elisseo 12.11.07, 17:47 Czy korzystaliście z usług firmy BUDVAR centrum? Ja jestem niestety nie zadowolona z jakości wykonania usługi. - za małe uchyły w 2 pomieszczeniach - parapety nie pod kątem 90 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: slawek Re: BUDVAR centrum okna NIE TE !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.14, 16:04 Latem 2013 kupiłem okna T-Passive czyli najdroższe z firmy BUDVAR - do całego nowo budowanego domu . Wkrótce po tynkowaniu okazało się że ŻADNE okno nie otwiera się pod kątem 90 stopni gdyż zastosowane ramy są za wąskie by można je było normalnie otynkować dokładając plastikową tzw listwę przyokienną . Firma która tynkowała nie widziała czegoś takiego w swej długoletniej historii ale poprawili ościeżnice na tyle że okna się normalnie otwierały lecz tynk styka się z narożnikiem ramy tylko minimalnie, na styk- ale to jeszcze bym przebolał tylko przy tej okazji okazało się że wszystkie okna dwumetrowe - balkonowe czyli w sumie 6 skrzydeł są powykrzywiane jak banany a po przyłożeniu poziomnicy na środku tejże wchodzi palec ! to ok 1 cm -szok , krzywe są ramy , krzywe skrzydła okien ale najdziwniejsze że 3 zespolone szyby są tak samo wygięte w łuk !!! Złożyłem reklamację UWAGA: dn 22 X 2013 !!! .... i do dnia dzisiejszego czyli przez 4 MIESIĄCE nie są one naprawione a ich pracownicy zwodzą mnie kolejny miesiąc ,dziś też byliśmy umówieni !!! czekałem na budowie ale nic,nikogo nie było ,nikt nie zadzwonił !! Prawdopodobnie w tej sprawie się jeszcze spotkamy w sądzie ale jakkolwiek by się to nie zakończyło ja zamawiam sobie inne , PROSTE okna ,takie do których da się dołożyć tynk i będą z prostego a NIE CHIŃSKIEGO profila. Te po prostu wyrzucę ,kilkanaście tysięcy w błoto !! Odradzę każdemu tę dziadowską firmę i zrobię wyjątkową antyreklamę ! Wiem że takich przypadków było więcej w tym m.in. u samego p. Prezesa NIK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: BUDVAR centrum okna NIE TE !!!!!!! IP: *.182.228.180.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.02.14, 18:35 Ja kupiłem okna na profilu firmy Aluplast w salonie AmOkna w Czerwonaku w lipcu 2012 roku. Do tej pory wszystko ok, jesteśmy zadowoleni. To jest chyba Niemiecki profil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorti Re: BUDVAR centrum okna NIE TE !!!!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.14, 16:06 Widzę, że ktoś odkopał, żeby zrobić czarny PR. Mam od nich okna i sobie chwalę. Rozumiem ,zę raz an ileś przypadków cos może być nei tak, ale robienie s tego tendencji to przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Re: BUDVAR centrum okna NIE TE !!!!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.03.14, 13:24 No firma dobre osbie radzi, robi dobre okna więc sie pojawia heating… :D Odpowiedz Link Zgłoś
1obserwator2014 Re: BUDVAR centrum okna NIE TE !!!!!!! 23.09.14, 22:02 witam Sławku czytałem z uwaga i się wystraszyłem bo ja zamówiłem tam też okna i chciałem zrezygnować , ale się już nie dało . Wczoraj miałem montaż okien w moim domku i pilnowałem cały dzień tego co napisałeś i rzeczywiście te ich skrzydło w T-pasivie jest grubsze niż w innych firmach ale dzięki temu jest cieplejsze :) według informacji technicznych . Tynk sami mi kładli bo zapłaciłem za montaż z obróbką na gotowo nie chciałem zaoszczędzić 400 zł bo to się nie opłaca . Sprawdziłem tynk mi zachodzi na oscieżnicę 5 mm szczelinę miedzy oknami mam ok. 1 cm , czyli zgodnie z normą budowlaną jeżeli masz tynku i szczelinę więcej niż 1,5 cm to fachowców miałeś za flaszkę pewnie od montażu . Reklamuj zły pomiar i montaż bo ja polecam te okna i zapraszam wszystkich do mnie do Wrocławia na budowę , wprowadzam się w Październiku :) Odpowiedz Link Zgłoś
janklizowski Re: BUDVAR centrum okna NIE TE !!!!!!! 24.09.14, 06:41 Faktycznie od pomiaru i montażu bardzo dużo zależy. Mi jak "fachowcy" montowali okna to szczeliny zostawili po 5 cm z każdej strony. Budvar ma bardzo dobrych montażystów w Łodzi, szczególnie ekipa pana Tomka Biniaszczyka jest w 100% fachowa. Doradzą i zamontują tak, że można się cieszyć naprawdę dobrymi oknami ze Zduńskiej Woli. Ciekaw jestem tylko czemu Budvar się nie reklamuje tak jak ta firma od piłkarzyków co ciągną druty ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budow1aniec Re: BUDVAR centrum okna NIE TE !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.14, 20:31 Czytam i nie wierzę ! Chyba sami sobie robią taką "dobrą" opinię. Dajcie sobie spokój, bo znam ICH od "podszewki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: BUDVAR centrum okna NIE TE !!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.15, 20:49 Przestań zachwalać te okna ,tysiące ludzi twierdzi ,że to lipa wszyscy moi znajomi jak słyszą o tej firmie to ich dreszcz po plecach przechodzi jedni powiedzą prawdę a drudzy nic się nie odezwią bo im wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
szakiet82 Re: BUDVAR centrum okna NIE TE !!!!!!! 19.01.16, 15:04 witam mam ten sam problem, może mi napisać jak się sprawa zakończyła? firma ze mną nie rozmawia tylko wysyła pisma przez Kancelarię (chodzi o płatności) i straszy mnie sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alpesia Re: BUDVAR centrum okna IP: *.microchip.net.pl 08.02.16, 00:15 Kurczę, ja mam w swoim domu okna Budvar już naprawdę parę ładnych lat i nie mam się zupełnie do czego przyczepić! Wszystko w jak najlepszym porządku, ona solidne i też solidnie zamontowane. Bardzo szczelne, pamiętam, że zaraz po wymianie ogromnie spadły nam rachunki za ogrzewanie. Ja jestem bardzo zadowolona, że postawiliśmy na Budvar i ze swojej strony, nie widzę powodu, dla którego nie miałabym polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerek84 Re: BUDVAR centrum okna IP: *.tktelekom.pl 24.02.16, 15:14 Ja jak czytałem te negatywne opinnie przed zakupem okien z Budvaru, pomyślałem sobie że to jakieś bajki lub czepliwy klient. Ale niestety potwierdzam, rama i skrzydła krzywią się (dosłownie banany, 1cm środkiem). A o pozytywnym rozpatrzeniu reklamacji możecie zapomnieć. Radze omijać tę firmę szerokim łukiem! Na pozytywne opinie zasługiwały ich okna sprzed kilku lat... Długo by o tym pisać... Ale uwierzcie mi na słowo, jak chcecie spokojnie spać, nie kupujcie okien w tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
bea_jas Re: BUDVAR centrum okna 26.02.16, 00:49 Nie rozumiem skąd takie diametralnie różne opinie. I nie wiem czy to sprawa okien, czy raczej montażu. Mam już drugie okna z Budvar. Te ostatnie za pośrednictwem i z dobrą radą ludzi z biura handlowego Budvar z Poznania przy ul. Obornickiej. Wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: BUDVAR centrum okna IP: *.rev.ndi.net.pl 10.08.16, 23:37 Piszę jako użytkownik, nie konkurencja. Z rodziną do dwóch domów zamówiliśmy 3 szybowe, 3 uszczelkowe T-passive. W oknach balkonowych na piętrze i przesuwnym w salonie okucia pocięły uszczelki - w dwóch domach w tych samych miejscach. Jedno okno zwykłe było wymieniane od razu, rama okna była niewyobrażalnie krzywa, jak to przeszło kontrolę jakości. Ogólnie jakość oceniamy nisko, widać, że są niedopracowane lub jakość produkcji jest bardzo niska. Okna są zwyczajnie krzywe, uszczelki są potargane po tygodniu używania - niszczą je okucia. Okno jest krzywe i targa uszczelki. Słabo. Wydane ponad 10 tys. zł na dom i z góry wiadomo, że produkt z wadami nie do usunięcia przez serwis. Jesteśmy zawiedzeni. Nawiasem mówiąc u nas też nie otwierają się na 90 stopni, czyli przypadek wcześniej opisywany nie jest odosobniony. Na pewno nie polecę również Drutexu, jakość chyba jeszcze gorsza - świeżo zamontowane u teściów. Długo wybieraliśmy a jednak wybór nietrafiony. Po dotychczasowych przeżyciach może wybralibyśmy Aluplast, miałem okazję zobaczyć na żywo i są dużo solidniejsze. Niestety cena też jest znacząco wyższa, z drugiej strony budujemy na lata. Powtarzam jestem użytkownikiem, nie zajmuję się budową, wykańczaniem, produkcją czy montażem okien. Piszę na podstawie swoich osobistych doświadczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edvin81 Re: BUDVAR centrum okna IP: *.146.43.218.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.08.16, 22:52 Rok temu budowaliśmy się z Żoną i nie narzekamy, okna przetrwał zimę i nadal prezentują się dobrze. Nie rozumiem skąd tyle dwuznacznych komentarzy. Może zwyczajnie mieliście pecha? Różni są ludzie, wiadomo, ale ja nie mam powodu do narzekania. Także z budvaru jestem zadowolony, a okna działają sprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś