Dodaj do ulubionych

Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrzeź...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 18:26
A co na to "Stowarzyszenie Dyrektorów Izb Wytrzeźwień w Polsce" - organizacji
zrzeszającej szefów egzekutyw miejskich tego biznesu.
Obserwuj wątek
    • Gość: nie lubie debili Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 03:07
      Tego lekarza - idiote nalezy skazac na kare smierci!
      Nalezy rozszerzyc stosowalnosc kary smierci - to miejsca w wiezieniu sie znajda.
      Wyroki wiezienia takze powwinny byc jak najkrotsze - i jak najdotkliwsze.
      Powinny sie wiazac z praca wieznia po 14-16 godzin dziennie. Praca z ktorej
      utrzymywane byloby jego miejsce w wiezieniu, zwrot kosztow sledztwa
      prowadzonego przez Policje wwraz z nagroda dla funkcjonariuszy ktorzy dorwali
      gnoja, zasilany budzet gminy w ktorej jest wiezienie, zasobnie zasilany portfel
      prywatnego wlasciciela/zarzadcy wiezienia, i splacane odszkodowanie na rzecz
      ofiary - a jesli ciazy na nim obowiazek alimentacyjny - to podobnie, powinny
      byc odprowadzane z tego alimenty.
      O wczesniejsze zwolnienie moglby sie ubiegac wiezien, ktory dzieki
      intensywniejszej pracy wszystko by splacil.
      Natomiast bandyta co do ktorego zachodzi pewnosc ze nie splaci swych zobowiazan
      [bo np. odszkodowanie dla osieroconych dzieci, czy owdowialej zony jest zbyt
      duzy] powinien byc jak najszybciej zgladzony - lub miec dozywocie eleópod
      warunkiem, ze faktycznie z roku na rok praca skazanego wystarcza na pokrycie
      kosztow i na splacanie ofiar.
      Za morderstwo nalezy sie kara smierci. O dozzywwociu mozna myslec jesli jest to
      spowodowanie smierci w wyniku np. wypadku samochodowego.
      Nie stac nas na utrzymywanie i karmienie bandytow - kara smierci jest etyczna
      ze wzgledu na to, ze przestepca musi poniesc adekwatna kare - a ta jest tylko
      kara smierci.
      Oprocz tego ze wzgledow ekonomicznych - lepiej publiczne pieniadze przeznaczyc
      na bezpieczne drogi - gdzie bedzie ginac mniej uczciwych ludzi, na szkoly -
      gdzie lepiej oplacany personel bedzie ksztalcil uczciwych obywateli, na
      szpitale itp. zamiast dawac te pieniadze na utrzymywanie zbira.

• czarna_rozpacz Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz 22.11.04, 08:31
        niestety,
        ale przy polskim badziewiu,
        w sluzbie zdrowia,
        do pracy w pomocy doraznej ida najglupsi lekarze,
        • slon2002 lekarze chcą na Zachód ale nie nadają się do obory 22.11.04, 08:46
          brak jakiejkolwiek odpowiedzialności za pacjenta.
          Jak pracuja Akademie Medyczne?
          • Gość: koza U MNIE LEKARKA Z POG. ROZPOZNAŁA HISTERIĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 11:39
            A TO BYŁ ATAK POLINEUROPATII GB- ZPORAŻENIEM NERWÓW OBWODOWYCH /M.INN.
            PORAŻENIE MIĘŚNI ODPOWIADAJĄCYCH ZA ODDYCHANIE ITD/, GDYBY NIE POMOC ZNAJOMEGO
            NEUROLOGA, NIE PISAŁABYM DZISIAJ DO WAS. LEKARKA MIAŁA OK.45-50 LAT;CZYLI
            TROCHĘ PRAKTYKI JUŻ MIAŁA, ALE WAGAROWAŁA PEWNIE PODCZAS ZAJĘĆ Z NEUROLOGI-BO
            OBJAWY MIAŁAM KSIĄŻKOWE. ot! NIEDOUK. NIESTETY ONI NIE PONOSZĄ ZA NIC
            ODPOWIEDZIALNOŚĆI, BO SĄDY LEKARSKIE BRONIĄ KOLESI
            • Gość: Ania Re: U MNIE LEKARKA Z POG. ROZPOZNAŁA HISTERIĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 12:34
              Moja historia byla jeszcze lepsza. Mialam rozyczke z klasycznymi objawami.
              Wiedzialam, co mi jest, bo moja kolezanka zlapala te chorobe dwa tygodnie
              wczesniej. I tez nie byla w wieku dzieciecym. Lekarz stwierdzil, ze symuluje. A
              na moje pytanie, jak moge symulowac wysypke i powiekszenie wezlow chlonnych
              (wszedzie), odpowiedzial, ze to objaw mojej HISTERII. Pomijam, ze choroba tego
              typu w wieku zaawansowanym moze powodowac rozne powiklania.
          • Gość: doc Re: lekarze chcą na Zachód ale nie nadają się do IP: *.qwe.streamcn.pl 22.11.04, 17:00
            Słoń napisał, że się nie nadają do obory. Słoni się w oborze nie trzyma, a
            szkoda. Otóż baranie (przepraszam, słoniu), ci co chcą wyjechać, na ogół są
            rewelacyjnymi fachowcami. Ci co popełniają takie błędy - czasami też. Twój post
            cechuje brak elementarnej logiki. Nie wiem, czy to dostrzegasz
      • Gość: (*) Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: 212.182.14.* 22.11.04, 08:58
        Gość portalu: nie lubie debili napisał(a):

> Tego lekarza - idiote nalezy skazac na kare smierci!

Ja tez. I dlatego nie lubie ciebie.
        • Gość: tara Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 13:31
          Jeśli został dowieziony do Izby Wytrzseźwień, to tam był lekarz, który się nim
          zaopiekował, skierował do szpitala.Trudno oczekiwać od lekarza pogotowia
          ratunkowego, aby woził w karetce tomograf komputerowy.Krytycy tego zdarzenia
          niech uprzejmie zadadzą sobie pytanie ilu osobom izby wytrzeźwień uratowały
          życie, jak wielu dzieciom i kobietom zapewniły spokojną noc!
          • Gość: Inna Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 17:11
            Gość portalu: tara napisał(a):
            > Jeśli został dowieziony do Izby Wytrzseźwień, to tam był lekarz, który się
            nim zaopiekował, skierował do szpitala.Trudno oczekiwać od lekarza pogotowia
            > ratunkowego, aby woził w karetce tomograf komputerowy.Krytycy tego zdarzenia
            > niech uprzejmie zadadzą sobie pytanie ilu osobom izby wytrzeźwień uratowały
            > życie, jak wielu dzieciom i kobietom zapewniły spokojną noc!

Nie spodziewam sie, że w Izbie Wytrzeźwień mieli tomograf. A mimo to tamtejszy
            lekarz rozpoznał stan chorobowy. Cóż, różnica w podejściu do zagadnienia (czyli
            pacjenta).
            • Gość: reki Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 16:06
              ale alkomat mieli. w karetce go nie ma.
      • Gość: Max Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: 156.17.253.* 22.11.04, 09:39
        Przecież to jasne, że to był konował, a nie lekarz. Prokurator powinien go
        zamknąć do czasu wyroku, żeby nikogo nie mógł wysłać na tamten świat przez
        swoją głupotę i niekompetencję. To idiota nie lekarz.
      • Gość: mw Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.aster.pl 22.11.04, 10:36
        Byłbym bardzo otrożny w pochopnym ferowaniu wyroków. Człowiek jest istotą
        omylną i ma prawo do błędu. Zarówno lekarz w diagnozie jak i ty gdy podczs
        segregacji urobku z wysypiska pomylisz puszki z butelkami.
        • Gość: gość Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.04, 14:55
          Daj spokój.
          Nie dyskutuj z motłochem.
      • Gość: czesiu Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: 213.134.138.* 22.11.04, 10:47
        Tak, powinno się odrazu eleminować ludzi. A po wykonaniu kary śmierci od razu
        kremować zwłoki. A to co zostanie wykorzystać jako talk. Niech bandyciy oddadzą
        wszystko społeczeństwu!
      • Gość: Goldfish Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.pke.pl 22.11.04, 11:06
        Świetny pomysł, tylko obawiam się, że zwiekszy się bezrobocie bo po co
        zatrudniać ludzi skoro więzień zrobi to samo tylko w znacznie większym wymiarze
        godzin. Zarobione pieniadze na więźniach bedzię mozna przeznaczyć na zasiłki dla
        bezrobotnych. Polecam film "Skazani na Shawshank" tam wlasnie jest takie wiezienie.
        Jeżeli coś takiego Ci się podoba, to mam nadzieję, że tam trafisz.
      • Gość: czytelnik Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.sieradz.mediaclub.pl 22.11.04, 12:44
        za samo zdanie egzaminu na studia powinno się maturzystę karać grzywną, za uzyskanie dyplomu lekarskiego więzieniem, a za zrobienie specjalizacji dożywociem lub karą śmierci (w zależności co wybiorą forumowicze) i już mamy rozwiązany problem niedostatków w służbie zdrowia. Proste, prawda?
        ...i samopoczucie piszących będzie lepsze , i ludzie będą zdrowsi....
      • Gość: iga i co mam zrobić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 14:17
        mój tato trafił na stół operacyjny w klinice nurochirurgii w poniedziałek
        wieczorem. Pękł tetniak. Wcześniej przez pięć dni jedziliśmy od pogotowia do
        szpitala na okrągło, głowa bolała go tak, że nie mógł się ruszyć. Nasze prośby
        o konsultację neurologiczną zbywano prawie ze śmiechem. Ponieważ tato miał
        podwyższone ciśnienie, składano ból na karb owego ciśnienia. Szpital w końcu
        przyjął ojca, pewnie dlatego, że mieli dosyć naszych ciągłych przyjazdów, Padło
        nawet zdanie: "Znowu Ci przyjechali"! Całą noc po przyjęciu przeleżał na izbie
        przyjęć. W poniedziałek przyjeżdżam i dowiaduję się, że "lekarze"szykują wypis
        do domu. Wyżebrałąm w końcu tę konsultację neurologiczną, choć lekarz nadal
        twierdził, że nie ma ku temu podstaw. po piętnastu minutach na sygnale wieźli
        go do Gdańska, z zagrożeniem życia. Operację przeżył. Przez tydzień było
        dobrze. Od dwóch dni ma wysoką gorączkę i trudności z pamięcią. Mam ochotę
        odstrzelić ich wszystkich. Fachowców ze szpitala, nieuków z pogotowia. Jestem
        laikiem, na medycynie się nie znam, ale do kur... nędzy. zastanówcie szię
        czasami panowie doktorzy. silny niustępujący, zwalający z nóg ból głowy
        powinien skłonić Was do zrobienia TK!!!
      • Gość: lindow1 Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.cs.bialystok.pl / 80.51.121.* 22.11.04, 14:50
        Nie podnievacaj się, to nie pomoże. Kiedyś tym państwem k. Białorusi rządzili
        pachoły. Oni mieli jednak dobre wzorce, ideały, chęci. Dzisiaj natomiast ich
        córy i synowie są o tyle groźni, że i wykształceni, i cyniczni, i pazerni, i
        solidarni. Popatrz na polityków, sędziów, prokuratorów, wreszcie lekarzy itede,
        spójrz na ich przaśne twarze,pewność siebie, nonszalancję. Oni są górą,są
        lepsi,są bezkarni. Oni , czyli: m y s o m e l y t y, my klasa polityczna, my
        wybrańcy lepsza część tego przypadkowego społeczeństwa. Ja od dwóch miesięcy
        czekam na kardiologa. Mam kolejkę w połowie stycznia. Razem będzie 4. miesięcy.
        Mówię sobie - O, k... mać! Przeżyłem 2 zawały, nie będę się denerwować. Znowu
        na odczepkę dostanę jakiś acenocumarol czy atenolol, po którym będę umierać na
        raty. Już sam widok mojego wa ż n e g o lekarza rzuca mnie na kolana. A nie
        stać mnie na prywatną wizytę u tego samego konowała. Byłby miły. I tak mówię
        sobie: żeby wreszcie ktoś rozpirzył to kiepskie państwo ponoć z 1000.letnią
        chwałą, podbił je, ucywilizował, a ja padł ze świadomością, że za te 100 lat
        może coś by nas tej nowej pożywce pożytecznego dla moich potomków wykształciło.
        A kara śmierci dla debilów - nie! Szkoda pętli. Chociaż działania muszą być nie
        mniej radykalne, jak Twój pomysł. (uff... znowu mi się ciśnienie
        podniosło).
        • Gość: doc Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.qwe.streamcn.pl 22.11.04, 17:05
          atenolol jest jednym z podstawowych leków w i po zawale. To o co Ci chodzi.
          Je.. lekarzy czy dobrze czy źle - to nie spodziewaj się, że ktoś Cię będzie
          słuchał.
      • Gość: doc Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.qwe.streamcn.pl 22.11.04, 16:58
        Rzygać się chce jak się czyta list podpisany "nie lubię debili", a napisany
        przez kogoś, dla kogo debil mógłby być profesorem. Takiego steku bzdur dawno
        nie czytałem. Osobnika należy czym prędzej izolować (nie dożywotnio i nie w
        więzieniu, tylko w psychiatryku)! A poje..e media mają znów rozrywkę. Nie
        rozumiem dlaczego lekarz nie ma prawa do pomyłki? A może już nas szanowne
        społeczeństwo uważa za półbogów albo co ? Dziękuję, ale jeszcze na to nie
        zasługujemy.
        • Gość: ana29@tlen.pl Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 22:49
          Jesteś palantem... łatwo Ci mówić: lekarz też człowiek. Gdybyś stracił
          najbliższą z osób z winy lekarza, napewno tak byś nie mówił!!!! Człowiek
          wybierający taki zawód jak lekarz musi wiedzieć,że będzie ponosił
          odpowiedzialność za życie drugiego człowieka. I jego obowiązkiem jest ratowanie
          go , bez względu na to czy jest on po spożyciu alkoholu, narkotyków , czy też
          innych używek.Zresztą jest wiele chorób, gdzie objawy podobne są do upojenia
          alkoholowego... chociażby cukrzyca, aceton w moczu... z ust chorego czuć
          alkohol, on sam natomiast w stanie niedocukrzenia zachowuje się jak pijany...
          nie można z góry zakładać, że człowiek zachowujący sie dziwnie...jest pijany!!!!
    • szoppracz1 Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz 22.11.04, 08:47
      Spytaj lepiej, co na to regionalne izby lekarskie? Nieuctwo i ignorancja
      lekarzy przekraczają ludzkie pojęcie. Przerażające jest to, że za popełniane
      błędy nie ponoszą żadnej odpowiedzialności. Interesy korporacyjne są
      ważaniejsze, niż zdrowie i życie pacjentów.
    • Gość: Paweł Z. Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.11.04, 08:56
      Lekarstwo jest tylko jedno: rozwiązanie samorządu lekarskiego i wprowadzenie
      obowiązkowych, cyklicznych egzaminów państwowych (odnawianych np. co 5 lat)
      umożliwiających dopuszczenie do wykonywania zawodu. Równocześnie każdy lekarz
      powinien mieć obowiązek wykupienia ubezpieczenia OC.
      Środowisko lekarska, zinstytucjonalizowae poprzez samorządy, zajmuje się
      głównie bronieniem kolegów przed odpowiedzialnością karną i zawodową. Czas
      skończyć z bezkarnością lekarzy-ignorantów!
    • Gość: m Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 22.11.04, 09:19
      lekarz czuł alkohol, ale od siebie ;-(, kolejny niedouk.
    • Gość: KGB Re: Kto go dopuścił do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 09:35
      Kto go dopuścił do pracy
      • Gość: Max Re: Kto go dopuścił do pracy IP: 156.17.253.* 22.11.04, 09:47
        AM, która wydała dyplom temu matołowi powinna mu go natychmiast cofnąć. Czym
        prędzej.Przecież to skandal, żeby taki tuman jeździł w pogotwiu.
    • Gość: BELIAL Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 09:38
      Konowały potrafią jedynie jęczeć,że za mało zarabiają.
    • Gość: Polimerek Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.cbmm.lodz.pl 22.11.04, 09:39
      A co oni mają do tego. Z opisu wygląda, że Izba zachowała się przyzwoicie.
      Zbadali gościa, że nie pił i zawiadomili jego znajomych, że go mają u siebie.
      Jak ktoś
      tu zawinił to tylko lekarz pogotowia. Mogli by ew. zadzwonić ponownie po
      pogotowie, żeby go zabrało z z izby do szpitala - ale chyba ktoś tam pomyślał i
      tego nie zrobił, bo pewnie przyjechała by ta sama karetka z tym samym lekarzem...
      W sumie, ten ktoś w izbie, kto trochę pomyślał uratował życie temu człowiekowi.

• Gość: Łodzianin Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.04, 12:15
        >Mogli by ew. zadzwonić ponownie po
        > pogotowie, żeby go zabrało z z izby do szpitala - ale chyba ktoś tam pomyślał i
        > tego nie zrobił, bo pewnie przyjechała by ta sama karetka z tym samym lekarzem.
        > ..
        > W sumie, ten ktoś w izbie, kto trochę pomyślał uratował życie temu człowiekowi.
        I dobrze zrobił, że nie zawezwał pogotowia. Może znowu ratowaliby pacjenta
        pawulonem, jak w Łodzi?
    • Gość: Trener Re: Zlikwidować! IP: *.one.pl / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.11.04, 09:50
      Jak już wielokrotnie pisałem, należy izdebki zlikwidować. Dutkiewicz najpierw
      obiecywał to w czasie kampanii, a teraz rajcy miejscy za jego zgodą zagłosowali
      za ogromną dotacją (zdaje się 180 000 zł) dla tej - prywatnej w końcu
      instytucji. A dlaczego potrzebna była dotacja? Ano dlatego, iż nasza izdebka
      wrocławska krdała za usługi aż....390 zł. A potem weszło rozporządzenie
      Ministra Zdrowia, które ograniczyło maksymalną wysokość opłaty do 250zł i
      naszej izdebce groziło bankructwo (wielu żuli nie płaci).
      Nigdzie na świecie nie ma wytrzeźwiałek, ponieważ są one sprzeczne z porządkiem
      prawnym - jest to zatrzymanie bez kontroli sądowej (możliwości natychmiastowego
      zażalenia do sądu),a więc niezgodne z Konstytucją RP. Tak też uznaje Trybunał w
      Strassbourgu, który rokrocznie przyznaje rację obywatelom na takie zatrzymanie
      się skarżącym. ostatnia wypłata to 2000 euro.
      Kolejnym argumentem na likwidację "wysokiej izby" jest fakt, iż rokrocznie w
      Polsce umiera tam średnio 56 osób z powodu nie udzielenia pomocy lekarskiej.
      Policaje widzą typa leżącego na jezdni, więc biorą go na wytzreźwiałkę, a
      zdarza się tak, że gościu miał zawał przed chwilą. Właśnie dlatego w Olsztynie
      zlikwidowano izdebkę, a na jej miejsce utworzono ambulatorium lekarskie. Jak
      jesteś nawalony, to Cię policja do domu wiezie, a potem wystawia rachunek.
      Jeśli zaś wymagasz opieki lekarza wiozą Cię tam. "Nocleg" w ambulatorium ze
      skaczącym przy tobie lekażu kosztuje....150zł. No i dodatkowo jest tam mniejsza
      szansa, że Cię okradną.
      Pozdrawiam
      • Gość: mair Re: Zlikwidować! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.04, 10:18
        ale przeciez izba ma bardzo niewiele do tego tekstu. facet tam trafil, ale tam
        tez ktos sie zorientowal, ze jest chory. czyli zachowali sie jak najbardziej
        prawidlowo. co to za argument przeciwko izbom?
    • Gość: case Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.olsznet.ec.pl 22.11.04, 09:55
      "Około godz. 11 rano konduktor pociągu relacji Warszawa-Koszlin zawiadomił
      policję, że w przedziale jest mężczyzna bez biletu, z którym trudno się
      porozumieć. Patrol, który przyjechał na miejsce, od razu wezwał pogotowie"

i zaraz poniżej

"Co na to lekarz pogotowia? Chirurg (35 lat jeździ w pogotowiu) twierdzi, że
      Andrzej N. nie miał żadnych symptomów, które wskazywałyby na tak poważny stan. -
      Czułem od niego alkohol - zapewnia. - Kiedy zapytałem w czasie badania, czy
      pił, przyznał, że tak. Nie miał urazów głowy, mówił logicznie"

no comments
    • Gość: Józio Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.polkomtel.com.pl 22.11.04, 09:56
      Może ten lekarz poczuł alkochol, bo sam chuchnął?
    • Gość: MD diagnosis IP: *.hospvd.ch 22.11.04, 10:05
      grzmiacym forumowiczom specjalistom od komentarzy chce zwrocic uwage na pare
      rzeczy. rozpoznanie krwawienia podpajeczego w niektorych przypadkach jest duzym
      problemem i to nie zaleznie od kraju czy tez fachowosci personelu medycznego
      podstawa jest wywiad, o silnym bolu glowy dowiadujemy sie od kolegi tego
      czlowieka czytajac gazete, lekarz badajacy na miejscu mial chorego pewnie lekko
      splatanego i pobudzonego bez obiektywnych danych dotyczacych zachorowania,
      kolejnym etapem jest badanie przedmiotowe: jesli nie stwierdza sie obecnosci
      o.oponowych lub innych objawow ogniskowych zaczyna sie 'mgla' szczegolnie jesli
      decyzja jest podejmowana 'na miejscu'

dlaczego akurat ten pacjent trafil do Izby Wytrzezwien? rutyna pogotowiarska?
      brak standardow postepowania? gdyby np wszystkich wymiotujacych i przyplatanych
      wozic do IP to wtedy rzeczywiscie IW nie bylyby potrzebne a oddzialy ratunkowe
      szpitali bylyby zablokowane przez tlumy swietujacych imieniny no i kilka osob z
      krwotokami srodczaszkowymi, perforacja ppok.... niedowiarkow zapraszam na Izby
      Przyjec duzych szpitali w weekendy - popatrzcie i wyciagnijcie wnioski!

gdzie jest wina? gdzies na osi: lekarz-system-sprzet-weryfikacja
      kwalifikacji.....

pewno wloze kij w mrowisko, ale kazdy, powtarzam kazdy sie myli, bo jestesmy
      ludzmi, trzeba pokory zeby to zrozumiec, trzeba takze odpowiedzialnosci za
      poplenione bledy
      • Gość: czesiu Re: diagnosis IP: 213.134.138.* 22.11.04, 10:51
        Niestety lekarz jakoś pokorą i odpowiedzialnością się nie wykazał. Każdy się
        myli to fakt, ale jak policjanci nie byli przekonani o tym, że gość jest pijany
        to jakoś się sama wina lekarza nasuwa.
        • cypherll Re: diagnosis 22.11.04, 11:24
          z calym szacunkiem dla policjantow ich wrazenie nie moze byc podstawa do
          osadzania czego kolwiek, ich praca to lapanie przestepcow i inne tego typu
          rzeczy a nie WRAZENIA nt stanu zdrowia, moznaby im np. pokazac zdjecie
          rezonansu magnetycznego tego chorego i zapytac o ich wrazenie, pewno by
          powiedzieli ze troche szare jest

tak czy inaczej, jesli jest wina musi byc kara i koniec!!!!!!!
          wobec zaniedbania/przestepstwa nie moze byc zadnych taryf ulgowych
          • Gość: Rezonator Re: diagnosis z rezonansem (magnetycznym) IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.04, 12:26
            Zapomniałeś o takim wyposażeniu policjantów jak alkomaty. Z ich pomocą mogą sami
            ustalić, czy delikwent jest pijany. Do tego znajomość rezonansu magnetycznego
            nie jest potrzebna i jestem pewien, że mało który lekarz wie, co to w ogóle
            jest, a mimo to pracuje w służbie zdrowia. Według mnie najwięcej rezonansu
            magnetycznego jest w magnetronach n.p. w kuchenkach mikrofalowych. Wielu je
            używa mimo, że o takim rezonansie w ogóle nie słyszało.
            Aha, zapomniałem o aspirynie.
            • cypherll Re: diagnosis z rezonansem (magnetycznym) 22.11.04, 12:53
              a czy dmuchal w alkomat? a tak à propos rezonansu to nie zlapales aluzji na
              temat WRAZENIA, bo wrazenie oznacza zludzenie na temat rzeczy o ktorej nie ma
              sie zielonego pojecia
              mikrofalowki - brawo to ta sama zasada co MRI
              a co do lekarzy z MRI prosze Cie nie osmieszaj sie tego typu komentarzami
      • Gość: koza A ROZPOZNAĆ POLINEUROPATIĘ Z OBJAWAMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 11:47
        KSIĄŻKOWYMI-DRĘTWIENIE PALCÓW RĄK I NÓG TZW. OBJAWY SKARPETKOWO-RĘKAWICZKOWE,
        TRUDNOŚĆI Z ODDYCHANIEM I POŁYKANIEM, PLĄTANIE KOŃCZYN DOLNYCH? MIAŁĄM TO
        NIESZCZĘŚCIE MIEĆ DO CZYNIENIA Z NIEDOUKIEM PRACUJĄCYM W POGOTOWIU, KTÓY OCENIŁ
        TO JAKO ATAK HISTERII-MIMO, ŻE NIE MIAŁĄM POWODÓW DO NIEJ, CO POWIEDZIAŁAM-MIMO
        TO DOSTAŁAM ZASTRZY Z HYDROXIZINĄ NA USPOKOJENIE!!!!!!! /NAZWISKO DO WIADOMOŚĆI
        SĄDU/.
      • Gość: Paweł Z. Re: diagnosis IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.11.04, 11:53
        Chodzi właśnie o to, że lekarze pokory nie mają.
        Lekarska zmowa milczenia istnieje. I należy znaleźć na nią receptę.
      • Gość: jancio Re: diagnosis IP: *.twarda.pan.pl / *.twarda.pan.pl 22.11.04, 12:21
        Bylo to tak. Najpierw poszedlem od lekarza ze skierowaniem na naprawę przegrody
        nosowej. W szpitalu wojskowym w Poznaniu zamiast mi ją naprawiac, wycięli mi
        migdały (sanitariusze z wojskowym poczuciem humoru pocieszali mnie, zebym się i
        tak cieszył, że mnie nie wykastrowali). Potem dopominalem się jeszcze o tę
        przegrodę, ale ordynator pułkownik kazał mi spie..ć. Potem parę lat temu
        bolało mnie gardło. Poszedłem do przychodni rejonowej. Siksa w mini, nawet bez
        białego fartucha obejrzała mnie i stwierdziła że... migdały mam zdrowe. Więcej
        już się leczyć nie próbowałem. Swojego psa też polskim lekarzom dotknąć nie
        pozwolę. Przecież mają prawo do błędu.
        • Gość: doc Re: diagnosis IP: *.qwe.streamcn.pl 22.11.04, 17:11
          o co Ci chodzi z tym fartuchem ?
        • Gość: $$$ Re: diagnosis IP: *.kom / *.kom-net.pl 22.11.04, 17:33
          To ci Ci w końcu wycięli?...Ojejku!...
        • Gość: siksa Re: diagnosis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 18:09
          jeZeli nie drgnęło Ci na widok siksy w MINI I bez fartucha to może rzeczywiście
          wycieli COŚ ,a nie migdały
      • Gość: mm Re: diagnosis IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.04, 12:37
        panie md, ma pan całkowitą rację, mamy takie a nie inne społeczeństwo, pechem
        lekarza jest jak mu pacjent przeżyje, bo potem same kłopoty. ktoś coś komuś
        chce udowodnić, jakieś odszkodowanie. pozdrawiam wszystkich fachowców,
        szczególnie elektryków.
      • Gość: Trutka Re: diagnosis IP: 195.217.253.* 22.11.04, 12:42
        No dobrze, pomylic sie to jedno a olac sprawe i odeslac chorego do izby
        wytrzezwien to drugie.
        Lekarz wykazal sie tutaj totalny nie profesjonalizmem, pewnie sam byl pijany.
        • cypherll Re: diagnosis 22.11.04, 13:37
          Hej Trutka! trujesz powiem Ci ... pewnie sam byl pijany.... co za doglebna
          analiza i docielkiwosc dziennikarska, byl czy nie byl to ustali SAD jesli ktos
          to poda do sadu
          moze Ty? to bylby nawet dobry pomysl, bo nie dosc ze juz oceniles/as brak
          kompetencji to jeszcze podejrzewasz upojenie alkoholowe, wiec mozesz zlozyc
          doniesienie do prokuratury i w ten sposob Twoje pozytywistyczne i prospoleczne
          nastawienie ujrzy swiatlo dzienne

no i daj znac jak sprawy postepuja, koniecznie!!!!!!!!!!!!
          wrog nie spi
    • Gość: takze pacjent Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.class147.petrotel.pl 22.11.04, 10:10
      Naprawdę, powiadam Wam, że strach mieć kontakt z lekarzem. A, wiecie co? Inni
      lekarze zaczynają sie wstydzić za swoich "kolegów".
      Co robić? Co robić?...
      Myślę, że ten poszkodowany człowiek znajdzie drogę do któregoś wydziału
      cywilnego któregoś sądu
    • Gość: jazzga Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.hl-display.com 22.11.04, 10:59
      lekarz czuł alkohol od tego biednego, chorego człowieka ale nie dlatego, że
      chory był pijany, tylko lekarz jeszcze nie wytrzeźwiał... tu leży pies
      pogrzebany.
      • Gość: killla Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.04, 11:07
        jasne. Bo każdy lekarz to pijak. I złodziej, bo każdy pijak to złodziej.
    • Gość: BOSMAN Re: Cięzko chory człowiek (przeczytajcie to !!! ) IP: *.chello.pl 22.11.04, 11:01
      w 2000 roku jak pracowalem w ochronie spostrzegłem czlowieka ktory sie
      przewrócił to było zimą , podszedłem do niego i wiedze że charczy i spod czapki
      wystaje mu bandaż , zadzwoniłem po pogotowie , przyjechał lekarz ja sie
      odsunełem na jakies 2 metry żeby mu zrobić miejsce i ku memu zdziwieniu lekarz
      go kopnoł i mówi wstawaj do niego , i jeszcze raz mu kopa tego było już za
      wiele podszedłem do lekarza złapałem go za fraki i pytam czy nie widzi że ten
      człowiek ma bandaż na głowie i dlaczego go kopie , a on na to że w pobliżu
      dworca duzo jest takich jak to powiedział ( chorych ) i że to zapewne
      bezdomny - ja sie potem okazało był to lekarz z pogotowia na dworcu centralnym -
      tak wiec sie nie dziwcie , tak łasnie traktują ludzi w podróży - jak sie
      potem okazało człowieka tego wypuścili ze szpitala po operacji czaszki na drugi
      dzień ponieważ nie było komu z jego rodziny dostarczyc ksiazeczki
      ubezpieczeniowej - paranoja .POZDRAWIAM BOSMAN
      • cypherll Re: Cięzko chory człowiek (przeczytajcie to !!! ) 22.11.04, 13:04
        zglosiles BOSMANIE to na policje? czy tylko opowiadasz to przy roznych
        okazjach? tylko nie wciskaj kitow o sadach lekarskich itd itp
        jak sie takie rzeczy dzieja to natychmiast policja!!!!!
        • Gość: doc Re: Cięzko chory człowiek (przeczytajcie to !!! ) IP: *.qwe.streamcn.pl 22.11.04, 17:14
          no właśnie. Ja też snuję opowieści science fiction o bosmanach. Ale nie na
          forum!
    • Gość: kwadransik Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 11:29
      W Polsce jest bardzo mało lekarzy z wiedza ja miałam wypadek cięzki nie z
      mojej winy - lekarze zrobili tyle błedów że az nieprawdopodobne a ZUS odebrał
      mi dodatek z własnej kieszeni miałam rechabilitantkę i dlatego jestem jaka
      jestem a całą słuzbe zdrowie mamy do kitu naprawde wie ten koko to dotknęło
      • Gość: ex Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: 217.98.64.* 22.11.04, 12:02
        "lekarka miała 2,5 prom.w wydychanym powietrzu" Całkiem możliwe że i ten lekarz
        był narąbany co ostatnio często się w tym środowisku zdarza.
      • Gość: Doktor z USA Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.04, 12:07
        A wiesz dlaczego mamy w Polsce takich lekarzy?
        - Bo wszyscy dobrzy zdążyli już się spakować i wyjechać za granicę.
        Przy takiej polityce zdrowotnej w Polsce niedługo nie pozostanie Polakom nic
        innego, jak szukać pomocy u znachorów i to tylko na zapadłych wsiach.
        • Gość: zbud Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: 212.160.138.* 22.11.04, 13:10
          I dobrze ,że wyjechali ---wrócą!!!!!A ci co zostali to
          uważasz ,że niedouki -za co dostali dyplomy?Nie potrafią
          postawić diagnozy w prostych sprawach,czy nie chca?Jak uważasz-
          napisz.
          • cypherll Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz 22.11.04, 13:40
            tak zupelnie przy okazji to skad Ty wiesz ze to jest prosta sprawa? wg mnie
            nawalila organizacja
            powinno byc tak: kazdy chory przyplatany, bez obietkywnego wywiadu, wymiotujacy
            DO SZPITALA, a potem na IW
            ale to wymaga zupelnie innej infrastruktury i nakladow
    • Gość: Podejrzliwy Zapach alkoholu - może to od lekarza? IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.04, 12:00
      Policjanci stwierdzili, że od chorego nie było czuć alkoholem i zwrócili na to
      uwagę lekarzowi, który na to nie zareagował. Powstaje zasadnicze pytanie: może
      lekarz czuł zapach alkoholu sam od siebie? Należałoby w takim przypadku
      sprawdzić alkomatem również lekarza.
      Oj, niedopatrzenie, i to duże!
    • Gość: chory Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 12:03
      Lekarz z pogotowia to porządny człowiek, denerwuje sie że ma wyjazd do chorego
      bo miał dupczyć pielęgniarkę i zrobil pomyłkę.Takiego lekarza sam bym nożykiem
      jak rzeżnik barana, po szyji, po szyji!!!!!!!
    • Gość: Abcd Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: 212.244.57.* 22.11.04, 12:10
      Może egzaminy dla absolwentów medycyny to nie jest zły pomysł, może takich
      konowałów byłoby mniej?
    • Gość: Luna@hopsex.net Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.dizinc.com 22.11.04, 12:16
      Czemu to mnie nie dziwi...
      az strach się bać i chorować.
    • Gość: tomek Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.bb.online.no 22.11.04, 12:56
      lekarz jezdzil 35 lat w pogotowiu? nic dziwnego, pewnie niezly z niego konowal skoro niczego wiecej nie osiagnal...
    • Gość: kole Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.proxy.aol.com 22.11.04, 13:29
      niech ten lekarz lepiej czysci chodniki,a nie zabiera sie za pacjentow!!!napewo
      ten lekarz uczyl sie za komuny i za kase!!!ja bym zaskarzyl sluzbe zdrowia i
      walczyl o odszkodowanie!!!
      • Gość: Gospodarz Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.sk5.am.poznan.pl 22.11.04, 13:49
        Pozamykać i powywieszać wszystkich konowałów, szczególnie tych co muszą
        dorabiać w pogotowiu.Od jutra leczymy się sami,wszak wszyscy mamy jakieś kursy
        PCK
    • Gość: p Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: 195.240.205.* 22.11.04, 13:33
      Dobrze wam tak glaby!!!!!!Taka macie sluzbe zdrowia na jaka Was stac i na jaka
      placicie.Wybijcie sobie ze lbow ze bedzie lepiej.LEPIEJ JUZ BYLO.
    • dareckin Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz 22.11.04, 13:45
      LEKARZ NA IZBĘ WYTRZEŻWIEŃ.JAK TAK SZYBKO ZBADAŁ POZIOM CUKRU.DO WORA
    • Gość: ciekawy Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.profiline.com.pl 22.11.04, 13:48
      Ten alkohol to chyba lekarz czuł ze swojego pyska.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka