Dodaj do ulubionych

macabbi - hanba przy ulicy bulgarskiej !!!

IP: *.icpnet.pl 27.07.03, 22:56
jestem zszokowany zachowaniem kibicow na stadionie lecha. po wygranej zydow
z macabbi, tlum dostal szalu. oklaski i okrzyki, zamiast zastanowic sie nad
tym co pokazal lech, tlum bawil sie z zydami. chyba, ze w sektorze IV i V
zasiadaja sami czytelnicy gazety wyborczej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rysiu Re: macabbi - hanba przy ulicy bulgarskiej !!! IP: *.echostar.pl 27.07.03, 22:58
      Jesteś debilem.Dobranoc.
      • Gość: zazenowany Re: macabbi - hanba przy ulicy bulgarskiej !!! IP: *.icpnet.pl 27.07.03, 23:09
        to ty jestes debilem, jesli nie rozumiesz mojego postu...
        • Gość: Rysiu Re: macabbi - hanba przy ulicy bulgarskiej !!! IP: *.echostar.pl 28.07.03, 08:15
          O! już nowy piękny dzień a ty nadal jesteś debilem.Dzień dobry.
    • Gość: Tomek Jesteś skończonym kretynem!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.07.03, 23:15
      Brawo dla poznańskiej publiczności!!! Gratulacje dla Maccabi!!!
      • Gość: zazenowany Re: Jesteś skończonym kretynem!!! IP: *.icpnet.pl 27.07.03, 23:29
        jestes zalosny, ciszysz sie z wygranej zydow - zamiast zastanowic sie nad tym
        co zaprezentowal lech. zamiast smucic sie porazka ukochanego klubu (
        przynajmniej dla mnie), cieszysz sie wygrana zydow. jestes typowym efektem
        marketnigu. na szczescie na stadion przychodza ludzie, ktorzy na lecha chodza
        troche dluzej niz 3 lata... a teraz ciesz sie dalej z wygranej maccabi...
        • Gość: Tomek Re: Jesteś skończonym kretynem!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.07.03, 23:42
          Gość portalu: zazenowany napisał(a):

> jestes zalosny, ciszysz sie z wygranej zydow - zamiast zastanowic sie nad tym
          > co zaprezentowal lech. zamiast smucic sie porazka ukochanego klubu (
          > przynajmniej dla mnie), cieszysz sie wygrana zydow. jestes typowym efektem
          > marketnigu. na szczescie na stadion przychodza ludzie, ktorzy na lecha chodza
          > troche dluzej niz 3 lata... a teraz ciesz sie dalej z wygranej maccabi...

Kompletnie nie trafiłeś. Na Lecha chodzę od ponad 15 lat. Przykro mi, że Lech
          przegrał, bardzo mnie martwi postawa naszego zespołu tuż przed startem ligi,
          ale z tego powodu miałem gwizdać na Maccabi?? Biłem im brawo, ponieważ wygrali
          turniej i grali ambitnie. Żałosny to jesteś Ty, bowiem poznańska publiczność po
          raz kolejny pokazała klasę. Gwizdać mógłby tylko cham i prymityw, na szczęscie
          takich ludzi na stadionie nie było, lub było ich niewielu. Nie sil aię nawet na
          odpowiedź, bo nie mam ochoty z takim kretynem jak ty dyskutować.
          Bez pozdrowiń
        • alfalfa Re: Jesteś skończonym kretynem!!! 28.07.03, 00:48
          Człowieku, przeciez to zabawa na sportowo. Skończ z tymi rasistowskimi
          tekstami. Walisz kompletne bzdety.
          • Gość: zazenowany Re: Jesteś skończonym kretynem!!! IP: *.icpnet.pl 28.07.03, 05:57
            tylko czekalem az ktos wyleci z idiotycznymi zarzutami o rasizmie. nie
            obchodzi mnie, ze wygrali zydzi. mogli wygrac hiszpanie albo niemcy i tak samo
            bylbym wkuzony. wiec wkladaj mi tu zaraz biednych tektow o rasizmie, mogles
            jeszcze dodac cos o antysemtyzmie wyssanym z mlekiem matki-zalosne !!!
            • niezlomny.prawicowiec Zażenowany ! Jesteś skończonym kretynem!!! 28.07.03, 06:59
              Ale nie dziękuj mi za to, iż wreszcie otworzyłem ci oczy na samego siebie.
              Nawet nie próbuj pocałować mnie w d..pę z wdzięczności.
              Spadaj.
            • Gość: Rafis Re: Jesteś skończonym kretynem!!! IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 28.07.03, 11:25

> tylko czekalem az ktos wyleci z idiotycznymi zarzutami o rasizmie. nie
              > obchodzi mnie, ze wygrali zydzi. mogli wygrac hiszpanie albo niemcy i tak
              samo
              > bylbym wkuzony. wiec wkladaj mi tu zaraz biednych tektow o rasizmie, mogles
              > jeszcze dodac cos o antysemtyzmie wyssanym z mlekiem matki-zalosne !!!

dlaczego jestes takim debilem kmiocie?
      • Gość: Ścierka Re: Tomek hipokryto! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.03, 07:52
        Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Brawo dla poznańskiej publiczności!!! Gratulacje dla
        Maccabi!!!

No i HIPOKRYZJA w czystej postaci. Z jednej strony Tomek
        pokazuje jak wręcz nienawidzi Warszawiaków a z drugiej
        jak on koch żydów. Podejrzene!
        • Gość: Szczery ścierka ! Do kąta ! Tam twoje miejsce !!! nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 08:08
          Gość portalu: Ścierka napisał(a):

> Gość portalu: Tomek napisał(a):
          >
          > > Brawo dla poznańskiej publiczności!!! Gratulacje dla
          > Maccabi!!!
          >
          >
          > No i HIPOKRYZJA w czystej postaci. Z jednej strony Tomek
          > pokazuje jak wręcz nienawidzi Warszawiaków a z drugiej
          > jak on koch żydów. Podejrzene!
        • Gość: Tomek Co ma piernik do wiatraka?? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.07.03, 10:35
          Gość portalu: Ścierka napisał(a):

> Gość portalu: Tomek napisał(a):
          >
          > > Brawo dla poznańskiej publiczności!!! Gratulacje dla
          > Maccabi!!!
          >
          >
          > No i HIPOKRYZJA w czystej postaci. Z jednej strony Tomek
          > pokazuje jak wręcz nienawidzi Warszawiaków a z drugiej
          > jak on koch żydów. Podejrzene!

Dlatego, że nie lubie Warszawy i Warszawiaków, miałem gwizdać na Maccabi??
          Żydzi sa mi całkowicie obojętni, biłem brawo Maccabi dlatego, że naprawdę widać
          było, że walczą i ża zależy im na zwycięstwie. W przeciwieństwie do reszty
          drużyn, w tym naszego Kolejorza, które zwyczajnie olały kibiców i człapały po
          boisku.

• Gość: Frank Zazenowany - debil!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.03, 11:29
            Lech King!!! Rasiści i debile precz ze stadionu!!!
            • Gość: tfu Re: Zazenowany - debil!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.07.03, 18:16
              nie żydów, tylko Izraelczyków
              • Gość: Touluse~Lautrec Tomek - brawo ! Zażenowany - wyp...dalaj ! IP: *.chello.pl 29.07.03, 19:36
                • Gość: zazenowany Re: Tomek - brawo ! Zażenowany - wyp...dalaj ! IP: *.icpnet.pl 29.07.03, 19:58
                  odnosze niedparte wrazenie, ze wszyscy odpowiadajacy na moj post z wyjatkiem
                  jednej osoby, sa albo uposledzeni albo straszeni ograniczeni umyslowo. jest
                  jeszcze wyjscie 3 - sa tak napakowani lewacka albo gazetowa propaganda, ze na
                  slowo zyd zaczynaja bajdurzyc o jedwabnym, rasizmie i innych takich bzdetach.
                  naprawde zacznijcie sie leczyc, ze swojej antysemitofobii...
                  • the_dzidka Re: Tomek - brawo ! Zażenowany - wyp...dalaj ! 30.07.03, 11:11
                    O matko boska różnoraka, co za kretyn.
    • kome Re: macabbi - hanba przy ulicy bulgarskiej !!! 29.07.03, 20:30

> jestem zszokowany zachowaniem kibicow na stadionie lecha. po wygranej zydow
      > z macabbi, tlum dostal szalu. oklaski i okrzyki, zamiast zastanowic sie nad
      > tym co pokazal lech, tlum bawil sie z zydami. chyba, ze w sektorze IV i V
      > zasiadaja sami czytelnicy gazety wyborczej.

no ja tez jestem zaszokowany... .
      hmmm...nie rasizm? to dlaczego nazywasz Maccabi zydami?
      tlum dostal szalu? hehe, dobre!
      oklaski? no fakt, powinna ich publicznosc wygwizdac, a juz wogole powinno byc
      buuuuuuuuuuuuuu jak wznosili puchar...

zazenowany! wiesz co? chyba sie domyslasz!

zszokowany

• Gość: Maxim Re: macabbi - hanba przy ulicy bulgarskiej !!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 20:56
        kome napisał:

> Gość portalu: zazenowany napisał(a):
        >
        > > jestem zszokowany zachowaniem kibicow na stadionie lecha. po wygranej zydo
        > w
        > > z macabbi, tlum dostal szalu. oklaski i okrzyki, zamiast zastanowic sie na
        > d
        > > tym co pokazal lech, tlum bawil sie z zydami. chyba, ze w sektorze IV i V
        > > zasiadaja sami czytelnicy gazety wyborczej.
        >
        > no ja tez jestem zaszokowany... .
        > hmmm...nie rasizm? to dlaczego nazywasz Maccabi zydami?
        > tlum dostal szalu? hehe, dobre!
        > oklaski? no fakt, powinna ich publicznosc wygwizdac, a juz wogole powinno byc
        > buuuuuuuuuuuuuu jak wznosili puchar...
        >
        > zazenowany! wiesz co? chyba sie domyslasz!
        >
        > zszokowany
        >
        Wypowiedź zazenowanego jest skandaliczna i bardzo się cieszę, że została tak
        powszechnie potępiona. Kibice Lecha są najlepsi w kraju, co udowodnili nie
        pierwszy raz. Nie mogę się jednak zgodzić, ze nazwanie Zydów Żydami jest
        przejawem antysemityzmu. Nie popadajmy w paranoje. Przecież Maccabi jest klubem
        izraelskim, a więc nazwanie ich Żydami nie może być obraźliwe. To tak jakby
        ktoś się oburzył, że Lechitów nazwano Polakami.
        Pozdr
        • Gość: $tefan, Chicago Poprawność polityczna! IP: *.CHCGILGM.covad.net 30.07.03, 01:48
          Cały problem w tym, że to może nie była całkowicie żydowska drużyna.
          Czy jesteś pewien, że w drużynie Izraela byli sami żydzi? Może był jakiś nie
          żyd?
          To tak jak z nazwą poprawną politycznie - afroamerykanin - czyli po prostu
          murzyn.
          Kiedyś w Chicago było ogłaszane spotkanie - sejmik inżynierów
          afroamerykańskich. Poszedł mój kolega - inżynier, urodzony w Afryce
          Południowej, obywatel USA, blondas. Czyli inżynier afroamerykański. Siadł w
          pierwszych rzędach a wszyscy naokoło patrzyli na niego jak na zepsuty kotlet i
          szeptali między sobą - co też ten biały tutaj robi? Gdy to posłyszał zapytał -
          czy któryś z was urodził się w Afryce? Ja tak!
          Czy jestem Amerykaninem? Tak
          Czy jestem inżynierem? Tak!
          Który z was urodził się w Afryce? Który z was jest tak naprawdę
          afroamerykańskim inżynierem? Nie było ani jednego! Wszyscy urodzili się poza
          Afryką!
          I to wszystko wynikło ze stosowania tzw politycznej poprawności - zamiast
          ogłosić spotkanie inżynierów murzyńskich lub czarnych inżynierów.

A na Bułgarskiej wygrali lepsi! Lepszemu - szacunek, pokonanemu - współczucie.
          Pozdrowienia,
          $tefan, Chicago
          • Gość: Maxim Re: Poprawność polityczna! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 11:05
            Gość portalu: $tefan, Chicago napisał(a):

> Cały problem w tym, że to może nie była całkowicie żydowska drużyna.
            > Czy jesteś pewien, że w drużynie Izraela byli sami żydzi? Może był jakiś nie
            > żyd?
            > To tak jak z nazwą poprawną politycznie - afroamerykanin - czyli po prostu
            > murzyn.
            > Kiedyś w Chicago było ogłaszane spotkanie - sejmik inżynierów
            > afroamerykańskich. Poszedł mój kolega - inżynier, urodzony w Afryce
            > Południowej, obywatel USA, blondas. Czyli inżynier afroamerykański. Siadł w
            > pierwszych rzędach a wszyscy naokoło patrzyli na niego jak na zepsuty kotlet
            i
            > szeptali między sobą - co też ten biały tutaj robi? Gdy to posłyszał zapytał -

> czy któryś z was urodził się w Afryce? Ja tak!
            > Czy jestem Amerykaninem? Tak
            > Czy jestem inżynierem? Tak!
            > Który z was urodził się w Afryce? Który z was jest tak naprawdę
            > afroamerykańskim inżynierem? Nie było ani jednego! Wszyscy urodzili się poza
            > Afryką!
            > I to wszystko wynikło ze stosowania tzw politycznej poprawności - zamiast
            > ogłosić spotkanie inżynierów murzyńskich lub czarnych inżynierów.
            >
            > A na Bułgarskiej wygrali lepsi! Lepszemu - szacunek, pokonanemu - współczucie.
            > Pozdrowienia,
            > $tefan, Chicago

Nie ma znaczenia, czy w Maccabi grali tylko Żydzi. Przecież w Realu jest
            niewielu Hiszpanów, a często się mówi, że "Hiszpanie wygrali mecz, Hiszpanie
            strzelili gola". Nie słyszałem jeszcze by ktoś z rego powodu się obraził.
            Poprawność polityczna, zwłaszcza w USA, już dawno przekroczyła greanice
            śmieszności. Wiem, że tolerancja jest rzeczą ważną, ale popadanie w skrajnosci
            jak to ma miejsce w USA jest idiotyzmem. I to we wszystkich dziedzinach życia.
            Od problemów rasowych, po sprawy damdko-męskie. Jak Wy tam podrywacie
            dziewczyny, skoro w każdej chwili można zostać oskarżonym o napastowanie
            sexualne?:) Szczerze Ci Stefan współcuję mieszknia w tym dziwnym kraju, wracaj
            do Polski:) Tu jest jeszcze normalnie, choć też na siłę wprowadza się durną
            poprawność polityczną. Celuję w tym zresztą moja ulubiona gazeta- GW..
        • the_dzidka Re: macabbi - hanba przy ulicy bulgarskiej !!! 30.07.03, 11:15
          > Wypowiedź zazenowanego jest skandaliczna i bardzo się cieszę, że została tak
          > powszechnie potępiona. Kibice Lecha są najlepsi w kraju, co udowodnili nie
          > pierwszy raz. Nie mogę się jednak zgodzić, ze nazwanie Zydów Żydami jest
          > przejawem antysemityzmu. Nie popadajmy w paranoje.

Ale zobacz kontekst tej wypowiedzi - hańba tłumowi, bo cieszył się w wygranej
          żydów. NB powinno być Żydów chyba? Wyznanie piłkarzy to ich sprawa osobista,
          może oprócz żydów byli tam buddyści? ;-) Niemniej jednak dla mnie ta wypowiedź
          jest obraźliwa. Mniej więcej tak, jakby ktoś powiedzial do swojego dziecka: "Ty
          dostales trójke, a ten Murzyn piątkę?" Wypowiedź taka imputuje podział na kogos
          lepszego i kogoś gorszego. Ergo, jest to "antysemityzm" w wydaniu polskim -
          czyli huzia na brudnego Żydka...
          • Gość: Maxim Re: macabbi - hanba przy ulicy bulgarskiej !!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 11:25
            the_dzidka napisała:

> Ale zobacz kontekst tej wypowiedzi - hańba tłumowi, bo cieszył się w wygranej
            > żydów. NB powinno być Żydów chyba? Wyznanie piłkarzy to ich sprawa osobista,
            > może oprócz żydów byli tam buddyści? ;-) Niemniej jednak dla mnie ta
            wypowiedź
            > jest obraźliwa. Mniej więcej tak, jakby ktoś powiedzial do swojego
            dziecka: "Ty
            >
            > dostales trójke, a ten Murzyn piątkę?" Wypowiedź taka imputuje podział na
            kogos
            >
            > lepszego i kogoś gorszego. Ergo, jest to "antysemityzm" w wydaniu polskim -
            > czyli huzia na brudnego Żydka...
            >

Też przypuszczam, że Zażenowany jest antysemitą i rasistą, ale abstrahując od
            kontekstu jego wypowiedzi, przecież nie można uznać za obraźliwe nazwanie Żyda
            Żydem. W ten sposób to my stalibyśmy się antysemitami, bo de facto stwierdzamy,
            że bycie Żydem jest wstydem i hańbą. Powtórze jeszcze raz. Nie popadajmy w
            paranoje. Ja się nie obrażam, że ktoś nazwie mnie Polakiem. Dlaczego więc Żydzi
            mieliby się obrazić, że ktoś nazwie ich Żydem? Jak mamy ich nazywać
            Izraelczykami? Nie obrażam się, że ktoś powie, że jestem biały, dlaczego więc
            Murzyni obrażają się, że ktoś nazwie ich Murzynem, czy czarnym? Może dlatego,
            że często są oni większymi rasistami jak my?
            • the_dzidka Re: macabbi - hanba przy ulicy bulgarskiej !!! 30.07.03, 13:45
              Masz oczywiście rację, sądzę tylko, że tutaj obecni forumowicze tez bardziej
              zareagowali na kontekst/klimat, a nie samo słowo "żyd".
              • Gość: zazenowany Re: macabbi - hanba przy ulicy bulgarskiej !!! IP: *.icpnet.pl 30.07.03, 17:20
                wy naprawde jestescie jacys dziwny, nie czytacie o co mi chodzi. uczepiliscie
                sie zydow i sobie wlewacie teraz, jacy jestescie europejscy i nowoczesni.
                najpierw przeczytajcie, jeszcze raz uwaznie mojego posta, a potem zabierajcie
                glos. szczegolnie ty dzidka, zawsze wiesz wszystko najlepiej...
    • kome Re: macabbi - hanba przy ulicy bulgarskiej !!! 30.07.03, 17:31

> jestem zszokowany zachowaniem kibicow na stadionie lecha. po wygranej zydow
      > z macabbi, tlum dostal szalu. oklaski i okrzyki, zamiast zastanowic sie nad
      > tym co pokazal lech, tlum bawil sie z zydami.

no to moze wytlumacz nam wszystkim o co chodzi?

czy oklaskiwanie zwyciezcy, jest rownoczesne z tym, ze kibicom przestaje
      zalezec na formie pilkarzy Lecha, zarowno tej zaprezentowanej podczas turnieju,
      jak i te przyszlej-ligowej?

• Gość: kalkos Re: macabbi - hanba przy ulicy bulgarskiej !!! IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.03, 14:41
        zezenowany nie powinien byl pisac zydow (a jak juz to Zydow jesli chodzi o
        narodowosc) tylko Izraelczykow. Wszak kraj ten jak dobrze wszyscy wiemy nie
        jest monoreligijny czy monoetniczny. Ambasady tez nie ma zydowskiej tylko
        izraelska. Stad posadzenie o rasizm jest sluszne.
        • amicuspoznan Re: brawo dla publiczności 31.07.03, 15:54
          Nie jestem kibicem. Ale jeśli publiczność tego meczu zachowała się tak jak
          opisujecie - to jako wielbiciel Poznania - jestem tym zachwycony ! Czyżby
          społeczeństwo nam zmieniało się na lepsze ? Z tego wynika.
          Myślę, że inicjator tego tematu ma żal , że publiczność jakby się odwróciła od
          pokonanego Lecha - rozumiem jego żal. I chyba właśnie o to jemu tylko chodziło.
          Nie upierałbym się przy jego jakoby antysemityźmie. To nie o to chodzi.
          Tylko niefortunnie wyraził swój żal.

Bardzo cieszę się ze wszystkiego co dobre dzieje się w Poznaniu.

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie bo wykazujecie także klasę - nawet w
          tej dyskusji trochę agresywnej - broniąc właściwych, kulturalnych i ludzkich
          postaw obywatelskich.
          • Gość: Maxim Re: brawo dla publiczności IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 17:03
            Społeczeństwo wcale się nie zmienia. Domniemany rasizm, nietolerancja,
            antysemityzm Polaków są w dużej mierze wyssane z palca i na siłę kształtowane
            przez niekóre kręgi. Nie wiem po co. Zachowanie ludzi na meczu tylko
            potwierdza, że teza o ksenofobicznym Polaku jest bzdurna. Ale i tak zaraz
            przeczytamy w GW, czy Polityce jakimi to jesteśmy antysemitami i rasistami..
            • Gość: zazenowany Re: brawo dla publiczności IP: *.icpnet.pl 31.07.03, 17:27
              nareszcie rozsadne wpisy. dwie ostatnie osoby, przeczytaly moj post i
              wyluskaly z niego to o co chodzilo. smutne jest tylko to, ze az tyle osob nie
              rozumie slowa pisanego...
              • Gość: sigi Re: brawo dla publiczności IP: *.11.15.univie.teleweb.at 01.08.03, 20:43

> nareszcie rozsadne wpisy. dwie ostatnie osoby, przeczytaly moj post i
                > wyluskaly z niego to o co chodzilo. smutne jest tylko to, ze az tyle osob nie
                > rozumie slowa pisanego...

To nastepnym razem wypowiadaj sie precyzyjnie i mniej dwuznacznie. O ludziach-
                Polakach,Zydach-Izraelczykach,Afrykanczykach,Francuzach,Azjatach itd. pisz
                obiektywnie i nie zapominaj: to jedna rasa,ludzka. A jesli twoim horyzontem nie
                jest najdalej wysuniety czubek wlasnego nosa,to mozesz cieszyc sie z wygranej
                Makabi razem z izraelskimi kibicami-pamietajac na przyszlosc,ze "w gore serca
                niech zwycieza Lech...".
                • Gość: zazenowany Re: brawo dla publiczności IP: *.icpnet.pl 01.08.03, 22:00
                  1. jakbys troche poczytal to bys wiedzial, ze wyrozniamy 3 ludzkie rasy -
                  biala, czerwona i zolta. gadanie o jednej ludzkiej rasie to bzdet wymyslony
                  przez lewakow. kazda rasa ma swoje plusy i minusy, ale na pewno nie sa
                  identyczne

2. co to znaczy cieszyl sie razem z macabi, nie obchodzi mnie czy to bylo
                  macabi, juventus czy chelsea. przegral lech, moja ukochana druzyna. to jest
                  wazne !!!

3. zyd to zyd, francuz to francuz, niemiec to niemiec. nie dorabiajcie
                  ideologii tam gdzie jej nie ma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka