Dodaj do ulubionych

Bielik wrócił do puszczy

27.08.09, 10:05
a za co ma niby dziękować? cywilizacja go okaleczyła to i
cywilizacja wyleczyła. a 9 miesięcy wykreślone z kalendarza...
Obserwuj wątek
    • scholaj Bielik wrócił do puszczy 27.08.09, 11:42
      a w Sierakowie-Piaski w puszczy noteckiej, niedaleko Warty, gdzie
      zaobserwowano bieliki, właściciel stawów rybnych urządza kanonadę przez
      cały dzień aby odstraszyć ptaki od swoich stawów, nie zważając, ze zakłóca spokój w obrębie wielu kilometrów. Jedni nie szczędzą wysiłku
      aby ratować przyrodę, inni walczą z nią wszelkimi sposobami.
    • starveling Nieuki z GW, ... 27.08.09, 11:48
      ... ile razy trzeba Wam powtarzać, że bielik nie jest orłem??? - tak, tak - naszym ptakiem herbowym jest ORŁAN!!!
      • kiks4 Re: Nieuki z GW, ... 27.08.09, 12:03
        starveling napisała:

> ... ile razy trzeba Wam powtarzać, że bielik nie jest orłem??? - tak, tak - nas
        > zym ptakiem herbowym jest ORŁAN!!!

chyba ORLEN?
      • Gość: aczego Re: Nieuki z GW, ... IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.09, 12:10

Język polski jest trudny, łatwo w nim o pułapki. Własnie w jedną z nich wpadł dziennikarz, który napisał:
        Z Poznania przywiózł i wypuścił go na wolność przyrodnik z Krzyża Wlkp. - p.Wojciech Rybarczyk. - Po otwarciu klatki wystartował sprintem do przodu i skręcił w lewo - w kierunku lasu.
        A czego tak przestraszył się pan Rybarczyk, że musiał sprintem do lasu uciekać???
        • starveling Re: Nieuki z GW, ... 27.08.09, 12:14
          Gość portalu: aczego napisał(a):

> Z Poznania przywiózł i wypuścił go na wolność przyrodnik z Krzyża Wlkp. - p.
          > Wojciech Rybarczyk. - Po otwarciu klatki wystartował sprintem do przodu i skręc
          > ił w lewo - w kierunku lasu.

> A czego tak przestraszył się pan Rybarczyk, że musiał sprintem do lasu uciekać?
          > ??

Aczego, rewelacja - że też to przeoczyłam!
          Dochodzę do wniosku, że ostatnio niektóre artykuły w lokalnej GW jako żywo przypominają sławetne milicyjne i policyjne notatki służbowe.
          • Gość: aczego Re: Nieuki z GW, ... IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.09, 13:41
            starveling napisała:
            > Dochodzę do wniosku, że ostatnio niektóre artykuły w lokalnej GW jako żywo przy pominają sławetne milicyjne i policyjne notatki służbowe.

Wiedziałam, że ten tekst coś mi przypomina ale nie wiedziałam, co! Dzięki Starveling za skierowanie na właściwy trop.
            Ale do tekstu z milicyjnej notatki: bił żonę, z którą miał dwoje dzieci przy pomocy sznurka to Gazecie jeszcze troche brakuje. Z naciskiem na trochę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka