Dodaj do ulubionych

Będzie więcej fotoradarów na drogach Dolnego Śl...

04.08.11, 09:20
Hahaa- tak psioczyli na Straż Miejska- dali ITP... Pieniązki nie trafia do samorządu tylko do państwa. Hahahah ale was kierowcy załatwili - co wiecej jest projekt który ma zwiększyć kare grzywny. Teraz się zastanówcie dla czego była taka nagonka na SM - skoro Policja robiła to samo?
Obserwuj wątek
    • patrzyciel Będzie więcej fotoradarów na drogach Dolnego Śl... 04.08.11, 09:24
      A GW - segreguje wpisy.
      • Gość: ;-0 Re: Będzie więcej fotoradarów na drogach Dolnego IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.11, 10:40
        dziurawe drogi i fotoradary i tak jezdzi sie slalomem ... stad "czołowki" interpretowane przez policje jako niedostosowanie predkosci do warunkow na drodze... nie lepiej ciagły monitoring bedzie weselej na yutube
      • Gość: Max Banda debili !! IP: 79.139.99.* 04.08.11, 12:54
        Tworzą policyjne Państwo i się cieszą !!! Darmozjady jedne !!!
    • gregviii Będzie więcej fotoradarów na drogach Dolnego Śl... 04.08.11, 09:24
      No tak
      nie wszyscy kierowcy zwalniają przed fotoradarem bo myślą, że to atrapa

To taki jest cel fotoradarów?! By przed nim zwalniać? TO walnijcie tam światła jak to przejście dla pieszych jest. Bo najwięcej radarów widzę w takich miejscach.
      Pomijam te postawione by zarabiać na siebie nie mające nic wspólnego z bezpieczeństwem. Bo nie można nazwać sensownym postawienie radaru na prostej drodze gdzie widoczność jest dobre 2km.
      • 45rtg Re: Będzie więcej fotoradarów na drogach Dolnego 04.08.11, 09:37
        gregviii napisał:

> To taki jest cel fotoradarów?! By przed nim zwalniać? TO walnijcie tam światła

A niby jaki?

> jak to przejście dla pieszych jest. Bo najwięcej radarów widzę w takich miejsca
        > ch.

Celem świateł jest zatrzymywanie. Celem fotoradaru regulowanie prędkości. Nie wiem jak można być takim tłukiem żeby jedno pomylić z drugim.

> Pomijam te postawione by zarabiać na siebie nie mające nic wspólnego z bezpiecz
        > eństwem. Bo nie można nazwać sensownym postawienie radaru na prostej drodze gdz
        > ie widoczność jest dobre 2km.

BArdzo rozsądne miejsce na fotoradar. Bo właśnie w takich miejscach młotki będą się rozpędzały "bo przecież widać na 2 km" - a żeby do końca "wykorzystać" taki odcinek będą na siłę wyprzedzać żeby jeszcze tę ostatnią ciężarówkę zdążyć. Jak ktoś nie widzi tego rodzaju zagrożeń to nie powinien wsiadać na nic większego niż rower.
        • Gość: Aldona Lepiej pozno niz wcale IP: *.internetia.net.pl 04.08.11, 09:58
          Moze wreszcie zwiekszy sie bezpieczenstwo podrozujacych po dolnoslaskich drogach.To co sie obecnie dzieje na takich drogach jak ÓSEMKA,PIĄTKĄ to groza.Dzien w dzien dochodzi tam do wypadkow i ludzkich tragedii.
          • Gość: dupajasiukaruzela Re: Lepiej pozno niz wcale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.11, 10:01
            Zgrozą to są te drogi - wąskie, kręte. Zrobić porządną trasę to i wypadków mniej będzie i transport szybszy.
            • Gość: w Re: Lepiej pozno niz wcale IP: *.siemens.16.pl 04.08.11, 10:07
              ale masz rozumowanie, wez wbij sobie do łba że nie mamy dobrych dróg i nie będziemy mieli jeszcze dziesiątki lat. to nie znaczy że dzien w dzien mamy mieć trupy na drogach, bo ludzie nie dostosowują prędkości do naszych fatalnych drog. wlasnie dlatego nalezy jezdzic wolniej a nie zwalac wine ze nie ma drog bo to co innego.

radar powinien byc na co drugim skrzyzowaniu i w kazdej wiosce, ludzie sie naucza jezdzic zeby nie zabijac na drogach!
              • Gość: dupajasiukaruzela Re: Lepiej pozno niz wcale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.11, 12:08
                Idąc twoim tokiem myślenia - gdyby zerwać asfalt i wrócić do przewożenia towarów na wozach - ilość ofiar dopiero by spadła!

Nie te czasy słonko. Nie ma powrotu do jaskiń. Jeśli nie idziesz do przodu (drogi) - zostajesz w tyle.
    • Gość: aspo co takiego mówił Płemieł kilka lat temu? IP: *.bluel.net 04.08.11, 10:51
      "tylko człowiek bez prawa jazdy mógłby wpaść na pomysł dostawiania fotoradarów"? dobrze pamiętam?

Terroryzm państwa rośnie z każdym dniem.
    • Gość: nadzornadzorcy Inwiglacja IP: *.play-internet.pl 04.08.11, 11:11
      Ten temat sprowadza do innego tematu a mianowicie inwiglacji Polakow - co niesie ze soba bardzo istone pytanie - na jaki specyficznie okreslony cel dokladnie do kogo ta informacja trafia i jak dokladne jest ta informacja uzywana?

Nie mozna tematu ignorowac poniewaz wydaje mi sie ze istnieja duze naduzycia - tej technologi i informacji ktora ona udostepnia poprzez publicznie fundowane instytucje i osoby z nimi zwiazane na prywatne cele osob zwiazanych z tymi instytucjami. Ja poznalam na swoje nieszczescie takiego faceta lekarza z Trzebnicy ktory jest agentem, i on uzyl srodkow jemu dostepnych - na jeden cel - zrealizowanie swojej paraphili - to znaczy sadystycznego zboczenia za co nie byl jeszcze ukarany. Wydaje mi sie ze to jest jeden niepokojacy przyklad naduzycia tej technologi - nie tylko w miejscach publicznych jak w tym artykule jest omawiane - ale w miejscach pracy, uczelniach, jak i w miejscach prywatnych - gdzie JEST uzywana - bez naszej wiedzy lub uprzedzenia. Wydaje mi sie ze pracodawcy ktorzy inwigluja swoich pracownikow lub kotrzy udostepniaja inwiglacje poprzez publicznie fundowane instytucje musza o tym poinformowac swoich pracownikow i pracownicy musza podpisac dokument ze te informacje otrzymali. Podobnie jest w budynkach gdzie sa wynajmowane lokale. Te miejsca jezeli wynajmuja lokale na biznesy musza poifnormowac ze - albo sami inwigluja albo udostepniaja inwiglacje - jezeli to robia oczywiscie. Podobnie powinno byc na uczelniach, ze student podpisuje dokument na poczatku ze jest swiadomoy i poinformowany ze tereny uczelni sa inwiglowane - i trzeba okresil przez kogo. Podobnie w budynkach z wieloma lokalami - gdzie osoby wynajmujace miejsca lub posiadacze mieszkan - jezeli sa przez wladze budynku inwiglowani musza byc poinformowani. Wydaje mi sie ze musi pod tym wzgledem byc wieksza odpowiedzialnosc, poniewaz to narusza nasze najbardziej istotna sfere - prywatnosc. ja na przyklad sobie nie zycze zeby tak jakim zaborczy meszczyzna z Trzebnicy ktorego odrzucilam bo byl brzydki, tylko dlatego ze jest agentem i mial dostep do technologi - mugl mnie inwiglowac i podgladac z kim i kiedy sie pieprze i nie tylko ale te osoby ode mnie potem odstawiac lub nawet jednego faceta zaprzyjaznil. Takie osaczenie brzmi niewiarygodnie? Nie zartuje. Nie jestem zla na niego bo to jest psychicznie chory trzebnicki agent lekarz i nauczyciel - (ja jemu wspolczuje) ale ja jestem zla na system i powazne instytucje ktore na cos takiego pozwolily jak i na uczelnie ktora jemu udostepnila prywatna informacje o mnie tylko dlatego ze jego koles mial dostep do moich dokumetow - z jakim celem? On po prostu jest wielkim zboczencem - cierpi na paraphilie. a wiec ja tutaj pisze z nadzieja ze takie naruszenia poprzez psychicznie chorych i zboczonych agentow jak on nie beda mialy miejsca. Kto jego nadzoruje to co on robi z informacja do ktorej ma dostep? Jego sukces polega na naduzywaniu tego dostepu, poniewaz tak eliminuje swoja konkurencje w zawodzie, jezeli on chce to on wie kim ktos jest w momencie kiedy go poznaje bo ma dostep do bazy niepublicznej infromacji o kimkolwiek sobie zamarzy. Ponadto inwiglujac ludzi - pod Bog wie jakim preekstem - on przelapuje to znaczy pobiera informacje np. jak ktos pracuje nad jakims badaniem naukowym i ta informacja jest albo przywlaszczana albo dawana i moze nawet sprzedawana jego kumplom lub jego rodzinie - industrial espionage. Amorlanosc cechujaca tego agenta - pozwala jemu bez wachania to robic, bez skrupulow. Dopuki jakiejs kobiety - naruszenie prywatnosci nie wkurzy - i w tedy prawda o nim wychodzi na jaw.
      • Gość: Pawlo Re: Inwiglacja IP: *.man.tk-internet.pl 04.08.11, 11:43
        Zamiast tych idiotycznych radarów lepiej dziury łatać i nowe drogi budować i tak dla frajerów są te fotoradary co nie patrzą ile jadą, a za radarem zawszę mozna dać z powrotem pedał w dół i tyle. Zresztą wystarczy mieć CB albo dobrze poczytać na forach o danej drodze gdzie są radary lub gdzie są kontrole radarowe częste. Wiem , że zaraz znajdzie się kilku "niedzielnych" co mnie niegatywnie skomentują. Takim polecam rower albo huljanoge ale tylko po drogach polnych jeździjcie aby nie stwarzać niepotrzebnych sytuacji.

Strzeż się tych rejestracji DTR>DOA>DOL>DLU>DPL
      • Gość: nadzornadzorcy inwiglacja swinie i kabanosy IP: *.play-internet.pl 04.08.11, 11:47
        ...aha i spekuluje ze fakt ze to nie przypadek ze firma ktory wpadla na pomysl z tymi moimi ulubionymi kabanosami pochodzi wlasnie z Trzebnicy - w koncu to jest miasto gdzie po ulicach przechadza sie NAJWIEKSZA SWINIA W POLSCE - wiec taki pomysl sam sie na glowe nasuwa

smacznego
        upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9e/Kabanos.jpg/250px-Kabanos.jpg
        • Gość: nonconsentingadult Re: inwiglacja swinie i kabanosy IP: *.play-internet.pl 04.08.11, 13:49
          dlaczego inwiglator taki jak ten zaborczy aboczony trzebnicki h... powinien sie leczyc? bo przekroczyl wszelki zdrowy rozsadek i naruszyl swoim zboczenien prawa tych ktorzy sobie tego nie zycza.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_paraphilias
          www.forensicpsychiatry.ca/paraphilia/overview.htm
    • litrowy Będzie więcej fotoradarów na drogach Dolnego Śl... 04.08.11, 11:56
      zlodziejski rzad, drogi budowac i polikwidowac to szkaradztwo!!!
      • Gość: pozdrawiam Re: Będzie więcej fotoradarów na drogach Dolnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 12:18
        Nie szczekaj bandyto drogowy. Polactwa nic tak nie wytresuje jak wysokie mandaty i nieuchronna kara.
        • bombowa_kluska Re: Będzie więcej fotoradarów na drogach Dolnego 04.08.11, 13:39
          Szkoda, że nikt nie zauważa roli fotoradaru jako generatora niebezpiecznych sytuacji. Podejrzewam, że nie tylko ja musiałem zdrowo dawać po heblach, bo jakiś mistrz prostej nie zauważył fotoradaru, wyprzedził i jak znalazł się przede mną - nagle zobaczył maszt. Chyba nie muszę mówić co dalej...
          • Gość: Cieplutka Progi spowalniające receptą na bezpieczeństwo IP: *.internetia.net.pl 04.08.11, 14:15
            Uważam że progi spowalniające i radary są lekarstwem na polskich piratów drogowych.Wiecie co by sie tu działo gdyby drogi były bez zakrętów i w dodatku gładkie jak stół? Nie nadążylibyśmy liczyć trupów na polskich drogach.Najlepszym lekarstwem wydaje mi sie że są progi spowalniające,odkąd na moim osiedlu wybudowano kilka progów bezpieczeństwo mieszkańców wzrosło niesamowicie.Nikt juz nie jezdzi 100 i więcej km/h bo piraci drogowi boją sie o swoje auta ze zostaną uszkodzone.
            • Gość: free Re: Progi spowalniające receptą na bezpieczeństwo IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 14:58
              z nami pogadaj
              youtu.be/WTmOP4ZlS30
          • 45rtg Re: Będzie więcej fotoradarów na drogach Dolnego 04.08.11, 14:26
            bombowa_kluska napisał:

> Szkoda, że nikt nie zauważa roli fotoradaru jako generatora niebezpiecznych syt
            > uacji. Podejrzewam, że nie tylko ja musiałem zdrowo dawać po heblach, bo jakiś

Tylko ty.

> mistrz prostej nie zauważył fotoradaru, wyprzedził i jak znalazł się przede mną
            > - nagle zobaczył maszt. Chyba nie muszę mówić co dalej...

Dalej? No dalej to przyhamowałeś lekko na wszelki wypadek ponieważ uważnie obserwujesz sytuację na drodze i nic więcej się nie stało.

• jakas1 Kto z gazety robił tą mapkę? 04.08.11, 14:18
      Co to za mapka?! Serwy na DK12? Chyba Serby? Mleczna koło Lubina? Chyba ITD chodziło o Mleczną na DK8 koło Łagiewnik?

A co do meritum: brawo dla ITD! Ani jednego fotoradaru na DK 35 - Dolnośląskiej Drodze Śmierci. Wg wszelkich pomiarów ruch na tej drodze jest większy od praktycznie wszystkich wskazanych na mapce miejsc, ale fotoradar nie jest planowany - super :/
    • zetkaf Bo dziura budzetowa rosnie... 04.08.11, 14:37
      To trzeba ja jakos lapac. No i przypodobac sie tluszczy bezmyslnych kierowcow, ktorzy szybko dali sie oglupic, ze tylko predkosc zabija - wiec wystarczy postawic radary i poudawac, ze od tego nagle bedzie bezpiecznie.
      Jednak nie tylko predkosc zabija, a fotoradary nie wylapia setki innych niebezpiecznych zdarzen. Wiec jesli mowimy o bezpieczenstwie, to czekam na czas, kiedy na drogi znow wroca nieoznakowane radiowozy. Inaczej bede zawsze powtarzal, ze nie o bezpieczenstwo chodzi, a jedynie o latanie dziury budzetowej lub markowanie dzialan.
    • map4 wybory idą. 04.08.11, 14:55
      Znowu kiełbasa wyborcza.

Fotoradary stoją tam, gdzie projektant dał ciała projektując niebezpieczny fragment drogi. Dlatego zamiast fotoradarów powinno się raczej przeprojektowywać miejsca, w których muszą być ustawiane. Ale przecież to Polska. Najpierw zamiast przebudowywać niebezpieczne fragmenty stawiano czarne punkty, dzisiaj stawia się fotoradary. Zamiast ostrzegać, państwo woli karać. Tak jest dla niego korzystniej finansowo.

Tusk cztery lata temu obiecał ponad 1500 kilometrów nowych autostrad. Do dzisiaj wybudował ich lekko ponad 200. Brakuje mu zatem 1300 kilometrów do spełnienia wyborczej obietnicy. A na autostradach fotoradary potrzebne nie są, bo na autostradach największym problemem jest zachowanie odstępu pomiędzy pojazdami.

Znowu więc za nieudolność władzy płacić będą obywatele. No, ale w końcu ktoś to PO wybrał.
      • Gość: kibolek Re: wybory idą. IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 14:58
        tu mamy wybory;
        youtu.be/WTmOP4ZlS30
      • zetkaf Re: wybory idą. 04.08.11, 15:40
        > Fotoradary stoją tam, gdzie projektant dał ciała projektując niebezpieczny frag
        > ment drogi.
        Czasem faktycznie jest tak jak mowisz. Jednak czesto droga przebiega przez wioske i ludzie nie zauwazaja ze wypadaloby troche zwolnic. Oczywiscie, mozna by przeprojektowac droge, wstawiajac ostry zakret, ale pogorszenie widocznosci nie poprawi bezpieczenstwa. Dla kiosob chodzacych dziennie przez przejscie w malej wiosce szkoda tez budowac specjalnie przejscie naziemne. Wystarczyloby jednak, zeby kierowcy uszanowali prawo i zwolnili... skoro nie chca, to trzeba ich do tego zmusic, chocby portfelem.
        Oczywiscie, buduje sie nowe drogi, ktore maja ominac taka wioske... ale co, dopoki ich nie wybudujemy, niech dalej ludzie gina? Oczywiscie, w ramach przeprojektowania mozna by droge wylaczyc z ruchu, albo zakazac ludziom na wsi odwiedzac sasiadow po drugiej stronie ulicy, ale czy o to chodzi?

Dlatego zamiast fotoradarów powinno się raczej przeprojektowywać mi
        > ejsca, w których muszą być ustawiane. Ale przecież to Polska. Najpierw zamiast
        > przebudowywać niebezpieczne fragmenty stawiano czarne punkty, dzisiaj stawia si
        > ę fotoradary. Zamiast ostrzegać, państwo woli karać. Tak jest dla niego korzyst
        > niej finansowo.
        >
        > Tusk cztery lata temu obiecał ponad 1500 kilometrów nowych autostrad. Do dzisia
        > j wybudował ich lekko ponad 200. Brakuje mu zatem 1300 kilometrów do spełnienia
        > wyborczej obietnicy. A na autostradach fotoradary potrzebne nie są, bo na auto
        > stradach największym problemem jest zachowanie odstępu pomiędzy pojazdami.
        >
        > Znowu więc za nieudolność władzy płacić będą obywatele. No, ale w końcu ktoś to
        > PO wybrał.
        >
        • map4 Re: wybory idą. 04.08.11, 16:19
          zetkaf napisał:

> Czasem faktycznie jest tak jak mowisz. Jednak czesto droga przebiega przez wios
          > ke i ludzie nie zauwazaja ze wypadaloby troche zwolnic.

Dlatego po wioskach powinni tak jak do tej pory ograniczeń pilnować policjanci. Stawianie fotoradarów dzieli bowiem wioski na te strzeżone i niestrzeżone. Dzieli je na lepsze i gorsze.

Fotoradary wypaczają sens kontrolowania : kontrola musi być niezaplanowana, aby była skuteczna. Najlepiej widać to na przykładzie ciężarówek regularnie omijających pomontowane na stałe wagi na wjazdach do Wrocka.

Jechałem sobie ostatnio podobno zmodernizowaną szosą pomiędzy Trzebnicą i Wrocławiem. Nie zauważyłem ani jednej barierki oddzielającej chodnik od szosy, nie zauważyłem ani jednego nowego podziemnego albo i nadziemnego przejścia dla pieszych. Światła w Wysokim Kościele jak stały, tak stoją. 40 km/h jak stało, tak stoi. Fajnie, że poszerzono drogę. Fajnie, że dobudowano ścieżkę rowerową. Ale po wioskach dla poprawienie bezpieczeństwa pieszych nie uczyniono nic. Pewnie w następnej kolejności stanie tam fotoradar.
    • Gość: malkontent Re: Będzie więcej fotoradarów na drogach Dolnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 18:19
      Super, po 180 dniach dostajesz mandat i spróbuj sobie przypomnieć gdzie to było i jakie FAKTYCZNIE ograniczenie obowiązywało.
      • Gość: wawiak Re: Będzie więcej fotoradarów na drogach Dolnego IP: *.181.137.80.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.07.12, 23:14
        ty, owieczko, nie musisz sobie niczego przypominać.
        ty masz płacić.
        a jak zapomnisz zapłacić,
        to pastuchy ci szybko przypomną.
        no!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka