mmmmmm000 27.08.09, 10:05 a za co ma niby dziękować? cywilizacja go okaleczyła to i cywilizacja wyleczyła. a 9 miesięcy wykreślone z kalendarza... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scholaj Bielik wrócił do puszczy 27.08.09, 11:42 a w Sierakowie-Piaski w puszczy noteckiej, niedaleko Warty, gdzie zaobserwowano bieliki, właściciel stawów rybnych urządza kanonadę przez cały dzień aby odstraszyć ptaki od swoich stawów, nie zważając, ze zakłóca spokój w obrębie wielu kilometrów. Jedni nie szczędzą wysiłku aby ratować przyrodę, inni walczą z nią wszelkimi sposobami. Odpowiedz Link Zgłoś
starveling Nieuki z GW, ... 27.08.09, 11:48 ... ile razy trzeba Wam powtarzać, że bielik nie jest orłem??? - tak, tak - naszym ptakiem herbowym jest ORŁAN!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Nieuki z GW, ... 27.08.09, 12:03 starveling napisała: > ... ile razy trzeba Wam powtarzać, że bielik nie jest orłem??? - tak, tak - nas > zym ptakiem herbowym jest ORŁAN!!! chyba ORLEN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aczego Re: Nieuki z GW, ... IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.09, 12:10 Język polski jest trudny, łatwo w nim o pułapki. Własnie w jedną z nich wpadł dziennikarz, który napisał: Z Poznania przywiózł i wypuścił go na wolność przyrodnik z Krzyża Wlkp. - p.Wojciech Rybarczyk. - Po otwarciu klatki wystartował sprintem do przodu i skręcił w lewo - w kierunku lasu. A czego tak przestraszył się pan Rybarczyk, że musiał sprintem do lasu uciekać??? Odpowiedz Link Zgłoś
starveling Re: Nieuki z GW, ... 27.08.09, 12:14 Gość portalu: aczego napisał(a): > Z Poznania przywiózł i wypuścił go na wolność przyrodnik z Krzyża Wlkp. - p. > Wojciech Rybarczyk. - Po otwarciu klatki wystartował sprintem do przodu i skręc > ił w lewo - w kierunku lasu. > A czego tak przestraszył się pan Rybarczyk, że musiał sprintem do lasu uciekać? > ?? Aczego, rewelacja - że też to przeoczyłam! Dochodzę do wniosku, że ostatnio niektóre artykuły w lokalnej GW jako żywo przypominają sławetne milicyjne i policyjne notatki służbowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aczego Re: Nieuki z GW, ... IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.09, 13:41 starveling napisała: > Dochodzę do wniosku, że ostatnio niektóre artykuły w lokalnej GW jako żywo przy pominają sławetne milicyjne i policyjne notatki służbowe. Wiedziałam, że ten tekst coś mi przypomina ale nie wiedziałam, co! Dzięki Starveling za skierowanie na właściwy trop. Ale do tekstu z milicyjnej notatki: bił żonę, z którą miał dwoje dzieci przy pomocy sznurka to Gazecie jeszcze troche brakuje. Z naciskiem na trochę! Odpowiedz Link Zgłoś