Dodaj do ulubionych

Spielberg zrezygnował z Wrocławia

16.03.05, 23:21
Ale co się najadł pierogów to się najadł... a jak jadł te pierogi w "Bazylii"
o czym szumnie donosiła wrocławska Wyborcza to właściciel lokalu cieszył się z
prawdziwych zysków za darmową reklamę... Wrocławianie za to muszą cieszyć się
z wirtualnych zysków (czyli "niespełnionych marzeń") i pocieszyć się np.
pierogami, o czym zapewne przeczytamy w jakimś kolejnym artykuliku, np. z
udziałem Lukasa, który zapewne ogłosi, że zamierza we Wrocławiu kręcić 7 część
"Gwiezdnych Wojen"...

Parę razy chodziłem do tego lokalu próbując sprawdzić smak tych pierogów,
które tak ponoć urzekły Spielberga, za siódmym podejściem (pierogi tam
wcześnie "wychodzą" z jadłospisu dzięki reklamie z udziałem głośnego reżysera)
w końcu mi się udało...

No i zawód :-(((

Żona robi 100 razy lepsze. Pierogi widać rozczarowały tak Spielberga jak i
mnie. Jakieś takie wodniste, za mało pieprzne, słabo doprawione, bez
charakteru. Tłumy się zajadają, a prawdziwych pierowgów smaku nie znają...

Pewnie leczo Spielbergowi bardziej przypadło do gustu, podobnie jak i
Budapeszt. Nic w tym dziwnego...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ditran ON NIENAWIDZI POLAKÓW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.05, 23:39
      Przeciez wszystkie inne wielkie instytucje i fabryki stąd się wynoszą. W POlsce
      trzeba wynajmować prawników, aby tłumaczyli przepisy, które nie są jasne. To
      ewenement na skalę światową. Przykładowo PIT u nas to kilka kartek. W Stanach
      to jedna kartka i napisana zrozumiałym językiem. Nie dziwi mnie wcale dezycja
      Spielberga, który zresztą nienawidzi Polaków.
      • Gość: leiah Re: ON NIENAWIDZI POLAKÓW IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 17.03.05, 09:28
        > Przeciez wszystkie inne wielkie instytucje i fabryki stąd się wynoszą.
        np. Volvo, np. DeLaval, np. Bombardier, np. MAN, np. Toyota. Długo jeszcze można
        by wymieniać
      • Gość: frufru Re: ON NIENAWIDZI POLAKÓW IP: *.chello.upc.cz 17.03.05, 09:39
        A ja myślałem, że Ditran w miare rozważne opinie pisze...
        Jeśli on tak nienawidzi Polaków to czemu pracuje z Polskim
        operatorem?
        Teraz ja ci napiszę jak to jest z przyjazdem filmowców do
        Polski. Ci którzy raz tu przyjechali, niestety już nigdy
        nie wracają. W Pradze czy Budapeszcie kultura pracy filmowej
        jest na poziomie zachodnim a u nas jak już ktoż przyjedzie to
        go się oskubuje do zera. Wtedy ci ludzie żeczywiści nienawidzą
        Polaków.
    • Gość: lolo I BARDZO DOBRZE ! IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 17.03.05, 00:28
      Nie chcemy by we Wroclawiu powstawal film nawolujacy do nienawisci na tle
      narodowym.

Apropo siania takiej nienawisci przez media w mediatece w czwartek o 17:00 jest
      bardzo ciekawy wyklad z bardzo ciekawymi ludzmi Info na
      www.wka.techsite.pl

17.03 (czwartek)
      · Klub Dyskusyjny „Recyklingu Idei” pt. Zderzenie cywilizacji: fałsze i prawdy,
      Mediateka, pl. Teatralny 5, g. 17.00

natomiast w niedziele o 16:00 na Rynku manifestacja
      STOP OKUPACJI IRAKU I PALESTYNY
    • magnes Re: Spielberg zrezygnował z Wrocławia 17.03.05, 00:50
      "Straciliśmy 15 mln dolarów"
      raczej nie zyskaliśmy...
    • Gość: . HP też zrezygnuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 08:28
      HP też zrezygnuje ale skrzydeł które nam urosły nikt nie odbierze
      • Gość: Preslaw Re: HP też zrezygnuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 08:34
        Skąd wiesz, że HP rezygnuje?
        • Gość: . Re: HP też zrezygnuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 09:44
          Domyślam się bo jeśli władze naszego Państwa nie mają czasu aby podpisać z nimi
          umowę to się przeniosą tam gdzie ich traktują poważnie
          • Gość: haha Re: HP też zrezygnuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 11:02
            Nie myśl za dużo, bo słabo ci to wychodzi.
    • Gość: bunt nie pójde na ten film IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 09:25
      • Gość: józio Re: map4 daj głos zawaliło się ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 11:17
        czemu w tym watku nie ma posta mapa4 przecież klęska zupełna a on jest
        mistrzem od hiobowych wiesci,dał se siana? nie wierzę,
        • Gość: Musaszi Autoportret. IP: 5.6.1D* / *.whirlpool.com 17.03.05, 11:59
          Jakis czas temu na wiadomosc o tym ,ze Spielberg chce krecic film we Wroclawiu
          nawiazujacy do odleglych badz co badz czasow, pojawili sie przesmiewcy
          zwracajacy uwage na wyglad Wroclawia (w domysle, ze miasto niewiele sie
          zmienilo w wielu miejscach od tamtych czasow). Tym razem na wiadomosc, ze
          Spielberg przenosi sie na Wegry, na forum mozna odczuc spory zawod, a moze
          wrecz nawet zalobe. Dla mnie wniosek jest prosty... mamy odwage brac glos w
          dyskusji tylko wtedy jezeli mozna cos skrytykowac, lub ewentualnie nieco
          pomarudzic. Polakow portret wlasny.
    • Gość: honorowy Re: Spielberg zrezygnował z Wrocławia IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 17.03.05, 13:01
      To nie S. zrezygnował z Wrocławia, to Wrocław zrezygnował z S.!
      • Gość: studentka Re: Spielberg zrezygnował z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 13:40
        Tak jest! Jak będą kręcić film o Żydowskich masakrach na Palestyńczykach to
        Wrocław chętnie pomoże :):):)
    • Gość: gieniu Re: Spielberg zrezygnował z Wrocławia IP: 85.124.20.* 17.03.05, 15:17
      chytry dwa razy traci
      • Gość: Preslaw Re: Spielberg zrezygnował z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 15:33
        Gość portalu: Musaszi napisał(a):

> Jakis czas temu na wiadomosc o tym ,ze Spielberg chce krecic film we
        Wroclawiu
        > nawiazujacy do odleglych badz co badz czasow, pojawili sie przesmiewcy
        > zwracajacy uwage na wyglad Wroclawia (w domysle, ze miasto niewiele sie
        > zmienilo w wielu miejscach od tamtych czasow). Tym razem na wiadomosc, ze
        > Spielberg przenosi sie na Wegry, na forum mozna odczuc spory zawod, a moze
        > wrecz nawet zalobe. Dla mnie wniosek jest prosty... mamy odwage brac glos w
        > dyskusji tylko wtedy jezeli mozna cos skrytykowac, lub ewentualnie nieco
        > pomarudzic. Polakow portret wlasny.

W pełni popieram, Musaszi.

• Gość: Zydowska basn Re: Spielberg zrezygnował z Wrocławia IP: *.139-70-69.mc.videotron.ca 17.03.05, 19:21
      Jeszcze jedna przebajkowana historia chce wycisnac troche dolcow ten zydek.
      Pseudo historyk.
    • Gość: kinoman Re: Spielberg zrezygnował z Wrocławia IP: *.idea.pl 18.03.05, 00:26
      wielka strata dla naszego miasta. prestiz, kasa do zarobienia. Przeciez z 15
      mln zostaloby oddane w podatkach wlasnie te 3 mln. nie ptorafimy jak panstwo
      robic dobrych interesow. Wyobrazcie sobie ten ruch turystyczny, widzowie chcacy
      zobaczyc gdzie to bylo krecone. eh szkoda slow
      • Gość: lolo Re: Spielberg zrezygnował z Wrocławia IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 18.03.05, 01:05
        jasne... akurat to widze turysci chcacy zobaczyc gdzie krecono propagandowy
        film zydowski... sorry ale nie tu ! Izraelskim syjonistom i innym faszystowskim
        oszolomom WROCLAW MOWI NIE !
        • Gość: return Re: Spielberg zrezygnował z Wrocławia IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.05, 01:19
          napewno nie jestes profesjonalista.Nie wazne, kto kim jest ( Zyd,
          Chinczyk,Polak )tylko jakim jest czlowiekiem.
          Spielberg jest bardzo dobrym rezyserem kina komercyjnego, i rownie efektywnym
          produzentem.
          Przeciez produkcja filmu we Wroclawiu, przynioslaby nie tylko zysk finansowy,
          ale ogolnie podnioslaby, naturalnie i tak juz swietna, renome tego super miasta.
          • doomsday Spielberg obrazil sie na Radio Maryja 19.03.05, 13:47
            Kilka tygodni temu w rozmowach niedokonczonych sluchacze i goscie (redaktorzy
            naszego Dziennika ) wypominali Spielbergowi Liste Shindlera , w ktorej
            straznikow SS z obozu koncentracyjnego pokazal na ekaranie jako polakow
            mowiacych po polsku .To na pewno do niego dotarlo ,poniewaz amerykanscy zydzi
            sluchaja RM na okraglo ,nawet jak juz nie bardzo pamietaja polski jezyk .
            Taka sama dyskusja toczy sie na forum Kino GW :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15&w=21804299
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka