lechita2 23.01.02, 17:50 jak myślicie, czy to dobrze, że na forum GW są administratorzy, którzy sprawdzają każde twoje słowo? odpowiedź uzasadnij. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: róża Re: cenzura na forum IP: *.chodziez.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 20:07 to fajne niech wiedzą co myślę!!!! a zresztą mam ich gdzieś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: cenzura na forum IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 23:06 a cenzura jest ostra........ ja tez ich mam gdzies Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Re: cenzura na forum 24.01.02, 11:37 Prosimy o przyklady ostrej cenzury. Chetnie podyskutujemy o zasadach przesuwania postow. Przy okazji polecam wszystkim watki na forum w rodzaju ”redakcjo, prosze tu posprzatac” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: cenzura na forum IP: *.echostar.pl 24.01.02, 13:03 Tej cenzury to raczej mało tu widać. Nieraz to trudno przenieść cały dość ciekawy wątek na oślą ławkę, gdy się znajdzie jakiś jeden ...... i nabluzga. A w rezultacie uciekają ci najbardziej ciekawi, zniechęceni forumowicze (cóż za straszne słowo ). Szumowiny zostają. Banowanie jest mało skuteczne i problematyczne (ludzie mają zmienne IP, można zablokować przy okazji innych, normalnych użytkowników ). Jestem przeciwnikiem cenzury, ale też wrogiem chamstwa, prostactwa czy podszywania pod kogoś innego i fałszywek. MOJA PROPOZYCJA dla szanownej Redakcji Utworzyliśmy oślą ławkę, zróbmy krok dalej ale w przeciwnym kierunku : Forum dla elity ( w pozytywnym znaczeniu ) Wejście na takie forum było by możliwe po zalogowaniu się. A logować mogli by się ci forumowicze, którzy zostaliby nominowani przez redakcję czy innych uczestników forum. Takie małe BB. Warunkiem nominacji byłoby : - występowanie zawsze pod jednym nickiem. - pisanie z normalnego adresu ( żadne tam "proxy" ) - zachowywanie netykiety i tyle, poglądy autora nie mają wpływu na nominację. Dla nowych uczestników można by zastosować dostęp warunkowy, przecież w tym wypadku redakcja miała by możliwość blokowania ( anulowanie kodu dostępu ) Zapraszam do dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
lechita2 Re: cenzura na forum 24.01.02, 14:37 To świetny pomysł, gratuluję. Redakcjo!!! nic innego wam nie pozostaje, jak zabrać się do roboty. Pozdrawiam p.Martę Sikorę, która niegdyś zablokowała mi dostęp do forum. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma1 Re: cenzura na forum 24.01.02, 14:46 Marta - grzechu warta a Was wali czy co - poziomy,dopuszczenia, moze sobie zalozycie I II III lige ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: cenzura na forum IP: *.echostar.pl 24.01.02, 14:57 wiedzma1 napisał(a): > Marta - grzechu warta > a Was wali czy co - poziomy,dopuszczenia, moze sobie zalozycie I II III lige ? A przeszkadza ci to, że oprócz forum są na świecie kluby, stowarzyszenia gdzie się ludzie spotykają i rozmawiają między sobą. Ty masz forum nikt ci go nie zabiera. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma1 Re: cenzura na forum 24.01.02, 14:58 Gość portalu: XXL napisał(a): > wiedzma1 napisał(a): > > > Marta - grzechu warta > > a Was wali czy co - poziomy,dopuszczenia, moze sobie zalozycie I II III li > ge ? > > A przeszkadza ci to, że oprócz forum są na świecie kluby, stowarzyszenia gdzie > się ludzie spotykają i rozmawiają między sobą. Ty masz forum nikt ci > go nie zabiera. > a to tylko echo grało ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka9009 Re: cenzura na forum IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 22:23 w sumie XXL to nie jest taki zły pomysł tylko troche niesprawiedliwy a poza tym jak ty to sobie wyobrażasz? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: cenzura na forum 02.02.02, 01:38 hmm tak na mnie to zadzialalo .. ze w sumie postanowilam sobie konto zalozyc (bosh.. ludzie kolejne konto ... kto to zapamieta gdzie te konta wszystkie sa !) ale lepsze to niz ktos mialby uzywac mojej ksywki .. i splamic moja osobe o :) tylko w sumie to mi sie to srednio podoba ze ksywke mam taka sama jak login :( literki mi sie nie zgadzaja... Pozdrowionka VIPunia vipka@student.ae.poznan.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lechita2 Re: cenzura na forum 02.02.02, 01:44 azuważyłem, że nie wszyscy i niezawsze trzymają się tematu. Ale to fajnie!!! co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: cenzura na forum 05.02.02, 21:18 No, XXL, pomysł całkiem do rzeczy. Ja jestem za. Ciekawe, co na to Redakcja, coś teraz milczy. :-) Jestem za cenzurą. Ale nie taką, że ktoś jest rasistą, to ciach! Brak dostępu. Niech pisze, co chce – przecież to wolny kraj, a Internet jest jeszcze „wolniejszy”, mimo że szybki. ;-) Ale, gdy wspomniany rasista używa wulgarnych słów, albo po prostu brutalnie godzi w godność człowieka (chociaż, chyba każdy rasista to robi...), to wtedy – owszem, byłabym za zdjęciem go z ekranu mojego komputera. Kiedyś sama się podpisałam pod wątkiem z prośbą o zwiększenie kontroli nad treścią wysyłanych postów. I dzisiaj robię to samo. Pzdr Misia Odpowiedz Link Zgłoś
lechita2 Re: cenzura na forum 05.02.02, 22:11 redakcja milczy.... ależeśmy ją zatkali... (he he). PIONA!!! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Re: cenzura na forum 06.02.02, 19:41 Redakcja milczy, bo sie zastanawia i ma wątpliwości. 1. Internet jest egalitarny, a propozycja XXLa jest elitarna 2. Internet jest otwarty, propozycja XXLa jest zamknieta Tlumaczac z przemadrzalego na nasze: istnieja co prawda podfora nawet dla bardzo waskiego grona odbiorcow (vide Liga Typerow), ale kazdy moze tam zajrzec. Warunek o zachowaniu netykiety jest co najmniej dziwny. Przeciez jesli ktos ja ewidentnie przekracza, to post jest usuwany z forum. Moze macie dodatkowe argumenty, ktore nas przekonaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: cenzura na forum IP: *.echostar.pl 06.02.02, 21:04 Wywołany do tablicy przekazuje jeszcze parę słów .... Sprawa się trochę wyjaśnia, bo jak głosi wieść gminna ( z kierunku Warszawy ) na forum GW będzie można umieszczać swoje strony prywatne a najlepsze z tych stron będą przez redakcję promowane. A na tych stronach będzie pełna dowolność, tzn. admin będzie stosował kryteria jakie grupa sobie ustali ( mam nadzieję ). Co do uwag redakcji : > Redakcja milczy, bo sie zastanawia i ma wątpliwości. > 1. Internet jest egalitarny, a propozycja XXLa jest elitarna > 2. Internet jest otwarty, propozycja XXLa jest zamknieta Hmmm, dlaczego pojęcie elity ma u nas pejoratywny wydźwięk ? Czyżby echo okresu minionego ? W moim założeniu miało to być podforum dla WSZYSTKICH z nielicznymi wyjątkami. A te wyjątki ( głośne i ordynarne ) niestety zdominowały niektóre fora. Te "elitarne" były by dla tych, którzy nie potrafią znosić obelg i wulgaryzmów i zajmowały by tylko niewielką część forum ogólnego. > Tlumaczac z przemadrzalego na nasze: istnieja co prawda podfora nawet dla > bardzo waskiego grona odbiorcow (vide Liga Typerow), ale kazdy moze tam > zajrzec. Przecież te "elitarne" też by były dostępne dla wszystkich .... czytających.:-)) > Warunek o zachowaniu netykiety jest co najmniej dziwny. Przeciez jesli ktos ja > ewidentnie przekracza, to post jest usuwany z forum. Hmmm, może to dotyczy forum poznańskiego ale proszę się rozejrzeć dalej. Sodoma i Gomora. Myślę, że przy takiej ilości postów szanowna Redakcja nie jest w stanie fizycznie przeczytac i ewentualnie zareagować na zaistniałą sytuację. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: cenzura na forum 08.02.02, 00:42 Hmmm... Może to i jest dobry pomysł, ale inni „miastowi” znowu by zaczęli mówić „A ci poznaniacy to znowu się panoszą, tacy eliciarze”... :-/ Misia Odpowiedz Link Zgłoś