Dodaj do ulubionych

Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno

24.06.07, 21:25
to dziś mamy poniedziałek?

"dojazd na jutrzejszą imprezę"

:)))

Co do mieszkańców Krzesin, generalnie im współczuję, ale sami sobie są winni!
Jedyne o co im chodzi, to wyłudzić max kasy. Lotnisko miało być, nie powinno
się tam nawet budować itd.
Śmiechu warte, ludzie pchaja się w tarapaty, by potem coś wyłudzić - bo
inaczej tego nazwac nie można.
A swoją drogą wiele lotnisk pasażerskich tez jest blisko osiedli ludzkich,
fotami mogę zarzucić!

pzdr
tapety.tapety.glt.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Ryszard Kastrat Ryszard Kastrat IP: *.eranet.pl 24.06.07, 21:36
      Miasto jednak nie bierze pod uwagę a moze bierze pod uwagę ........sam nie wiem
      co będzie dobre.........Mieszkam sobie na Morasku i nic mi nie lata....... i
      kierowca mnie wozi więc nawet nie widzę korków ........ojej ale ja jestem
      nijaki.
    • Gość: ras Ludzie mieszkają tam od pokoleń. Dałeś się zmanipu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 21:43
      lować...
      • Gość: doro Re: Ludzie mieszkają tam od pokoleń. Dałeś się zm IP: 77.252.35.* 25.06.07, 09:21
        a wojsko też jest tam od dawna. kiedys zresztą w najbliższym sąsiedztwie budować nie można było.
        wiedząc, ze obok jest wojsko ludzie się tam budowali.
      • Gość: frajer Re: Ludzie mieszkają tam od pokoleń. Dałeś się zm IP: *.icpnet.pl 25.06.07, 13:25
        Lotnisko jest w Krzesinach od kilkudziesięciu lat !
        • Gość: ble Re: Ludzie mieszkają tam od pokoleń. Dałeś się zm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 16:11
          ludzie od kilkuset :) chcesz się licytować ????
    • Gość: pantulipan Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 21:44
      onioni napisał:

> to dziś mamy poniedziałek?
      >
      > "dojazd na jutrzejszą imprezę"
      >
      > :)))

Czy Pana nie stać na to aby przez chwilę zastanowić się dlaczego w tekście jest
      "jutro" a nie "pojutrze"? Ile razy można to samo pisać i ile razy można o to
      samo pytać? Jeśli Pan tego nie rozumie, to wytłumaczę to Panu. Tekst ukaże się
      jutro w papierowym wydaniu, a w sieci będzie dostępny przez najbliższe godziny.
      Tekst zatwierdzony do publikacji nie jest poddawany dalszym - znaczącym zmianom.
      Teraz Pan rozumie?

pTp
    • sceptyk31 Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno 24.06.07, 21:45
      Mieszkańcy mają rację, jest tyle innych miejsc że lotnisko wojskowe nie musi
      być przy osiedlu mieszkaniowym.
      • Gość: abc Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.icpnet.pl 25.06.07, 02:20
        Mieszkańcy nie mają racji, jest tyle innych miejsc, że osiedla mieszkaniowe
        nie muszą być przy lotnisku wojskowym!!

PS: Lotnisko było szybciej, niż powstały osiedla!!
        • Gość: Miki Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.man.poznan.pl 25.06.07, 15:04
          Ale baza NATO i F16 są od niedawna. Na Ławicy też ludzie mieszkają i jakoś nikt
          nie narzeka, ale tam nie ma bazy i F16 .
        • Gość: ble czy aby na pewno ?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 16:46
          > PS: Lotnisko było szybciej, niż powstały osiedla!!

pl.wikipedia.org/wiki/Krzesiny
          pl.wikipedia.org/wiki/Pokrzywno_%28Pozna%C5%84%29
          pl.wikipedia.org/wiki/G%C5%82uszyna_%28Pozna%C5%84%29
          pl.wikipedia.org/wiki/Staro%C5%82%C4%99ka
          nie wiedziałem, że w 1200 którymś tam były w Polsce lotniska

chcesz się jeszcze policytować
    • a_gurk Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno 24.06.07, 21:59
      Rzeczywiscie, jak samoloty lataja nad glowami mieszkancow, to cos moze
      czlowieka trafic. Halas straszny i lek serce sciska, bo niektorzy lataja dosyc
      nisko nad blokami i domami. Ale fakt jest faktem- lotnisko stworzyli jeszcze
      Niemcy, rozbudowali Rosjanie po II Wojnie Swiatowej, a wiekszosc okolicznych
      osiedli powstala pozniej. Zawinily zarowno odpowiednie organy wydajac
      zezwolenia na budowe i czesto naginajac prawo (lub nawet je lamiac) oraz
      budujacy, ktorzy przeciez wiedzieli o istnieniu lotniska. Wiec nie rozumiem,
      skad nagle te protesty. Pieniadze przycmily myslenie?
      • Gość: ras W planie zagospodarowania przestrzennego z 1994 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 22:03
        przewidziane było przekształcenie lotniska wojskowego w Poznaniu-Krzesinach na
        lotnisko cywilne ze strefą intensywnego rozwoju gospodarczego. Ostatnie
        zezwolenia na budowę pochodzą z 2001 r. i zawierają gwarancję braku
        uciążliwości akustycznej lotniska!
        • xaliemorph Re: W planie zagospodarowania przestrzennego z 19 25.06.07, 10:42
          Akurat z tą gwarancją braku bym się zastanawiał bo przecież cywilne też hałasują choć mniej. Ale loty nocne byłyby gwarantowane bo doskonale słyszę że latają (ale jako że mieszkam w mieście to zdaję sobie sprawę z tego kompromisu).
    • Gość: Niewinny Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 22:06
      onioni napisał:

> Co do mieszkańców Krzesin, generalnie im współczuję, ale sami sobie są winni!

A nie przyszło Ci do głowy, że samoloty z Krzesin fruwają też nad domami, które są starsze od lotniska w Krzesinach? Naprawdę tak trudno to pojąć i nie powtarzać nudnych już jak flaki z olejem frazesów o wyłudzaniu?

> Jedyne o co im chodzi, to wyłudzić max kasy.

Jedyne o co mi chodzi, to mieć spokój - myślę, że nie jestem odosobnionym przypadkiem.
      • Gość: Bigger Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.07, 23:15
        A Tobie nie przyszło do głowy, że wybierając to miejsce na bazę zarówno Wojsko
        jak i administracja miały powody zarówno gospodarczo-ekonomiczne jak i
        logistyczne do tego aby je wybrać? Przesiedlenie starych mieszkańców jest kroplą
        w morzu kosztów związanych z powstaniem tej inwestycji. I jest prawdą że spora
        grupa cwaniaczków wykupiła tam ziemię w celach spekulacyjnych.
        Ja oczywiście rozumiem niechęć do opuszczania ziemi na której się mieszka od
        pokoleń. Ale realia są takie, że nie mamy takiego terytorium jak Rosja czy USA -
        jak zatem mają powstawać lotniska, autostrady, elektrownie, wysypiska, więzienia
        czy spalarnie śmieci. Takie przykłady można mnożyć - a przecież Ty też jeździsz
        po autostradach, produkujesz śmieci na potęgę, zużywasz prąd i chciałbyś był
        żeby było bezpiecznie. Na takie inwestycje każde miejsce które nie jest odludne
        jest złe - a my nie mamy odludnych miejsc. I w ten czy inny sposób wielu z nas
        się poświęca - dla dobra większości.
        • Gość: ble Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 16:54
          Przesiedlenie starych mieszkańców jest kropl
          > ą
          > w morzu kosztów związanych z powstaniem tej inwestycji.

starych ???? czyli wszystkich tych którym wydano pozwolenie na budowę do
          upublicznienia wiadomości o powstaniu bazy lotniczej z f16

musimy pamiętać, że w myśl planu zagospodarowania przestzrennego z 1994 miało
          tam powstać lotnisko cywilne - więc trudno mieć pretensje do ludzi, że sobie tam
          wtedy domy pokupowali/pobudowali

rozumiem, że cwaniaczkami można nazwać tych, którzy kupili tu ziemię po
          powstaniu bazy f16, ale całej reszty w żadnym przypadku
        • Gość: Niewinny Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 17:15
          Nie przychodzą mi do głowy żadne naprawdę dobre powody, dla których wojskowe
          lotnisko powinno się znajdować na obszarze dużego miasta - zamiast tam, gdzie
          stoją przysłowiowe trzy chaty na krzyż. Są w Polsce miejsca zdecydowanie
          bardziej odludne niż aglomeracja poznańska i to już jest dla mnie wystarczający
          powód do przeniesienia całego tego cyrku właśnie w takie miejsce.
    • Gość: Wyborca! Pamiętajcie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 22:36
      To proste! Jeżeli w przyszłych jakichkolwiek wyborach jakaś partia z wielkiej
      trójki zawrze w programie postulat o przeniesieniu lotniska, to proszę na taką
      głsować!
    • Gość: regg Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 23:09
      onioni zabulgotał:
      >Lotnisko miało być, nie powinno
      > się tam nawet budować itd.

Pretensje do Niemców - w czasie okupacji oni tam wybudowali ten pas startowy. A
      w zasadzie nie Niemcy tylko przymusowo Polacy.
    • Gość: Danek Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 23:10
      Wszystkim pastwiącym się nad mieszkańcami powtarzam raz jeszcze: nie chodzi o
      hałas sam w sobie, tylko o jego straszny poziom! Zanim po długiej podróży z
      Ameryki nie przyleciały do nas F-16, nie było aż tak głośno i można było z tym
      żyć. Teraz ludzie prostestują, bo hałas znacznie się nasilił. Tak trudno to
      zrozumieć???
      • Gość: shedows Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 07:00
        danek a jak tam były migi to było cicho? Miałem okazje słyszeć tam migi i teraz
        F-16. Danek było o wiele głośniej i Ty o tym dobrze wiesz
        • Gość: Danek Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 10:52
          Chyba od czasu MiG-ów przytępił Ci się słuch. Nie mówię, że było cicho, ale było
          ciszej niż teraz. Teraz nawet podczas wykładu w centrum Poznania robi się taki
          hałas, że czasem trzeba na chwilę przerwać zajęcia.
      • Gość: poseniak Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.icpnet.pl 25.06.07, 07:02
        hałasu nie było bo lotnisko w remoncie było przez pewien okres.
        • xaliemorph Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno 25.06.07, 10:39
          No właśnie, w remoncie. Co to za argument w ogóle? Czy jeżeli remontują coś koło Ciebie to zakładasz że już to zamknęli i działalność tego była zakończona?
          • Gość: poseniak Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 12:55
            jak dla mnie nie. ludzie ktorzy sie pobudowali wokolo lotniska wykazali sie
            delikatnie mowiac glupota.
            • Gość: ble Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 17:03
              a ty w takim razie debilizmem - delikatnie mówiąc - nie mając ochoty sprawdzić,
              kto był tam pierwszy, komu obiecano w 94 likwidację lotniska, komu wreszcie
              wydano tam pozwolenia

co do remontu to też jesteście nieźli - jeśli za remont przyjąć okres bez
              regularnych lotów to trwał jakieś 15 lat :)
              • xaliemorph Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno 25.06.07, 17:49
                Dokładnie, więc dla mnie argument o remoncie lotniska jest kompletnie bezsensowny. Co innego wprowadzenie mieszkańców w błąd poprzez miasto Poznań i wytyczne co do planów zagospodarowania.
                • Gość: ble Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 17:51
                  Co innego wprowadzenie mieszkańców w błąd poprzez miasto Poznań i wytyczne
                  > co do planów zagospodarowania.

i jest to wystarczający powód, żeby ci ludzie dostali odszkodowania !!!!

ZADNA WŁADZA NIE MOŻE STAĆ PONAD PRAWEM- obiecała likwidację bazy - niech płaci
                  i tyle
      • Gość: KK Przedtem MIG-15-ruble teraz F-16-dolary IP: 192.35.79.* 25.06.07, 16:13
        Przedtem ani rubla za MIG-15 nie dalo sie wycisnac. Wiec moze teraz za F-16
        troche dolarow. Zlote tez OK
    • Gość: henryb Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 08:46
      ...żeby takie pokazy organizować we wtorek !!! decyzje (zwłaszcza) poznańskich
      władnych są dziwne...ale jeśli jest to presja PiS to nie mam nic do dodania!!!
      • princus Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno 25.06.07, 11:53
        przeczytaj dokładnie artykuł.jest w nim napisane dlaczego akurat wtorek!!!!
    • Gość: tsuranni gwiazdy? bandyci IP: *.icpnet.pl 25.06.07, 09:09
      ciekawe ile mają na koncie zbombardowanych wiosek i osiedli
      Won z amerykańskim motłochem!
    • Gość: samoloty w Powidzu Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 09:49
      Ja mieszkałem przez 20 lat w Powidzu,gdzie taż jest lotnisko.Ludzie się tam
      nadal budują i mieszkają,Wiedzą doskonale,że bazy nie zamkną.Przecież większosć
      tych,którzy teraz protestóją w Krzesinach mają domy i mieszkaja tam od nie
      dawnwa.Gdy zaczynali budowy myśleli,że bazy nie będzię i że będzię cicho???
      Dziwne to trochę.
    • marghot zmiana organizacji ruchu w dniu festynu 25.06.07, 10:32
      Podano, iż ul. Starołęcka i Głuszyna będa jednokierunkowe do godz. 15 jednak
      nie podano od której.
      Czy wiecie coś na ten temat?
    • Gość: pablo Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 13:19
      sam zaczynam sie budować w pobliżu Krzesin i wogóle mi to nie przeszkadza.
      Bardzo mi się podoba kiedy latają F-16, to jest poprostu piękne !!!!!
    • Gość: e Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.icpnet.pl 25.06.07, 15:28
      Jakieś cholerne samoloty latają już dzisiaj, robiąc sporo hałasu i gwizdu nad
      Ratajami. A jutrzejszą imprezę uważam za żałosną próbę przekupienia
      społeczeństwa daniem im igrzysk na osłodzenie hałaśliwej codzienności.
      Miłośnikom samolotów przypominam też, że uprzykrzają one życie nie tylko
      mieszkańcom Głuszyny czy Marlewa, ale także Rataj - to nad nimi wciąż przelatują
      F16 w drodze na Ławicę.
      • Gość: Piccolo_Jr Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.icpnet.pl 25.06.07, 15:48
        A mnie to sie bardzo podoba. Naprawdę świetnie było sobie popatrzeć na te
        myśliwce z mojego balkonu :p Dawno takich cudów lotniczych nie widziałem. No i
        ten dźwięk.... Miodzio. Oj chyba jutro do Krzesin pojadę. Głupio byłoby
        przegapić taką okazję.
        Tak swoją drogą ciekawe czy w 1990 ludzie tak na samoloty narzekali jak pokazy
        na ławicy były.... (a pokazy były naprawdę wspaniałe).
    • Gość: KK Sasiad lotniska IP: 192.35.79.* 25.06.07, 16:09
      Moi znajomi mieszkaja obok duzego lotniska pasazerskiego. W szczycie rannym i
      popoludniowym start lub ladowanie co 1 minute, Przyzwyczaili sie i nie
      slywszalem, zeby narzekali. Niestety budowa trzeciego pasa wymagala
      przymusowych wykupow na zasadzi'eminent domain'. Ceny byly szacowane ale
      wlasciciele zadowoleni. Natomiast ci pozostali, niewykupieni dostali tylko
      zwrot za wygluszanie domkow. Tzn. okna dzwiekoszczelne.
    • l.george.l Drzwi od śmigłowca spadły na głowy widzów 25.06.07, 16:30
      Drzwi od śmigłowca spadły na głowy widzów
      www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=96&ShowArticleId=50047
      To tak ku przestrodze dla tych, którzy wybierają się na tego typu żenujące
      imprezy. Może jutro też coś spdanie?
      • Gość: ble Re: Drzwi od śmigłowca spadły na głowy widzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 17:08
        oby twoje głupie ( bezdennie głupie) żarty się nie spełniły - bo będzie tragedia
        to nie jest lotnisko na wygnajewie - pomyśl o luboniu, starołęce
        • l.george.l Re: Drzwi od śmigłowca spadły na głowy widzów 25.06.07, 17:38
          Gość portalu: ble napisał(a):
          [...]
          >pomyśl o luboniu, starołęce
          [...]

Ja mam myśleć? Powiedz to tym, którzy organizują air show nad miastem. Podczas
          takiej imrezy chyba każdy trzeźwo myślący człowiek zakłada, że coś może spaść?
          • Gość: ble Re: Drzwi od śmigłowca spadły na głowy widzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 17:50
            >chyba każdy trzeźwo myślący człowiek zakłada, że coś może spaść?

ale, żaden trzeźwo myślący człowiek nie robi sobie z tego funu
          • xaliemorph Re: Drzwi od śmigłowca spadły na głowy widzów 25.06.07, 17:53
            Kto? Wiele miast. Popatrz sobie np. na relacje z innych pokazów Thunderbirds. Tam sobie jeden samolot przelatuje pomiędzy dwoma drapaczami chmur. I co? Pstro.

Wg. twojej teorii to lotniska pasażerskie równie dobrze powinny być z dala od miasta, i to tak ustawione by ścieżka podejścia i startu biegła równolegle do miasta a nie przez jego granice. Co dziwne, nie jest to powszechne i samoloty coś tak często nie spadają. Ba tam gdzie były incydenty z katastrofami lotniczymi, nie przenoszono lotnisk.
            • Gość: ble Re: Drzwi od śmigłowca spadły na głowy widzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 17:58
              > Wg. twojej teorii to lotniska pasażerskie równie dobrze powinny być z dala od m
              > iasta, i to tak ustawione by ścieżka podejścia i startu biegła równolegle do mi
              > asta a nie przez jego granice.

no i tak się teraz buduje nowe lotniska - zobacz monachium, częściowo tegel

poza tym niebezpieczeństwo w ruchu cywilnym jest znacząco mniejsze, a
              potencjalne skutki nieporównywalnie mniejsze
      • sineira Re: Drzwi od śmigłowca spadły na głowy widzów 25.06.07, 18:48
        > To tak ku przestrodze dla tych, którzy wybierają się na tego typu żenujące
        > imprezy.
        Wyjaśnij nam jedno - dlaczego "żenujące"???
        • roger39 Re: Drzwi od śmigłowca spadły na głowy widzów 25.06.07, 19:13
          Jak spadnie samolot na 150 tysiecy ludzi , to interes zrobia firmy pogrzebowe
          nie tylko z Poznania . Na pokazach lotniczych czesto dochodzi do katastrof ,
          gdzie setki ludzi pala sie zywcem . Uwazam ,ze poznaniacy powinni zbojkotowac
          ta impreze , a nie wspierac zabojczy halas nad wlasnymi glowami .
          We wtorek lepiej pojsc do lasu lub na basen , a przynajmniej zostac w domu przy
          telewizorze . Komu zycie niemile , niech jedzie do Krzesin .
          Jezeli spadnie F16 z nawet polpelnymi zbiornikami paliwa , to kilkaset ludzi
          spali sie w ogniu wysokooktanowej benzyny lotniczej .
          • Gość: :/ Re: Drzwi od śmigłowca spadły na głowy widzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 19:23
            a żeby spadł. prosto w oko tym zachwyconym frajerom
          • xaliemorph Re: Drzwi od śmigłowca spadły na głowy widzów 26.06.07, 00:43
            Ewidentnie przesadzasz. A tak w ogóle to nie rozumiem tej nagłej paranoi i wysypu czasami wręcz bzdurnej krytyki. Czy jak oszołomy doszły do władzy to ludzie podobni zaczęli również wyrażać swe opinie?
        • l.george.l Re: Drzwi od śmigłowca spadły na głowy widzów 25.06.07, 19:40
          sineira napisała:

[...]
          > Wyjaśnij nam jedno - dlaczego "żenujące"???
          [...]

Choćby z tego powodu, że zakłóci spokój dziesiątkom tysięcy ludzi. Wiele osób
          nie będzie mogło pracować z powodu hałasu. Ktoś, przerażony hukiem ryczących
          maszyn, może dostanie zawału. Niewykluczone, że zdechnie wiele zwierząt. Mnie
          to dynda, bo mieszkam w części Poznania, do której nawet szmer F-16 nie
          dociera, ale spędziłem jako dziecko, za sowieckiej okupacji, święta u rodziny w
          Brzegu nad Odrą. Podczas świąt Bożego Narodzenia okupant urządził loty
          ćwiczebne. Nie dało się rozmawiać, oglądać TV, naczynia trzeba było trzymać, bo
          spadały ze stołu. Dlatego rozumiem ludzi, którzy mieszkają w południowej części
          Poznania i protestują przeciwko bazie lotniczej. Organizowanie dodatkowego
          hałasu uważam za szczyt głupoty.
    • v.i.k.k.a bedzie (o mnie)glosno;) 25.06.07, 23:38
      bo bede tam:)a co!:)
      • roger39 Re: bedzie (o mnie)glosno;) lub mniej 26.06.07, 05:05
        27 lipca piec lat temu we Lwowie podzczas poakzow lotniczych we Lwowie poniosly
        smierc w strasznych meczarniach 84 osoby . Ponad 100 zostalo ciezko rannych .
        Piloci samolotu , ktory spadl na widzow przezyli , bowiem udalo im sie
        katapultowac :

Sknyliv airshow disaster occurred on 27 July 2002. 84 people were killed and
        over 100 injured at an airshow in Sknyliv airport near Lviv, Ukraine. A
        Ukrainian Air Force Sukhoi Su-27 aircraft crashed during an aerobatics
        presentation .

Tu sa zdjecia z tej tragedii :

photo.unian.net/eng/rubrics/265?fp=32
        Na nagrobku wika napisza Ci

" Zginela w Krzesinach na wlasne zamowienie w dniu 26 czerwca 2007 roku ,
        niemal dokladnie piec lat po podobnej tragedii we Lwowie , niech Jej glupota
        bedzie przestroga dla wszystkich " .
    • vipunia granice latania 26.06.07, 15:42
      OK, rozumiem pokaz się zbliża...
      ale była mowa kiedyś o jakichś granicach lotów,
      na pewno nie nad Puszczykowem, Mosiną, a wczoraj to się nie dało wytrzymać! :(
    • Gość: Ptaszor Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 22:08
      po przeczytaniu artykułu utwierdziłem się w przekonaniu: Poznaniaki zrobiły
      imprezę dla siebie: (po pierwsze środek tygodnia, po drugie dojazd "najlepiej
      na rowerze"). Rozumiem, że w roku 2008 "piknik" będzie we środę od 10 do 10.30.
      Zaś informacja o terminie zostanie podana we wtorek po południu.
      • Gość: ble Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 09:41
        > po przeczytaniu artykułu utwierdziłem się w przekonaniu: Poznaniaki zrobiły
        > imprezę dla siebie:

poznaniaki to w znacznej części tej imprezy nie chciały

>(po pierwsze środek tygodnia, po drugie dojazd "najlepiej
        > na rowerze").

to nie wima poznaniaków, że wojsko nie wybudowało sobie autostrady dojazdowej i
        parkingu na 100 000 aut - ale poznaniaki się z tego nie cieszą bo im napływ
        drogi dojazdowe do domów rozkopał i trawniki rozrył
        choć to może i dobrze - bo jak wojsko wpadnie na pomysł autostrady dojazdowej to
        na pewno na 1 nie poprzestanie i w ten sposób każdy mieszkaniec krzecin i
        pokrzywna bedzie miał najdalej 20 m do jazdni

> Zaś informacja o terminie zostanie podana we wtorek po południu.

mamy nadzieję , że ta informacja nigdy się nie pojawi
        • Gość: Ptaszor Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:14
          przepraszam Poznaniaków!
          • Gość: ble Re: Pokaz lotniczy w Krzesinach: będzie głośno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 21:19
            czujemy się przeproszeni i wybaczamy, bo wiemy, że niewiedza była spowodowana
            szumem w mediach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka