joanna.syrenka 08.10.07, 20:59 Powodzenia, Przemku! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lilianka13 Przemek szuka własnego kąta IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 09.10.07, 00:56 To b.przykre, ze nasza Polska tak bardzo katolicka i super tolerancyjna nie moze pomoc czlowiekowi, kt. sam na siebie zarabia! WSTYD WSTYD I jeszcze raz wstyd!! \ i ta urzednicza czcza gadanina... bedziemy w kontakcie(!) Przemku, jestem pelna podziwu dla Twojej wytrwalosci i walki o miejsce w tym "zasciankowym" spoleczenstwie. Jestem pewna, ze uda Ci sie znalezc miejsce zamieszkania w Poznaniu. Jesli nie, ucz sie angielskiego i zostan emigrantem.To nie zart. Ludzie niepelnosprawni w Wlk.Brytanii np.maja mnostwo przywilejow, nie chodzi tu o pieniadze tylko, po prostu urzednicy i urzedy maja b.jasne i proste prawo, kt.chroni i dba o takich jak Ty, nie tylko o alkoholikow itp tacy widzisz, to smutne nie musza pracowac i im sie nalezy(!)Ty wziales los we wlasne rece.NIE PODDAWAJ SIE. ZYCZE CI WYTRWALOSCI I CIERPLIWOSCI. Pozdrawiam serdecznie. PS.niech wreszcie te polskie "chore" prawo zmieni ktos madry, czy juz wszyscy tacy opuscili ten kraj:( przykre, ale prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomuś Ten kraj powiadam jest chory... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 01:18 Az sie scyzoryk w kieszeni otwiera jak sie takie cos slyszy - "Jego dochody - pensja i renta to 1100 zł.(..)- Ma zbyt wysokie dochody, nie przysługuje mu nawet dodatek mieszkaniowy - wyjaśnia dyrektor Aleksandra Konieczna z Wydziału Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej UM w Poznaniu." Zeby w (prawie) cywilizowanym kraju w srodkowej europie zarobek na poziomie 1100 zl czyli ok. 300 euro byl jakims bogactwem to sie w czerepie nie miesci. Szczegolnie ze to osoba niepelnosprawna ktora nie wymaga opieki i jest o wiele bardziej zaradna jak widac niz niejeden obszczy-murek spod sklepu. No i ten milosierny kraj hipokrytow "katolikow" spelniajacych przykazania i wypelniajacych slowo pana swego. Tu nawet kon by sie nie usmial tylko by zaplakal... Odpowiedz Link Zgłoś
lilianka13 Re: Ten kraj powiadam jest chory... 09.10.07, 01:28 Pamietam jak kilka lat temu poprosilam Powiatowy Urzad Pracy o pomoc w sfinansowaniu kursu , kt.umozliwilby mi podjecie pracy u pracodawcy kt. notabene sama znalazlam.Niestety moj blad polegal na tym, ze wczesniej wplacilam I rate za kurs.I co odp. Wspanialy Urzednik z PUP , ze dofinansowanie zadne mi sie nie nalezy, bo podjelam sie sama bez zgody tegoz to urzedu nauki, a na co mialam czekac?! Urzednicy nie nauczyli Was myslec? Przemku,nie potrafie Ci pomoc, ale wierze, Ze znajdzie sie Ktos o dobrym sercu, po prostu czlowiek, ktory zrozumie , ze Ty nie jestes problemem, lecz Ci ktorzy zyja wokol Ciebie, stwarzajac Tobie bariery w prowadzeniu normalnego zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Przemek szuka własnego kąta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 10:02 czy ja dobrze przeczytałam? Przemek ma pensje i rentę w wys. 1100,00 i mówią, ze ma za wysokie dochody???? przecież jak wyda 600,00 na mieszkanie to mu zostanie 500,00? jak za tę kwotę poradzić sobie przez miesiąc? jedzenie, ubranie, bielizna, może jakieś kino (wiadomo, że nie co miesiąc kupuje się ubania i chodzi do kina, choć pewnie inni tak robią, a jak będzie trzeba do lekarza?, dentysty? kolejki na NFZ są bardzo długie... jak ten chłopak ma przeżyć godnie? Pomóc Ci nie mogę, bo nie mam pokoju do wynajęcia, ale trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUSTYNA Przemek szuka własnego kąta IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.07, 23:40 biedny... znam tego milego sympatycznego chlopaka.. jest bardzo pogodny i z poczuciem humoru....pomożcie mu!!! ludzie!!!niech ma cos od zycia.. juz tyle sam osiagnal... POMOZCIE!!!! PRZEMUś POZDRAWIAM JUSTYNA W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Przemek szuka własnego kąta IP: *.plock.msk.pl 10.10.07, 11:41 Przemko to naprawdę bardzo wartościowy człowiek, świetny kumpel,bardzo inteligentny. Znamy się z płocka można z nim o wszystkim pogadać i pośmiać się. Zawsze byliśmy w kontakcie przez cały okres JEGO szkoły. To byłby dla niego ogromny cios gdyby musiał wrócić do Płocka. Wierzę, że w Poznaniu, który tak bardzo polubił, znajdą się ludzie o wielkim sercu i pomogą mu znależć własny kąt. Bardzo proszę o to mieszkańców poznania oraz władze, którzy niewierzę, że nie mogą nic zrobić. Przemko trzymaj się jestem z Tobą. Uruchomię gorącą linię do Pana Boga. Na pewno coś zaradzi w tej sytuacji. Nie poddawaj się. Musi się udać.Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roziu Przemek szuka własnego kąta IP: *.centertel.pl 11.10.07, 20:23 przemo to fajny gosc razem z nim chodzilem do technikom wiele mi pomogl ja z drugiej strony pomagalem MU jak tylko moglem niestety takie jest nasze panstwo ze nie dadza ludziom poczebujacym tylko .....? przemek czymaj sie wiesz ze na mnie mozesz liczyc Odpowiedz Link Zgłoś