Gość: lettta IP: *.master.pl / 81.168.244.* 09.08.04, 23:37 czy sa tu jakies osoby z tego kierunku??? wlasnie sie dostalam i chcialabym cos sie wiecej dowiedziec:) pzodrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Trener Re: ekonomia na uniwerku... IP: *.one.pl / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.08.04, 13:27 Pełen luz, nieróbstwo i pijaństwo... Czyli ekstra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elika Re: ekonomia na uniwerku... IP: *.wroclaw.mm.pl 10.08.04, 14:12 Owszem, ma rację mój przedmówca. Tak też można tu studiować przez dwa semestry- pierwszy i zarazem ostatni.A tak bez żartów, to kumpela studiuje i jest zadowolona.Wlaśnie zaczęła trzeci rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ekonomia na uniwerku... IP: *.pilawa-gorna.sdi.tpnet.pl 10.08.04, 22:54 właśnie skończyłam ten kierunek i jestem mgr :) podaj maila lub GG to ci powiem cos wiecej, ale nie na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orm Re: ekonomia na uniwerku... IP: *.deitermann.pl 11.08.04, 07:54 To już jest tu dwóch mgr-ów tego kierunku ;))))))) ja kończyłem dzienną ekonomię "menedżerską" i jestem (byłem) zadowolony, jedyna bolączka to brak języków co jest tym bardziej dziwne dla tych co wybierają drugą specjalizację "Integrację Europejską" (no chyba że się coś zmieniło - oczywiście na lepsze ;))))))))))))))))))) Pozdro dla całego mojego roku !!! bez dyskryminacji żadnej ze specjalizacji ;)))))) Orm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mgr Ekonomii Re: ekonomia na uniwerku... IP: *.crowley.pl 11.08.04, 08:40 Skończyłem Ekonomię na dziennych w tym roku - pracuje od dwóch lat. Można pogodzić studia i pracę i to jest plus. Kadra ogólnie fachowa oprócz pana J....czyca ale sami zobaczycie. Najlepsi są wykładowcy z prawa. Dziekan wydziału pan Bojarski super facet merytorycznie i w podejściu do studenta. Pani Prasznic Dziekan Ekonomii rzeczowa osoba, o reszcie wykładowców można by długo opowiadać ale zostawię odkrywanie tych nieznanych lądów pierwszoroczniakom. Najważniejsza sprawa nie koncentrujecie się na samych studiach, działajcie w organizacjach (jest Naukowe Koło Ekonomistów, czy też innych zewnętrznych) to jest klucz do sukcesu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lettta Re: ekonomia na uniwerku... 11.08.04, 11:47 2443102 to moj numer gg:) z gory dzieki i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JT Re: ekonomia na uniwerku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 14:56 Witaj Aga. Również interesuje mnie ten kierunek i najpisz mi te "coś więcej" o których mówisz w swoim poście, mój mail: john_titor@wp.pl. Lub może poklikamy przez tlena mój adres john_titor@tlen.pl. Pozdrawaim i licze na kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulos (mgr) Re: ekonomia na uniwerku... IP: *.wroc.roedl.pl 11.08.04, 09:35 teraz przed Tobą 5 lat spokojnej nauki i za te 5 lat mgr. To co mówili przedmówcy w zupełności pokrywa się z prawdą. Też już pracujęi to co mi dał UWR (tytuł, możliwość wyjazdu na stypendium do niemiec) dało mi dużo Powodzenia Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blusia Re: ekonomia na uniwerku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 10:36 I ja...i ja...Magister Nauk Ekoomicnych....zgadzam się z chłopakami.... Studia dobre, spokojne, bez gnębienia... Kadra fachowa.... Osobiście kierunek oceniam jako atrakcyjny i gdybym ponownie miała zdawać na studia zapewne - ponownie - wybrałabym SSE ;) Co prawda krążą także negatywne opinie....ale powiem tylko jedno....większość ludzi pracę "w zawodzie" znalazła już podczas studiów, radzą sobie świetnie, a i coraz więcej "naszych studentów" podejmuje ciekawą pracę...nie zasilając tym samym rzeszy bezrobotnych absolwentów!!! Studia gorąco polecam!!! A i perspektywy po Ekonomii chyba są lepsze niż po Prawie stricto....jeśli oczywiście nie ma się "dobrego kodu genetycznego"..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAG Re: ekonomia na uniwerku... IP: *.wroc.gazeta.pl 11.08.04, 15:40 Cóż chyba nie wypada mi sie nie wypowiedzieć...:).Tym bardziej że również zasilam szeregi świeżo "upieczonych" mgr po SSE. Szczerze mówiąc można poemat obszernych gabarytów napisać o tym wszystkim co sie wyrabiało na tych studiach. Jeden minus kolosalny(!)to zdecydowanie brak języków obcych..to jakas mało zabawna ironia że ktos "z góry"..po prostu na to nie wpadł żeby na integracji UE nie umiescić choc jednego obowiązkowego (bo prosić o dwa to już burżujstwo wyższej klasy i zakrawa na hardcore) języka obcego. Cóż jeszcze ano chyba jak wszędzie można sie spotkać z przejawami dyskryminacji i niesprawiedliwości..jak i cholernym szczęściem głupca na wzgorzu;))). Generalnie chyba faktycznie dobrze jest udzielać sie w różnych organizacjach na UWr. ja tego nie robiłam ale z obserwacji innych moich szanownych kolegów to się opłaca. Powiem tak..było miło naprawdę..ciepło wspominam obozy wakacyjne w Międzyzdrojach z przyjaciółmi:))..polecam innym zerówkowiczom i nie tylko:)). Ekhm..jak ktoś wykaże mocniejsze zainteresowanie tematem to prywatnie chętnie podzielę się wrażeniami na kogo trzeba uważać a kto jest naprawdę wporządku (wykładowcy). Na które wykłady warto było chodzic itp. Wiadomo o co chodzi;). Pozdro all..szczególnie dla moich dwóch przedmówców..znanych mi nieco bliżej:))..mgr'ów a jakże Pawełków.z SSE:)). Joł! ;). Juz niedługo sie widzimy:)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lettta Re: ekonomia na uniwerku... IP: *.master.pl / 81.168.244.* 11.08.04, 18:04 no wiec bylabym zainteresywana bardziej;) lettta@wp.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAG Re: ekonomia na uniwerku... IP: *.wroc.gazeta.pl 14.08.04, 17:21 letta podam Ci moj mail: dagmara.wroclaw@gazeta.pl, nakreśl tam co nieco swoimi pytaniami oki?:)..To jakos ogarnę swoją wypowiedz co do studiów na ekonomii..bo tak pisać w ciemno to ciężko..sama rozumiesz..heeh:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: ekonomia na uniwerku... IP: *.magma / *.magma-net.pl 14.08.04, 19:56 szczerze mówiąc to nie polecam Wydziału Prawa Administracji i Ekonimii a kto sie dostał to sam sie przekona dlaczego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ><">< Re: ekonomia na uniwerku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 21:21 Coś ty taki tajemniczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyt Troche IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.04, 20:01 Troche nie rozumiem - jezeli we Wroclawiu jest niezla AE to po co isc na Ekonomie na Uniwersytet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wir Re: Troche IP: *.wroclaw.mm.pl 15.08.04, 16:53 Owszem, jest Akademia Ekonomiczna, ale za granicą liczą sie przede wszystkim absolwenci uniwersytetów. Tych po różnych akademiach traktują mniej więcej tak, jak u nas po szkołach policealnych. Nie znają naszego systemu kształcenia.Trzeba się tłumaczyć, że to są studia wyższe, równorzędne z uniwersyteckimi.A przecież dzisiejszy student będzie aktywny zawodowo nie tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroc Re: Troche IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.04, 21:38 a po to sie idzie na ekonomie zeby miec latwe lekkie i przyjemne zycie przez piec lat, to nie studia, to przedszkole. tam dyktują na wykładach, co dla mnie jest smieszne! a na cwiczeniach prowadzacy robi zadania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re: Troche IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.04, 09:39 Z pewnoscia studia ekonomiczne nie sa najtrudniejsze na swiecie (choc studia trudne czy latwe to rzecz wzgledna - to co jest trudne dla jednego jest latwe dla innego - wszystko zalezy od uzdolnien). Studia ekonomiczne wymagaja wszechstronnosci - obok przedmiotow scisle ekonomicznych takich jak mikro, makro, w duzym wymiarze sa tam reprezentowane tzw. przdmioty spoleczne (jak socjologia, hist. gospodar, psychologia itd.) jak i scisle (matematyka, statystyka, ekonometria, badania operacyjne) itd. Poza wszystkim oczywiscie napracuje sie ten, kto na studiach chce cos sie nauczyc. Lenie straca tylko 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś