Gość: Baska IP: 217.153.106.* 18.11.03, 16:13 Podzielam zdanie Pana macieja. Luigi jest ponadto niezwykle uroczy i nigdy nie zobaczycie Go w złym humorze. Dlatego dania z jego kuchni tak smakuja:)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: B. Re: Da Luigi IP: 217.153.106.* 18.11.03, 16:14 Pana Macieja przeprasza za "m" zamiast "M" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciejo Re: Da Luigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 18:01 Alez ja sie nie gniewam, ciesze sie że komuś również smkowało to co ja odkryłem również dzięki komuś niedawno.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Re: Da Luigi IP: 172.20.6.* 01.03.04, 17:32 TO JEST NAJLEPSZ PIZZZZZZERIA W TYM MIESCIE!!!!!ATMOSFERA JEST EXTRA, OBSLUGA PERFEKCYJNA I MILA!!!JEDZENIE BOSKIE!!!!CHODZE TAM DOSC CZESTO I NIGDY NIE TRAFILAM NA COS "NIE DO ZJEDZENIA"!!! POZDRAWIEM PANIA KELNERKE-TO NAJLEPSZA KELNERKA W POZNANIU!!!! PIZZA JEST CHYBA "UKRADKIEM" PRZYWOZONA Z WLOCH!!! A TIRAMISU - NIEBO!!!!MOZNA SIE NAJESC , NIE STRACIC ZA DUZO A PONADTO KAZDY GOSC CZUJE SIE JAKBY BYL OBSLUGIWANY WYJATKOWO!!!....kiedys poprosilam o pizze, ktora robia w okregu Trento -"calabrese" ser, czosne-duzo czosnku i pikantna oliwa z oliwek;wedlug mnie najlepsza pizza pod sloncem!!!tu zjadlam-a raczej pochlonelam ta pizze zrobiona przez pizzermana-tzw. pizzer jojo, w trzy minuty . LOKAL JEST PERFECTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!PA POLECAM GORACO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
julsza Re: Da Luigi 02.08.05, 09:24 trafilam tam pare dni temu i juz wrocilam jedzenie rewelacyjne ceny jak w barze mlecznym ;) tiramisu - orgazm kulinarny ;) wino prosto z WLoch a pani kelnerka!!!!!!!! - no poprostu cudowna, mila, przyjazna, podpowie co warto wziac, kazdy czuje sie wyjatkowym gosciem a moze nie powinnam tak dobrze pisac, bo zbiegna sie ludziska z calego Poznania i bedzie duzzzzzzzzzy tlok ;) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr19730 Re: Da Luigi 02.08.05, 10:12 Byłem tam kiedyś i było bardzo dobrze. Chciałem powtórzyć w niedzielę, ale okazało się że w wakacje mają wakacje. Za to wypiłem obok czarną super fortunę i poszedłem na suszi na Krysiewicza. Też polecam choć drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubollo Re: Da Luigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 16:55 Dużo słyszałem o tym lokalu i o jego przysmakach sam nie przepadam za daniami na okrągłym cieście ale za to makaronowe specjały koją moje podniebienie i będąc w okolicy nieomieszkam zkosztować!!! POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ita Re: Da Luigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 09:59 Faktycznie jedzenie mają pyszne, moje dzieci zawsze jedzą wprawdzie margeritę, ale ja już zdążyłam przetestować większość propozycji i wszystko co do tej pory jadłam bardzo mi smakowało. Poza tym obsługa wyjątkowo miła, dzieciaki czują się jak w domu. Właśnie coś dawno nie byliśmy (już z póltora miesiąca), musimy dziś skoczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samanta Re: Da Luigi odwiedzaja geje i lesbijki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 00:42 Chodzi tam duzo gei i lesbijek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciejo- szwejol Re: Da Luigi IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.05, 09:07 No tak pierwsza próba dostania sie do restauracyjki sympatycznego Włocha w sobote i tutaj niespodzianka nie ma miejsca wszystkie stoliki zajęte jestem w szoku a mój żołądek pewnie w jeszcze wiekszym.No ale cóz kolejna próba w wtorek zimne popołudnie w Poznaniu wchodze do knajpki modląc sie w duchu żeby było jakies miejsce przy stoliku i jest sala na dole sympatyczny W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciejo Re: Da Luigi IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.05, 09:20 No własnie a wiec druga próba udana jest miejsce knajpka troszke mały lokal ale to własciwie jej jedyny minus Wchodzimy do środka i juz od wejscia cudowny zapach z kuchni który tylko zaostrza mój apetyt.Próbowąłem spaghetti bolonesse i naprawde super Monika zajadała sie penne z czterema rodzajami sera naperawdę super.Troszke kusiło mnie zeby skusic sie na lasagne ale nie bardzo było miejsce w moim brzuchu na ten specjał po tym spaghetti.Aha jeszcze jeden plus o którym należy napisac obsługa jest pierwsza klasa słynna juz powoli staje sie kelnerka z tego lokalu ale jak najbardziej zasługuje by o niej pisano same syperlatywy naprawde obsługa pierwsza klasa jedzonko jeszcze lepsze.Tak trzymać Panie Luigi i już ma Pan kolejnego stałego klienta w swojej restauracjii,tak trzymać i proszę nic nie zmieniać.Aha zapomniałem powiedziec na samym końcu jeszcze jeden mały plus miło zaskoczono mnie oprzy kasie w lokalu naprawdę nie jest drogo.Na tym kończe juz mój opis ten restauracji i już myśle kiedy znów sie tam wybiore i skosztuje jakiegoś specjału z karty. Aha małe podziekowania należą sie równiez "SZERIEMU" która o tej knajpce mi powiedział bo dzieki niemu ten lokal odkryłem.Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szeri Re: Da Luigi IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.05, 11:02 Da Luigi to zdecydowanie najlepsza "jadłodajnia" w Poznaniu. Fenomenalne jedzenie, fenomenalna obsługa, fenomenalny klimat... Szczególnie polecam włoskie pasty - niebo w ustach. Na uwagę zasługują ceny, które są po prostu (jak na warunki poznańskie) bardzo niskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: Da Luigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 17:59 super!jedzonko pyszne!tortelini z sosem szpinakowym to moje ulubione!obsługa serdeczna można pogadać pośmiać sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moni Re: Da Luigi IP: *.icpnet.pl 10.03.06, 00:54 Ta knajpka jest rewelaczjna!!! Uwielbiam tam chodzić - jedzonko (wszelkie pizze i makarony oraz ciasta) po prostu pszepyszne :) Nawet teraz na samą myśl ślinka mi cieknie ;) Obsługę już nachwalili inni w swoich komentarzach - ja jak najbardziej się pod tym podpisuję - są przemlili!!! Ostatnio miałam takie małe święto osobiste i zabrałam tam rodzinkę i przyjaciół, aby to uczcic i też byli zachwyceni!!! No fakt, że jako minus można przypisać mało miejsca, ale..., no i niestety jeszcze jeden minus godziny otwarcia 12-20 - dlaczego tak krótko, jak jestem wieczorem na mieście i chcę zjeść dobrą pizze to tam już zamknięte ;( POLECAM WSZYSTKIM, PRZEKONAJCIE SIĘ SAMI!!! POZDRAWIAM WSPANIAŁĄ KELNERKĘ I UROKLIWEGO, ZAWSZE USMIECHNIĘTEGO KUCHARZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Da Luigi a polskie normy IP: *.cmbg.cable.ntl.com 07.08.08, 16:54 Całość dość mdła i szybko zapychająca żołądek. Daleka od delikatności włoskiej kuchni, raczej zbliżona do polskich norm. Powyżej cytat z autora. Powiem tylko: "Cudze chwalicie, swego nie znacie". Najwidoczniej mamusia nie gotowała najlepiej, skoro polskie normy kojarzą się nie najlepiej... Moja mama stosowała najprawdziwszą kuchnię polską, gardząc wszelkimi półproduktami typu sosy z paczki itp. a jednak umiała wszystko pięknie przyprawić, zjadało się ze smakiem i przyjemnie patrzyło na potrawy. Odpowiedz Link Zgłoś
astarte-astarte Re: Da Luigi 08.08.08, 21:55 Ja lubie, ale chodze tam z reguly wtedy, gdy w Sorelli nie ma miejs. Pizza i pasty w Sorelli smakuja mi bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś