Dodaj do ulubionych

DO KRYSTALICZNIE UCZCIWYCH!

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 18:46
Jazda bez biletu jest waszym zdaniem straszna zbrodnia. Skoro jestescie tak
bardzo uczciwi, prawi, prospoleczni to powiedzcie mi czy przypadkiem nie ma w
waszej kolekcji pirackiej muzyki, lub programow! A moze to co innego i piraty
mozna miec?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: DO KRYSTALICZNIE UCZCIWYCH! IP: *.elisa.omakaista.fi 10.10.03, 18:51
      zalamie Cie: mozna. Akurat w kraju z ktorego pisze, posiadanie "pirackiego"
      opragramowania i muzyki nie jest nielegalne, o ile jest w moim posiadaniu i go
      nie rozpowszechniam... Moze pani Magda podsunie Ci inny pomysl, ktory by do
      mnie przemawial... Ide otrzec lzy...
      • Gość: Tomek Re: DO KRYSTALICZNIE UCZCIWYCH! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 18:54
        To moze ja cie zdziwie! Nie mozna! Jak do firmy wjedzie kontrola i odkryje
        falszywe oprogramowanie to przywalaja taka kare ze szkoda gadac. To tak samo
        jak nie mozna miec rzeczy kradzionej jesli wiesz, ze jest kradziona.
        • Gość: gosc Re: DO KRYSTALICZNIE UCZCIWYCH! IP: *.elisa.omakaista.fi 10.10.03, 18:57
          Zdziw mnie jeszcze... Kto mowi o "pirackim" oprogramowaniu w firmie?...
          Ulatwie Ci - w sensie zasad moralnych jestem zlodziejem, ale nie wobec prawa -
          jak chcesz mozesz zaczac wywod na temat dekalogu...
          • Gość: Tomek Re: DO KRYSTALICZNIE UCZCIWYCH! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 19:00
            A co za roznica czy masz w chacie czy w firmie? Lamiesz prawo autorskie i
            koniec. Ale dobrze, ze chociaz przyznales ze jestes zlodziejem. Mozemy sobie
            podac rece, w koncu my zlodzieje musimy trzymac sie razem!
            • Gość: gosc Re: DO KRYSTALICZNIE UCZCIWYCH! IP: *.elisa.omakaista.fi 10.10.03, 19:04
              Roznica jest istotna. Roznimy sie tym, ze jesli zostane przylapany nie bede
              uciekal ani bil kontrolerow :-). Wole sie trzymac ze zlodziejami w bialych
              rekawiczkach zamiast ganiac po krzakach uciekajac przez kanarami... Ale punkt
              dla Magdy - chyba skutecznie zamknela usta wiekszosci Twoich rozmowcow...
              W pewnym sensie ukradles jej pomysl... :-)
              • Gość: Tomek Re: DO KRYSTALICZNIE UCZCIWYCH! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 19:09
                Nie wiesz jakie to zabawne uciekac przed kanarami:)
                Pomysl faktycznie jest Magdy, zrobilem osobny watek, bo tam udawaliscie ze nie
                widzieliscie jej posta:) Madziu, buziaki ode mnie:)
                Nawet najuczciwszy z uczciwyc doktorek zamilkl:) Pewnie sie zalamal, bo wyszlo,
                ze jest zlodziejem:)
                • Gość: dr huckenbush Re: DO KRYSTALICZNIE UCZCIWYCH! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.10.03, 22:55
                  Tego watku nie widzialem.
                  Teraz widze, wiec prosze:
                  Czy ty tluku nie rozumiesz, ze mozna korzystac z FSF, mozna posiadac "piracka"
                  muze ktora ma ponad 25 lat - czyli po wygasnieciu praw autorskich. Czy rozumiesz
                  ze mozna miec niekomercyjna muze, ktorej nie ma w zadnym sklepie na zadnej
                  plycie? Czy wreszcie rozumiesz, ze mozna miec mp3 z oficjalnych stron
                  wykonawcow? Jesli Ty mysales, ze mp3 mozna miec tylko bedac w konflikcie z
                  prawem, to wspolczuje...
    • Gość: Dzidka Tomek, IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.10.03, 11:06
      czy mógłbyś przestać zakładać coraz to nowe wątki na ten sam temat? Uważasz, że
      ci ilość przejdzie w jakość?
      Na twoje pytanie jednak przy okazji odpowiem. Potępiam piractwo, z tym że mniej
      nabywców pirackich płyt, a bardziej tych, "dzięki" którym ceny płyt/kaset
      oryginalnych są, jakie są. Pirackich kompaktów ani kaset NIE mam. Mam owszem w
      domu coś nielegalnego, ale nie powiem co, bo jeszcze mnie prezydent Zielonej
      Góry oskarży w prokuraturze :-PPP
      W ogóle nie uważam się za krystalicznie uczciwą. Nie mogę nawet zaręczyć, że
      nigdy w życiu nie zrobiłam czegoś nieuczciwego.
      Ale z drugiej strony: czy to, że człowiek nie jest "kryształowy", ma go
      rozgrzeszać? Innymi słowy, czy może sobie powiedzieć: "kupiłem nielegalne gry,
      to znaczy, że mogę jeździć na gapę".
      Otóż, nie może.
      I tyle.
      Jeszcze raz proszę, żebyś niepotrzebnie nie mnożył wątków. Jak widzisz, odzew
      jest tak czy tak.

Dzidka
    • Gość: Mig Ale ja przeciwnie do Ciebie się tym nie szczycę! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 01:29
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka