Dodaj do ulubionych

Otyli częściej chorują

27.02.09, 16:05
No to Panowie Doktorzy do dzieła;) Zakładam, że jesteście wzorem dla społeczeństwa i Wasze BMI nic a nic nie przekracza wartości 25 i dlatego wskażecie drogę społeczeństwu jak przeciwdziałać (nie tylko poprzez nie obżeranie się) chorobom, które na co dzień leczycie. Może byście zaryzykowali i swoim przykładem wskazali tę drogę do efektywnej aktywności. Mając kontakt z medykami i służbą zdrowia jako taką to nikt w ich gronie nie jest zainteresowany promowaniem jakichkolwiek działań związanych z tzw. prewencją pierwotną czy też nawet prewencją wtórną, gdyż nie ma nic gorszego jak brak pacjentów i niesprzedane tony lekarstw zdrowemu społeczeństwu;P Natomiast co do parametrów fizjonomicznych;) przedstawicieli świata lekarskiego to średnie BMI oscyluje tam wokół 30, a ostatnią aktywność fizyczną wykazywali na wuefie w podstawówce, bo w liceum byli już zwolnieni z jakiegokolwiek ruszania się, aby się zbytnio nie zmęczyć.
Panie i Panowie Doktorzy. Oczekujemy od Was, jako pierwszych, pozytywnego ruchu kształtującego nowe wzorce w społeczeństwie związane zarówno z odżywianiem się jak i aktywnością fizyczną. Bo jak na razie to wygląda to beznadziejnie. Aby czasami coś udowodnić trzeba czasami od siebie zacząć:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Dr Quinn Od-wagi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 20:05
      ... panowie lekarze. Pokażcie, że wasze środowisko ma największą świadomość negatywnego wpływu otyłości i braku ruchu na zdrowie.
      • Gość: Marcinkiewicz Re: Od-wagi... IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 20:23
        Lekarz i polityk to są drogowskazy. Oni wskazują kierunek, w jakim powinien lud
        prosty podążać. I ta misja nie pozwala im iść z tymże ludem- bo kto będzie
        wówczas wskazywał.
        • Gość: RAF Re: Od-wagi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 21:57
          Gość portalu: Marcinkiewicz napisał(a):

> Lekarz i polityk to są drogowskazy. Oni wskazują kierunek, w jakim
          powinien lud
          > prosty podążać.

Dokładnie. A drogowskaz jak to drogowskaz raczej nigdy nie podąża
          drogą jaką wskazuje :)
    • antrejka Otyli częściej chorują 13.03.09, 23:40
      Mój problem to nadwaga/otyłość chyba jednak z powodu leczenia steroidami.
      Alergia na nikiel (nie tylko kontaktowa, ale w wodzie, jedzeniu, powietrzu)
      leczona kortykosteroidami + antykoncepcja doprowadziła do nadwagi, której nie
      mogę się pozbyć, mimo że nie jem słodyczy, w ogóle się nie przejadam, ale piję
      czerwone wino, no i jem nabiał (który nie ma niklu, ale za to jest kaloryczny
      - żółty ser). Poza tym dużo chodzę, jeżdżę na nartach biegowych, rowerze (też
      domowym przed TV). "Dieta Kopenhaska" zastosowana bez najmniejszych odstępstw,
      doprowadziła do utraty ok. 2/3 kg (dla mnie to w granicach błędu
      statystycznego, zwłaszcza, że inni tracili o wiele więcej). Poza tym 'łokieć
      tenisisty', którego nabawiłam się w pracy (nie gram w tenisa), to znowu
      sterydy, ból zanika podobnie jak alergiczne, swędzące wypryski, ale znowu
      jestem grubsza (to woda?). Potem niby moje ciało wraca do stanu poprzedniego,
      ale nadprogramowych kilogramów stracić nie mogę.
      • sonieczka600 Re: Otyli częściej chorują 29.05.09, 02:06
        znam jedna dziewczyne ktora ma podobne doswiadczenia. nie moze sobie
        poradzic z nadwaga chociaz stosuje diety i brala rozne specyfiki. ale
        organizuje wspolny wypad na wczasy odchudzajace. w zeszlym roku
        schudnla na takich 20 kg. moze cie to zainteresuje naspolke.pl/ogloszenia/widok/194
        • p3nisista znowu reklamujecie ten wasz badziewny portal 29.05.09, 08:08
          spamerzy won
    • Gość: Oksana, Olsztyn Otyli częściej chorują IP: *.chello.pl 13.06.09, 21:50
      Każdy otyły powinien sobie poczytać książkę,
      _pt_______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
    • kiks4 Re: Otyli częściej chorują 14.06.09, 18:52
      Doktor może i by poszedł na spacer ale od tych papierosów ma krótki oddech i
      szybko się męczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka