Dodaj do ulubionych

trasa Poznań-Zakopane

17.07.07, 08:22
Co sadzicie o takiej tracie Poznań-Legnica (autostrada) ,pozniej wiadomo na
Zakopiankę.Z Poznania chcę wyjechac o 4 rano.
Obserwuj wątek
    • everyday_driver Re: trasa Poznań-Zakopane 17.07.07, 09:01
      jeśli wyjeżdżasz o 4 rano, to nie ma sensu jechać przez Legnicę (nadkładasz drogi ale omijasz Wroc). Około 6 rano będziesz bowiem we Wroc i przejedziesz go w 30 minut. Potem autostrada.
      • Gość: new5 Re: trasa Poznań-Zakopane IP: 194.24.238.* 17.07.07, 09:31
        No nie wiem czy przez 2 godz.dojade do Wrocka z dziecmi nie szaleję,sądze ze
        raczej koło 7 a o 8 w niedzielę z tego co pamietam Wrocław był juz zakorkowany
        i wogóle koszmarny do przejechania dlatego chcę go ominąc mimo tego,ze troche
        drogi dojdzie.
        • everyday_driver Re: trasa Poznań-Zakopane 17.07.07, 10:26
          jak uważasz, ale IMO przez Legnicę to za duzo nadkładania drogi. Zwlaszcza o 7 rano w niedzielę.
          Zapytaj może na forum wroclawskim jak wygląda u nich sytuacja o tej porze.
          Aha, we Wroc nie warto jeździć wg drogowskazów, prowadzą sporymi "zakolami" - zaopatrz się w mapę, sprawdź najkrótszą trasę i jedź po swojemu. Można wiele czasu zaoszczędzić.
        • marghot Re: trasa Poznań-Zakopane 17.07.07, 12:34
          nie zdażyło mi się napotkać korków we Wroc w niedziele o 8 rano.
          Może mylisz to z dniem powszednim?
    • Gość: olo Re: trasa Poznań-Zakopane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 09:37
      Hej! Ostatnio do Zakopca jechałem trasą: A2 w stronę Łodzi, zjazd na Uniejów, z
      Uniejowa do Łaska, dalej do Piotrkowa Tryb. (tu mała uwaga - w Wadlewie przed
      Piotrkowem kierować się na Lublin, w miejscowości Kącik skręcić w lewo
      dojeżdżając do DK8 następnie wjechać na DK1 w stronę Katowic), przed Katowicami
      wjechać na wiadukt - kierunek Kraków (zachować czujność, bo tablica z
      drogowskazem jest mało widoczna), trasą S1 dojechać do A4, finalnie na obwodnicy
      Krakowa wywinąć na Zakopane. Szybko się jedzie, do Krakowa ok. 5,5h. Pozdrawiam
      • new5 Re: trasa Poznań-Zakopane 17.07.07, 09:40
        Mimo wszystsko chyba lepiej sie jedzie autostradą
        • Gość: olo Re: trasa Poznań-Zakopane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 09:49
          Chodzi Tobie o A4? Ale A2 = autostrada, dk1 = dwupasmówka, A4 = autostrada.
          Podpowiem jeszcze, że Wrocław można ominąć jadąc przez Trzebnicę, Oleśnicę itd.,
          ale droga jest dość kręta. Powodzenia
          • everyday_driver Re: trasa Poznań-Zakopane 17.07.07, 10:22
            sprawdzałem, droga lipna, IMO nie warto
            • Gość: new5 Re: trasa Poznań-Zakopane IP: 194.24.238.* 17.07.07, 10:38
              Tak,myślałam o A4
          • kajciech Re: trasa Poznań-Zakopane 17.07.07, 10:31
            omijanie Wrocka tą drogą przerabiałem już raz - ostatni raz!
            • Gość: new5 Re: trasa Poznań-Zakopane IP: 194.24.238.* 17.07.07, 10:39
              ale o którym omijaniu móiwsz,ja chce w Rawiczu skręcić w stronę Legnicy i tam
              na A4
              • Gość: histe Re: trasa Poznań-Zakopane IP: *.man.poznan.pl 17.07.07, 13:09
                nie ma najmniejszego sensu jechać przez Legnice o tej porze przez Wrocław
                przejedziesz jak przez masło - zaoszczędzisz kilometry, czas i pieniążki
      • Gość: mercx Re: trasa Poznań-Zakopane IP: 217.168.131.* 17.07.07, 14:37
        Polecam trasę proponowaną przez Olo - nie najkrótsza, ale najszybsza, często
        jeżdżę na Śląsk i zdecydowanie jest lepsza niż przez Wrocław. Minus - to opłaty
        za A2.
        Pozdro
        M
    • Gość: camara Re: trasa Poznań-Zakopane IP: 80.50.249.* 17.07.07, 13:09
      Trase Poznan-Kraków (no, tam juz tylko prosto na Zakopane) robilem przez 3 lata
      co tydzien. Tam i z powrotem. Wybadałem, jak sądzę, każda drogę (nawet tak
      ekstremalne jak P-n - Kepno-Wielun-Czestochowa-Kraków, lub P-n-Rawicz-Pakosław-
      Opole-Stzrelce Opolskie-Kraków). Od otwarcia 15km A4 w Gliwicach nie ma
      szybszej trasy tam, jak przez Wrocław. Pod warunkiem, że nie jedziesz przez
      Wrocek w środku tygodnia między 8 a 18.00 (pytanie jeszcze jak kto jedzie przez
      Wrocław do A4). W niedzielę będzie ok.
      Odcinek Rawicz - Lubin (Legnica) jest mało sympatyczy. Wąska, zniszczona i
      dosyc kręta droga. Nie warto nadkładać. Szkoda czasu
      • Gość: new5 Re: trasa Poznań-Zakopane IP: 194.24.238.* 17.07.07, 14:57
        Jadę w środku tygodnia niestety ,z kolei jak mam jechać do A4 przez Wrocław
        nie wiem ,spojżę na mapę ale może ktoś cos podpowie
    • Gość: new5 Re: trasa Poznań-Zakopane IP: 194.24.238.* 17.07.07, 15:11
      Widze najlepiej na A4 wjechać z E 261
    • Gość: Q Re: trasa Poznań-Zakopane IP: 195.20.110.* 18.07.07, 14:31
      W ubiegłym tygodniu wracałem do Poznania z Karpacza przez Legnice/Głogów.
      Weź pod uwagę, że w Głogowie i potem aż do Legnicy przez Lubin i Polkowice
      trwają dość intensywne roboty drogowe i w zasadzie na całym odcinku są objazdy,
      zwężenia i ograniczenia. Nie wiem czy to będzie dokładnie na Twojej trasie, ale
      może rzutować na natężenie ruchu w całej okolicy.
      A nie lepiej "oblecieć" Wrocław przez Oleśnice i dalej A4 ?
      • Gość: Luk-Wroc Re: trasa Poznań-Zakopane IP: *.lanet.net.pl 18.07.07, 16:29
        Daj spokoj z jakims dziwnym omijaniem Wrocławia to bez sensu, od momentu kiedy
        otworzyli estakade na klecinskiej przjazd jest całkiem ok.
        Od Poznania; Żmigrodzka, Bałtycka skręcasz w prawo w Osobowicką dalej około 2km
        prosto, wjezdzasz na most millenijny potem cały czas dwupasmowką(olewasz
        wszystkie głupie znaki kierunkowe), dopiero na skrzyzowaniu Hallera/Powstańców
        Śląskich skręcasz w prawo, następnie około 6-7 km prosto i na wezle bielanskim
        wjezdzasz na A-4.
        W niedzielny poranek przejazd przez Wrocław max 30 min.
        A-4 Wrocław -Kraków w zalezności od prędkosci 2,5-3h mozna sie bez problemow
        wyrobic
        a Krakow Zakopane ooo to juz roznie od 2,5 h-do 10h, tak tyle jechałem
        zakopianką wracając z sylwestra w 2005 roku.
        Pozdrawiam
    • Gość: mia Re: trasa Poznań-Zakopane IP: *.icpnet.pl 18.07.07, 16:57
      przez Legnicę chyba nie ma sensu, za daleko, poza tym z Głogowa do Polkowic są
      objazdy i droga wąska. przez Rawicz do Lubina - w zeszłym tygodniu były koło
      Rawicza jakieś mijanki, z tym że nie wiem na której drodze (może 5 na Wrocław).
      do Zakopanego jeżdżę różnymi drogami i skłaniam się ku tradycyjnej "11", z tym,
      że z Lublińca nie jade do Tarnowskich Gór, a do Koziegłów - prosto na "1".
      upewnij się też czy są aktualnie korki związane z remontem na A4, zwłaszcza na
      obwodnicy Krakowa (jest lato i może nie być) - by ich uniknąć można jechać "1"
      do Bielska, potem przez Żywiec (droga Bielsko - Wadowice jest bardzo
      zatłoczona) i Suchą Beskidzką do Rabki, ale nie polecam tej drogi, dalsza i
      bardzo czasochłonna (pozytywy, że, niezbyt szybko, ale jedziesz, a nie
      wściekasz się stojąc w korku, ładne widoczki).
      • Gość: NEW5 Re: trasa Poznań-Zakopane IP: 194.24.238.* 19.07.07, 13:37
        czyli cały czas (jak widze na mapie )E 261 i prosto na A4

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka