Dodaj do ulubionych

pytanie o przedpokój

18.03.06, 20:16
Witam,
przeglądam to forum od dłuższego już czasu i postawnowiłam zwrócić się do Was z prośbą o poradę.
Chodzi o przedpokój w moim mieszakanku jest bardzo wąski i narazie wyłożony boazerią. Planuję zerwać boazerię i zastanawiam się co w zamian dać na ściany?
Czy płyty kartonowo-gipsowe czy np. położyc tynk strukturalny?.
Kolor myślę że powinien być dość jasny gdzyż chciałabym rozświetlić ten przedpokój.
Proszę o jakieś rady i pomysły.
Obserwuj wątek
    • edyta.zagorska Re: pytanie o przedpokój 18.03.06, 20:21
      ja wybrałabym tynk strukturalny i zrobiła fajny wzorek i kolorek.U siebie
      miałam dość białego koloru w przedpokoju i razem z mężem w lecie położyliśmy
      tynk a kolor jest jasno-żółty+ zrobiliśmy przecierankę,może już nie jest to na
      czasie ale nam się podoba.I nie widać brudnych ścian.
      • pyot Re: pytanie o przedpokój 18.03.06, 22:33
        Cześc Izo.
        --
        Wąski przedpokuj...
        Wąski przedpokuj to wyzwanie któremu sprostać to nie lada wyczyn :)
        Widząc jakiś pęd ku wszelakim tynkom a strukturom w szczególosci,a z natury przekornym będąc i na opak lubiacym czasem "być" napisze tak :
        Jeżeli powierzchnie w całości wyłożysz jakimkolwiek wzorem,gradientem tak optycznym czy faktycznym ( struktura )będzie to błędem.Zmniejszysz coś,co powinnas powiększyć.Powiększyc możesz poprzez kolory czy też ich grę,bądz światłem a najlepiej połączeniem jednym z drugim :)
        Pomysł z płytami G/K jest na miejscu wówczas,kiedy ma to uzasadnienie w postaci poważnych krzywizn ścian,w innym wypadku należy wziaśc to pod uwage chociażby z tego wazględu,że odejdzie Ci z powierzchni kilka centymetrów z jakże wąskiego ... :)
        Tynki wszelakie,te kolorowopstrokatofantazyjnobajerandzkoekstrasuperpseudomodne i inne...,jeżeli jednak zdecydowanie jesteś ku temu pozytywnie nastawiona ( to dobrze )i wybrany wzór w główce sobie mieszka,to polecam jedynie albo jakąś ściane najbardziej użytkową,bądz wykonanie to fragmentarycznie...

Pozostaję masa innych pomysłów jak wspomniałem wyżej światło,szyby dymki,fragmenty drewna,mała terakota 2x2,tapeta,własne szablony,grafiki,zdjęcia,korek,i wiele wiele innych...

Życze owocnych inwencji...

Pozdrawiam.
    • iza78 Re: pytanie o przedpokój 19.03.06, 12:42
      Diękuję za Wasze pomysly ,
      zawsze co dwie głowy to nie jedna:-)))

pozdrawiam,

Iza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka