error890 31.03.08, 22:51 Autobusy "za tramwaj" jeżdżą zdecydowanie za rzadko. Kto miał okazję jechać dzisiaj nim, wie o czym mowa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kein_engel Re: Dębiec bez tramwajów 31.03.08, 23:14 ładna pogoda, wiosna trzeba na tych 500 metrach o zdrowie zadbac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dębiec bez tramwajów IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.08, 23:28 odległość z pętli dębickiej do hetmańskiej to na pewno więcej niż 500 m! Jak ktoś ma rano czas to może o zdrowie dbać Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Dębiec bez tramwajów 31.03.08, 23:31 Oczywiście, że większa i to znacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Dębiec bez tramwajów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 00:48 Jest kiepsko:/ Mieszkańcy Dębca, Świerczewa, Lubonia i okolic są niemalże 'odcięci' od miasta przez to, że z Górczyna też tramwaje nie jeżdżą! Nie dało się tego remontu jakoś inaczej zorganizować? Jak jedna pętla nie działa, to żeby chociaż ta druga była? Ten autobus za tramwaj to koszmar, tłum ludzi pchający się do starego rzęcha... Nawet nie chce sobie wyobrażać, co musi się dziać w godzinach porannych jak ludzie do pracy/szkoły/uczelni jadą. Odpowiedz Link Zgłoś
ramolzezdymbca Re: Dębiec bez tramwajów 01.04.08, 09:16 > Nawet nie chce sobie wyobrażać, co musi się dziać w godzinach porannych jak lu > dzie do pracy/szkoły/uczelni jadą. Jak to co? - TRAGEDIA!!! Zamknięte przejazdy kolejowe, pełno pasażerów w nadkomplecie, spaliny w środku i ... korek na Rolnej od ABW do Hetmańskiej. To jest wygodna komunikacja zastępcza a'la MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: Dębiec bez tramwajów 01.04.08, 09:32 A jak ma sie sprawa z biletami? Przed remontem bilet 15 min spokojnie starczał mi z Debca do rynku Wildeckiego,a teraz nie starcza nawet do Hetmańskiej z powodu korków na Rolnej. Później oczekiwanie na tramwaj i dalsza jazda. To ile w sumie ma mnie ten przejazd kosztować? Dębiec-Hetmańska-4zł + Hetmańska-Rynek Wildecki-2zł = 6zł. Dlaczego to ja mam płacić za remont torowiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Dębiec bez tramwajów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 15:18 Dokładnie - to też jest bardzo niefajne:( Za tydzień będę musiała przerzucić się na bilety - przy jeździe jak dotąd 1 bilet 15 minutowy by mi starczył na dojazd do centrum, a teraz będę musiała kasować 2. Nie dość, że zrobił się ogromny problem z dojazdem, to jeszcze narażają nas na podwójne koszty :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Dębiec bez tramwajów IP: *.icpnet.pl 01.04.08, 14:27 Jeśli ktoś nie ma sieciówki, to zdecydowanie lepszy dojazd jest taki : rozklad.pkp.pl/bin/query.exe/pn?ld=pkp&seqnr=3&ident=8y.02930529.1207052488&REQ0HafasScrollDir=1 :) W siedem minut do centrum Poznania za 1,90 zł (ulgowy)... Wg. rozkładu częstotliwość spora w godzinach szczytu, chociaż sam nigdy w ten sposób nie jechałem. Ostatnio natomiast jechałem (stałem) samochodem Rolną - koszmar... Odpowiedz Link Zgłoś
sineira Re: Dębiec bez tramwajów 01.04.08, 20:36 Jak tylko skończy mi się liniówka, przerzucam się na PKP. Choć mam niejakie obawy, bo pociągi osobowe lubią się spóźniać. Odpowiedz Link Zgłoś