligonie IP: *.komster.pl 16.07.09, 00:55
          widzę,że mało wiesz na temat Biedruska dlatego proponuję się nie
          wypowiadać na forum...zasięgnij więcej informacji...
      • Gość: ruda Re: Stanie miasteczko na poligonie IP: *.komster.pl 16.07.09, 00:57
        puknij się w głowę...masz weogóle pojecie o tym jak wygląda życie w
        Biedrusku????????????Chyba nie,więc nie wypisuj bajek...
    • Gość: Ekolo Re: Degradacja unikalnej przyrody IP: 89.174.186.* 02.06.07, 11:22
      To morderstwo na tej jeszcze pięknej ziemi. Ekolodzy zaspali, czy była ich
      opinia na ten temat?
      • Gość: Q Re: Degradacja unikalnej przyrody IP: 195.20.110.* 05.06.07, 09:41
        Obawiam się, że kolejnym krokiem będzie udostępnienie drogi przez poligon
        (Złotniki-Biedrusko) dla normalnego ruchu, bo inaczej droga przez Naramowice
        tego natłoku nie wytrzyma.
        W ten sposób zniszczy się jeden z niwielu spokojnych terenów w okolicy, po
        którym w miarę bezpiecznie można pojeździć rowerem czy na rolkach.
        Znając za zachłanność developerów i wszechobecną korupcję w urzędach mam jak
        najgorsze przeczucia co do zabetonowywania Biedruska.
        Czy są dostępne jakieś szczegółowe plany jak to wszystko ma docelowo wyglądać,
        czy tylko athock każdy developer zrobił szkic swoich domków bez uwzględnienia
        reszty otoczenia?
    • Gość: HG Stanie ładne miasteczko na poligonie IP: *.icpnet.pl 02.06.07, 12:44
      To chyba dobry pomysł. Najważniejsze, aby robiono to z głową, wg planów
      itp.Lepsze domy tam, niż na miejscu stadionu Warty.
    • mo_mo1 Stanie miasteczko na poligonie 03.06.07, 01:11
      Ciężko to będzie pomieścić tam wszystkich...

www.fototel.pl/
      • Gość: Brobelny Re: Stanie miasteczko na poligonie IP: *.sur-inter.net 03.06.07, 11:14
        A co na to planiści z Miejskiej Pracowni Urbanistycznej? Obszar NATURA 2000
        obowiązuje tylko w Poznaniu? I różne zakazy zbudowy. Ci sami planiści zakazują
        rozwoju Poznania a robią fuchy w Biedrusku.Ave Cesar z Miejskiej Pracowni
        Urbanistycznej.
        • Gość: ghost Re: Stanie miasteczko na poligonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 17:01
          Szkoda tego miejsca. Byłem w Dąbrówce gdzie buduje linea, takiego Chinatown
          jeszcze nie widziałem. Domki wciśnięte jeden przy drugim. Byleby upchnąc więcej
          powierzchni mieszkalnej na metrze kw. ziemi. Akurat znam Biedrusko i chyba coś
          takiego deweloper chce tam znów zrobić. Więc brzmi to nieciekawie.Ciekaw też
          jestem jak wytrzyma to droga do Poznania. Rano już między 6.30 a 8.00 ciągnie
          się sznur samochodów z kierunku Murowanej Gośliny, Skoków no i z Biedruska.
          10 tys mieszkańców to statystycznie około 2,5 tyś samochodów odpalanych rano w
          kierunku Poznania i wieczorem w drugą stronę. Zaraz pojawią się głosy, że
          wytnie się las by poszerzyć nieprzejezdną drogę.
          I to będzie koniec tak reklamowanej w gazecie przez Jaks-bud natury.
          No, ale mądry Polak po szkodzie.
          Koniec raju dla rowerów.
    • Gość: Marek Re: Stanie miasteczko na poligonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 08:09
      Zastosują metodę p.Krycha, czyli może się nie zakorkuje.A gdy ktoś kupi, to
      jego zmartwienie jak dojechać.
    • Gość: JP Stanie miasteczko na poligonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 19:09
      Jednym z 2 wspomnianych deweloperów jest tajemnicza spółka o nazie Symbioza.
      Symbioza to firma krzak zarejestrowana w 2005 roku z kapitałem
      50 tys. zarejestrowana pod tajemniczym adresem Biedrusko Zjednoczenia 1.
      działalność spółki w/g KRS obejmuje chyba wszystko poza budową statków
      kosmicznych. Taka firma nie jest w stanie nic zbudować bez nabicia kogoś w butelkę.

Forma prawna: Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
      Numer KRS: 0000232281
      Wpis do Krajowego Rejestru Sądowego
      Data wpisu: 2005-04-25
      Sąd: Sąd rejonowy w Poznaniu, XXI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
      Adres: Zjednoczenia 1
      62-003 Biedrusko
      • Gość: :) No ales ty madry... IP: 62.29.136.* 01.10.07, 17:55
        Gość portalu: JP napisał(a):

> Jednym z 2 wspomnianych deweloperów jest tajemnicza spółka o nazie
        Symbioza.
        > Symbioza to firma krzak zarejestrowana w 2005 roku z kapitałem
        > 50 tys

.... ktora jest spolka celowa firmy NEST o kapitale 45 MLN PLN,
        zarejestrowanej w Gnieznie.. ale o tym juz nie wiesz o
        przenajmadrzejszy...
      • Gość: ruda Re: Stanie miasteczko na poligonie IP: *.komster.pl 16.07.09, 00:53
        zastanawiam się czy to zazdrośc przez ciebie przemawia,czy też brak
        siły przebicia...najgorzej jak polak polakowi zazdrosci tego że tamten
        do czegos doszedł prawda?
    • Gość: kasik Re: Stanie miasteczko na poligonie IP: 212.160.172.* 13.10.08, 15:23
      Ciekawe jest to, że 3/4 artykułu to peany na cześć Jakś Budu, a
      ostatni akapit pokazuje niegodziwą Symbiozę, która wytnie w pień
      wszystkie drzewa w Biedrusku. Czyżby na 50 ha należących do Jakś
      Budu wylany był beton i nie wystawałoby z ziemi nawet źdźbło trawy?
    • l.george.l A co z kościołem w Biedrusku? 13.10.08, 15:27
      Czy mieszkańcy nadal walczą ze sobą o jego lokalizację, czy raczej o to, by go w
      ogóle nie było?
      • Gość: ruda Re: A co z kościołem w Biedrusku? IP: *.komster.pl 16.07.09, 00:33
        zastanawiam się kto myśli tylko o kościele...chyba tylko ludzie którzy wybiertają się już na tamten świat,,,osobiście jestem mieszkanką Biedruska i uważam że budowa domów jednorodzinnych była mądrą decyzją...chociaż środowisko ludzi sie wymiesza i może nie będzie tak chore jak do tej pory...a kościół może zostać taki jaki jest...bo nie chodzi chyba o to żeby pokazać wszyskim co się ma na sobie ha ha ha...a po to by się pomodlić.
    • mih.po Re: Stanie miasteczko na poligonie 13.10.08, 22:19
      O kolejny nie-sponsorowany artykuł. ;) A jak będzie z dojazdem do Poznania?
      Szybka Fujibana czy jeszcze szybsze metro? ;) Łącze się w przyszłym bólu z
      nowymi mieszkańcami Biedruska i przy okazji spytajcie autochtonów czy są
      zadowoleni z ekipy wójta Wojtery...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka