Gość: Rafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 18:26 A co na to "Stowarzyszenie Dyrektorów Izb Wytrzeźwień w Polsce" - organizacji zrzeszającej szefów egzekutyw miejskich tego biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nie lubie debili Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 03:07 Tego lekarza - idiote nalezy skazac na kare smierci! Nalezy rozszerzyc stosowalnosc kary smierci - to miejsca w wiezieniu sie znajda. Wyroki wiezienia takze powwinny byc jak najkrotsze - i jak najdotkliwsze. Powinny sie wiazac z praca wieznia po 14-16 godzin dziennie. Praca z ktorej utrzymywane byloby jego miejsce w wiezieniu, zwrot kosztow sledztwa prowadzonego przez Policje wwraz z nagroda dla funkcjonariuszy ktorzy dorwali gnoja, zasilany budzet gminy w ktorej jest wiezienie, zasobnie zasilany portfel prywatnego wlasciciela/zarzadcy wiezienia, i splacane odszkodowanie na rzecz ofiary - a jesli ciazy na nim obowiazek alimentacyjny - to podobnie, powinny byc odprowadzane z tego alimenty. O wczesniejsze zwolnienie moglby sie ubiegac wiezien, ktory dzieki intensywniejszej pracy wszystko by splacil. Natomiast bandyta co do ktorego zachodzi pewnosc ze nie splaci swych zobowiazan [bo np. odszkodowanie dla osieroconych dzieci, czy owdowialej zony jest zbyt duzy] powinien byc jak najszybciej zgladzony - lub miec dozywocie eleópod warunkiem, ze faktycznie z roku na rok praca skazanego wystarcza na pokrycie kosztow i na splacanie ofiar. Za morderstwo nalezy sie kara smierci. O dozzywwociu mozna myslec jesli jest to spowodowanie smierci w wyniku np. wypadku samochodowego. Nie stac nas na utrzymywanie i karmienie bandytow - kara smierci jest etyczna ze wzgledu na to, ze przestepca musi poniesc adekwatna kare - a ta jest tylko kara smierci. Oprocz tego ze wzgledow ekonomicznych - lepiej publiczne pieniadze przeznaczyc na bezpieczne drogi - gdzie bedzie ginac mniej uczciwych ludzi, na szkoly - gdzie lepiej oplacany personel bedzie ksztalcil uczciwych obywateli, na szpitale itp. zamiast dawac te pieniadze na utrzymywanie zbira. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz 22.11.04, 08:31 niestety, ale przy polskim badziewiu, w sluzbie zdrowia, do pracy w pomocy doraznej ida najglupsi lekarze, Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 lekarze chcą na Zachód ale nie nadają się do obory 22.11.04, 08:46 brak jakiejkolwiek odpowiedzialności za pacjenta. Jak pracuja Akademie Medyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza U MNIE LEKARKA Z POG. ROZPOZNAŁA HISTERIĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 11:39 A TO BYŁ ATAK POLINEUROPATII GB- ZPORAŻENIEM NERWÓW OBWODOWYCH /M.INN. PORAŻENIE MIĘŚNI ODPOWIADAJĄCYCH ZA ODDYCHANIE ITD/, GDYBY NIE POMOC ZNAJOMEGO NEUROLOGA, NIE PISAŁABYM DZISIAJ DO WAS. LEKARKA MIAŁA OK.45-50 LAT;CZYLI TROCHĘ PRAKTYKI JUŻ MIAŁA, ALE WAGAROWAŁA PEWNIE PODCZAS ZAJĘĆ Z NEUROLOGI-BO OBJAWY MIAŁAM KSIĄŻKOWE. ot! NIEDOUK. NIESTETY ONI NIE PONOSZĄ ZA NIC ODPOWIEDZIALNOŚĆI, BO SĄDY LEKARSKIE BRONIĄ KOLESI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: U MNIE LEKARKA Z POG. ROZPOZNAŁA HISTERIĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 12:34 Moja historia byla jeszcze lepsza. Mialam rozyczke z klasycznymi objawami. Wiedzialam, co mi jest, bo moja kolezanka zlapala te chorobe dwa tygodnie wczesniej. I tez nie byla w wieku dzieciecym. Lekarz stwierdzil, ze symuluje. A na moje pytanie, jak moge symulowac wysypke i powiekszenie wezlow chlonnych (wszedzie), odpowiedzial, ze to objaw mojej HISTERII. Pomijam, ze choroba tego typu w wieku zaawansowanym moze powodowac rozne powiklania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doc Re: lekarze chcą na Zachód ale nie nadają się do IP: *.qwe.streamcn.pl 22.11.04, 17:00 Słoń napisał, że się nie nadają do obory. Słoni się w oborze nie trzyma, a szkoda. Otóż baranie (przepraszam, słoniu), ci co chcą wyjechać, na ogół są rewelacyjnymi fachowcami. Ci co popełniają takie błędy - czasami też. Twój post cechuje brak elementarnej logiki. Nie wiem, czy to dostrzegasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (*) Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: 212.182.14.* 22.11.04, 08:58 Gość portalu: nie lubie debili napisał(a): > Tego lekarza - idiote nalezy skazac na kare smierci! Ja tez. I dlatego nie lubie ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tara Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 13:31 Jeśli został dowieziony do Izby Wytrzseźwień, to tam był lekarz, który się nim zaopiekował, skierował do szpitala.Trudno oczekiwać od lekarza pogotowia ratunkowego, aby woził w karetce tomograf komputerowy.Krytycy tego zdarzenia niech uprzejmie zadadzą sobie pytanie ilu osobom izby wytrzeźwień uratowały życie, jak wielu dzieciom i kobietom zapewniły spokojną noc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inna Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 17:11 Gość portalu: tara napisał(a): > Jeśli został dowieziony do Izby Wytrzseźwień, to tam był lekarz, który się nim zaopiekował, skierował do szpitala.Trudno oczekiwać od lekarza pogotowia > ratunkowego, aby woził w karetce tomograf komputerowy.Krytycy tego zdarzenia > niech uprzejmie zadadzą sobie pytanie ilu osobom izby wytrzeźwień uratowały > życie, jak wielu dzieciom i kobietom zapewniły spokojną noc! Nie spodziewam sie, że w Izbie Wytrzeźwień mieli tomograf. A mimo to tamtejszy lekarz rozpoznał stan chorobowy. Cóż, różnica w podejściu do zagadnienia (czyli pacjenta). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reki Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 16:06 ale alkomat mieli. w karetce go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: 156.17.253.* 22.11.04, 09:39 Przecież to jasne, że to był konował, a nie lekarz. Prokurator powinien go zamknąć do czasu wyroku, żeby nikogo nie mógł wysłać na tamten świat przez swoją głupotę i niekompetencję. To idiota nie lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.aster.pl 22.11.04, 10:36 Byłbym bardzo otrożny w pochopnym ferowaniu wyroków. Człowiek jest istotą omylną i ma prawo do błędu. Zarówno lekarz w diagnozie jak i ty gdy podczs segregacji urobku z wysypiska pomylisz puszki z butelkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.04, 14:55 Daj spokój. Nie dyskutuj z motłochem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiu Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: 213.134.138.* 22.11.04, 10:47 Tak, powinno się odrazu eleminować ludzi. A po wykonaniu kary śmierci od razu kremować zwłoki. A to co zostanie wykorzystać jako talk. Niech bandyciy oddadzą wszystko społeczeństwu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goldfish Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.pke.pl 22.11.04, 11:06 Świetny pomysł, tylko obawiam się, że zwiekszy się bezrobocie bo po co zatrudniać ludzi skoro więzień zrobi to samo tylko w znacznie większym wymiarze godzin. Zarobione pieniadze na więźniach bedzię mozna przeznaczyć na zasiłki dla bezrobotnych. Polecam film "Skazani na Shawshank" tam wlasnie jest takie wiezienie. Jeżeli coś takiego Ci się podoba, to mam nadzieję, że tam trafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.sieradz.mediaclub.pl 22.11.04, 12:44 za samo zdanie egzaminu na studia powinno się maturzystę karać grzywną, za uzyskanie dyplomu lekarskiego więzieniem, a za zrobienie specjalizacji dożywociem lub karą śmierci (w zależności co wybiorą forumowicze) i już mamy rozwiązany problem niedostatków w służbie zdrowia. Proste, prawda? ...i samopoczucie piszących będzie lepsze , i ludzie będą zdrowsi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga i co mam zrobić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 14:17 mój tato trafił na stół operacyjny w klinice nurochirurgii w poniedziałek wieczorem. Pękł tetniak. Wcześniej przez pięć dni jedziliśmy od pogotowia do szpitala na okrągło, głowa bolała go tak, że nie mógł się ruszyć. Nasze prośby o konsultację neurologiczną zbywano prawie ze śmiechem. Ponieważ tato miał podwyższone ciśnienie, składano ból na karb owego ciśnienia. Szpital w końcu przyjął ojca, pewnie dlatego, że mieli dosyć naszych ciągłych przyjazdów, Padło nawet zdanie: "Znowu Ci przyjechali"! Całą noc po przyjęciu przeleżał na izbie przyjęć. W poniedziałek przyjeżdżam i dowiaduję się, że "lekarze"szykują wypis do domu. Wyżebrałąm w końcu tę konsultację neurologiczną, choć lekarz nadal twierdził, że nie ma ku temu podstaw. po piętnastu minutach na sygnale wieźli go do Gdańska, z zagrożeniem życia. Operację przeżył. Przez tydzień było dobrze. Od dwóch dni ma wysoką gorączkę i trudności z pamięcią. Mam ochotę odstrzelić ich wszystkich. Fachowców ze szpitala, nieuków z pogotowia. Jestem laikiem, na medycynie się nie znam, ale do kur... nędzy. zastanówcie szię czasami panowie doktorzy. silny niustępujący, zwalający z nóg ból głowy powinien skłonić Was do zrobienia TK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lindow1 Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.cs.bialystok.pl / 80.51.121.* 22.11.04, 14:50 Nie podnievacaj się, to nie pomoże. Kiedyś tym państwem k. Białorusi rządzili pachoły. Oni mieli jednak dobre wzorce, ideały, chęci. Dzisiaj natomiast ich córy i synowie są o tyle groźni, że i wykształceni, i cyniczni, i pazerni, i solidarni. Popatrz na polityków, sędziów, prokuratorów, wreszcie lekarzy itede, spójrz na ich przaśne twarze,pewność siebie, nonszalancję. Oni są górą,są lepsi,są bezkarni. Oni , czyli: m y s o m e l y t y, my klasa polityczna, my wybrańcy lepsza część tego przypadkowego społeczeństwa. Ja od dwóch miesięcy czekam na kardiologa. Mam kolejkę w połowie stycznia. Razem będzie 4. miesięcy. Mówię sobie - O, k... mać! Przeżyłem 2 zawały, nie będę się denerwować. Znowu na odczepkę dostanę jakiś acenocumarol czy atenolol, po którym będę umierać na raty. Już sam widok mojego wa ż n e g o lekarza rzuca mnie na kolana. A nie stać mnie na prywatną wizytę u tego samego konowała. Byłby miły. I tak mówię sobie: żeby wreszcie ktoś rozpirzył to kiepskie państwo ponoć z 1000.letnią chwałą, podbił je, ucywilizował, a ja padł ze świadomością, że za te 100 lat może coś by nas tej nowej pożywce pożytecznego dla moich potomków wykształciło. A kara śmierci dla debilów - nie! Szkoda pętli. Chociaż działania muszą być nie mniej radykalne, jak Twój pomysł. (uff... znowu mi się ciśnienie podniosło). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doc Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.qwe.streamcn.pl 22.11.04, 17:05 atenolol jest jednym z podstawowych leków w i po zawale. To o co Ci chodzi. Je.. lekarzy czy dobrze czy źle - to nie spodziewaj się, że ktoś Cię będzie słuchał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doc Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.qwe.streamcn.pl 22.11.04, 16:58 Rzygać się chce jak się czyta list podpisany "nie lubię debili", a napisany przez kogoś, dla kogo debil mógłby być profesorem. Takiego steku bzdur dawno nie czytałem. Osobnika należy czym prędzej izolować (nie dożywotnio i nie w więzieniu, tylko w psychiatryku)! A poje..e media mają znów rozrywkę. Nie rozumiem dlaczego lekarz nie ma prawa do pomyłki? A może już nas szanowne społeczeństwo uważa za półbogów albo co ? Dziękuję, ale jeszcze na to nie zasługujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana29@tlen.pl Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 22:49 Jesteś palantem... łatwo Ci mówić: lekarz też człowiek. Gdybyś stracił najbliższą z osób z winy lekarza, napewno tak byś nie mówił!!!! Człowiek wybierający taki zawód jak lekarz musi wiedzieć,że będzie ponosił odpowiedzialność za życie drugiego człowieka. I jego obowiązkiem jest ratowanie go , bez względu na to czy jest on po spożyciu alkoholu, narkotyków , czy też innych używek.Zresztą jest wiele chorób, gdzie objawy podobne są do upojenia alkoholowego... chociażby cukrzyca, aceton w moczu... z ust chorego czuć alkohol, on sam natomiast w stanie niedocukrzenia zachowuje się jak pijany... nie można z góry zakładać, że człowiek zachowujący sie dziwnie...jest pijany!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szoppracz1 Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz 22.11.04, 08:47 Spytaj lepiej, co na to regionalne izby lekarskie? Nieuctwo i ignorancja lekarzy przekraczają ludzkie pojęcie. Przerażające jest to, że za popełniane błędy nie ponoszą żadnej odpowiedzialności. Interesy korporacyjne są ważaniejsze, niż zdrowie i życie pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.11.04, 08:56 Lekarstwo jest tylko jedno: rozwiązanie samorządu lekarskiego i wprowadzenie obowiązkowych, cyklicznych egzaminów państwowych (odnawianych np. co 5 lat) umożliwiających dopuszczenie do wykonywania zawodu. Równocześnie każdy lekarz powinien mieć obowiązek wykupienia ubezpieczenia OC. Środowisko lekarska, zinstytucjonalizowae poprzez samorządy, zajmuje się głównie bronieniem kolegów przed odpowiedzialnością karną i zawodową. Czas skończyć z bezkarnością lekarzy-ignorantów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 22.11.04, 09:19 lekarz czuł alkohol, ale od siebie ;-(, kolejny niedouk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KGB Re: Kto go dopuścił do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 09:35 Kto go dopuścił do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Kto go dopuścił do pracy IP: 156.17.253.* 22.11.04, 09:47 AM, która wydała dyplom temu matołowi powinna mu go natychmiast cofnąć. Czym prędzej.Przecież to skandal, żeby taki tuman jeździł w pogotwiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIAL Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 09:38 Konowały potrafią jedynie jęczeć,że za mało zarabiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polimerek Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.cbmm.lodz.pl 22.11.04, 09:39 A co oni mają do tego. Z opisu wygląda, że Izba zachowała się przyzwoicie. Zbadali gościa, że nie pił i zawiadomili jego znajomych, że go mają u siebie. Jak ktoś tu zawinił to tylko lekarz pogotowia. Mogli by ew. zadzwonić ponownie po pogotowie, żeby go zabrało z z izby do szpitala - ale chyba ktoś tam pomyślał i tego nie zrobił, bo pewnie przyjechała by ta sama karetka z tym samym lekarzem... W sumie, ten ktoś w izbie, kto trochę pomyślał uratował życie temu człowiekowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.04, 12:15 >Mogli by ew. zadzwonić ponownie po > pogotowie, żeby go zabrało z z izby do szpitala - ale chyba ktoś tam pomyślał i > tego nie zrobił, bo pewnie przyjechała by ta sama karetka z tym samym lekarzem. > .. > W sumie, ten ktoś w izbie, kto trochę pomyślał uratował życie temu człowiekowi. I dobrze zrobił, że nie zawezwał pogotowia. Może znowu ratowaliby pacjenta pawulonem, jak w Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Zlikwidować! IP: *.one.pl / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.11.04, 09:50 Jak już wielokrotnie pisałem, należy izdebki zlikwidować. Dutkiewicz najpierw obiecywał to w czasie kampanii, a teraz rajcy miejscy za jego zgodą zagłosowali za ogromną dotacją (zdaje się 180 000 zł) dla tej - prywatnej w końcu instytucji. A dlaczego potrzebna była dotacja? Ano dlatego, iż nasza izdebka wrocławska krdała za usługi aż....390 zł. A potem weszło rozporządzenie Ministra Zdrowia, które ograniczyło maksymalną wysokość opłaty do 250zł i naszej izdebce groziło bankructwo (wielu żuli nie płaci). Nigdzie na świecie nie ma wytrzeźwiałek, ponieważ są one sprzeczne z porządkiem prawnym - jest to zatrzymanie bez kontroli sądowej (możliwości natychmiastowego zażalenia do sądu),a więc niezgodne z Konstytucją RP. Tak też uznaje Trybunał w Strassbourgu, który rokrocznie przyznaje rację obywatelom na takie zatrzymanie się skarżącym. ostatnia wypłata to 2000 euro. Kolejnym argumentem na likwidację "wysokiej izby" jest fakt, iż rokrocznie w Polsce umiera tam średnio 56 osób z powodu nie udzielenia pomocy lekarskiej. Policaje widzą typa leżącego na jezdni, więc biorą go na wytzreźwiałkę, a zdarza się tak, że gościu miał zawał przed chwilą. Właśnie dlatego w Olsztynie zlikwidowano izdebkę, a na jej miejsce utworzono ambulatorium lekarskie. Jak jesteś nawalony, to Cię policja do domu wiezie, a potem wystawia rachunek. Jeśli zaś wymagasz opieki lekarza wiozą Cię tam. "Nocleg" w ambulatorium ze skaczącym przy tobie lekażu kosztuje....150zł. No i dodatkowo jest tam mniejsza szansa, że Cię okradną. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mair Re: Zlikwidować! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.04, 10:18 ale przeciez izba ma bardzo niewiele do tego tekstu. facet tam trafil, ale tam tez ktos sie zorientowal, ze jest chory. czyli zachowali sie jak najbardziej prawidlowo. co to za argument przeciwko izbom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: case Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.olsznet.ec.pl 22.11.04, 09:55 "Około godz. 11 rano konduktor pociągu relacji Warszawa-Koszlin zawiadomił policję, że w przedziale jest mężczyzna bez biletu, z którym trudno się porozumieć. Patrol, który przyjechał na miejsce, od razu wezwał pogotowie" i zaraz poniżej "Co na to lekarz pogotowia? Chirurg (35 lat jeździ w pogotowiu) twierdzi, że Andrzej N. nie miał żadnych symptomów, które wskazywałyby na tak poważny stan. - Czułem od niego alkohol - zapewnia. - Kiedy zapytałem w czasie badania, czy pił, przyznał, że tak. Nie miał urazów głowy, mówił logicznie" no comments Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józio Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.polkomtel.com.pl 22.11.04, 09:56 Może ten lekarz poczuł alkochol, bo sam chuchnął? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MD diagnosis IP: *.hospvd.ch 22.11.04, 10:05 grzmiacym forumowiczom specjalistom od komentarzy chce zwrocic uwage na pare rzeczy. rozpoznanie krwawienia podpajeczego w niektorych przypadkach jest duzym problemem i to nie zaleznie od kraju czy tez fachowosci personelu medycznego podstawa jest wywiad, o silnym bolu glowy dowiadujemy sie od kolegi tego czlowieka czytajac gazete, lekarz badajacy na miejscu mial chorego pewnie lekko splatanego i pobudzonego bez obiektywnych danych dotyczacych zachorowania, kolejnym etapem jest badanie przedmiotowe: jesli nie stwierdza sie obecnosci o.oponowych lub innych objawow ogniskowych zaczyna sie 'mgla' szczegolnie jesli decyzja jest podejmowana 'na miejscu' dlaczego akurat ten pacjent trafil do Izby Wytrzezwien? rutyna pogotowiarska? brak standardow postepowania? gdyby np wszystkich wymiotujacych i przyplatanych wozic do IP to wtedy rzeczywiscie IW nie bylyby potrzebne a oddzialy ratunkowe szpitali bylyby zablokowane przez tlumy swietujacych imieniny no i kilka osob z krwotokami srodczaszkowymi, perforacja ppok.... niedowiarkow zapraszam na Izby Przyjec duzych szpitali w weekendy - popatrzcie i wyciagnijcie wnioski! gdzie jest wina? gdzies na osi: lekarz-system-sprzet-weryfikacja kwalifikacji..... pewno wloze kij w mrowisko, ale kazdy, powtarzam kazdy sie myli, bo jestesmy ludzmi, trzeba pokory zeby to zrozumiec, trzeba takze odpowiedzialnosci za poplenione bledy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiu Re: diagnosis IP: 213.134.138.* 22.11.04, 10:51 Niestety lekarz jakoś pokorą i odpowiedzialnością się nie wykazał. Każdy się myli to fakt, ale jak policjanci nie byli przekonani o tym, że gość jest pijany to jakoś się sama wina lekarza nasuwa. Odpowiedz Link Zgłoś
cypherll Re: diagnosis 22.11.04, 11:24 z calym szacunkiem dla policjantow ich wrazenie nie moze byc podstawa do osadzania czego kolwiek, ich praca to lapanie przestepcow i inne tego typu rzeczy a nie WRAZENIA nt stanu zdrowia, moznaby im np. pokazac zdjecie rezonansu magnetycznego tego chorego i zapytac o ich wrazenie, pewno by powiedzieli ze troche szare jest tak czy inaczej, jesli jest wina musi byc kara i koniec!!!!!!! wobec zaniedbania/przestepstwa nie moze byc zadnych taryf ulgowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rezonator Re: diagnosis z rezonansem (magnetycznym) IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.04, 12:26 Zapomniałeś o takim wyposażeniu policjantów jak alkomaty. Z ich pomocą mogą sami ustalić, czy delikwent jest pijany. Do tego znajomość rezonansu magnetycznego nie jest potrzebna i jestem pewien, że mało który lekarz wie, co to w ogóle jest, a mimo to pracuje w służbie zdrowia. Według mnie najwięcej rezonansu magnetycznego jest w magnetronach n.p. w kuchenkach mikrofalowych. Wielu je używa mimo, że o takim rezonansie w ogóle nie słyszało. Aha, zapomniałem o aspirynie. Odpowiedz Link Zgłoś
cypherll Re: diagnosis z rezonansem (magnetycznym) 22.11.04, 12:53 a czy dmuchal w alkomat? a tak à propos rezonansu to nie zlapales aluzji na temat WRAZENIA, bo wrazenie oznacza zludzenie na temat rzeczy o ktorej nie ma sie zielonego pojecia mikrofalowki - brawo to ta sama zasada co MRI a co do lekarzy z MRI prosze Cie nie osmieszaj sie tego typu komentarzami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza A ROZPOZNAĆ POLINEUROPATIĘ Z OBJAWAMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 11:47 KSIĄŻKOWYMI-DRĘTWIENIE PALCÓW RĄK I NÓG TZW. OBJAWY SKARPETKOWO-RĘKAWICZKOWE, TRUDNOŚĆI Z ODDYCHANIEM I POŁYKANIEM, PLĄTANIE KOŃCZYN DOLNYCH? MIAŁĄM TO NIESZCZĘŚCIE MIEĆ DO CZYNIENIA Z NIEDOUKIEM PRACUJĄCYM W POGOTOWIU, KTÓY OCENIŁ TO JAKO ATAK HISTERII-MIMO, ŻE NIE MIAŁĄM POWODÓW DO NIEJ, CO POWIEDZIAŁAM-MIMO TO DOSTAŁAM ZASTRZY Z HYDROXIZINĄ NA USPOKOJENIE!!!!!!! /NAZWISKO DO WIADOMOŚĆI SĄDU/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: diagnosis IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.11.04, 11:53 Chodzi właśnie o to, że lekarze pokory nie mają. Lekarska zmowa milczenia istnieje. I należy znaleźć na nią receptę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jancio Re: diagnosis IP: *.twarda.pan.pl / *.twarda.pan.pl 22.11.04, 12:21 Bylo to tak. Najpierw poszedlem od lekarza ze skierowaniem na naprawę przegrody nosowej. W szpitalu wojskowym w Poznaniu zamiast mi ją naprawiac, wycięli mi migdały (sanitariusze z wojskowym poczuciem humoru pocieszali mnie, zebym się i tak cieszył, że mnie nie wykastrowali). Potem dopominalem się jeszcze o tę przegrodę, ale ordynator pułkownik kazał mi spie..ć. Potem parę lat temu bolało mnie gardło. Poszedłem do przychodni rejonowej. Siksa w mini, nawet bez białego fartucha obejrzała mnie i stwierdziła że... migdały mam zdrowe. Więcej już się leczyć nie próbowałem. Swojego psa też polskim lekarzom dotknąć nie pozwolę. Przecież mają prawo do błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doc Re: diagnosis IP: *.qwe.streamcn.pl 22.11.04, 17:11 o co Ci chodzi z tym fartuchem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$ Re: diagnosis IP: *.kom / *.kom-net.pl 22.11.04, 17:33 To ci Ci w końcu wycięli?...Ojejku!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siksa Re: diagnosis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 18:09 jeZeli nie drgnęło Ci na widok siksy w MINI I bez fartucha to może rzeczywiście wycieli COŚ ,a nie migdały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: diagnosis IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.04, 12:37 panie md, ma pan całkowitą rację, mamy takie a nie inne społeczeństwo, pechem lekarza jest jak mu pacjent przeżyje, bo potem same kłopoty. ktoś coś komuś chce udowodnić, jakieś odszkodowanie. pozdrawiam wszystkich fachowców, szczególnie elektryków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trutka Re: diagnosis IP: 195.217.253.* 22.11.04, 12:42 No dobrze, pomylic sie to jedno a olac sprawe i odeslac chorego do izby wytrzezwien to drugie. Lekarz wykazal sie tutaj totalny nie profesjonalizmem, pewnie sam byl pijany. Odpowiedz Link Zgłoś
cypherll Re: diagnosis 22.11.04, 13:37 Hej Trutka! trujesz powiem Ci ... pewnie sam byl pijany.... co za doglebna analiza i docielkiwosc dziennikarska, byl czy nie byl to ustali SAD jesli ktos to poda do sadu moze Ty? to bylby nawet dobry pomysl, bo nie dosc ze juz oceniles/as brak kompetencji to jeszcze podejrzewasz upojenie alkoholowe, wiec mozesz zlozyc doniesienie do prokuratury i w ten sposob Twoje pozytywistyczne i prospoleczne nastawienie ujrzy swiatlo dzienne no i daj znac jak sprawy postepuja, koniecznie!!!!!!!!!!!! wrog nie spi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takze pacjent Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.class147.petrotel.pl 22.11.04, 10:10 Naprawdę, powiadam Wam, że strach mieć kontakt z lekarzem. A, wiecie co? Inni lekarze zaczynają sie wstydzić za swoich "kolegów". Co robić? Co robić?... Myślę, że ten poszkodowany człowiek znajdzie drogę do któregoś wydziału cywilnego któregoś sądu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzga Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.hl-display.com 22.11.04, 10:59 lekarz czuł alkohol od tego biednego, chorego człowieka ale nie dlatego, że chory był pijany, tylko lekarz jeszcze nie wytrzeźwiał... tu leży pies pogrzebany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killla Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.04, 11:07 jasne. Bo każdy lekarz to pijak. I złodziej, bo każdy pijak to złodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOSMAN Re: Cięzko chory człowiek (przeczytajcie to !!! ) IP: *.chello.pl 22.11.04, 11:01 w 2000 roku jak pracowalem w ochronie spostrzegłem czlowieka ktory sie przewrócił to było zimą , podszedłem do niego i wiedze że charczy i spod czapki wystaje mu bandaż , zadzwoniłem po pogotowie , przyjechał lekarz ja sie odsunełem na jakies 2 metry żeby mu zrobić miejsce i ku memu zdziwieniu lekarz go kopnoł i mówi wstawaj do niego , i jeszcze raz mu kopa tego było już za wiele podszedłem do lekarza złapałem go za fraki i pytam czy nie widzi że ten człowiek ma bandaż na głowie i dlaczego go kopie , a on na to że w pobliżu dworca duzo jest takich jak to powiedział ( chorych ) i że to zapewne bezdomny - ja sie potem okazało był to lekarz z pogotowia na dworcu centralnym - tak wiec sie nie dziwcie , tak łasnie traktują ludzi w podróży - jak sie potem okazało człowieka tego wypuścili ze szpitala po operacji czaszki na drugi dzień ponieważ nie było komu z jego rodziny dostarczyc ksiazeczki ubezpieczeniowej - paranoja .POZDRAWIAM BOSMAN Odpowiedz Link Zgłoś
cypherll Re: Cięzko chory człowiek (przeczytajcie to !!! ) 22.11.04, 13:04 zglosiles BOSMANIE to na policje? czy tylko opowiadasz to przy roznych okazjach? tylko nie wciskaj kitow o sadach lekarskich itd itp jak sie takie rzeczy dzieja to natychmiast policja!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doc Re: Cięzko chory człowiek (przeczytajcie to !!! ) IP: *.qwe.streamcn.pl 22.11.04, 17:14 no właśnie. Ja też snuję opowieści science fiction o bosmanach. Ale nie na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwadransik Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 11:29 W Polsce jest bardzo mało lekarzy z wiedza ja miałam wypadek cięzki nie z mojej winy - lekarze zrobili tyle błedów że az nieprawdopodobne a ZUS odebrał mi dodatek z własnej kieszeni miałam rechabilitantkę i dlatego jestem jaka jestem a całą słuzbe zdrowie mamy do kitu naprawde wie ten koko to dotknęło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: 217.98.64.* 22.11.04, 12:02 "lekarka miała 2,5 prom.w wydychanym powietrzu" Całkiem możliwe że i ten lekarz był narąbany co ostatnio często się w tym środowisku zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor z USA Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.04, 12:07 A wiesz dlaczego mamy w Polsce takich lekarzy? - Bo wszyscy dobrzy zdążyli już się spakować i wyjechać za granicę. Przy takiej polityce zdrowotnej w Polsce niedługo nie pozostanie Polakom nic innego, jak szukać pomocy u znachorów i to tylko na zapadłych wsiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbud Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: 212.160.138.* 22.11.04, 13:10 I dobrze ,że wyjechali ---wrócą!!!!!A ci co zostali to uważasz ,że niedouki -za co dostali dyplomy?Nie potrafią postawić diagnozy w prostych sprawach,czy nie chca?Jak uważasz- napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
cypherll Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz 22.11.04, 13:40 tak zupelnie przy okazji to skad Ty wiesz ze to jest prosta sprawa? wg mnie nawalila organizacja powinno byc tak: kazdy chory przyplatany, bez obietkywnego wywiadu, wymiotujacy DO SZPITALA, a potem na IW ale to wymaga zupelnie innej infrastruktury i nakladow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podejrzliwy Zapach alkoholu - może to od lekarza? IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.04, 12:00 Policjanci stwierdzili, że od chorego nie było czuć alkoholem i zwrócili na to uwagę lekarzowi, który na to nie zareagował. Powstaje zasadnicze pytanie: może lekarz czuł zapach alkoholu sam od siebie? Należałoby w takim przypadku sprawdzić alkomatem również lekarza. Oj, niedopatrzenie, i to duże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chory Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 12:03 Lekarz z pogotowia to porządny człowiek, denerwuje sie że ma wyjazd do chorego bo miał dupczyć pielęgniarkę i zrobil pomyłkę.Takiego lekarza sam bym nożykiem jak rzeżnik barana, po szyji, po szyji!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abcd Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: 212.244.57.* 22.11.04, 12:10 Może egzaminy dla absolwentów medycyny to nie jest zły pomysł, może takich konowałów byłoby mniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luna@hopsex.net Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.dizinc.com 22.11.04, 12:16 Czemu to mnie nie dziwi... az strach się bać i chorować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.bb.online.no 22.11.04, 12:56 lekarz jezdzil 35 lat w pogotowiu? nic dziwnego, pewnie niezly z niego konowal skoro niczego wiecej nie osiagnal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kole Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.proxy.aol.com 22.11.04, 13:29 niech ten lekarz lepiej czysci chodniki,a nie zabiera sie za pacjentow!!!napewo ten lekarz uczyl sie za komuny i za kase!!!ja bym zaskarzyl sluzbe zdrowia i walczyl o odszkodowanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gospodarz Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.sk5.am.poznan.pl 22.11.04, 13:49 Pozamykać i powywieszać wszystkich konowałów, szczególnie tych co muszą dorabiać w pogotowiu.Od jutra leczymy się sami,wszak wszyscy mamy jakieś kursy PCK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: 195.240.205.* 22.11.04, 13:33 Dobrze wam tak glaby!!!!!!Taka macie sluzbe zdrowia na jaka Was stac i na jaka placicie.Wybijcie sobie ze lbow ze bedzie lepiej.LEPIEJ JUZ BYLO. Odpowiedz Link Zgłoś
dareckin Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz 22.11.04, 13:45 LEKARZ NA IZBĘ WYTRZEŻWIEŃ.JAK TAK SZYBKO ZBADAŁ POZIOM CUKRU.DO WORA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Cięzko chory człowiek wylądował w izbie wytrz IP: *.profiline.com.pl 22.11.04, 13:48 Ten alkohol to chyba lekarz czuł ze swojego pyska. Odpowiedz Link Zgłoś